Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 41
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Antarsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Pr: ”Kardasht” turq do t elin s shpejti n Tiran nj filial televizioni “Tek Ru

Qe nga rroma e lashte, Serbia, Mali i Zi, Maqedonia (sllavet), Turqia, Greqia, te gjitheve ua kem pa sherrin me shekuj te tere.Ja pra ne diskutime ketu eshte lete te veresh pasojat e se kalueres.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Citim Postuar m par nga iliria e para Lexo Postimin
    Qe nga rroma e lashte, Serbia, Mali i Zi, Maqedonia (sllavet), Turqia, Greqia, te gjitheve ua kem pa sherrin me shekuj te tere.Ja pra ne diskutime ketu eshte lete te veresh pasojat e se kalueres.
    Jam dakrord me ty !

Une them ti kthehemi diskutimit mbi televizionin qe do hapet.... Ta lem ta hapin apo jo ? Se po tham ne jo ose po, ka mar fund Pastaj une mbaj mend qe edhe pse armiq me sllavet ne kohen e dulles, i ngrinim antenat lart e me lart per te par nje cike cerne gore
    Revolution 1848

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Antarsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Pr: Kardasht turq do t elin s shpejti n Tiran nj filial televizioni Tek Ru

Citim Postuar m par nga dielli1 Lexo Postimin
    the admiral,e ke te veshtire te me kuptosh mua,hahah....E per me teper edhe dje e edhe neser te njejten gje do e degjosh ke une,pra me thjesht per ty:

...Shqiperija po rreshqet neper rruget e sherbimeve te huaja,e kjo eshte gjeja me e shmtuar qe po ndodh me Ne.....Per te qene ironija edhe me e madhe,edhe akademiket flene(apo te krijojne pershtypjen se nuk jetojne fare)politikanet flejne(apo te krijojn pershtypjen se jane pjese e ketyre sherbimeve
    islamike serbe,greke etj....
    eh po. ti je shume perpara. nuk kam kapacitet te te kuptoj
    normal. nje njeri qe nuk di te shkruaj ne menyre korrekte as emrin e shtetit meme, eshte vite drite larg meje.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Antarsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet n Bllog
    23

Nese ka patur apo jo familje ne Elbasan, Tirane, Kavaje, Shkoder qe rrjedhin prej turqish, kjo ngre peshe per temen vetem nese sillen fakte ose prova qe pinjolle te ketyre familjeve shquhen disi per fanatizem islamik, ose anti-kristianizem. Por a eshte e drejte kjo menyre gjykimi dhe vleresimi? Natyrisht qe jo. Prejardhja etnike e ketyre familjeve nuk ka fare lidhje me qendrimet ideologjike te tyre sot. Edhe n Himare gjen njerez qe te bejne be e rrufe se vijne nga Kruja ose Mirdita, por nga ana tjeter po keta individe i dergojne femijet ne shkolla greke.
    Askush nuk po ve medyshje "shtetesine shqiptare" te minoriteve sot. Te gjithe jane shtetas shqiptare e gezojne te njejtat te drejta ligjore. Ajo qe une po them eshte qe kombesine shqiptare e gezon vetem popullsia autoktone shqiptare. Nuk mund te kete kombesi shqiptare ai minoritari turk, grek, serb, maqedon. Vllenjte bejne perjashtim se kane mijeravjecare qe jetojne mes shqiptareve. Per ta kombesia shqiptare eshte ne doren e tyre, nese e duan, le ta marrin, nese duan te perdorin kombesine rumune, eshte prape ne doren e tyre.

Duke u dhene "kombesi shqiptare" gjithe minoriteteve ne vend, dhe duke u perpjekur ti besh te gjithe "shqiptare" sic u mundua te bente rregjimi i Enver Hoxhes, ky nuk eshte vetem nje manipulim i hapur i historise, por ky ben me turp edhe popullsine autoktone shqiptare, qe ka jetuar ne ato toke me mijeravjecare dhe i ka deshmuar nga afer si kolonet edhe asimilimet fetare e kulturore te popullsise.

Ajo qe une po them eshte se une gezohem kur ai minoritari osman (origjina mund te mos jete detyrimisht nga Turqia e sotme) del hapur e thote familja ime eshte me origjine nga Siria. Ashtu sic gezohem kur ai minoriteti grek apo arumun mbron identitetin e tij etnik. Pasi ne kete menyre, respektohet autoktonia e popullsise shqiptare qe nuk u be "shqiptare" as ne shekullin e XIX dhe as se e zuri nata ne Shqiperi ne nentorin e 1912.

Albo, ti e din shume mire qe Shqiptaret nuk i kan ren ne qaf askujt kot se koti ( pamvarsisht se nuk te intereson realiteti ) Te akuzosh Shqiptaret ne radhe te pare duhet te jesh i paster vet qe te ngresh akuza. E pra Greqia dhe te tera vendet Sllave bashkarisht nuk kan te drejte te akuzojne askend dhe aq me pak te shtiren si te perndjekurit dhe te vuajturit e botes. Keta vende kudo qe kan ven kemben kan sjelle vec se masakra te pashoqe te cilat kan ngelur thelle ne mendjen e atyre qe i hoqen... ne rastin konkret jemi ne qe kemi vuajtur nga Greket dhe Sllavet.
    Kur une isha femije, gjyshi im me merrte per dore dhe me shetiste cdo mengjes. Dhe kudo ku shkonte vete me merrte edhe mua nga pas. Dhe kudo ku vinim, me trajtonte si te madh, si shok, edhe pse une nuk isha me shume se 5 vjec. Kedo shok apo person qe takonim ne rruge, pasi ndaheshim me te, me tregonte mua se kush ishte, nga e kish origjinen dhe si e kish njohur. Une nuk e merrja vesh se perse mi thosh gjithe keto gjera pasi isha femije, por rrija e degjoja. Me tregonte edhe per fshatrat me te cilet fshati i tij bente krushqi, pasi nuk mund te beje krushqi me kedo.

Duhet te kalonin vite e une te behesha burre vete qe te kuptoja se cfare po mundohej te me mesonte. Po mundohej te me mesonte se sa e rendesishme ishte qe edhe une, nipi i tij, te mesoja e respektoja kete tradite qe e kishin trasheguar ne breza. Kjo ishte menyra se si popullsia autoktone e zones, ruante te pacenuar gjakun (nga martesat) dhe fisnikerine e popullsise autoktone. Por leksioni me i madh dhe me i veshtire per te kuptuar ishte se prese duhej qe te njihnim minoritetet ne shoqeri: kjo ishte menyra per te thene se jam une shqiptar autokton qe kam ruajtur e trasheguar traditen brez pas brezi te pacenuar, e jo ai minoritari apo koloni osman qe i beri vend vetes ne shoqeri.

Albo nuk urren minoritaret pasi une jam rritur me gjithe minoritetet e vendit ne Permet. Ajo qe Albo kerkon eshte qe minoritari te dali hapur e pranoje origjinen e tij osmane, ashtu sic e kane bere minoritetet e tjera te vendit, e te mos fshihen pas flamurit tone kombetar sic ben sot minoriteti osman ne vend me Spahine. Sa me pare ta beni kete gje, aq me mire per ju pasi do cliroheni nga nje ankth i madh qe mbani per brenda. Nuk eshte turp te jesh minoritar. Turp eshte te hiqesh ai qe nuk je.

Albo
    Ndryshuar pr her t fundit nga Albo : 27-02-2013 m 11:11

Citim Postuar m par nga Albo Lexo Postimin

Albo nuk urren minoritaret pasi une jam rritur me gjithe minoritetet e vendit ne Permet. Ajo qe Albo kerkon eshte qe minoritari te dali hapur e pranoje origjinen e tij osmane, ashtu sic e kane bere minoritetet e tjera te vendit, e te mos fshihen pas flamurit tone kombetar sic ben sot minoriteti osman ne vend me Spahine. Sa me pare ta beni kete gje, aq me mire per ju pasi do cliroheni nga nje ankth i madh qe mbani per brenda. Nuk eshte turp te jesh minoritar. Turp eshte te hiqesh ai qe nuk je.

Albo
    Askush nuk po urren minoritaret deri ne momentin qe kerkojne te behen "shumice" ose autokton .

d.m.th Albo je puro Shqiptar ? Nuk ke ndonje mbeturine te vogel minoritare ne gjak ? E di pse ? Se po te hyj te kerkoj ne tema ku ke postuar ( dhe nuk e kam zor ti gjej, mjafton te flitet per Grekun ) kam pershtypjen se Shqiptar... ama ... Shqiptar ti dali per zot Grekut sic i del ti zor se gjen
    Revolution 1848

EPIROT Maska e EDLIN
    Antarsuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bhen qinglat
    Postime
    1,527

Kur une isha femije, gjyshi im me merrte per dore dhe me shetiste cdo mengjes. Dhe kudo ku shkonte vete me merrte edhe mua nga pas. Dhe kudo ku vinim, me trajtonte si te madh, si shok, edhe pse une nuk isha me shume se 5 vjec. Kedo shok apo person qe takonim ne rruge, pasi ndaheshim me te, me tregonte mua se kush ishte, nga e kish origjinen dhe si e kish njohur. Une nuk e merrja vesh se perse mi thosh gjithe keto gjera pasi isha femije, por rrija e degjoja. Me tregonte edhe per fshatrat me te cilet fshati i tij bente krushqi, pasi nuk mund te beje krushqi me kedo.
    Po kjo eshte normale Albo, te gjithe kemi pasur gjysher, kush prej nesh nuk e njeh me rrenje e dhemballe vendin dhe njerezit ku eshte rritur !?
    Epiri sht dhe do t mbetet gjithmon shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri

i/e regjistruar Maska e Fehmikaciu
    Antarsuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtin
    Postime
    1,006

Citim Postuar m par nga iliria e para Lexo Postimin
    Sllavet,Turqit,e ata popuj tjer,Perandorin Rromake nuk e kane pare kurr,Sllavet kan zbriture nga Dreqi i Mallkuar,kurse Turqit origjinal jane rrace Mongoloide,kjo eshte e verteta,HERAKLEU eshte fajtor per kete HISTORI te dhembeshme,prandaj ate e mallkoi PERENDIA edhe femijete e tije kane qene te MALLKUAR per shkak te BABAIT i cili nuk ka qene strateg,pra mallkimi i HERAKLEUT eshte lulzimi i FESE ISLAME,dhe forcimi i saje,pra me nje fjale Muslimanet e MUNDIN USHTRIN E HERAKLEUT,dhe VDEKJEN E PERANDORIS PERSIANE,pra ky rezultat i fitoreve te MUSLIMANVE eshte rezultat i politikes se herakleut.
    Turqit jan perzierje e POPUJVE EVROPIAN,dhe AZIATIKne perqindje te vogel,ndersa turqit i shpetojne EBRENJET e EVROPES nga INKVIZICIONI,dhe shkatrimi i polte i tyre,Turqit maksimumin e kan arriture ne kohene e Sulltan SYLEJMANIT II,me vrasjen barbare te birit MUSTAFAS fillon shkatrimi qe ska te ndalur,pra turqit e sotem disponojne ne tokat e tyre poziten strategjike dhe pasurit natyrore,qe sipas te gjitha gjasave do te kthehen ne SUPERFUQI.
    Ndryshuar pr her t fundit nga Fehmikaciu : 27-02-2013 m 15:55

I regjistruar diku Maska e Le dvou
    Antarsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Mendova mos e ke per telerealitetin e jetes se Kim Kardashianeve.

Hierark i lart Maska e Uriel
    Antarsuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207

Citim Postuar m par nga Albo Lexo Postimin
    Askush nuk po ve medyshje "shtetesine shqiptare" te minoriteve sot. Te gjithe jane shtetas shqiptare e gezojne te njejtat te drejta ligjore. Ajo qe une po them eshte qe kombesine shqiptare e gezon vetem popullsia autoktone shqiptare. Nuk mund te kete kombesi shqiptare ai minoritari turk, grek, serb, maqedon. Vllenjte bejne perjashtim se kane mijeravjecare qe jetojne mes shqiptareve. Per ta kombesia shqiptare eshte ne doren e tyre, nese e duan, le ta marrin, nese duan te perdorin kombesine rumune, eshte prape ne doren e tyre.

Duke u dhene "kombesi shqiptare" gjithe minoriteteve ne vend, dhe duke u perpjekur ti besh te gjithe "shqiptare" sic u mundua te bente rregjimi i Enver Hoxhes, ky nuk eshte vetem nje manipulim i hapur i historise, por ky ben me turp edhe popullsine autoktone shqiptare, qe ka jetuar ne ato toke me mijeravjecare dhe i ka deshmuar nga afer si kolonet edhe asimilimet fetare e kulturore te popullsise.

Ajo qe une po them eshte se une gezohem kur ai minoritari osman (origjina mund te mos jete detyrimisht nga Turqia e sotme) del hapur e thote familja ime eshte me origjine nga Siria. Ashtu sic gezohem kur ai minoriteti grek apo arumun mbron identitetin e tij etnik. Pasi ne kete menyre, respektohet autoktonia e popullsise shqiptare qe nuk u be "shqiptare" as ne shekullin e XIX dhe as se e zuri nata ne Shqiperi ne nentorin e 1912.
    Nuk me ke kuptuar drejte. Ajo qe une ceka, pra ne lidhje me minoritetin turk ne Shqiperi, detyrimisht eshte e lidhur me kolonizimin si proces, meqe Perandoria otomane sundoi tokat ne fjale per pese shekuj me rradhe. Lindja dhe ekzistenca e minoriteteve rrjedh prej faktoreve te ndryshem historik; ne rastin konkret nuk kemi te bejme me levizje te mirefillte popullatash, sic kemi te bejme me minoritetet bullgare, serbe, greke e vllahe e si pasoje e bashkejeteses se ofruar prej kushteve gjeografike. Perandoria otomane ishte nje konglomerat etnishe, me berthame identitetin fetar; pra ishte feja ajo qe asimilonte dhe te bente "otoman" e jo identiteti etnik otoman, i cili ishte mjaft i zbehte, per te mos thene qe lind mjaft vone me lindjen e nacionalizmit. Otomani mund te ishte nje arber i islamizuar, nje serb, grek, vllah, rumun, kazak, arab apo sudanez, pra cdokush qe i ishte nenshtruar kultures otomane.

Nga buron siguria per te percaktuar pemen gjeneaologjike te trevave dhe personave te vecante? Ballkani, per te mos u larguar me tej, ofron nje sere rastesh larmishmerishe kulturore e te nje mish mashi multi etnik, te formesura ne formacione te vecanta kombetare e te udhehequra nga nje maske sociale sic eshte identiteti kombetar. Greqia eshte nje perzierje sllavesh te Peloponezit, te tretur qe nga koha e Dushanit ne helenizem, shqiptaresh, vllehesh Pindi, turqish orthodokse te identifikueshem lehte ne saje te mbiemrave te tyre te greqizuar me prapashtesen -is e qe gjenden vec ne Turqine e sotme e ndoshta edhe ne Mongoli - te shkrire te gjithe sebashku nga forca e kishes dhe identitetit orthodoks per tu shnderruar sefundmi ne greke. Mali i Zi eshte nje shembull tjeter; Crnojevicet apo Gjurashevicet ishin princer arberish etnike, te sllavizuar ne saje te kushteve sociale dhe historike, te cilet do te ndertonin nje shtet sllav, i frymezuar me tej edhe nga ideologjia e pansllavizmit per te shfarrosur shqiptaret deri ne shekullin e kaluar. Kombesia e ketyre individeve ne saje te origjines se tyre mbetet shqiptare, apo ne rastin grek, sllave, vllahe apo turkoide? Si ti, po ashtu dhe une dhe anetaret e tjere te forumit, ne pemen e tyre familjare qindra vjecare mund te kene patur nderhyrje vikinge, sllave, greke, normade, franceze, italiane, mbetje kryqtaresh perendimore, arabe, taxhike e ndoshta dhe afrikane; mos valle vetdija jone e sotme kombetare varet prej ketyre nderhyrjeve? Te gjithe sot identifikohemi si shqiptare.

Pjesa me ironike eshte te sulmosh, akuzosh, luftosh ndaj nje grupi te vecante etnik apo kulturor, duke mos ditur ne fund qe dikur mund te kesh qene pjese e po atij grupi.
    Ndryshuar pr her t fundit nga Uriel : 28-02-2013 m 17:12
    relata refero

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Antarsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet n Bllog
    23

Citim Postuar m par nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Askush nuk po urren minoritaret deri ne momentin qe kerkojne te behen "shumice" ose autokton .

d.m.th Albo je puro Shqiptar ? Nuk ke ndonje mbeturine te vogel minoritare ne gjak ? E di pse ? Se po te hyj te kerkoj ne tema ku ke postuar ( dhe nuk e kam zor ti gjej, mjafton te flitet per Grekun ) kam pershtypjen se Shqiptar... ama ... Shqiptar ti dali per zot Grekut sic i del ti zor se gjen
    Ishte nje burre plak me floke te bardha, e kish emrin Ismail Bej Vlora, ke degjuar ndonjeher per te mes shijave te Shijakut? Ky plaku qe thua ti qe armik i madh i Portes se Larte dhe doli e na shpalli Shqiperine te pavarur nga Turqia. Dhe jo vetem kaq, por doli e na tha qe Shqiperia do te jete e pavarur dhe per fqinjesi te mire me popujt fqinje ne Ballkan. Bile ne viziten e tij zyrtare ne Athine 1 vit me pare, doli e tha: "Populli grek eshte populli natyral vella i popullit shqiptar." E tha kete gje jo ne 2013, e tha ne 1911.

Cfare "grekofili" qe ka qene Ismail Bej Vlora, he?

Allah Allah!

Pjesa me ironike eshte te sulmosh, akuzosh, luftosh ndaj nje grupi te vecante etnik apo kulturor, duke mos ditur ne fund qe dikur mund te kesh qene pjese e po atij grupi.
    Jam dakord gati plotesisht me ate qe ke shkruajtur me lart por me nje dallim te vetem: Kreshnik Spahiu dhe ata qe i shkojne pas, e dine shume mire se kush jane. Keta kreret e partive politike te minoritetit osman ne Shqiperi qe shkojne e bejne kerkesa per televizion turk ne Shqiperi, e dine mire se kush jane dhe nga e kane origjinen. Nuk eshte ashtu sic pretendon ti qe keta "nuk e dine se kush jane". Mes tyre mund te kete shqiptare te osmanizuar fetarisht e kulturalisht, por berthama e levizjes neo-osmane ne Shqiperi kryesuar nga Kreshnik Spahiu e Shpetim Idrizi, jane njerez te minoritetit osman mes shqiptareve.

Kur e pyeten Kreshnik Spahiun ne qershorin e vitit te kaluar ne Prizren ku kish shkruar per te perkujtuar "Lidhjen e Prizrenit" se nga je, ai u pergjigj: "jam nip nga Prizreni". Nuk duhet te te tregoj une ty se kush eshte Lidhja e Prizrenit dhe Meka e Osmanizmit shqiptar, Prizreni.

Albo
    Ndryshuar pr her t fundit nga Albo : 04-03-2013 m 13:53

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund t hapni tema t reja.
  • Ju nuk mund t postoni n tema.
  • Ju nuk mund t bashkngjitni skedar.
  • Ju nuk mund t ndryshoni postimet tuaja.
  •