Close
Faqja 9 prej 18 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 177
    i/e regjistruar Maska e Fehmikaciu
    Anëtarësuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,006

Për: Kosove-Lëvizja islamike kthehet në parti politike

Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Ne shume postime tuat, kam qen dakort..., por tash po shoh qe i ke mendimet e turbulluara...
    Nuk e di kush eshte arsyeja perse ke konfuzion por te rikujtoj qe o kemi neve si popull nje histori ( te kaluar siç e quan ti ) te ndritur o nuk ka popull ne Ballkan ta kete bash si ne!
    Stergjysherit tane ishin arber e jo ilire..., pasi historia nuk behet me; "si ta doj qejfi ty", por me baza...
    Kush pra mohon popullin te shumevuajtur shqiptar qe, aso kohet u quante arberesh, mohon bazen historike te popullit shqiptar sot.
    Si i pra i nderuar fehmikaciu,te ndertojme katin e trete pa perfunduar te dytin...?!
    Ti na shkove drejt tek iliret e pellazget..., shume e kane per zemer te harrojne "pa dashur" arberine, pasi u erreson syte, por qe
    deshirat e zt. Erdogan ketu ne Fsh, nuk kane vlere, pra femijeve tane, do te ish e udhes te flitej, do tu mesojme historine tone te ndritur,
    legjendare, vetmohimin, sakrificen per ti mbijetuar tsunamit mongol osman, per pothuaj asimilimin e plote te stergjysherve tane arbereshe, e qe sot
    fale Zotit jemi te lire, qe te rikthehemi gjurmeve te nderuarve stergjysher...
    Ne se ka nje Zot ( une per kete s'dyshoj ), stergjysherit tane qe u sakrifikuan deri ne martirizim kombetar, do te rotulloheshin ner varret, te turperuar per
    tradhetine e larte te sterniperve. Ky eshte fakt i pamohueshem!
    Nga kjo edhe rrjedh fakti qe shpesh shume prej popullsise shqiptare islame, harron "pa dashur" te permende perpara gjysherit e me pas, sipas rradhes stergjysherit...
    Mesoju femijeve historine e drejte, pa doreza, do jesh me i besueshem ne te ardhemen e shpejt...
    Pershendetje
    Arbershi Niko,edhe une ju pershendes gjithsesi,me sa po kuptoj nga ky shenim ju e veni ne dyshim prejardhjen ton ILIRE ,ketu mendoj se nuk ka kurfar dyshimi prejardhja e jone,merre lexo ILIRIKUM SAKRUM pastaj toponimet e vendbanimeve te ndryshme kudo ne tokat ARBERORE,psh ne KRAHINEN E LLAPIT ka qen vendbanimi DARDAN VENDINISI,Pastaj THERANDA(PRIZERENI),Pastaj BINDI perendi pagane e fisit ILIR DELMATVE,pastaj KULTI i ZBULUAR I DESHVE te fsit ilir DESIDIATVE ne BOSNJE,Kulti i KOManit etj.
    Arberit permenden ne shekullin e XI,pra nuk ka as nje fije dyshimi per kete Popull te lashte Historik,forcat e erreta brenda dhe jashte atdheut mundohen te krijojne HABI,sigurishte se femijeve te mi ju tregoj realitetin historik,se kush kan qene stergjysherit tan,Stergjysheri tan e kan ndryshuar fen per shkak te dhunes sistematike nga viti1690,ne te kunderten ishim qen ne Rusi apo ishim shendruar SERB sikur shum te tjer qe jan ne Njesh,dhe LESKOVC te cilet shumica kane qen Orthodhoks SHQIPETAR.
    E kam obligim ti mesoj femijet e mi mbi qashtjen KOMBETARE, sepse e kam borgje sikurse qe me ka mesuar BABAI im mua,me fal nese e teprova me keto shenime ndoshta nuk ishte nevoja, por deshta te pergjigjem,nese gaboj ,ky eshte forum,mundemi te mesojme gjera nga njeri tjetri,pra PERSHENDETJE ,dhe ja kalofsh mire.

i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

Fehmi, ai nuk po e ve ne dyshim prejardhjen ilire, por po thote pse kurre shqiptaret nuk i marrin ne konsiderate arberit dhe kulturen e tyre, qe ishte kryekeput e kundert me ate ku jemi katandisur sot, jemi turqizuar ne ate pike sa s'e kuptojme veten. Kete ngerc, vecse, e ndjejme, por ja qe dispozitat e botes moderne nuk na lene ose nuk na intereson qe te bejme nje analize te thelle te ketij problemi, e keshtu kapercejme nga ai stad ku zemren ia kishim dhene Dikujt, e kalojme tek po ajo faze amullie te besimeve pagane. Fehmi, e ardhmja i takon besimit, ky eshte edhe celesi i suksesit te Perendimit, qe ne aq shume duam t'a kopjojme. Kur te mesojme te kuptojme fajet tona e te behemi te vegjel para Perendise, e te mos duam asgje tjeter me shume se Ai, vetem atehere ne te vertete do te jemi ne gjendje te duam njeri -tjetrin dhe atdheun e gjerat do te rrjedhin sic duhet.....Nuk eshte modernizmi qe i ka dhene sukses Perendimit, ai e ka bere plot probleme, por ne te vertete eshte edukata Kristiane qe ka mbrujtur njerez te meshirshem e me zemer te madhe, nga e cila perfitojne edhe shume emigrante shqiptare e qe as qe duan te ia dine per nder dhe t'a vleresojne.....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Diella1 : 09-03-2013 më 14:50

Baca fehmi,ti a po merr vesh allahile ose jo,shkurt shyl e shqip?
    Pra qellimi i ktynve osht me demek ti duhesh mu kthy te prap ne fen e stergjysherve tu pra ne vend qe te thone ilire,sepse sipass tyre nuk osht e sakt prejardhja jone ose se nese kthehesh ne fen e stergjysherve dmth ilire ateher duhet edhe kta ta braktisiin krishterimin,por ti duhesh mu kthy ne fen e arberve sepse ata ishin ortodoks...tash ma tutje duhesh vet me i pyet a mu bo ortoddos apo katalik...boll e keni zgat muhabetin,sepse mu thon sse je mysliman po ti nxjerrin syt dhe pot ngjasojn me maxhupt..
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

O Refer, mos u tremb ti, per nje gje te jesh i sigurte, me dhune, nuk te konverton njeri....

Anëtarësuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,006

Djellza flm per ket shkrim te Bukur,eshte nje thenje JEPJA CEZARIT AT QE I TAKON,shumica e banorve te DARDANIS kan qen te besimit ORTHODHOKS me nje perqindje jo te vogel Katolike,deshmi jan Kishat Orthodhokse qe ndodhen sote ne trojet e Dardanis ku te huajt jan pronar tani,kurse ne vetem ikujtojme te kaluaren qe dikur kemi qen te till,dhe i kujtojme me nje fest, kur e pyes NENEN ajo thot se e kemi kujtim nga te paret,dhe duhet ta mbajmeduke mos ditur domethenjen,pra per shkak te sundimit te gjat SeRB ,dhe Represaljeve kjo fe nuk shiqohet pozitivisht,pra nevoitet kohe dhe durim te behet diqka sepse populli ende nuk e kupton te verteten e hidhur,dhe askush nuk te pengon ketu qfardo feje te kesh,pra kjo eshte personale.

Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

Te them te drejten une nuk jam e informuar per historikun e Kishes Shqiptare, por nga Edith Durham, kam lexuar, qe kur u be ndarja mes Kishes Katolike dhe asaj Ortodokse, ajo thote qe Shqiperia e Veriut dhe Kosova, vendosen te rrijne me Kishen Katolike, arsyet e konvertimit ne myslymane jane nga me te ndryshmet qe ajo i rendit ne librin e saj 'High Albania'.......

Anëtarësuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,006

Citim Postuar më parë nga referi_1 Lexo Postimin
    Baca fehmi,ti a po merr vesh allahile ose jo,shkurt shyl e shqip?
    Pra qellimi i ktynve osht me demek ti duhesh mu kthy te prap ne fen e stergjysherve tu pra ne vend qe te thone ilire,sepse sipass tyre nuk osht e sakt prejardhja jone ose se nese kthehesh ne fen e stergjysherve dmth ilire ateher duhet edhe kta ta braktisiin krishterimin,por ti duhesh mu kthy ne fen e arberve sepse ata ishin ortodoks...tash ma tutje duhesh vet me i pyet a mu bo ortoddos apo katalik...boll e keni zgat muhabetin,sepse mu thon sse je mysliman po ti nxjerrin syt dhe pot ngjasojn me maxhupt..
    Refer o i nderuar ne po bisedojme si vllezer te nje gjaku,kjo eshte bised,pa hidherime,kjo eshte pozitive,eshte liri e te shprehurit pa imponime,feja eshte personale ti e din fort mire nese je i dardanis qe Orthdhoksizmi,ka qen feja jone dikur,per hir te keti fakti duhet te kemi respekt,kurse Kishat tona qe kan qen dikur tani pronar eshte tjetekush,pra pershendetje.

Anëtarësuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,006

Citim Postuar më parë nga Diella1 Lexo Postimin
    Te them te drejten une nuk jam e informuar per historikun e Kishes Shqiptare, por nga Edith Durham, kam lexuar, qe kur u be ndarja mes Kishes Katolike dhe asaj Ortodokse, ajo thote qe Shqiperia e Veriut dhe Kosova, vendosen te rrijne me Kishen Katolike, arsyet e konvertimit ne myslymane jane nga me te ndryshmet qe ajo i rendit ne librin e saj 'High Albania'.......
    E Ku mbeten shqipetaret orthodhoks te Dardanis....!!!!,kur dihet keto teritore kan qen nen sundim te BIZANTIT.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fehmikaciu : 09-03-2013 më 15:56

Falimneres diella...qe po msiguron se nuk do tme kthejsh me dhun nfen krishtere.
    Ndryshuar për herë të fundit nga referi_1 : 09-03-2013 më 15:35
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

S'e di pse po me falenderon, ti ke te drejten tende e une timen, por une e ndjej per detyre te te terheq vemendjen per ate qe une mendoj qe ti ben, por nuk te vras per kete, ti do te japesh llogari para Zotit per ate.....

Faqja 9 prej 18 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •