Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 67

Tema: Vdes chavezi

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485

Pėr: Vdes chavezi

Une s'e kam njohur Chavez nga afer, as kam jetuar ne Venezuele, por kam degjuar nga shoke e shoqe, qe ishte nje figure e shemtuar presidenciale.

Megjithate, R.I.P. se gjyna. Paska luftuar shume me kancerin.
    Where does a thought go when it's forgotten?

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar mė parė nga Brari Lexo Postimin
    la devo..

mo u ngatrro me ceshtjen palestineze..
    merru me venezuelen..
    cfar mbrriti njeriu i ndershem ne venezuelen e Chavezit..
    kjo eshte tregues kryesor..

palestinezet nuk kan armik izraelin..por njeri jatrin..

para 40 vjetesh xhimi karteri u a dha shancin me keimp dejvid-in..

po te kishin palestinezet vertet deshir e interes kombetar do ishin sot shtet modern i pamvarur..
    mirpo trecereku i tyre nuk kan kauz kombetare por bin-laden-llare..
    eshte e vertetuar kjo..

pra te shikojm chavezin per venezuelen..
    vertet beri spitale?
    vertet beri shkolla?
    vertet u beri shpi fukarejve?
    kete na e verteto..

fakti qe ka ra ne dor te mjekve kubanez e spitaleve kubaneze tregon se venezuela ska spital per te qene..
    spitalet e kubes jan per te ven duart ne kaptin..
    dhe enveri thoshte kam bere spitale por kur semureshin vete therrisnin mjek francez ose rus ose kinez..
    kur semureshin kuadro te larta..besniko-fanatik te enverit..enveri i conte ne paris e tjera kryeqytete europiane ..
    kurse mijra tjer qe po tu jepej mundesia per tu derguar jashte.. sheroheshin me siguri.. vdiqen sepse mjekesia enveriste ishte e dobet e prapambetur dhe e vjetruar ne grad banglladashiane..
    e vec asaj nuk i linte shteti te dilnin jashte..

pra ketu ta shohim chavezin se cfar arriti..

un e simpatizoj ate per filozofin e tij humaniste..por nuk jam i sigurt ne metoden qe ndoqi ..
    pra a beri vertet pune apo i mbeti ne tentative..

dalim te shqiperia..

nje grusht hajdutesh kan ne dore krejt ekonomine..
    kjo nuk eshte e drejte..
    pra as tek ne nuk eshte gjetur rruga e drejte..
    po keshtu kosova..ku krejt resurset e saj sot i ka ne pron te veten celula polpotiste-enverite.

pra te njejtet qe vran sabahet e ekrem..tahir e ahmet krasniq.. azem hajdar e uk bytyq.. jan sot boset e kosoves..

pra chavezoizma duhet studiuar..

..

.
    Ke marr shembullin me te keq ; Shqiperin.

Pasi i fole dy fjal rreth palestinezeve, atehere po ta bej nje replik te vogel, se ; Palestinezet nuk kan per ta pranuar asnjehere shtetin ēifut, diten kur ta bejn kete, ata kan humbur me gjithecka ! Paqja mes dy popujve eshte mashtrim, sepse e verteta don, qe ēifutet t'i bajn plaēkat per n'Rusi, Ukrain, e Poloni ka, edhe kan prejardhjen.

Chavez,..

PO, beri spitale !
    PO, beri shkolla !
    PO, beri univerzitete !
    PO, beri vende pune !
    PO, u be SHTYLLA e identitetit bashkohor per Venezuelianėt !

Sot populli e vajton vrasjėn (sepse eshte krim, e jo vdekje e natyrshme) e Komandantit te tyre, dhe ne rruget e Carakasit gjen pankarta ne te cilet shkruhet : TE GJITHE JEMI CHAVEZ, EDHE PA CHAVEZIN !

Chavezi i kthej besimin popullit te tije duke emancipuar me miliona venezuelian, e morri ekonomin e shtetit ne duar, punoj per paqe. Ata dhe ato te cilt jan mesuar te lexojn, kan hapur syt, kan shkuar per here te par te mjeku, tek dentisti apo kan gjet vendin e pare te punes ne jeten e tyre,... do ta perkujtojn pergjithmon kalimin e Chavezit neper planetin Tok ! Vdekja e tij eshte nje humbje e madhe per te gjithe progresistėt e botės, e jo vetem per Venezuelėn !

Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485

Citim Postuar mė parė nga Le dévoué Lexo Postimin

Palestinezet nuk kan per ta pranuar asnjehere shtetin ēifut, diten kur ta bejn kete, ata kan humbur me gjithecka ! Paqja mes dy popujve eshte mashtrim, sepse e verteta don, qe ēifutet t'i bajn plaēkat per n'Rusi, Ukrain, e Poloni ka, edhe kan prejardhjen!
    Seriozisht e ke?

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar mė parė nga MI CORAZON Lexo Postimin
    Seriozisht e ke?
    Po, prandaj edhe perkrahi rezistencen e Hamasit ! Pushtuesit, nuk meritojn te pushojn te qet !

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Ish-gruaja, letėr Chavez-it: Po vdes si burracak

Njė letėr e hapur, e botuar me pseudonim nė njė nga gazetat mė tė mėdha tė Venezuelės, “El Universal”, do tė trondiste jo vetėm shtetin amerikano-latin. U botua ne Tetor 2011. I drejtohet Presidentit Hugo Chavez, i cili, i shtruar nė njė spital tė Kubės, po luftonte me sėmundjen e kancerit. Njė letėr e guximshme, qė mban pseudonimin Saul Godoy Gomez, por qė mendohet se ėshtė shkruar nga ish-gruaja e parė e Chavesit, Nancy Iriarte Dķaz. Titullohet “Disa konsiderata pėr vdekjen tėnde” dhe nuk ėshtė letra e ish-gruas sė tradhtuar, qė tani, kur ai ndihet i pafuqishėm, kėrkon tė marrė hak pėr tė gjitha zhgėnjimet qė ka pėsuar nė jetė. Nuk janė cic-mice familjare, por njė shuplakė diktatorit…

“Nuk dua qė tė ikėsh nga botė pa tė dhėnė lamtumirėn, sepse njė numri tė madh njerėzish u ke bėrė njė tė keqe tė pamasė, ke shkatėrruar kushedi sa familje, ke detyruar turma tė tėra bashkėpatriotėsh tė braktisin atdheun, ke zhytur nė zi njė numėr tė pallogaritshėm vatrash, ata qė ti i quaje armiqtė e tu i pėrndoqe pa mėshirė, i mbylle nėpėr qeli qė nuk i meritojnė as shtazėt, i poshtėrove e i talle, jo vetėm se tė dukej vetja tepėr i fuqishėm, por edhe i pavdekshėm… Por edhe pėr tė kujtuar se fundi nuk ishte me ty.
    Por, ja ku erdhi edhe radha jote, shprehjes “cikli vital” tė kontratės tėnde i mbėrriti fundi, ky “cikėl” yti po shuhet pak nga pak, dhe jo nė mėnyrė tė mirė; ka gjasa qė tė vdesėsh nė njė shtrat i rrethuar nga tė afėrmit e tu tė trembur, ngaqė do tė tė duhet tė japėsh llogari nė grahmat e tua tė fundit, se do tė ikėsh nga kjo botė tepėr i frikėsuar; pranė teje do tė jenė priftėrinjtė, tė cilėt ti i persekutove e i fyeve, pėrfaqėsuesit e kishės, tė cilėt ti i pėrbuze me neveri, do tė tė mirosin me vajrat mė tė shenjta jo njė herė, po shumė herė, veē ata edhe ti e dini se kjo do tė jetė e kotė dhe nuk do tė arrijė ta largojė sadopak panikun qė tė ka mbėrthyer shpirtin, nė ēastin kur gjithēka merr fund.
    Po vdes i sėmurė, duke vuajtur dėbimin, komplikimet e imunologjisė, efektet e tmerrshme dytėsore tė kurave qė pėrpiqen tė tė zgjatin jetėn; organet e tua po shuhen njė nga njė, aftėsitė e tua po e humbasin shkėlqimin qė i karakterizonte, lėngjet dhe aromat e tua po grumbullohen nė qeska plastike me atė duhmėn e vdekjes, aq e neveritshme pėr ty.
    Nė kėto momente, para se tė tė bėjnė njė injeksion pėr tė tė qetėsuar sadopak dhimbjet e padurueshme qė ke, a e ke kurajėn tė mė thuash se nuk pendohesh pėr asgjė? Pėr udhėtimet nėpėr botė, pėr pallatet e mrekullueshme ku tė prisnin dhe paradat ushtarake pėr nderin tėnd, pėr limuzinat dhe titujt honorifikė, pėr luksin e hoteleve me pesė yje dhe darkat madhėshtore tė Shtetit… Mė thuaj sinqerisht, tani qė vjell qullin e kungullit qė tė japin me zor infermieret, nėse e kishe menduar kėtė fund, tani qė pėrmes monitorėve dhe makinave, tė cilat tė rrethojnė nė orvatje pėr tė tė ringjallur, nuk pėrcillet mė shkėlqimi dhe varaku, por tinguj dhe alarme sensorėsh qė pėrpiqen tė matin e tė rregullojnė shenjat e fundit tė jetės sate.
    A e dėgjon dot popullin tėnd, tani, jashtė pavijonit tėnd?… Duhet tė jetė imagjinata jote ose efektet e morfinės, nuk jeton mė nė atdheun tėnd, je nė tjetėr botė, shumė larg, ndodhesh mes njerėzish qė nuk i njeh… Po, ėshtė e vėrtetė se je duke vdekur nė strehėn tėnde, midis njė bande kopukėsh, tė cilėve je munduar t’u dorėzosh vendin tėnd, ēastet e tua tė fundit po i kalon midis rrufjanėve dhe gėnjeshtarėve, midis lajkatarėve tė oborrit tėnd, tė cilėt tė shfaqin “dashuri” vetėm sepse u ke dhėnė para dhe pushtet. Tė gjithė ata qė tė rrethojnė, tė shohin me shqetėsim e inat, sepse asnjėrit prej tyre, asnjėherė, nuk i dhe mundėsinė pėr tė tė zėvendėsuar, tani ata po i lė me duar bosh, ndėrsa vendin tėnd po e lė nė prag tė njė lufte. Kėtė paske synuar? Ky paska qenė vizioni yt nė kėtė jetė? I ke bėrė keq llogaritė me tė varfrit, sepse tani ka mė shumė tė varfėr se ē’kishte kur erdhe nė pushtet, e shkele rėndė drejtėsinė dhe lirinė, kur praktikisht ia dorėzove vendin tėnd njė force tė huaj, qė tani do tė duhet tė dėbohet me forcė dhe me koston e shumė jetėve.
    Kam pėrshtypjen se tani e ke kuptuar qė je gabuar, sepse besove nė njė pėrrallė rrugėsh, e pandehe veten revolucionar… tė pavdekshėm, e bashkove veten me tė vdekurit, me heronjtė e tu, me fantazmat e tua, tė cilėt besove se ishin gjallė, me Bolivarin, me Ēenė, me Fidelin, me Marksin, tė cilėt nuk i njohe kurrė, por qė i lexoje e i rekomandoje ata… Ecja pas tė vdekurve tė ēoi te magjia dhe magjistarėt, u fute e rrėmove varret pėr t’iu blatuar njė rrethi demonėsh e shpirtrash tė kėqij qė tani tė shoqėrojnė… A e ndien praninė e tyre aty ku je, nė spital? A e ndien se si vijnė tė tė vjedhin, tė tė grabitin edhe shpirtin, tė vetmen gjė me vlerė qė ke pasur nė jetė, por qė aq keq e fute nė lojė me errėsirėn dhe tė keqen? Epo tani, lamtumirė! Dua tė tė them edhe kėtė: tani do tė ngelesh nė histori si njė tradhtar dhe burracak, sepse nuk u korrigjove kur pate mundėsi, por e le veten nė dorė tė fodullėkut tėnd, tė idealeve tė tua tė marra, tė ideologjisė sate tė dėshtuar dhe hoqe dorė nga gjėrat mė tė ēmuara, nga liria jote dhe nga liria e tė tjerėve, harrove se vetėm liria bėn njerėz.
    Komunizmi funksionon vetėm nė dy vende: nė qiell, ku nuk nevojitet, dhe nė ferr, ku tashmė e kanė”.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    Pamjet me te qarat nga ana e popullit nuk jane tregues edhe aq i drejte se Chavez ishte udheheqes i zoti ,keshtu edhe me shume bile qane shqiptaret per Enverin apo koreano-verioret per diktatorin e tyre .Une nuk besoj se ishte aq diktator sa e pershkruajne mediat por nuk ishte edhe aq udheheqes i zoti ,mire e potencoi Brari ,fakti qe u shtru ne nje spital kuban e jo ne nje venezuelan tregon me se miri se cfare progresi pati Venezuela nen udheheqjen e tij .

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Citim Postuar mė parė nga MI CORAZON Lexo Postimin

Une s'e kam njohur Chavez nga afer, as kam jetuar ne Venezuele, por kam degjuar nga shoke e shoqe, qe ishte nje figure e shemtuar presidenciale.

Megjithate, R.I.P. se gjyna. Paska luftuar shume me kancerin.
    as une nuk kam qene ne venezuele (kam qene aty afer) dhe kam shume miq latinoamerikane. disa nga ta jane venezuelane.
    chavez ishte person i urryer nga shume. shume festojne vdekjen e tij, por mendoj se shumica e perkrahte ate.

shihet qarte edhe respekti qe treguan per te presidentet e shteteve te tjera latinoamerikane pas lajmit te vdekjes.
    presidentet e peruse, kilit, argjentines, ekuadorit, bolivise, brazilit etj. shiko reagimet e tyre. kane shpallue edhe dite zije.
    nuk eshte gje e zakonte qe nje shtet te shpalli dite zije per vdekjen e nje presidenti te nje shteti tjeter.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Gentle Creature Maska e starbright
    Anėtarėsuar
    17-07-2007
    Postime
    884

Me shume kan qare kur vdiq Enver Hoxha po pastaj e pershkelen dhe e beshtyne emrin e tij madje akoma e perflasin

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Pamjet me te qarat nga ana e popullit nuk jane tregues edhe aq i drejte se Chavez ishte udheheqes i zoti ,keshtu edhe me shume bile qane shqiptaret per Enverin apo koreano-verioret per diktatorin e tyre .Une nuk besoj se ishte aq diktator sa e pershkruajne mediat por nuk ishte edhe aq udheheqes i zoti ,mire e potencoi Brari ,fakti qe u shtru ne nje spital kuban e jo ne nje venezuelan tregon me se miri se cfare progresi pati Venezuela nen udheheqjen e tij .
    e kam treguar edhe me lart qe te qarat apo festimet e popullit nuk duan te thone absolutisht asgje.
    thjesht nese njerezit qanin pas vdekjes se atij budallait te korese se veriut, do qajne pasi te vdese fideli, apo disa mund te kene qare pas vdekjes se enverit, rasti i venezueles eshte komplet ndryshe.

3 rastet e para kane te bejne me izolimin. njerezit e atyre vendeve i mungonte te dinin se cfare behet neper bote, te informohen, te levizin lirshem...
    ne kore te veriut dhe ne kuba, njerezit adhurojne lideret e tyre sepse nuk mund ta konceptojne ndryshe. ne kore u mesohej femijeve se kim jong il kontrollonte eshe motin. shiu, bora apo dielli varen nga gjendja e tij shpirterore. kubanet gjithashtu nuk e perceptojne te shajne fidelin.
    kam folur une nje here me nje person te sapo ardhur nga kuba. ankohej se i mungonte cdo gje dhe jetonin ne mjerim, por fidelin nuk arrinte ta shante. nuk kam se si, thoshte. nuk mund te shaj komandantin. ai eshte i madh...
    ishte sikur te flisja me nje person qe vinte nga nje bote tjeter.

venezuela eshte shume ndryshe... mjafton te mendojme qe venezuelanet mund te futen ne europe pa viza shume perpara shqiptareve dhe shtetazit e kosoves nuk munden akoma.
    venezuela eshte vendi i trete i amerikes latine per numerin e emigranteve.

p.s. femrat venezuelane mbahen si femrat me te bukura ne bote. jane vertete super.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485

Admiral edhe une njoh shume kubaneze qe vjellin vrer per Castron,por njoh edhe nga ata qe kane ardhe me varke ketu,ne lufte me dallget e oqeanit dhe peshkaqente dhe prape bejne be per Fidelin. Njerez trushpelare.

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •