Close
Faqja 14 prej 17 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 166
    i/e regjistruar Maska e illyrianboyful
    Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Kush të bëri nga Toka kaq të përsosur
    Postime
    309

Për: Linerairi " A " FJALËT E LINEARIT " A " a jan Shqip apo një gjuhë që s'ekziston

Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Po po pajtohem me ate si the, por me thuaj per librin e atij greku, e di se ata e kane pervetsuar lin b por nuk ka baza, ose krejte pak e dini se ku eshte arsyeja ?

Greket(heleno egjiptaso fenikas erdhen vetem prej vitit 1550 para krishti, e shkatrruan njehere qytetrimin egjeane.. por, e vertete se u rimkëmbË pas nje kohe te shkurt, ta zemi 50 vite dhe brenda 200 viteve qe kur njihet deri te invadimi dorian qe i shkatrroi te gjithat, (ne ua prishem lol..por me siguri dorianet nuk i donin keta te ardhur egjiptaso kaukaziane lloj lloj populli erdhi qe doli prej egjiptit) nga veriu i shqiperise u organizua sulmi q e ti shporri keta te ardhur prandaj, nese ka shkrime me ndonje gjuhe greke, qe as nuk mund ta quajmi greke sepse kishte shume popuj ..permasat apo perqindja qe te kete fjale greke sot ne lin b eshte në 100 tableta ndoshta 2 fjalê mund te gjindeshin jo me shume..kurrsesi..! e theme nga kendveshtrimi i levizjeve te popujve, prandaj ky autori nese i ka gjetur 10 fjalë te greqishtes se kesaj periudhe psh nË mes te 1490 para krishti e deri 1200 para krishti per ta do ishte sukses, por ne duhet ta lexojmi kete liber dhe nuk mund te flasim hava.. pa epare, te lutem na sjelle linkun ?
    Faleminderit !

Lineari B dhe rrokjet e saja NË GJUHËN SHQIPE, DHE VETËM NË GJUHËN SHQIPE
    Gjuha shqipe është e vetmja që i jepë këto mundësi, dhe si kam thënë tjerët gjuhë mbesin me gishta në gojë, sepse rrokjet nuk bëhet të mos ken kuptim duke qen të bazuara në ideograme.

Emri:  linearb.gif

Shikime: 3591

Madhësia:  9.9 KB
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga illyrianboyful : 13-05-2013 më 10:33

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Për: Linerairi " A " FJALËT E LINEARIT " A " a jan Shqip apo një gjuhë që s'ekziston

Greket(heleno egjiptaso fenikas erdhen vetem prej vitit 1550 para krishti, e shkatrruan njehere qytetrimin egjeane.. por, e vertete se u rimkëmbË pas nje kohe te shkurt, ta zemi 50 vite dhe brenda 200 viteve qe kur njihet deri te invadimi dorian qe i shkatrroi te gjithat, (ne ua prishem lol..por me siguri dorianet nuk i donin keta te ardhur egjiptaso kaukaziane lloj lloj populli erdhi qe doli prej egjiptit) nga veriu i shqiperise u organizua sulmi q e ti shporri keta te ardhur.........
    Shpresoj qe ta kuptosh se termi "egjiptaso kaukazian", per kontradikten qe mbart ne vetvete eshte tregues i qarte e mangesise se plote te bazave logjike!!
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

I nderuari jarigas,
    Kerkoj falje nese jeni prekur, por ne asnjëmenyre nuk e pata qelllimin e keq fare por vetem se realitetin, une kisha 2000 miq ne fb, 1850 i largova vetem se per arsye te kesaj ides pellazge, qe disa nga ne pretendojne se ishin autokton, e qe une e kundershtoj rreptesishte, jam i pameshirshem ndaj te pa vertetave !
    Qe se si i kam sygjeruar miqët
    SYGJERIME:
    PER ATA TE CILET, ende deri me sot, nuk kane arrijtur ta njohin hisorinë dhe PARA-HISTORINË, nuk e kanë kuptuar deri me sot se, nga vinin dhe kush ishin e çfare gjuhe flisnin Pellazget, i lus që të mësojnë ditë e natë, pa nderprerë, se paku 3 vite vetëm atëhere do ta mësoni origjinen e vertete pellazge !
    Pra, ju lutemi, mos u mundohëni ta ngatrroni historinë epopullit shqiptar, kemi Akademinë tonë shtetrore e cila prej dekadash ekziston dhe ka dhënë deshmi mbi baza shkencore se, ne populli shqiptar nuk jemi te ardhur si këta pellazgët e grekët, por jemi popull autoktonë, para -pellazgë e para-grekë e para- sllavë e turk !
    Mos u merrni me teori qe nuk keni njohuri te duhura, t'ia besojmi këtë barrë profesorve e studiuesve tanë te specializuar e kompetent rreth kësaj epokes para historike, se, tek e fundit, askujt sot nuk i hynë në punë asnjë teori e re as e vjetër rreth pellazgëve, sepse, bota shkencore e univerisitare e njohin fortë mirë se kush ishin çfarë gjuhe flisnin dhe nga erdhen pellazgët në gadishullin Ballkanik !

Ju deshiroj hulumtime te gjata e të suksesëshme !

"duhët të pranjojmi se, grekët ose helenet, tê njohur me këta emra, nuk ishin popuj të dalluar nga pellazgët, si njëri dhe tjetri, duhej te kishin banuar në të njëjtin vendë, para se te vinin në Greqi, sepse, e kemi treguar se Grekët vinin nga Kaukazi, është e sigurt se edhe Pellazgët vini gjithashtu nga rrethina e këtyre maleve dhe se dalin nga familja Skite.
    Banorët e Atikut iu dhanë emrin "Hiperakrienët"(do thotë se ketu eshte emri i dyfisqhuar se, akra e hiper=te naltit) do thotë; atyre që u vendosen në naltësi malore, kurse Perbalianët(ata qe ishin perballe tyre)ishin te vendosur rreth bregdetit.(ref; Dionisi i Halikarnasit) etj..
    pra si e shihni, nuk çpiki asgjë, vetem se transmetojmi te verteten ! po deshe ti sjelli deshit se, aty ku thoshte Heziodi se, "pellazget ishin para hene" ju garantoj se, kjo eshte e vertete, per arsyen e vetme sepse, ne krahasim që greket iken gati ne te njejten kohe si pellazget nga kaukazi, greket shkuan drejte e ne egjipte, kursze pellazgetr ne mezopotami dhe nga aty iken ne gadishullin e sotem, dhe pas 300 vitesh, kur u detyruan ta leshonin egjiptin keta greket gjeten vende perseri tek fqinjet e tyre pellazge, si dikur qe ishin atje ne kaukaz.. por, heziodi ketu ishte i saket, e vertet ishte se erdhen pellazget para këtyre njerzve (helenve)qe kishin kultin e hanes/hënës, quheshin Hallebana(hena nena e maleve te shenjta)Al-ab-ana= 'ab=nena; al=e shenjta; ana=malet/anasi) si e shihni nuk kishte emer te popujve por emra te amblemave; luani, peshku, hena dielli gjarperi, shqiponja etj..
    E tjeter eshte se si Kocaqi e shume e shumê liberashkrues e interpretojne kete thenjene Hezidit, eshte e tmershme sa keqinterpretohen thenjet e autorve te vjeter. ' pellazget dolen prej dheut" ishin aty para henes.; kjo eshte tragjike o jarigas..me besoni !

Tek e findit, nuk kemi çka te flasim per pellazgêtvellashket/bellashket apo vellashket, mua nuk me takon t'ua shkruaj historine e tyre, ne shqiptaret jemi dinarik; jo te qytetruar, por jemi vendas, vetem ketu eshte dallimi...

Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 13-05-2013 më 15:20
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

HIPOKRIZI, XHELOZI, PADREJTESI, DHE KRIM NDAJ POULLIT DHE GJUHES SHQIPTAREM MADJE EDHE VETE TE VERTETES DHE HISTORIS, DHE GENJIM I BOTES MBARE PA FIJE MARRE

Keshtu kualifikohen keta njerez te semur dhe pa fije burrerie, plehera me kravata, çka eshte edhe me e keqja pedera dhe pedofila me kravata. Po keta jan ata qe thojn se Linearet jan te asaj gjuhe ne te cilen kan kuptim rrokjet e sjellura ketu posht te linearit B, Ama jo, jo ne qoft se keto rrokje qe te gjitha pa perjashtim i permban gjuha shqipe, nuk mund te jete keshtu duhet thojn se nuk dihet gjuha, se gjuha e perdorur ne keto rrokje nuk ekziston me, ka humb, apo ne ne qoft se i gjejm nja 4 a 5 rrokje ne greqisht, do ia atribojm gjuhes greke, por jo Shqipes edhe pse nuk i ike asnjé rrokje e vetme. E dini une çka ju theme ketyre,.Shqipetarve jua honkshin M....... , ups me falni n'shprehje.

Ndryshuar për herë të fundit nga illyrianboyful : 14-05-2013 më 03:36

Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

I nderuari jarigas,
    Kerkoj falje nese jeni prekur, por ne asnjëmenyre nuk e pata qelllimin e keq fare por vetem se realitetin, une kisha 2000 miq ne fb, 1850 i largova vetem se per arsye te kesaj ides pellazge, qe disa nga ne pretendojne se ishin autokton, e qe une e kundershtoj rreptesishte, jam i pameshirshem ndaj te pa vertetave !
    Qe se si i kam sygjeruar miqët
    SYGJERIME:
    PER ATA TE CILET, ende deri me sot, nuk kane arrijtur ta njohin hisorinë dhe PARA-HISTORINË, nuk e kanë kuptuar deri me sot se, nga vinin dhe kush ishin e çfare gjuhe flisnin Pellazget, i lus që të mësojnë ditë e natë, pa nderprerë, se paku 3 vite vetëm atëhere do ta mësoni origjinen e vertete pellazge !
    Pra, ju lutemi, mos u mundohëni ta ngatrroni historinë epopullit shqiptar, kemi Akademinë tonë shtetrore e cila prej dekadash ekziston dhe ka dhënë deshmi mbi baza shkencore se, ne populli shqiptar nuk jemi te ardhur si këta pellazgët e grekët, por jemi popull autoktonë, para -pellazgë e para-grekë e para- sllavë e turk !
    Mos u merrni me teori qe nuk keni njohuri te duhura, t'ia besojmi këtë barrë profesorve e studiuesve tanë te specializuar e kompetent rreth kësaj epokes para historike, se, tek e fundit, askujt sot nuk i hynë në punë asnjë teori e re as e vjetër rreth pellazgëve, sepse, bota shkencore e univerisitare e njohin fortë mirë se kush ishin çfarë gjuhe flisnin dhe nga erdhen pellazgët në gadishullin Ballkanik !

Ju deshiroj hulumtime te gjata e të suksesëshme !

"duhët të pranjojmi se, grekët ose helenet, tê njohur me këta emra, nuk ishin popuj të dalluar nga pellazgët, si njëri dhe tjetri, duhej te kishin banuar në të njëjtin vendë, para se te vinin në Greqi, sepse, e kemi treguar se Grekët vinin nga Kaukazi, është e sigurt se edhe Pellazgët vini gjithashtu nga rrethina e këtyre maleve dhe se dalin nga familja Skite.
    Banorët e Atikut iu dhanë emrin "Hiperakrienët"(do thotë se ketu eshte emri i dyfisqhuar se, akra e hiper=te naltit) do thotë; atyre që u vendosen në naltësi malore, kurse Perbalianët(ata qe ishin perballe tyre)ishin te vendosur rreth bregdetit.(ref; Dionisi i Halikarnasit) etj..
    pra si e shihni, nuk çpiki asgjë, vetem se transmetojmi te verteten ! po deshe ti sjelli deshit se, aty ku thoshte Heziodi se, "pellazget ishin para hene" ju garantoj se, kjo eshte e vertete, per arsyen e vetme sepse, ne krahasim që greket iken gati ne te njejten kohe si pellazget nga kaukazi, greket shkuan drejte e ne egjipte, kursze pellazgetr ne mezopotami dhe nga aty iken ne gadishullin e sotem, dhe pas 300 vitesh, kur u detyruan ta leshonin egjiptin keta greket gjeten vende perseri tek fqinjet e tyre pellazge, si dikur qe ishin atje ne kaukaz.. por, heziodi ketu ishte i saket, e vertet ishte se erdhen pellazget para këtyre njerzve (helenve)qe kishin kultin e hanes/hënës, quheshin Hallebana(hena nena e maleve te shenjta)Al-ab-ana= 'ab=nena; al=e shenjta; ana=malet/anasi) si e shihni nuk kishte emer te popujve por emra te amblemave; luani, peshku, hena dielli gjarperi, shqiponja etj..
    E tjeter eshte se si Kocaqi e shume e shumê liberashkrues e interpretojne kete thenjene Hezidit, eshte e tmershme sa keqinterpretohen thenjet e autorve te vjeter. ' pellazget dolen prej dheut" ishin aty para henes.; kjo eshte tragjike o jarigas..me besoni !

Tek e findit, nuk kemi çka te flasim per pellazgêtvellashket/bellashket apo vellashket, mua nuk me takon t'ua shkruaj historine e tyre, ne shqiptaret jemi dinarik; jo te qytetruar, por jemi vendas, vetem ketu eshte dallimi...

kreksi duhesh té zbrazish kutin e messagjeve sepse nuk po muj me té dérgu messagjé privat,

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Këtu në këtë blog, do paraqesim një pasqyrim më të kjart dhe ilustruar me imazhe, se si erdhi deri te zhvillimi i qytetrimit Egjeanë, pasi jemi duke folur për shkrimet mbi tabletat e këtij qytetrimi, Linear A dhe B, pra Blogu është në ndertim e sipër, presim edhe sygjerimet tuaja. Së pari ilustrojmi me tablot nga kulmi i zhvillimit e pastaj do i kthehemi edhe gjurmeve, se, nga erdhi ky qytetrim, si gjithemone, na duhet prejardhja, duke u bazuar gjithnjë mbi argumente shkencore, fillimet e kulturave te para(ju lutemi mos ngatrrojmi kultura e qytetrime, njehere krijohen kushtet e jeteses e një popullesije ku pastaj kjo kultur rritet zhvillohet dhe arrinë novelin e njÊ zhvillimit) pra, fillimet e kësaj kulture i gjejmi tek zonat gjeografike nË veri te Danubit, si kultura e Kukutenit e njohur nga shkenca qe filloi rreth 6000 vite para krishti, ku pastaj kjo kultur u perhape edhe me gjërë, nË jug te Danubit deri tek deti Egje si dhe në veri rreth lumenjve Prut Dnjestër Dnieoêr si dhe krime e ndalet në Krrsh, kah veriu deri ne detin Baltik e eprfshinë tërë regjionin e popullesisë e quajtur nga dijetaret me emrin Prushi qe më vonë zhvillohet edhe populli Prus...(populli i zjarrtë)..======================vijon=============

Ju faleminderit !

http://renesancailire.blogspot.fr/20...i-egjeane.html
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

Këtu në këtë blog, do paraqesim një pasqyrim më të kjart dhe ilustruar me imazhe, se si erdhi deri te zhvillimi i qytetrimit Egjeanë, pasi jemi duke folur për shkrimet mbi tabletat e këtij qytetrimi, Linear A dhe B, pra Blogu është në ndertim e sipër, presim edhe sygjerimet tuaja. Së pari ilustrojmi me tablot nga kulmi i zhvillimit e pastaj do i kthehemi edhe gjurmeve, se, nga erdhi ky qytetrim, si gjithemone, na duhet prejardhja, duke u bazuar gjithnjë mbi argumente shkencore, fillimet e kulturave te para(ju lutemi mos ngatrrojmi kultura e qytetrime, njehere krijohen kushtet e jeteses e një popullesije ku pastaj kjo kultur rritet zhvillohet dhe arrinë novelin e njÊ zhvillimit) pra, fillimet e kësaj kulture i gjejmi tek zonat gjeografike nË veri te Danubit, si kultura e Kukutenit e njohur nga shkenca qe filloi rreth 6000 vite para krishti, ku pastaj kjo kultur u perhape edhe me gjërë, nË jug te Danubit deri tek deti Egje si dhe në veri rreth lumenjve Prut Dnjestër Dnieoêr si dhe krime e ndalet në Krrsh, kah veriu deri ne detin Baltik e eprfshinë tërë regjionin e popullesisë e quajtur nga dijetaret me emrin Prushi qe më vonë zhvillohet edhe populli Prus...(populli i zjarrtë)..======================vijon=============

Ju faleminderit !

http://renesancailire.blogspot.fr/20...i-egjeane.html
    Mendoj se bindjet e mija historike rrethë emigrimit dhe zhvillimit etniko-kulturor nuk jan të njëjta me tuat, dhe me siguri se do të biemë në kundërshtim njëri me tjetrin, dhe do të bëhet haus në blogun tënd duke debatu jo po, jo jo.

prandaj nuk e di a është e udhës që të postoj aty, kemi bindje të ndryshme.

Unë emigrimin dhe zhvillimin e ndaj në dy periudha ti e di mirë këtë, para Noeilitike dhe pas.

Vërejta pak me më shumë vëmendje dhe në imtësi DNA të grekëve modern gjithasthu e krahasova me atë shqipëtar dhe vëllah, këta popuj që të tre kan të njëjtin DNA.

Një foto e vëllahëve të bardhë lol... më të bardhë se Shqipëtarët

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Shumë e bukur kjo foto, mê thuaj, e ke lexuar kenveshtrimin tim, se, Vellehet vijne ne dy drejtime ?
    Migracioni i par kalon nga Kaspiku (kazakstani, turkmenistani) ne Kaukaz e nga aty ne Mezopotami, nga Mezopotamia vijne tek ne qe i njohim me emrin pellazge nga autoret greke kurse ne Mezopotami kur erdhen, i pari i tyre quhej Belus=i bardhi/Bardhoshi..lol ! ..por qendruan atje 200 vite dhe erdhen ne Traki.; e pastaj greqi... pra kjo eshte dega Mezo Blachite.; te perzierit qe njihen edhe ne Bizant.; e dega tjeter vjene me vone nga veriu i Danubit ne Egje...keto jane fakte historike por, sipas argumenteve arkeologjike lidhja eshte edhe me e hershme, 6000 para krtishti, dhe mendohet se keta vellashket e bardh e themeluan edhe qytetrimin egjeane pra mos i ngatrro gjerzt, te shkojmi ne detje, une nuk hjeki dorË nga dinariket, as nje centimeter vende nuk lshoj; jemi para pellazge vellashke etj.; AU T O K T O N E QE LIDHJE NUK KA RRENJA JONE ME DEGET TJERA !

Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

Shumë e bukur kjo foto, mê thuaj, e ke lexuar kenveshtrimin tim, se, Vellehet vijne ne dy drejtime ?
    Migracioni i par kalon nga Kaspiku (kazakstani, turkmenistani) ne Kaukaz e nga aty ne Mezopotami, nga Mezopotamia vijne tek ne qe i njohim me emrin pellazge nga autoret greke kurse ne Mezopotami kur erdhen, i pari i tyre quhej Belus=i bardhi/Bardhoshi..lol ! ..por qendruan atje 200 vite dhe erdhen ne Traki.; e pastaj greqi... pra kjo eshte dega Mezo Blachite.; te perzierit qe njihen edhe ne Bizant.; e dega tjeter vjene me vone nga veriu i Danubit ne Egje...keto jane fakte historike por, sipas argumenteve arkeologjike lidhja eshte edhe me e hershme, 6000 para krtishti, dhe mendohet se keta vellashket e bardh e themeluan edhe qytetrimin egjeane pra mos i ngatrro gjerzt, te shkojmi ne detje, une nuk hjeki dorË nga dinariket, as nje centimeter vende nuk lshoj; jemi para pellazge vellashke etj.; AU T O K T O N E QE LIDHJE NUK KA RRENJA JONE ME DEGET TJERA !
    Po ju k'thehem përsëri rokjeve PA SA RI JA është interesante, sipas meje keni par sakt, kur keni thënë se PA SA RI JA është = PAZARIJA = TREGU.

Sipas gjitha gjasave në të kaluarën tregun e thërrisshin PASARI = pazari dhe për mu emërtimi PAZARI është i shndërruar nga PASARI dhe mëse ky është termi i sakt, dhe ky është termi që duhet përdorur edhe në gjuhën moderne, sepse e ka dmth e sakt në rrënjë!

Për çka? sepse në lashtësi në shumicën dërmuse të rastëve, shit-blerja u bënte me pasim = ndërrim të mallit, TË JAPË-MË JEPË = PASARIM = TË PASOJ = MË PASON MALLË.

pra PASARIJA = TREGËTIJA = PAZARIJA = PASARIM me shumë gjasa të mëdha.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Nuk ka tjeter fjalê qe i perputhet, eshte e barabart me BAZZAR=tek francezet me duket edh te spajolet..
    Ti mire je afrua aty deri tek rrenja por.. sa e sa kohe duhet menduar..dhe një dite ketu ne pazzarin tim afer meje edhe ketu me ndiqte
    =PASARIJA= nga zhurma qe degjohej, mendoja se a mos ndoshta kanepatur drejte francezet qe e quajne
    =BA ZZAR= duhet te ishte fjala ose tek vendi ku aty behet zhurma, tollovia=ZA= ba-za= thirjet etj..
    ose mendova se eshte tetra;
    Me dal per te parë =PAS-ZAR=me gjet zar-in=fatin, ose humb ose fiton ?
    Ndersa kjo -JA eshte vetem se form e skajshme per te treguar se aty mlidhne njerzi-ja, pari-ja etj ?
    Nuk do thote se me kete e perfunduam, ose e mbyllem, ne fillim na doli se behet fjala per TREGUn por, tani brenda kesaj fjale,silab pas silabi, ose shkurtesa ne veti, njera pas tjetres krijohen fjale me kuptim te veçant, ne kjete rast; tregohet per nje vende te caktuar ku behet shitblerja e mallrave..
    Po e perseris se, duhet patur kujdes gjithnje nga gerrma "P" ketu ne keto tableta, si e kemi vrejtur; na mungon "B"-eja, por, ndoshta eshte e meta e ketyre dekoduesve te alfabetit ?
    Aty ku e kemi FIC=per FIçin/figin, nuk pajtohem me mendimin tuaj sepse, keshtu i thojkan edhe hebraishte... mirepo, ne tableta eshte "c" si cjapi ose ciceroni etj pra origjinale "c" e jo me kuptimin latin aktual=k, prandaj edhe ne sot nese i themi =fiç=ose fiq apo fig si francezet, shihet se i afrohet te njejtit kuptim, tjeter eshte se, francezet e kane humbur "c"ejen e "h" ose se kane patur kurr, poashtu edhe netableta nuk vrehet "B"-eja e shume zera tjerte..pra, nuk duhet deshprohemi, duhet sjellur ne te gjitha menyrat, na duhet guximi...

Faqja 14 prej 17 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •