Close
Faqja 3 prej 17 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 166
    i/e regjistruar Maska e illyrianboyful
    Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Kush të bëri nga Toka kaq të përsosur
    Postime
    309

Për: Linerairi " A " FJALËT E LINEARIT " A " a jan Shqip apo një gjuhë që s'ekziston

Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    =PO ROSU= mendoj se duhet tË lexohet nganjëherë edhe mbrapshtë, nuk duhet besohet aqë shumê deshifrimit të leximit pra kujdes, duhet të ishte:
    =PO û RrôS= Po u shkrua në Rras, u regjistrua, u vendos, u po ros it, u gatua, u gâtos etj...
    Te gjitha deshifrohen me shqipen por duhet mundim koncentrim dhe bashkêpunim, ndoshta na duhet edhe një i treti person do ishte e nevojshme,
    dhe në fund të mujit do ta japim një permbajtje, si te duash, flasim ...

Chercher midi à 14H00 pour quoi pas

Duke e pas të njëjtën fjalë POROSI = POROSU të shqipes së sotme, hajde e lipim tjetër kah.

Mu çka më bën kurreshtar është se: Përse fjala që përdorim ne sot POROSI = urdhër, commande, nuk ka rrënjë ndryshe se ashtu siç e shpjegova,
    dhe është e çuditshme se për çfar domethënje përdoret, dhe përputhet në mënyrë perfekte me fjalët e pllaketave POROSU që kjo është e lidhur dhe qëndron brenda korrnizës gjestionit stokit.

pajtohem me ty se rrokjet mund të lexohen edhe nga prapa. por sa për k'të fjalë s'ma livrit dot kush!

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Për: Linerairi " A " FJALËT E LINEARIT " A " a jan Shqip apo një gjuhë që s'ekziston

Sa i perkete =PARASU= Nëse te kujtohêt tek tekstet ilire ne letersin greke, në shumê raste =ô=shqiptohet gati si "â" e zgj_____atur...dhe nese keni vrejtur se mungon "b"-éja, atëherë kemi fjalen =BARAZU=Barazim, dhe spjegohet thjeshtë per arsyje se, anijet nganjêhere duhej të ktheheshin ose te shkonin te zbrazta, prandaj duhej te barazoheshin me qypa të mbushur me ujë dhe kthehehin plotë...
    Nese e ke vrejtur atje ne fillim te postimit se, kemi edhe fjalen e kuptueshme=REM/a= kuptojmi se keto depo ishin kompani që bartnin mallra, precihej se sa rrema duhej te ishte anija pêr tË ngarkuar mallrat kuptohet llogaritej pesha dhe barazohej ekilibri i anijes...me qypa me ujë...Me tej kemi edhe fjalen =TAPE=, etj.....pa dyshim te dallueshme lehtë...por, tek Lin B njË fjalë me intrigoi=PODE= qypa m pode, ti e din se te ne dyshemeja deri vone quet podi, megjithse mendohet se ishte e (atyre) ...keto shkrime te kthejne mbrapa, ne duhet ose te hecim perpara ose te ngelim mbrapa..nukmund te ngelim mjedis ures....nuk hulumtohet me frikë...duhet hecur perpara pa droje (fobie) ose të heshtim...nuk arrihet ndryshe.....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 05-03-2013 më 19:04
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

Sa i perkete =PARASU= Nëse te kujtohêt tek tekstet ilire ne letersin greke, në shumê raste =ô=shqiptohet gati si "â" e zgj_____atur...dhe nese keni vrejtur se mungon "b"-éja, atëherë kemi fjalen =BARAZU=Barazim, dhe spjegohet thjeshtë per arsyje se, anijet nganjêhere duhej të ktheheshin ose te shkonin te zbrazta, prandaj duhej te barazoheshin me qypa të mbushur me ujë dhe kthehehin plotë...
    Nese e ke vrejtur atje ne fillim te postimit se, kemi edhe fjalen e kuptueshme=REM/a= kuptojmi se keto depo ishin kompani që bartnin mallra, precihej se sa rrema duhej te ishte anija pêr tË ngarkuar mallrat kuptohet llogaritej pesha dhe barazohej ekilibri i anijes...me qypa me ujë...Me tej kemi edhe fjalen =TAPE=, etj.....pa dyshim te dallueshme lehtë...por, tek Lin B njË fjalë me intrigoi=PODE= qypa m pode, ti e din se te ne dyshemeja deri vone quet podi, megjithse mendohet se ishte e (atyre) ...keto shkrime te kthejne mbrapa, ne duhet ose te hecim perpara ose te ngelim mbrapa..nukmund te ngelim mjedis ures....nuk hulumtohet me frikë...duhet hecur perpara pa droje (fobie) ose të heshtim...nuk arrihet ndryshe.....

Kreksi, do bëjm me ndihmën e Zotit një punë së bashku.

nuk duhet gjithashtu të harrojm shumë nga fjalët jan antroponime, për mu WA DU NA tingëllon toponim Arabisht, WAADI i thëjn Luginës në gjuhën ARABE " WALIS " WADUNA" është shumës, luginat.

Mos harro se disa të huaj e kan kuptuar se jan në gjuhën shqipe plaketat, dhe po ju afrohen kuptimeve, por akoma jan largë, sepse nuk e njëhin gjuhën Shqipe siç e njohim ne!

Të gjitha këto mund të jen toponime: WA DU NA, TURISA( tolissos), SU KU RI TA; SE TO IJA, JA SA SA RE; I TI NI SA; PA I A ETJ ETJ.

Sepse me siguri se u shënojshin edhe vendet apo qytetet nga ku vinte malli dhe ku dërgohej.

Për mu " GRA " dmth= GRURË, dhe

OLE dmth ULIR-OLIR OLE+RË më merrë mendja se në të kaluarën i thëjshin drurit të Ulirit OLE apo OLI dhe derivoi në OLIR: ULIR; në folje shumës OLE=njësi OLER=shumës

Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

S'ka PODE si thua ti, së pakti nuk jam ndijeni për k'të.

Por PADA, PA+DA që lexohet shumë thjesht si në shqipen e sotme. PA DA dmth PA NDA, pa u nda MAlli.

Në rast se gjindet e njëjta fjalë në shqipen e sodit, nuk ka nevoj me shku dhe me gjetë drekën N'Iqindi,

me hulumtu më thellë, sepse ajo vetë dëshmon se gjuha shqipe përmban atë fjalë, e jo si thojn se nuk e dinë se cila gjuhë është, sepse nuk kan gjaja se njohurio për një gjuhë që përdor
    të njëjtat fjalë!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A TI KA,

me siguri është Qyteti antik ATIKA
    Ndryshuar për herë të fundit nga illyrianboyful : 07-03-2013 më 09:21

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

JO, =ATIKA= â thika, thik perpjet, vete forma e siujdheses Atik është si thika, kjo është shqip e e vjeter nga Berthama Dinarike...jam i bindur...dhe e kemi thënë se; aty ku kemi sidomos ne toponime gerrmen =A= Asht=është, por mjerishte se kete zanore e humbem sot per ta shkruar duhet shtuar ne alfabet gerrma =â= dhe gerrma tjeter = ngeja=n-gnga, vrapo thuhej dikur gä qellzore kurse =â=duhej te ishte si ato gorilalt qe bene; ä,ä ä...lol !
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

JO, =ATIKA= â thika, thik perpjet, vete forma e siujdheses Atik është si thika, kjo është shqip e e vjeter nga Berthama Dinarike...jam i bindur...dhe e kemi thënë se; aty ku kemi sidomos ne toponime gerrmen =A= Asht=është, por mjerishte se kete zanore e humbem sot per ta shkruar duhet shtuar ne alfabet gerrma =â= dhe gerrma tjeter = ngeja=n-gnga, vrapo thuhej dikur gä qellzore kurse =â=duhej te ishte si ato gorilalt qe bene; ä,ä ä...lol !
    Unë nuk të thashë se ATIKA nuk dmth A-THIKA fjala ke tek fjala e Linearit A, ATIKA thashë është toponimi i Atikës,

a kjo se çka dmth Atika dhe si ndahet është diçka tjetër. Po sa i përket germës A vetëm mos harro se në gegënisht ende përdorët A si O shembullë themi

OMIRË, AOMIRË, UNDA, AUNDA
    Ndryshuar për herë të fundit nga illyrianboyful : 07-03-2013 më 17:27

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

PERSHKRIMET E DERITANISHME:

LIN A
    LIN B
    Sqarime tË duhura:
    ================================================== ====================================
    Yves Duhoux 1984=duhet të citohet autori dhe referacat e tij patjetër ! Autori është Prof. i Univerzitetit të Luvenit (nga shoqja e tij kam marrur një mail para do kohësh e cila më ka akuzuar për plagiat edhe se e kam cituar burimin e sitit) prandaj duhët kërkojmi autorizim nga prof. Douhux me shpres se do na autorizoje të sherbehëmi nga punimet e tija dhe që të mos kemi paragjykime dhe moskuptime. Unë jam në kontakt më bashkëpuntoren e profesorit, prandaj më lejoni që të shkruaj në lidhje më propozimet tona nga forumi shqiptar, faleminderit.
    ================================================== ===========================
    =U-MI-NA-SI=
    =PI-TE= =PI-MI-NA-TE=
    =SI-DU-KU- MI=? N
    =SI-DU-MI-NA-KU- MI=
    =TI-RI= =?
    =MI-NA-TI-RI=
    =JU-TE-MI=
    =MI-NA-JU-TE-MI=
    ================================================== ==
    =U-MI-NA-SI=
    =VIR-KA=
    =SA-RA 2, (shembullë këtu):= sa ka ra mallë=
    =WI-DI-NA=
    JA-QI f 6 =ja qi= ja qe ku e kemi, dmth. (mallin që kemi në dispozicion)
    ===========================================
    =OLE+DI SA-RA=dmth: (Malli që e kemi kontrolluar)
    =E DI SA RA = (E DI SA KA HY MALLË)
    =A-RU RA-DA- A-RU= është ruajt(mallë, s'duhet harruar se, është dokument klasifikim malli në depo)
    =RA-DA =RA malli që ka ra, dhe DA= malli që u NDA
    =I-TA-JA=
    =WI-DI- NA 1=
    =GRA A-SI-JA-KA=
    =A-RU RA-DA-SA-RA=
    =NI SA-RA 2=
    =PU-RA
    =OLE +? JA-QI=
    =A-RU RA-DA=
    =PA-RO-SU=
    ================================================== ========
    Les transcriptions phonétiques valeurs d'usage en linéaire B de signes linéaires A supposé être le même.
    Voir aussi ci-dessous, les «valeurs phonétiques des signes."
    Les mots de 3 syllabes ou plus apparaissent exactement le même dans les deux Linéaire A et Linéaire B
    Godart 1984

=A-TI-KA=
    =DA-I-PI-TA=
    =I-JA-TE=
    =I-TA-JA=
    =KI-DA-RO=
    =PA -I-TO=
    =SE-TO-I-JA=
    =SU-KI-RI-TA SU -KI-RI-TE-I-JA= éventuellement un (=RA - KO=) Complémentaires.
    =A-TI-KA=
    =PA-RA-NE=
    ================================================== ======
    Les mots de 3 syllabes ou plus en linéaire A, qui sont très similaires à des mots en Linéaire B

=A-KA-RU= =a-ka-rê-u=
    =A-RA-NA-RE= cf =a-ra-na-ro=
    =A-RE-SA-NA= cf =un-re-sa-ni-e=
    =A-SA-RA 2=
    =A-SU-JA= cf =a-si-wi-ja=
    =A-TA-RE=cf =une-ta- ro=
    =A-TI-RU= cf =un-ti-ro=
    =DI-DE-RU= cf. di-de-ro=
    =DA-MI-NU= cf =da-mi-ni-ja=et =da-mi-ni-jo=
    =DU-PU3-RE=cf du-pu2-ra-zo=
    =KA-SA-RU= cf =ka- sa-ro=
    =KI-RI-TA2= cf =ki-ri-ta=
    =KU-KU-RA-DA= cf. =ku-ka-da-ro=
    =KU-PA3-NU= cf =ku-pa3-no=
    =KU-PA3-NA-TU= cf =ku-pa-nu-nous=à
    =KU-RU-KU=cf =ku-ru-ka=
    =MA_SI_DU=cf =ma-si-dwo= =MI + JA + RU= (plusieurs);. cf =mi-ja-ro=
    =QA-QA-RU= (plusieurs) cf =qa-qa-ro=
    =QA-RA2-WA=cf qa-ra2-wo
    =SA-MA-RO= cf =sa-ma-ra= =sa-ma-ru= et =sa-ma- ri-jo=
    =SI-KI-RA= cf =si-ki-ro=
    =SI-MI-TA= cf =si-mi-te-u=
    =TA-NA-TI= cf ?] =ta-na-ti=
    =TE-JA-RE= cf =te-ja-ro=
    =WA-DU -NA= cf =wa-du-na=
    =WI-RA-RE-MI-TE= cf =nous-ru-ma -ta=
    ================================================== ============
    Lutemi për kontribut në deshifrimin e domethënjeve të fjalëve të LINEARIT A presim kontributin tuaj, faleminderit.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Në qoft se nuk e merë parasysh rrethanën e kësaj pjese të plaketave, atëher çdo kush devijon në gabim!

Nuk duhesh harruar se kjo pjes, A+RU; RA DA; etj ka të bëj me logjistikën e depos, gjestion e stokit të depos të mallërave. dhe nëse nu8k iu përmbahedh kësaj rrethane shkon në gabim.
    Pastaj nuk e di se çka lidhje
    = RADA= e slabishtës me Gestion de stock
    = RA+DA= mund të jetë gjithashtu lirisht edhe
    =RADHA= e Shqipes bile kjo është shumë më afër logjikës së Gjestionit të stockit,
    =RADHAT= = renditjet, por si e shohim
    = RA+DA= është në form PËRMBLEDHJE unë kam bër gestion de stock, dhe kur i shkruajm gjërat i shkruajm në mënyrë të shkurtër, pra edhe:
    =RA + DA= qëndron në shqip ashtu siç e kam shpjeguar! Me RA
    = HYRJA E MALLIT= dhe DA = =ndarja=
    ================================================== =========
    MATERE këtu mund të ndahet në didsa mënyra shembullë:
    =MA+TËRË dmth
    = TOTALITETI=
    =TËRËSIA e mallit, "përmban tërësin e mallit"
    =========================================
    Në maqedoni shqipëtarët thojn:
    = WA DI NA PUNËT=
    = WA DIMË PROBLEMET= dmth e shqipëtojn gjermën W dhe V për me thënë jav etj.
    =WA +NA+SO+I = WA na solli ? dhe na pruri
    =DAMATA = DHA+ MATA=
    =MI-NA-TI-RI==JU-TE-MI = =MI-NA-JU-TE-MI ==JU==T'NA==KIRETANA==TANATI==KA==KIRE=shife?
    =TANATI= =KIRETANA= =QAKURE= =KEKIEF= =KA==...PA=KAPA==DI=QAKURE= =KEKIEF=.
    =ASIJAKA=..kaPAKUPA==JAPI==UAJAPI==QEDU=
    =KIRE=shife? =TANATI= =KIRETANA= =QAKURE= =KEKIEF= =KA=
    =...PA=KAPA==DI=QAKURE= =KEKIEF=.=ASIJAKA=..kaPAKUPA=
    =JAPI==UAJAPI==QEDU==A-SA-SARA=JA-SA-SA-RA-ME==A-TI-KA=
    =JA-JA-A ==JA-SA-SA-RA-MA-NA=
    ==========================================
    PO RO SU është nga fjalët e linearit A.
    Çka është interesant se, edhe sot e kësaj dite e përdorim këtë fjalë ashtu si është: ka POROSU; ke POROSU; kan POROSU; kam POROSIT;=POROSI=
    nga rrënjët= PO+RRO+SU=
    PO = pohim, RRO = jetë, dhe SU = që unë e lidhi me SUKIN = pazarin e Arabishtës sepse tjetër shpjegim personalisht nuk mund të gjejë.
    pra POROSI që në ditën tona është e barabart me URDHËR PËR DËRGIM TË MALLRAVE
    çka kuptojm se fjala POROSI që ne përdorim sot rrjedhë nga PO+ pohim + RRO = mbajtje në jetë, dhe SUK = pazar, sepse posositja apo furnizimi me mallë është mbajtja në jetë e komercit,
    me këputje të stockit( rupture de stock) vdes komerci, pra POROSU = mbajtje në jetë të komercit,
    =SUKIT = PAZARIT=
    a je i të njetit mendim kreksi, a sheh siç e shoh unë apo jo?
    ================================================== ==========
    Duke e pas të njëjtën fjalë
    =POROSI =
    =POROSU= të shqipes së sotme, hajde e lipim tjetër kah.
    Kam vrejtur se,
    =PO=Bâ=bëra, bëj..njashtu si e kemi edhe sot; po vrapoj, po shkoj, po rri; mendoj se duhej te ishte=bârri=bëhëm sikur rri, bëj tê vrapohj,=bëj të rri=..etj...=(e pa kryer; do thotË se, fjala ka të bëjë me një veprim të pa kryer andaj duhej luajtur rolin; të bëhej sikutur vapronurdhero vrapo, luan nxiton et...
    Mu çka më bënë kurreshtar është se: Përse fjala që përdorim ne sot POROSI = urdhër, commande, nuk ka rrënjë ndryshe se ashtu siç e shpjegova,
    dhe është e çuditshme se për çfar domethënje përdoret, dhe përputhet në mënyrë perfekte me fjalët e pllaketave POROSU që kjo është e lidhur dhe qëndron brenda korrnizës gjestionit stokit.
    pajtohem me ty se rrokjet mund të lexohen edhe nga prapa. por sa për k'të fjalë s'ma livrit dot kush!
    ==================================================
    Por PADA, PA+DA që lexohet shumë thjesht si në shqipen e sotme. PA-DA dmth PA NDA, pa u nda MAlli.
    Në rast se gjindet e njëjta fjalë në shqipen e sodit, nuk ka nevoj me shku dhe me gjetë drekën N'Iqindi,
    me hulumtu më thellë, sepse ajo vetë dëshmon se gjuha shqipe përmban atë fjalë, e jo si thojn se nuk e dinë se cila gjuhë është, sepse nuk kan gjaja se njohurio për një gjuhë që përdor
    të njëjtat fjalë !

=A TI KA= me siguri është Qyteti antik ATIKA
    =A THIKA=asht si thika, realitet, ky rryp toke perngjanë si një;
    = thikë..apo shpat..
    ===============================================
    Unë nuk të thashë se
    =ATIKA= nuk dmth:
    = A-THIKA= fjala ke tek fjala e Linearit A, ATIKA thashë është toponimi i Atikës,
    a kjo se çka dmth Atika dhe si ndahet është diçka tjetër. Po sa i përket germës A vetëm mos harro se në gegënisht ende përdorët A si O shembullë themi
    =OMIRË=
    =AOMIRË=,
    = UNDA=,
    =AUNDA=
    ======================================
    Mendoj se fjala:
    =POROSU= BARAZU=
    =BARAZU= barazim/drejtpeshim i deomosdoshêm i anijeve pêr baartjen e mallrave; (qypat e mdhenjë i mbushnin më ujë derisa anijet lundronin nê njê drejtim pa nagrkim mallrash, prandaj qypat barazonin drejtpeshimin e anijes. Një mjeshtri e deomosdoshme se perndryshe anija permbysej pa drejtpseshim=BARAZIM=
    ...mendoj që nga ky postim të ripershkruhen edhe njêherê mË paster tê gjtha te dhenat deri më tani..
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 08-03-2013 më 09:52

Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

Në qoft se nuk e merë parasysh rrethanën e kësaj pjese të plaketave, atëher çdo kush devijon në gabim!

Nuk duhesh harruar se kjo pjes, A+RU; RA DA; etj ka të bëj me logjistikën e depos, gjestion e stokit të depos të mallërave. dhe nëse nu8k iu përmbahedh kësaj rrethane shkon në gabim.
    Pastaj nuk e di se çka lidhje
    = RADA= e slabishtës me Gestion de stock
    = RA+DA= mund të jetë gjithashtu lirisht edhe
    =RADHA= e Shqipes bile kjo është shumë më afër logjikës së Gjestionit të stockit,
    =RADHAT= = renditjet, por si e shohim
    = RA+DA= është në form PËRMBLEDHJE unë kam bër gestion de stock, dhe kur i shkruajm gjërat i shkruajm në mënyrë të shkurtër, pra edhe:
    =RA + DA= qëndron në shqip ashtu siç e kam shpjeguar! Me RA
    = HYRJA E MALLIT= dhe DA = =ndarja=
    ================================================== =========
    MATERE këtu mund të ndahet në didsa mënyra shembullë:
    =MA+TËRË dmth
    = TOTALITETI=
    =TËRËSIA e mallit, "përmban tërësin e mallit"
    Në maqedoni shqipëtarët thojn:
    = WA DI NA PUNËT=
    = WA DIMË PROBLEMET= dmth e shqipëtojn gjermën W dhe V për me thënë jav etj.
    =WA +NA+SO+I = WA na solli ? dhe na pruri
    =DAMATA = DHA+ MATA=
    =MI-NA-TI-RI==JU-TE-MI = =MI-NA-JU-TE-MI ==JU==T'NA==KIRETANA==TANATI==KA==KIRE=shife?
    =TANATI= =KIRETANA= =QAKURE= =KEKIEF= =KA==...PA=KAPA==DI=QAKURE= =KEKIEF=.
    =ASIJAKA=..kaPAKUPA==JAPI==UAJAPI==QEDU=
    =KIRE=shife? =TANATI= =KIRETANA= =QAKURE= =KEKIEF= =KA=
    =...PA=KAPA==DI=QAKURE= =KEKIEF=.=ASIJAKA=..kaPAKUPA=
    =JAPI==UAJAPI==QEDU==A-SA-SARA=JA-SA-SA-RA-ME==A-TI-KA=
    =JA-JA-A ==JA-SA-SA-RA-MA-NA=
    ==========================================
    PO RO SU është nga fjalët e linearit A.
    Çka është interesant se, edhe sot e kësaj dite e përdorim këtë fjalë ashtu si është: ka POROSU; ke POROSU; kan POROSU; kam POROSIT;=POROSI=
    nga rrënjët= PO+RRO+SU=
    PO = pohim, RRO = jetë, dhe SU = që unë e lidhi me SUKIN = pazarin e Arabishtës sepse tjetër shpjegim personalisht nuk mund të gjejë.
    pra POROSI që në ditën tona është e barabart me URDHËR PËR DËRGIM TË MALLRAVE
    çka kuptojm se fjala POROSI që ne përdorim sot rrjedhë nga PO+ pohim + RRO = mbajtje në jetë, dhe SUK = pazar, sepse posositja apo furnizimi me mallë është mbajtja në jetë e komercit,
    me këputje të stockit( rupture de stock) vdes komerci, pra POROSU = mbajtje në jetë të komercit,
    =SUKIT = PAZARIT=
    a je i të njetit mendim kreksi, a sheh siç e shoh unë apo jo?
    ================================================== ==========
    Duke e pas të njëjtën fjalë
    =POROSI =
    =POROSU= të shqipes së sotme, hajde e lipim tjetër kah.
    Kam vrejtur se,
    =PO=Bâ=bëra, bëj..njashtu si e kemi edhe sot; po vrapoj, po shkoj, po rri; mendoj se duhej te ishte=bârri=bëhëm sikur rri, bëj tê vrapohj,=bëj të rri=..etj...=(e pa kryer; do thotË se, fjala ka të bëjë me një veprim të pa kryer andaj duhej luajtur rolin; të bëhej sikutur vapronurdhero vrapo, luan nxiton et...
    Mu çka më bënë kurreshtar është se: Përse fjala që përdorim ne sot POROSI = urdhër, commande, nuk ka rrënjë ndryshe se ashtu siç e shpjegova,
    ==================================================
    Por PADA, PA+DA që lexohet shumë thjesht si në shqipen e sotme. PA-DA dmth PA NDA, pa u nda MAlli.
    të njëjtat fjalë !

=A TI KA= me siguri është Qyteti antik ATIKA
    =A THIKA=asht si thika, realitet, ky rryp toke perngjanë si një;
    = thikë..apo shpat..
    ===============================================
    Unë nuk të thashë se
    =ATIKA= nuk dmth:
    = A-THIKA= fjala ke tek fjala e Linearit A, ATIKA thashë është toponimi i Atikës,
    =OMIRË=
    =AOMIRË=,
    = UNDA=,
    =AUNDA=
    Mendoj se fjala:
    =POROSU= BARAZU=
    =BARAZU= barazim/drejtpeshim i deomosdoshêm i anijeve pêr baartjen e mallrave; (qypat e mdhenjë i mbushnin më ujë derisa anijet lundronin nê njê drejtim pa nagrkim mallrash, prandaj qypat barazonin drejtpeshimin e anijes. Një mjeshtri e deomosdoshme se perndryshe anija permbysej pa drejtpseshim=BARAZIM=
    ...mendoj që nga ky postim të ripershkruhen edhe njêherê mË paster tê gjtha te dhenat deri më tani..

Ok,

Nuk qëndron amo hiq, a di çka është hiq? Ajo që thua REBUS apo jingu dhe jang ndërmjet gjuhës balltosllave dhe Shqipes!!!

Dhe kjo për arsyen e pa luhatshme, se të gjitha fjalët marrin rrënjën në gjuhën Shqipe!

Ti e di mirë se fjalët e Lineareve B dhe A jan absollutisht në gjuhën Shqipe, dhe asnjë gjuhë tjetër!!

Për të mirën arsye se gjuha Shqipe është ajo që përmban rrënjët e fjalëve, bile të të gjitha fjalëve të Lineareve! Shembullë:

Gjerma " R " RA RI RU RO RE gjuha Shqipe është e vetmja që çdo njëra nga këtë folje të kompozuara me nga dy Gjerma kan kuptim të veçant, dhe kjo vetëm në gjuhën shqipe:

Dhe të gjitha fjalët që ndodhen në linearin A dhe BE me nga dy gjerma gjejn kuptim të plotë vetëm se në gjuhën SHqipe, dhe nuk ka një fjalë e Linearëve që ikë.

Për shembullë RA në sllavisht mundemi me thënë për britmën që lëshon sorra( hajgare).

Shqipë: RA = ra=zbriti nga lart posht

RI = i ri për gjinin mashkullore

RU = me u rujtë, me pas kujdes

RO = Rrnim, të jetojsh.

RE = e re, për gjinin femrore

Të gjitha këto folje në sllavisht apo balltisht zine si të duash, jan cancarafuncara një ASGJËËËËËËËËËËËËËËËËËË e madheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Kjo ështê e pa tundshme, fjalet një rrokshe që ka shqipja ështê deshmi se Linerat A e b janë në gjuhën shqipe, nuk e di se nga e nxjerre ti se unê thash te kunderten ?
    Ne e diskutuam se edhe baltet e te tjerët i huazuan këto rrokje nga shqipja por na intereson te dijmi se si dhe nga kush i huazuan ? .. e permendem tek tema tjeter se vetem se populli vëllehë është i vetmi popull i cili kalonte Danubin ne dy drejtime, prandaj ka mundesi vetem se ky popull ti kete shperndar keto fjalet shqipe derui atje, dhe nuk e shoh këtu pse i ngatrroni sllavët kur nuk kanë lidhje me Linearet ?

Faqja 3 prej 17 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •