Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 17

Question Bashkimi i Familjes USA

Pershendetje,

Po u bej prinderve bashkim familjeje ne USA. Vete kam pashaporte USA. Kam kete pyetje. Kam degjuar nga Shqiptare te tjere histori ku kane sjellur prinderit e tyre dhe keto te fundit kane marre asistence nga shteti ne forme monetare ose kupona ushqimi. Me rregull nuk duhet te marrin me sa di une pasi duhen qe shpenzimet te mbulohen nga sponsorizuesi deri ne 10 vjet. A mundet njeri te me ndihmoje me ndonje info nese kjo gje eshte e vertete dhe si mund te aplikoj dhe une per prinderit e mi? Mosha e prinderve eshte babai 64 vjec dhe nena 56. Vendndodhja NYC. Faleminderit
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Pėr: Bashkimi i Familjes USA

Kam degjuar qe fillimisht nuk u japin se i ka ne ngarkim ai qe i pret. Kete preteks nxjerrin. Jo 10 vjet xhanem. Mbaj mend nje shqiptare kerkonte pune qe kishin insurance per prinderit se shteti s'ua kishte aprovuar aplikimin meqe sapo kishin ardh. Per ushqime besoj eshte akoma me e veshtire, por provoje njehere. Ata do te japin nje pergjigje me te sakte. Jo te gjitha rastet i trajtojne njesoj, dhe varet kush e shqyrton ceshtjen e tyre. Pac fat!
    Feelings change - memories don't.

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224

Citim Postuar mė parė nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Pershendetje,

Po u bej prinderve bashkim familjeje ne USA. Vete kam pashaporte USA. Kam kete pyetje. Kam degjuar nga Shqiptare te tjere histori ku kane sjellur prinderit e tyre dhe keto te fundit kane marre asistence nga shteti ne forme monetare ose kupona ushqimi. Me rregull nuk duhet te marrin me sa di une pasi duhen qe shpenzimet te mbulohen nga sponsorizuesi deri ne 10 vjet. A mundet njeri te me ndihmoje me ndonje info nese kjo gje eshte e vertete dhe si mund te aplikoj dhe une per prinderit e mi? Mosha e prinderve eshte babai 64 vjec dhe nena 56. Vendndodhja NYC. Faleminderit
    Lere cfare thote rregulli te gjithe marrin. Ka disa shtete qe kane ligje qe duhet te jesh te pakten per 2 vjet rezident por nese je NY edhe s'kane te ardhura marrin, ndihme monetare, foodstamps, karte mjeksore, transport falas nese jane mbi 65 vjec etc. Kushti eshte qe te kene banesen e vet edhe te japin prova qe s'kane asnje te ardhur.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga loneeagle : 04-06-2013 mė 10:53
    I LOVE GOD

j&g

Moderator
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009

Do marrin vetem insurancen mjekesore mbasi te mbushin moshen 65 vjec. Kjo me arsyetimin qe nuk do punojne mbasi te shkojne ne Amerike. Per benefite te tjera (SSI) s'behet fjale se cdo gje ndryshoi me ndryshimet ne ligj nga Klinton ne 22 gusht 1996.
    Kjo eshte ne nivel federal. Nuk e di nese shteti i NY vete ka ndonje ligj lokal te ndryshem nga federali.

ketu ke me shume info:

http://www.ssa.gov/ssi/text-eligibility-ussi.htm

Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224

Citim Postuar mė parė nga BOKE Lexo Postimin
    Do marrin vetem insurancen mjekesore mbasi te mbushin moshen 65 vjec. Kjo me arsyetimin qe nuk do punojne mbasi te shkojne ne Amerike. Per benefite te tjera (SSI) s'behet fjale se cdo gje ndryshoi me ndryshimet ne ligj nga Klinton ne 22 gusht 1996.
    Kjo eshte ne nivel federal. Nuk e di nese shteti i NY vete ka ndonje ligj lokal te ndryshem nga federali.

ketu ke me shume info:

http://www.ssa.gov/ssi/text-eligibility-ussi.htm
    Ligji per mbi 65 vjec nuk i kap sepse eshte medicare edhe i jepet atyre qe kane punuar ketu nuk jam e sigurt nese mbulon individe qe nuk kane punuar ketu. Kurse ata qe jane te cilesdo moshe edhe s'kane te ardhura marrin medicaid edhe public assistance.

medicare jepet nga zyra e social security
    medicaid public assistance
    health care insurance - blihet nga individi, ose jepet nga punonjesi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga loneeagle : 04-06-2013 mė 10:53
    I LOVE GOD

j&g

Moderator
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009

Citim Postuar mė parė nga loneeagle Lexo Postimin
    Ligji per mbi 65 vjec nuk i kap sepse eshte medicare edhe i jepet atyre qe kane punuar ketu nuk jam e sigurt nese mbulon individ qe nuk kane punuar ketu. Kurse ata qe jane te ciles do moshe edhe s'kane te ardhura marrin medicaid edhe public assistance.

medicare jepet nga zyra e social security
    medicaid public assistance
    health care insurance - blihet nga individi, ose jepet nga punonjesi
    Nuk u futa shume ne detaje, por kur arrine moshen 65 vjec dhe kane 5 apo me shume vjet si resident alien (me green card) marrine medicare dhe medicaid.

Me fjale te tjera, Medicare ta jep qeveria federale, ndersa medicaid shteti ku jeton, mgjse jane te lidhura me njera tjetren.

Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224

Citim Postuar mė parė nga BOKE Lexo Postimin
    Nuk u futa shume ne detaje, por kur arrine moshen 65 vjec dhe kane 5 apo me shume vjet si resident alien (me green card) marrine medicare dhe medicaid.

Me fjale te tjera, Medicare ta jep qeveria federale, ndersa medicaid shteti ku jeton, mgjse jane te lidhura me njera tjetren.
    Po ke shume te drejte ashtu ndahen. Ne fakt per medicare une nuk jam e sigurt nese e marrin ata qe s'kane punuar ketu. Nga ata qe njof kane mare medicaid pa problem ne NY, NJ edhe ketu ne Philly. Sigurisht jane rezident te rregullt me greencard. Por hapesi i temes ka problem se kur i ben garancin thuhet qe do ia plotesosh gjithcka por jan dy instuticione ndryshe si i ke ndare ti me siper state/federal.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga loneeagle : 04-06-2013 mė 11:01
    I LOVE GOD

j&g

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

Citim Postuar mė parė nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Pershendetje,

lere ate 10 vjet do i mbulosh ti. Nuk qendron. Babi kur te mbushi 65 vjec apliko keto qe the. Kualifikohen.Kane programe ( assistance) per moshat 65 e lart qe nuk punojne. Aty ku jeton, gjej county boardd of social services. Aty duhet te ndihmojne dhe te japin drejtimin e duhur. Por qe perfitojne dicka, jo shume, po prape pse jo ti marrin. Pastaj kur te pajisen me pashaporte po e po.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anėtarėsuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

keq qenka puna,

po punon apo spunon ti mer bruk?
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

C'lidhje ka Brooklyn a punon apo Jo?! Merri qe cke me te . U takojne! Paret tona Jane, taxat
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •