Nuk desha te debatoj per kete ceshtje me, meqe eshte e kot, por ty po dua t“i them nja dy fjale....
Ndryshim ne mes nesh (mua dhe Kreksit) dhe teje, e disa te tjereve, eshte ne Faktin se, ne poashtu i dijme edhe ato qe ju mendoni se i dini, ndersa ju nuk dini shume gjera nga ato qe i dijme ne, ose nuk deshironi t“i dini. Kupton?
Jo???!!!
Te shpjegoj une shkurt:
Se pari, lexo me vemendje te gjitha ato qe i ka sjell Dydrinas dhe do e veresh se ka te beje me periudhen fillestare te ndertimit dhe konsolidimit te Shtetit Shqiptar, (se cfare periudhe ishte ajo, lexo histori me te detajuar). Ka qene "Lufte e pameshirshme" e Pushtetit Popullor te Enverit, sidomos kunder TRADHETAREVE TE POPULLIT, jo kundershtareve te pushtetit, sepse me suksesin e ketyre tradhetarve, ne bashkpunim me Armiqte e popullit Shqiptar, nuk do te ekzistonte sot as Shqiperia e ndoshta edhe nje pjese e konsiderushme e Popullit, mos te flasim per Kosoven. (Kete ti, dhe jo gjithekush, nuk mund ta marr me mend. Thjesht, nuk ka kapacitet truri j apo sinqeriteti i juaj(pa ndonje ofendim), qe ta kap/thot kete teori...)
Titoja nuk e ka perkrahur Enver Hoxhen, kurre, por eshte sjellur ashtu se kinse po e bene. Kete e dinte, si shume veprimtar te tjere te Popullit, edhe Metush Krasniqi, nje veprimtar i madh i Levizjes Kombetare, qe dha Jeten per clirimin dhe bashkimin e Trojeve Shqiptare (nuk e di nese ia ke ndegjuar emrin ndonjehre), i cili ne nje rast ka thene; "...pikerisht, vetem per shkak te besimit qe ka Enver Hoxha, Besim ky, qe mund te jet EDHE i arsyeshem, ndaj Partise Komuniste te Jugosllavise se Titos, ka verejtje dhe kundershtime nga une, sepse nuk i besohet shkaut. POR Vigjilenca dhe Menquria dhe Strategjia e tij Politiko- Diplomatike e te vepruarit, per ta arritur qellimin perfundimtar te krijimit te Shtetit Shqiptar, me bashkimin e Kosoves, nuk na le rruge tjeter, vetem te SHPRESOJME se do te na del ashtu...sepse nuk ka Alternative tjeter, Shoke....eshte e vetmja SHPRESE, per ta krijuar, dhe mbijetuar Shteti dhe Populli Shqiptar!!!!
E ke veshtire, ndoshta, ta kuptosh cka thot ai, por s`te kam faj une... Ndoshta, te kthjellohet pak mendja, nese une te them, se Metush Krasniqin, Jusuf Gervallen e shume e shume Veprimtare te tjere nuk i ka vra Dora e Armikut- Shkaut, por ajo e TRADHTARIT TE POPULLIT!!!!
Kend e quan ti te burgosur politik? "shqiptaret e ndershem", sic i quante edhe shkau??? ATA, "te burgosurit politik te tuaj", per nje kohe te caktuar, gjithkah neper shkini kane jetuar (ne Hotele luksose, ne Villa shkau private per t`u trajnuar per spiunazh kunder vetevtes se tyre, (pra kunder Popullit dhe Shtetit te tyre), ...vetem ne burgje, per ceshtjen Kombetare Shqiptare- JO!!!!
Ndersa, sa i perket kesaj teorie qe jep ti (besimi yt), se "...edhe grat ruse e vertetojne kete"...une nuk kam Koment. Ma ke bere 8 me 2, sic thot Kreksi me lart...
P.S. Lexo ne linkun qe kam sjell me lart, se cfare shkruan Jusuf Gervalla per situaten ne pergjithesi, ne te cilen gjendej Populli Shqiptar ne ate kohe. Eshte dokumentar aktual i asaj kohe.
Krijoni Kontakt