Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 15 prej 15
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Për: Publikoi fakte për masakrat e Mehmet Shehut, kërcënohet Uran Butka

Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Albo çfare lidhje ka me temen ky shkrim qe ke sajuar si me pahir?

Nese do te flasesh per atdhetarin Sali Butka, ka tema te tjera dhe mendoj se nuk eshte ne te miren e forumit nje nderhyrje e tille e pavend.

Shpresoj ne mirekuptim.
    Shkrimi im nuk eshte i sajuar por nje e vertete. Sali Butka ka qene po aq kriminel sa edhe Mehmet Shehu. Por nuk ishte kjo thelbi i nderhyrjes sime. Thelbi i nderhyrjes sime eshte:

Nipi i nje krimineli i nxjerr te palarat nje krimineli si Mehmet Shehu!

Do te ishte njesoj si nipi i Arianit Celes, prokurorit te Enver Hoxhes, te dilte thosh e te "denonconte" krimet e prokuroreve te kohes se demokracise.

Jo te gjithe e kapin ate qe une shkruajta, pasi jo te gjithe e njohin terrorin e shkaterrimin e Sali Butkes ne gjithe zonen e Korces. Uran Butka nuk ka te drejten morale te shkruaje per historine e popullit shqiptar pa denoncuar gjemat e gjyshit te tij me pare.

Albo

i/e regjistruar Maska e Hotlani
    Anëtarësuar
    22-11-2012
    Postime
    276

Asnjehere njerius'po merr vesh te verteten,Enveri kriminel e tash ne nje paket duhet te hij edhe mehmet shehu me enverin
    Kultura,sjellja edukata,arsimi e bëjnë njeriun të vlefshëm!!!!

i/e regjistruar Maska e mesuesi_1
    Anëtarësuar
    27-06-2009
    Vendndodhja
    ne shkolle
    Postime
    2,050

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin

Mehmet Shehu eshte kryekriminel. Sali Butka eshte kryekriminel qe kane vrare e prere plot shqiptare te pafajshem.
    Albo çfare lidhje ka me temen ky shkrim qe ke sajuar si me pahir?

Nese do te flasesh per atdhetarin Sali Butka, ka tema te tjera dhe mendoj se nuk eshte ne te miren e forumit nje nderhyrje e tille e pavend.

Shpresoj ne mirekuptim.
    Pse kush dyshon qe Mehmet Shehu nuk ka qene kryekriminel? Vetem familjare te tij (ndoshta) dhe bashkefshatare tij.

po ndoshta kemi te bejme me ndonje familjar apo ndonje bashkefshatare, ndryshe nuk justifikohet ky reagim me kaq verberi ndaj atij qe shkruan bemat e njerit prej kryekriminelave te regjimit gjakatar te kuq i cili kerkon te na beje agjitacion per mbrojten e figures se kryekriminelit mallakastriot .... dhe kete kerkojne ta beje duke sulmuar te tjere si e si per te thene qe nuk ka qene na i kriminel edhe aq i tmerrshem se shqiperia ka pase plot si puna atij .... e rende eshte te lexosh prej atyre te filadelfise njujorkeze te mbrojne gjakataret e komunizmit .....
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesuesi_1 : 05-03-2013 më 05:38
    "They will not control us, We will be victorious"

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Shkrimi im nuk eshte i sajuar por nje e vertete. Sali Butka ka qene po aq kriminel sa edhe Mehmet Shehu. Por nuk ishte kjo thelbi i nderhyrjes sime. Thelbi i nderhyrjes sime eshte:

Nipi i nje krimineli i nxjerr te palarat nje krimineli si Mehmet Shehu!

Do te ishte njesoj si nipi i Arianit Celes, prokurorit te Enver Hoxhes, te dilte thosh e te "denonconte" krimet e prokuroreve te kohes se demokracise.

Jo te gjithe e kapin ate qe une shkruajta, pasi jo te gjithe e njohin terrorin e shkaterrimin e Sali Butkes ne gjithe zonen e Korces. Uran Butka nuk ka te drejten morale te shkruaje per historine e popullit shqiptar pa denoncuar gjemat e gjyshit te tij me pare.

Albo
    Albo me gjithe respektin qe kam, me duhet te them se qendrimi yt ndaj atdhetarit Sali Butka eshte i thejshte nje qendrim mbi baza fetare, sepse nga ana atdhetare ai nuk qendron.
    Sali Butka ka qene nje atdhetar i shquar, sepse ka ditur te beje rezistence dhe te mbroje pavaresine e Shqiperise, ne kohen me te veshtire, kur ekzistenca e shtetit te ri shqiptar rrezikohej nga qendrimi tejet armiqesor i qeverise greke dhe i "kuajve trojane" ne jug te vendit.
    Une kam bindejn se ke lexuar shume per historine e atyre viteve i nderuar Albo, por nese historia e lexuar interpretohet me mendesi religjioze atehere vihet ne perfundime si keto te tuat. Personalisht nuk pelqej interpretime te tilla, sepse prej tyre nuk mund te shkohet asgjekundi.

Une jam i bindur se e njeh mire veprimtarine e "batalioneve te shenjta", qe ishin te financuara, te organizuara, te armatosura dhe te drejtuara nga qeveria greke, qe ne unison me qeverine serbe nuk denjonin te pranonin ekzistencen e nje shteti multifetar, por kerkonin me çdo mjet qe ai shtet te shperbehej dhe te ndahej ne vijat e vjetra fetare te fillimeve te Mesjetes.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Albo me gjithe respektin qe kam, me duhet te them se qendrimi yt ndaj atdhetarit Sali Butka eshte i thejshte nje qendrim mbi baza fetare, sepse nga ana atdhetare ai nuk qendron.
    Sali Butka ka qene nje atdhetar i shquar, sepse ka ditur te beje rezistence dhe te mbroje pavaresine e Shqiperise, ne kohen me te veshtire, kur ekzistenca e shtetit te ri shqiptar rrezikohej nga qendrimi tejet armiqesor i qeverise greke dhe i "kuajve trojane" ne jug te vendit.
    Une kam bindejn se ke lexuar shume per historine e atyre viteve i nderuar Albo, por nese historia e lexuar interpretohet me mendesi religjioze atehere vihet ne perfundime si keto te tuat. Personalisht nuk pelqej interpretime te tilla, sepse prej tyre nuk mund te shkohet asgjekundi.

Une jam i bindur se e njeh mire veprimtarine e "batalioneve te shenjta", qe ishin te financuara, te organizuara, te armatosura dhe te drejtuara nga qeveria greke, qe ne unison me qeverine serbe nuk denjonin te pranonin ekzistencen e nje shteti multifetar, por kerkonin me çdo mjet qe ai shtet te shperbehej dhe te ndahej ne vijat e vjetra fetare te fillimeve te Mesjetes.
    Kjo eshte vertete nje ceshtje morali dhe virtytesh si njerez, nga ata qe e lexojne historine: une nuk quaj "atdhetar" e as "patriot" as Ali Pashe Tepelenen, as Sali Butken, as Enver Hoxhen, as Mehmet Shehun. Keta per mua jane kriminele, pasi kane vrare e prere popullsine e pafajshme shqiptare, per motive krejt personale e aspak "kombetare". Sali Butka eshte njeriu qe shkaterroi duke i vene zjarrin dhe duke terrorizuar qytetin me zhvillimin kulturor dhe ekonomik me te madh ne gjithe Shqiperine ne shekullin e XIX dhe ne fillimet e shekullit te XX, qytetin e Voskopojes, qytet qe e shkruajti i pari shqipen dhe te dha ty ate shqipe qe flet e shkruan sot. Sali Butka ka vjedhur, terrorizuar, kercenuar gjithe fshatrat e zones se Korces, dhe vete qytetin e Korces. Ti nuk i njeh keto gjera pasi nuk ke lindur ne ate zone e nuk ke diskutuar me ndonje korcar te atyre zonave. Dhe historia qe lexon eshte versioni "xhonturk" i historise shqiptare, ku te gjithe shqiptaret autoktone duhet te behen "greke" e te "shitur", ne menyre qe Sali Butkat e xhonturqit e kallepit te Midh'at Frasherit, t'i nxjerrim "nacionaliste" e "patriote". Butkat e Midh'at Frasheri u bene "balliste" e "nacionaliste" vetem kur u zhgenjyen dhe deshtoi perpjekja e turqve te rinj per te "reformuar" Porten e Larte. Keta une ne historine shqiptare i klasifikoj si "nacionalistet e oreve te fundit" dhe sot hiqen sikur e bene keta Shqiperine e kane monopolin e shqiptarise. Te ishte per ta, Shqiperia do te ishte akoma Turqi Evropiane.

Dhe une nuk di nese Uran Butka ka bere ndonje liber per historine e familjes se tij, dhe une do te isha i interesuar te lexoja se si do ta shkruante e interpretonte ai bemat jo vetem te gjyshit te tij, por edhe te babait te tij. Por kjo nuk e pengon Uran Butken, qe te shkruaje historine e plot familjeve te tjera ne vend. Djajte nuk behen automatiksht engjej duke treguar me gisht nga djajte e tjere.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 05-03-2013 më 15:20

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •