Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 17 prej 17

Për: Marsi i tmerrit dhe lemerisë – Marsi i heroizmit dhe krenarisë kombëtare

Citim Postuar më parë nga kalja Lexo Postimin
    O ademgashi mua nuke me dogji askund por kur i qitni do rrena qitni per toke se hine neper kanalizime e mose rreni per hava se qkepen neper krejt BOTEN. Se qitashe me he neper drenic gjysa nuke kane Kompjutera e lere ate koh.Se po te garantoj qe ma shume e respektoj une DRENICEN se ti . E sa i perket per fyerje hajde kqyre ajame kali apo pel.FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIA.
    Pershëndetje dhe respekt kalja.
    Kërkoj të falur për atë që thashë më lart për kalja, por për dreq m'u kujtua një rast. Po tregon një shok, tha po e pyet njërin si quhet burri i ndrikullës ( nrikllës), ai pasi u mendua pak tha: nrikullan ( ndaj unë që e kam qejf humorin thashë: nuk thuhet "kalja", por "pela"). Më fal pra.
    Nejse, po dalim te tema.
    Qenke rrokur për shkume, për kompjuteri. Kompjuterë ka pasur edhe para luftës në Drenicë, ndoshta jo sa sot. Sot nuk kanë të gjithë sepse, po ua vjedhin edhe kafshatën e gojës miletit, ata që fatkeqësisht nuk i ke gjetur në këtë shkrim për t'i dalën ndihmë familjes jashari në ato caste të vështira e që kanë daklaruar disa se kanë qenë. Po nejse disa nuk po i vizitojnë as sot, lëre më aso kohe.
    Sa për Drenicë, sa e dua dhe sa kam kontribuar për të jam në gjendje të ballafaqohem me secilin prej jush në këtë forum ( edhe më gjerë biles). Kur të doni i hapim letrat!
    Mua më bëri përshtypje që ke bërë një konto të re vetëm të përgjigjesh në këtë temë. Kjo është dobësi.
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-03-2013
    Postime
    16

Per momentin po e la kompjuterin anashe. Edhe te falurat po ti pranoj . POR po gabone kur po thue qe kame qel konto te re vetem per kete tem me tu kundervye se une kam qen edhe ma heret ne ket forum pore jame larguer nji koh . E sa i perket kontributit per DRENIC kure te duashe i qelim letrate pore pa fyerje vetem me fakte. Jame i burgosur POLITIKE dhe VETERANE iluftes e nuke jam nji rrugaq qe bane hajgare me tema serioze. FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIA.

Per momentin po e la kompjuterin anashe. Edhe te falurat po ti pranoj . POR po gabone kur po thue qe kame qel konto te re vetem per kete tem me tu kundervye se une kam qen edhe ma heret ne ket forum pore jame larguer nji koh . E sa i perket kontributit per DRENIC kure te duashe i qelim letrate pore pa fyerje vetem me fakte. Jame i burgosur POLITIKE dhe VETERANE iluftes e nuke jam nji rrugaq qe bane hajgare me tema serioze. FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIA.
    Përshëndetje dhe respekt kalja
    ( është dytësore kjo puna e kontos, sepse po e sheh edhe vetë tri postime i ke dhe të trijat në këtë temë)
    Që të mund të vazhdoj dialogun me ty, në mënyrë të kulturuar e në mënyrë paqësore, pasi po deklarohesh se je i burgosur politik dhe luftëtar, së pari kam dëshirë të di pozicionin tënd. Tashmë edhe ai miltianti më fanatik e ka kuptuar se se kemi dy krahë lufte:
    1. krahu i luftës ( njerëz që e kanë kryer me nder misionin e tyre dhe tash tash bëjnë një jetë modeste duke fituar kafshatën e gojën me djersën e vet, apo edhe të tillë që vuajnë edhe për kafshatën e gojës, pse jo janë edhe pa kulm mbi kokë ) dhe
    2. "Krahu i luftës" - njerëz që as vetë nuk dinë sa pasuri kanë e të tërën e ka fituar në mënyrën më të poshtër duke ia marrë nga goja kafshatën e bukës fëmijës së luftëtarit, me të cilin dje kanë qenë bashkë në vijën e frontit ( faktikisht këta kështu po deklarohen se unë për "krahun e luftës" jam i bindur se as armën nuk dinë ta përdorin) dhe pa fije turpi mbajnë dy tri banesa, shtëpi , vetura luksoze shkurt kanë një standard që ekonomia e kosovës nuk e përballon dot, një standard më të lartë se të shteteve më të zhvilluara të botës, ndërkaq Kosova renditet ndër shtetet më të varfra të botës, me mbi 40% të popullsisë që jetojnë në varfëri të skajshme.

Nëse je krahu i mirfilltë i luftës, ju i keni shumë borxh këtij populli. Ka ardhur koha ta thoni të vërtetën, sepse askush nuk është duke i vrarë më shumë vlerat e luftës çlirimtaree sesa vetë "krahu i luftës".

P.S. Seriozitetin e temës je i pari që e prishe vetë. Ky është një ditar i mbajtur nga një person që e ka përjetuar ngjarjen. Ti po të kishe kundërfakte thuaji, pse po heziton. Personi që ka mbajtur ditarin s'ka mundur të shkruaj se aty ishin Hashimi, Bilalli, Kurteshi, Mahmuti. Ajo ka shkruar ata që ka parë e që i kanë ndihmuar për t'ua bërë adetet të vrarëve. Ndoshta ty kjo po të pengon ( se aty duhej të ishte edhe një Hashim edhe një Mahmut.....)!
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 25-03-2013 më 08:34

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-03-2013
    Postime
    16

Pershendetje Adem se pari po te tregoj qe ma pare kame pase shkrue si QELI 3 e nuke jane keto postimet e para te mijat . 1. Seriozitetin e keti postimi se kame prishe une pore AI<AJO qe e ka shkrue se kaqen dashte me korigjue pakez se na bari nuke hame e dime sa ka pasure KOMPJUTERA ate koh a sa jo po nejse . E sa i perkete fakteve une asgje skame mohue se gjdo respekte per FAMILJEN JASHARI pore ma vrajti syrin ai KOMPJUTER e sa i perket EMRAVE te hashimit e bilallit etj sume INTERESOJN.2 Sa i perkete per veten time po te tregoj qe une e kame krye ni misione te JETES SIME jetoj nga nji page 250e nuke jame prej SAHANLEPIRSVE pore e jetoj jeten time me familje e mendoj qe jame nga krahu i MIRFILLTE i LUFTES ne qoftese done diqka nga une tregom (se edhe trenine e kanpase zbulue REZALLA) e per qata mi vrajti syte KOMPJUTERI. FEJA E SHQIPTARITE ESHTE SHQIPTARIA.

5. Anetarët më poshtë kanë falenderuar kalja për postimin:

projekti21_dk (10-07-2020)

Pershendetje Adem se pari po te tregoj qe ma pare kame pase shkrue si QELI 3 e nuke jane keto postimet e para te mijat . 1. Seriozitetin e keti postimi se kame prishe une pore AI<AJO qe e ka shkrue se kaqen dashte me korigjue pakez se na bari nuke hame e dime sa ka pasure KOMPJUTERA ate koh a sa jo po nejse . E sa i perkete fakteve une asgje skame mohue se gjdo respekte per FAMILJEN JASHARI pore ma vrajti syrin ai KOMPJUTER e sa i perket EMRAVE te hashimit e bilallit etj sume INTERESOJN.2 Sa i perkete per veten time po te tregoj qe une e kame krye ni misione te JETES SIME jetoj nga nji page 250e nuke jame prej SAHANLEPIRSVE pore e jetoj jeten time me familje e mendoj qe jame nga krahu i MIRFILLTE i LUFTES ne qoftese done diqka nga une tregom (se edhe trenine e kanpase zbulue REZALLA) e per qata mi vrajti syte KOMPJUTERI. FEJA E SHQIPTARITE ESHTE SHQIPTARIA.
    Unë përulem përpara teje ( dhe njerëzve sikur ti) me respektin më të madh.

P.S. Megjithatë ka pasur kompjuter në atë kohë. Natyrisht që numëroheshin në gishta, por për të pasur ka pasur. Unë që në vitin 1993 kam shkruar me kompjuter ( ishte i markës "Komodore" dhe vihej në funksion me një kasetë magnetofoni ), bile ndoshta të kujtohet te Dulli ( Abdullah Tahiri ) i kemi bërë shkrimet për revistën "Trojet tona", që e nxirrte PNDSH-ja në Drenas. me inciale po t'i përmend edhe nja 2 a 3 të asaj kohe: A. Krasniqi, Këshilli për Financim ( kam shkruar edhe me kompjuter të tyre ), D. Gashi, Z. Miftari, B. Zogaj ( Komoran), etj. Besoj se në fundvitet e 90-ta do të ketë pasur shumë më shumë kompjuterë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 25-03-2013 më 22:13

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-03-2013
    Postime
    16

ME respekt me keto te dhena te mijat desha vetem te tregoj qe se kame pasur me qellim te keq. Se na mundemi te bisedojm edhe per tema tjera sa te duash. FEJA E SHQIPTARITE ESHTE SHQIPTARIA.

Këtu e 21 vjet më parë...

Citim Postuar më parë nga Gi de Masha Lexo Postimin

Familja Jashari është shembulli më tipik, në gjithë rruzullin tokësor, rasti i veçantë i sakrificës së pashembullt dhe vetëflijimit heroik për lirinë e Atdheut.

Plot 21 vite pas...

Çuditërisht sot më doli gjumi me ëndrra të këqija ... Isha i detyruar të shkoja herët në shkollë. Gjatë përgatitjes dhe gjatë rrugës mendja më rrinte në atë ditë. Kujtoj atë ditë kur erdhi nëna e tha: More Adem a fëmija po luajnë me top ( futboll) se po nihen do "zhurma" sikur topi i futbollit bie me forcë në tokë... dhe kishte të drejtë nëna, sepse largësia e bënte që shpërthimeve të topave të vërtetë të gjasonte me "zhurmën" e topave të futbollit.

Dola pastaj në qytet. U takova me ish mësuesin tim të çmuar, Adem Mulajn, i cili pas një kohe do të ishte komandanti im. E them për herë të parë se major Adem Mulaj ishte ai që më urdhëroi të mbetesha në Drenas ( seps do të ketë lëvizje të popullatës, ikja nga vatrat e luftës nga dhuna ), për t'u dalë ndihmë këtyre njerëzve duke u dhënë bukë, gjetur strehim e nevoja të tjera. Unë pastaj me gjithë shtabin e Shoqatës Humanitare Bëmirëse "Nënë Tereza", deri në bombardimet e NATO-s kemi qenë në krye të detyrës duke e kryer me përkushtim.

Zakonisht nëpër ditë të mëdha thuhet "urime", por në këtë 21 vjetor, nuk po më vjen të them "urime", sic po shoh shumë veta ta thonë,... faktikisht e di, sepse po më duket sikur po them "urime tragjedia", por di të them:

Lavdi, respekt deri në përkulje për familjen Jasharidhe të gjithë ata që ranë në këtë ditë fillimmarsi, të cilët për mua që të gjithë janë heronj!

Lavdi dhe respekt për gjithë ata që i dolën zot Atdheut, që vunë nga një gur në murin e kalasë, të kalasë që quhet kosovë, e që bënë që sot ta gëzojmë këtë LIRI e cila na erdhi fal gjakut të derdhur të të rënëve!

Por, në këtë ditë të shënuar, më vie edhe të mallkoj: Mallkuar qofshin gjithë ata që shkelin mbi gjakun e dëshmorëve!

9. Anetarët më poshtë kanë falenderuar projekti21_dk për postimin:

SERAFIM DILO (06-03-2019)

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •