Postuar më parë nga
arbereshi_niko
Ne shume postime tuat, kam qen dakort..., por tash po shoh qe i ke mendimet e turbulluara...
Nuk e di kush eshte arsyeja perse ke konfuzion por te rikujtoj qe o kemi neve si popull nje histori ( te kaluar siç e quan ti ) te ndritur o nuk ka popull ne Ballkan ta kete bash si ne!
Stergjysherit tane ishin arber e jo ilire..., pasi historia nuk behet me; "si ta doj qejfi ty", por me baza...
Kush pra mohon popullin te shumevuajtur shqiptar qe, aso kohet u quante arberesh, mohon bazen historike te popullit shqiptar sot.
Si i pra i nderuar fehmikaciu,te ndertojme katin e trete pa perfunduar te dytin...?!
Ti na shkove drejt tek iliret e pellazget..., shume e kane per zemer te harrojne "pa dashur" arberine, pasi u erreson syte, por qe
deshirat e zt. Erdogan ketu ne Fsh, nuk kane vlere, pra femijeve tane, do te ish e udhes te flitej, do tu mesojme historine tone te ndritur,
legjendare, vetmohimin, sakrificen per ti mbijetuar tsunamit mongol osman, per pothuaj asimilimin e plote te stergjysherve tane arbereshe, e qe sot
fale Zotit jemi te lire, qe te rikthehemi gjurmeve te nderuarve stergjysher...
Ne se ka nje Zot ( une per kete s'dyshoj ), stergjysherit tane qe u sakrifikuan deri ne martirizim kombetar, do te rotulloheshin ner varret, te turperuar per
tradhetine e larte te sterniperve. Ky eshte fakt i pamohueshem!
Nga kjo edhe rrjedh fakti qe shpesh shume prej popullsise shqiptare islame, harron "pa dashur" te permende perpara gjysherit e me pas, sipas rradhes stergjysherit...
Mesoju femijeve historine e drejte, pa doreza, do jesh me i besueshem ne te ardhemen e shpejt...
Pershendetje
Krijoni Kontakt