Postuar më parë nga
Kreksi
Në qoft se nuk e merë parasysh rrethanën e kësaj pjese të plaketave, atëher çdo kush devijon në gabim!
Nuk duhesh harruar se kjo pjes, A+RU; RA DA; etj ka të bëj me logjistikën e depos, gjestion e stokit të depos të mallërave. dhe nëse nu8k iu përmbahedh kësaj rrethane shkon në gabim.
Pastaj nuk e di se çka lidhje
= RADA= e slabishtës me Gestion de stock
= RA+DA= mund të jetë gjithashtu lirisht edhe
=RADHA= e Shqipes bile kjo është shumë më afër logjikës së Gjestionit të stockit,
=RADHAT= = renditjet, por si e shohim
= RA+DA= është në form PËRMBLEDHJE unë kam bër gestion de stock, dhe kur i shkruajm gjërat i shkruajm në mënyrë të shkurtër, pra edhe:
=RA + DA= qëndron në shqip ashtu siç e kam shpjeguar! Me RA
= HYRJA E MALLIT= dhe DA = =ndarja=
================================================== =========
MATERE këtu mund të ndahet në didsa mënyra shembullë:
=MA+TËRË dmth
= TOTALITETI=
=TËRËSIA e mallit, "përmban tërësin e mallit"
=========================================
Në maqedoni shqipëtarët thojn:
= WA DI NA PUNËT=
= WA DIMË PROBLEMET= dmth e shqipëtojn gjermën W dhe V për me thënë jav etj.
=WA +NA+SO+I = WA na solli ? dhe na pruri
=DAMATA = DHA+ MATA=
=========================================
=MI-NA-TI-RI==JU-TE-MI = =MI-NA-JU-TE-MI ==JU==T'NA==KIRETANA==TANATI==KA==KIRE=shife?
=TANATI= =KIRETANA= =QAKURE= =KEKIEF= =KA==...PA=KAPA==DI=QAKURE= =KEKIEF=.
=ASIJAKA=..kaPAKUPA==JAPI==UAJAPI==QEDU=
=KIRE=shife? =TANATI= =KIRETANA= =QAKURE= =KEKIEF= =KA=
=...PA=KAPA==DI=QAKURE= =KEKIEF=.=ASIJAKA=..kaPAKUPA=
=JAPI==UAJAPI==QEDU==A-SA-SARA=JA-SA-SA-RA-ME==A-TI-KA=
=JA-JA-A ==JA-SA-SA-RA-MA-NA=
==========================================
PO RO SU është nga fjalët e linearit A.
Çka është interesant se, edhe sot e kësaj dite e përdorim këtë fjalë ashtu si është: ka POROSU; ke POROSU; kan POROSU; kam POROSIT;=POROSI=
nga rrënjët= PO+RRO+SU=
PO = pohim, RRO = jetë, dhe SU = që unë e lidhi me SUKIN = pazarin e Arabishtës sepse tjetër shpjegim personalisht nuk mund të gjejë.
pra POROSI që në ditën tona është e barabart me URDHËR PËR DËRGIM TË MALLRAVE
çka kuptojm se fjala POROSI që ne përdorim sot rrjedhë nga PO+ pohim + RRO = mbajtje në jetë, dhe SUK = pazar, sepse posositja apo furnizimi me mallë është mbajtja në jetë e komercit,
me këputje të stockit( rupture de stock) vdes komerci, pra POROSU = mbajtje në jetë të komercit,
=SUKIT = PAZARIT=
a je i të njetit mendim kreksi, a sheh siç e shoh unë apo jo?
================================================== ==========
Duke e pas të njëjtën fjalë
=POROSI =
=POROSU= të shqipes së sotme, hajde e lipim tjetër kah.
Kam vrejtur se,
=PO=Bâ=bëra, bëj..njashtu si e kemi edhe sot; po vrapoj, po shkoj, po rri; mendoj se duhej te ishte=bârri=bëhëm sikur rri, bëj tê vrapohj,=bëj të rri=..etj...=(e pa kryer; do thotË se, fjala ka të bëjë me një veprim të pa kryer andaj duhej luajtur rolin; të bëhej sikutur vapronurdhero vrapo, luan nxiton et...
Mu çka më bënë kurreshtar është se: Përse fjala që përdorim ne sot POROSI = urdhër, commande, nuk ka rrënjë ndryshe se ashtu siç e shpjegova,
dhe është e çuditshme se për çfar domethënje përdoret, dhe përputhet në mënyrë perfekte me fjalët e pllaketave POROSU që kjo është e lidhur dhe qëndron brenda korrnizës gjestionit stokit.
pajtohem me ty se rrokjet mund të lexohen edhe nga prapa. por sa për k'të fjalë s'ma livrit dot kush!
==================================================
S'ka PODE si thua ti, së pakti nuk jam ndijeni për k'të.
Por PADA, PA+DA që lexohet shumë thjesht si në shqipen e sotme. PA-DA dmth PA NDA, pa u nda MAlli.
Në rast se gjindet e njëjta fjalë në shqipen e sodit, nuk ka nevoj me shku dhe me gjetë drekën N'Iqindi,
me hulumtu më thellë, sepse ajo vetë dëshmon se gjuha shqipe përmban atë fjalë, e jo si thojn se nuk e dinë se cila gjuhë është, sepse nuk kan gjaja se njohurio për një gjuhë që përdor
të njëjtat fjalë !
=A TI KA= me siguri është Qyteti antik ATIKA
=A THIKA=asht si thika, realitet, ky rryp toke perngjanë si një;
= thikë..apo shpat..
===============================================
Unë nuk të thashë se
=ATIKA= nuk dmth:
= A-THIKA= fjala ke tek fjala e Linearit A, ATIKA thashë është toponimi i Atikës,
a kjo se çka dmth Atika dhe si ndahet është diçka tjetër. Po sa i përket germës A vetëm mos harro se në gegënisht ende përdorët A si O shembullë themi
=OMIRË=
=AOMIRË=,
= UNDA=,
=AUNDA=
======================================
Mendoj se fjala:
=POROSU= BARAZU=
=BARAZU= barazim/drejtpeshim i deomosdoshêm i anijeve pêr baartjen e mallrave; (qypat e mdhenjë i mbushnin më ujë derisa anijet lundronin nê njê drejtim pa nagrkim mallrash, prandaj qypat barazonin drejtpeshimin e anijes. Një mjeshtri e deomosdoshme se perndryshe anija permbysej pa drejtpseshim=BARAZIM=
======================================
...mendoj që nga ky postim të ripershkruhen edhe njêherê mË paster tê gjtha te dhenat deri më tani..
Krijoni Kontakt