Close
Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 68 prej 68
    i/e regjistruar Maska e shitesi
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    ne frymemarrjen time
    Postime
    1,069

Për: Shoqata Çamëria degë në Izmir

Anesti sa per dijeni vetem me dy vete e kam prishur gojen ketu ne forum,me ty dhe me albos.Ai mjeshtri kur i jam drejtuar atij i ka fshire komentet dhe me ka perjashtuar.Ne rastin tend nuk e beri.Me sa duket i ka ardhur mire dhe kjo me ben te mendoj qe ndoshta ti nuk je aq grek sa dukesh.E di qe sma ve veshin por do ta jap nje keshille.Kurr mos etiketo nje popull si bukeshkale aq me teper kur (neqoftese dhe ti je Shqiptar) i ke vellezer te nje gjaku.Ti zotri ke nje qendrim te cuditshem pasi ke vene nje lupe te madhe dhe shikon sjelljet e Shqiptareve dhe nuk shikon as me sy te lire sjelljet e grekerve.Shkaku eshte se ti nuk i ndan ne greke e Shqiptare por ne musliman dhe ortodoks.Por feja more zotri nuk ka lindur te ndaj vellane nga vellai por te rregulloj sjelljet e njerezve.Abuzimi me fene nga kushdo ne radh te pare eshte mekat.Se cila fe eshte me e mira besimtaret e feve perkatese e kane pergjigjen gati.Por kur ti vjen ketu dhe deklaron qe ata qe jane musliman jane me te mire se ata qe jane ortodoks apo anasjelltas atehere ti po ben diversion dhe kjo con ne percarje mes vellezerve.Sa per ceshtjen came te jesh i bindur se rrugen me te mire per ta zgjidhur kete ceshtje e kane miqte tane Amerikane.Ne kushtet qe eshte Shqiperia sot nuk ka kellqe te fitoj as gjyq e as te detyroj greqine ti ktheje ato qe i ka vjedhur.Ajo qe ben Shoqata Cameria dhe Partia e dal prej saj eshte qe mbajne driten ndezur qe te duken qe jane dhe presin qe xhaxhai nga Amerika kur ta kete terezine te kthehet nga ata dhe te vendos drejtesine ne vend.
    Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria

Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anëtarësuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    historia nuk kthehet me mbrapsht. kjo qe kerkojne disa eshte filozofi fundamentalistesh dhe destruktive per paqen. ai qe do paqen nuk riciklon te shkuaren por shikon te ardhmen.
    Historia vonon por s'harron e smund te shprehesh me riciklim per historine si me qene historia mbeturina biollogike.Historia eshte ne bazen e cdo shtetit ,nga zanafili vet .Per cdo shtet duhet te shoh mbrapa historin e tij reale aty vendosen themelet e nje shteti, jo ate qe kan shkruajtur historin siq ka dashur e ne interes te vet.Kosova eshte shembulli ma i mire.Ju ne disa postime tuaja flisni per arvanitasit e grecis qe ndihen pjese e nje trungu ne greci.Te nje trungu te kalbur ku me pabesi vrat e pret eproret e cameris e me dhune vendoset gjuhen greke nje populi autokton aq te vjeter sa vet (greket e persianet bashk!!)Shko e shif pak ne greci sa bashki kan kerkuar dhe duan te kerkojne qe te flitet arvanitese se me gjuhen greke nuk meren vesh.
    Ndryshuar për herë të fundit nga altint71 : 19-03-2013 më 11:52

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga altint71 Lexo Postimin
    Historia vonon por s'harron e smund te shprehesh me riciklim per historine si me qene historia mbeturina biollogike.Historia eshte ne bazen e cdo shtetit ,nga zanafili vet .Per cdo shtet duhet te shoh mbrapa historin e tij reale aty vendosen themelet e nje shteti, jo ate qe kan shkruajtur historin siq ka dashur e ne interes te vet.Kosova eshte shembulli ma i mire.Ju ne disa postime tuaja flisni per arvanitasit e grecis qe ndihen pjese e nje trungu ne greci.Te nje trungu te kalbur ku me pabesi vrat e pret eproret e cameris e me dhune vendoset gjuhen greke nje populi autokton aq te vjeter sa vet (greket e persianet bashk!!)Shko e shif pak sa bashki kan kerkuar dhe duan te kerkojne qe te flitet arvanitese se me gjuhen greke nuk meren vesh.
    kosova nuk u clirua per arsye historike. kjo eshte gafa juaj. dhe shume qe besojne sity.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Anëtarësuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933

kosova nuk u clirua per arsye historike. kjo eshte gafa juaj. dhe shume qe besojne sity.
    Ktu spo flasim per kosoven ai ishte nje shembull i nje trulli qe per shekuj u qujt turqi,me vone jugosllavi ,dje u cuante serbi e sot quhet Shteti kosovar.
    E dim shum mire kush e cliroj Kosoven,nato, usa e uck e shum gjak qe u derdh prej kosovarve e tjera vutje qe si permend se spo flisnim per te.
    Historia tregon qe mbaroj koha kur kolonizatoret neper bote duke vu nje prift kryq perpara kolonizonin vendin me du kisha ktu e aty.
    E do vij dhe koha ku mbare cameria brenda trungut te kalbur grek te kerkoj me force si kosova nen jugosllavi te flasi gjuhen e vet ne tok te vet,te kerkoj autonomin e saj.Shqiptaret po ndryshojne.Nuk te kuptoj cfar interesash mbron!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga altint71 : 19-03-2013 më 13:43

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga altint71 Lexo Postimin
    Ktu spo flasim per kosoven ai ishte nje shembull i nje trulli qe per shekuj u qujt turqi,me vone jugosllavi ,dje u cuante serbi e sot quhet Shteti kosovar.
    E dim shum mire kush e cliroj Kosoven,nato, usa e uck e shum gjak qe u derdh prej kosovarve e tjera vutje qe si permend se spo flisnim per te.
    Historia tregon qe mbaroj koha kur kolonizatoret neper bote duke vu nje prift kryq perpara kolonizonin vendin me du kisha ktu e aty.
    E do vij dhe koha ku mbare cameria brenda trungut te kalbur grek te kerkoj me force si kosova nen jugosllavi te flasi gjuhen e vet ne tok te vet,te kerkoj autonomin e saj.Shqiptaret po ndryshojne.Nuk te kuptoj cfar interesash mbron!!!
    camerine nuk e ndaj une, se skam asnje te drejte mbi te, pervec banoreve te saj, une thjesh po tregoj realitetin qe ju nuk doni ta shihni. pasi ne greqi nuk ka asnje person, (nga ata qe jane arvanitas) qe te kerkoje ndarjen nga greqia, madje ta them me siguri te plote qe ata s`ndihen as shpirterisht dhe as kulturalisht afer me shqiptaret.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Akili-A : 19-03-2013 më 14:29
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Anëtarësuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933

Po mer Akil po kan sbrit me ato du anijet kozmike ne 1300 aty.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-02-2013
    Postime
    77

camerine nuk e ndaj une, se skam asnje te drejte mbi te, pervec banoreve te saj, une thjesh po tregoj realitetin qe ju nuk doni ta shihni. pasi ne greqi nuk ka asnje person, (nga ata qe jane arvanitas) qe te kerkoje ndarjen nga greqia, madje ta them me siguri te plote qe ata s`ndihen as shpirterisht dhe as kulturalisht afer me shqiptaret.
    E di pse mer akilo? Se greket jane mosmirenjohes per arvanitasit qe luftuan dhe ju dhane lirine. Asnje fjale skam degjuar une ne keto 200 vjet per ta. Ne Greqi punon panderprere dite e nate makineria e shperberjesse kombesive te tjera. Ti gati sa spo thua qe arvanitasut nuk jane shqipetar. I ke degjuar ti kenget e tyre? ke degjuar Per Aristidh Kolen?

Anëtarësuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933

Eshte me se normal edhe e padiskutushme qe keta arvanitas me afer fqinjve kane perfituar kane mare dicka me teper kulturalisht nga djepi i civilizimit.
    Nuk thash te ndahen ata shqiptar arvanitas kan luftuar e kan qen ne krye te kryengritjes se atij shteti,e kan themeluar,un fola per autonomi speciale si kosova .
    Ku njerzit te jene te lire te flasin gjuhen e ture e tja studjojne dhe femit e ture ne shkolle si maqedons shqiptare e si kosovaret brenda jugosllavis.
    Nga lajmet e nga trupat televizive shqiptare qe hyn ne ato zona arvanitase bin e tregojne nje realitet tjeter.
    Shqiptar arvanitas burra tek 45 qe haptas u shprehnin ne shqipe se ketu kemi dhe frik te flasim shqipen gjuhen tone se humbim punen e problema te tjera me qeverin e bashkin.
    Atehere menyra se si shpreheni ju eshte e pallogjikshme e nuk pasqyron te gjithe arvanitasit.

Keto trupa ndiqen hap per hap e meter per meter si me qene te spiunazhit italian.
    Sapo nje person tenton te nxjerri ne pah te verteten ai eshte person i padeshirushem per ate vend !!!
    Se ishte si thua ti atehere ske perse te "fshehesh" asnjeri sdo kishte probleme nga keto punonjes te televizionit qe ne evrope jane te lire te bejne rehat punen e vet po ne cameri jo!!!
    Mbaroj koha te mbani me opresion nje popull.
    .

Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •