Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru
zoti Jarigas,
une jam perpjekur te jap disa shpjegime rreth 4 fjaleve kyc-cels qe une perdora.
Fjala liri ka 1000 kuptime.
ne shqiperi liria jone calon rende ne dy drejtime: liria e mendimit dhe liria financiare.
Na mungon dialogu, pra lehim te gjithe pernjeheresh, dhe vuajme nga nje mani, semundje e tmerrshme per t'u pasuruar.
Patjeter qe une i perkas popullit shqiptar,
e dua shqiperine po aq sa e do cdokush tjeter, por eshte ai mllefi qe ju permendet,
jemi popull i lashte, kemi gjuhe origjinale, te bukur, por nuk dime ta cmojme, perdorim ate,
me qellim qe ajo te ndertoje ura te bukura, ta perdorim pra shqipen tone per gjera te gezueshme,
dhe jo probleme qe kullojne vrer
Revolucioni ėshtė pėr bishat, evolucioni pėr njerėzit!©
Zoti Plaku me kostum,
Hollanda, dhe europa ne pergjithesi e meriton tani por jo 50 vjet me pare.
Njerezimi eshte nje lloj batice-zbatice, here e meriton te flase gjuhe njerezore, here jo,
e keqja me shqipen tone te bukur eshte se ne s'e kemi merituar pothuajse kurre te flasim gjuhe njerezore,
por te shikosh historine, aty ndesh shume pak periudha te arta, periudha te mbushura me paqje te brendshme shqiptare,
Shkurt: enderroj qe shqiptaret ta ndryshojne historine, te sillen 50 vjet si kafshe dhe 50 vjet si njerez,
te flasesh nje gjuhe rreth 4000 vjet dhe te mos keshe arritur asnje here te merresh vesh me bashkeshqiptarin si njeri , kjo eshte drame e tmerrshme
forumi mbushet me vrer kur gjuha tradhtohet:
eshte gje shume e lehte te flasesh per liri, por jashtzakonisht e veshtire te respektosh lirine e fqinjit tend,
te repsektosh lirine e mendimit te tij, te mos enderrosh te hashe 10 kafshata vete dhe asnje fqinji yt
(shih babezitjen e klases biznesmene atje, njerezit punojne pa pension, me rroga te ulta, nderkohe pronaret aqrkullojne me automejte te shtrenjte
i dashur akil,
se sa tradhtar apo patriot jam une, do ta vertetoje koha,
une dua ta shoh vendin tim sa me mire, te begatshem, enderroj te shoh njerez te bejne dialog te bukur,
te mos lehin pernjeheresh si qen( edhe pse kane 3-4 mastera ne xhep)
enderroj te shkuraj poezi te bukura per vendin tim,
te mos e perdor shqipen gjithnje per te shprehur mllef, por gezim, hare,
t'i kendoj bukurive te vendit tim,
por a i kendohet kollaj nje vendi, kur atje njerezit e pershtyjne natyren, e ndotin?
kur atje fjalet, liri, respekt, mireqenie pertypen si kocka te qelbeta??
Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru
Nuk e kuptoj ende, pse kjo tem eshte hapur tek dhoma e GJUHES SHQIPE ?...ku janź moderatoret ?
Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
"Askush nuk eshte i lire kur nuk eshte zot i vetvetes"
(Matias Klaudius)
Pėr kėtė qė the e meriton nji medalje: Askush nuk ėshtė i lirė derisa nuk ėshtė zot i vetėvehtes! Pėrse?
Sepse tė jeshė zot i vetėvehtes nėnkupton qė asgjė mos tė ketė dorė mbi ty, dhe kjo ėshtė njė ēeshtje shumė e gjerė, duke filluar qė tė jeshė zot i egos personale dmth qė tė ishe i pakorruptuar nė zemėr, edhe kjo ėshtė ēeshtje shumė e gjerė!
Por ky qė ka hapė temėn, kujton se tė jeshė i lirė me jetu pa limite njerėzore si kafshė kjo ėshtė lirija, pėr atė hollanda qė ka lejuar homoseksualitetin me kėtė ka arritė meritėn tė flasė gjuhė njerėzore. gėgėgėgėgėgė
Krijoni Kontakt