Close
Faqja 18 prej 19 FillimFillim ... 816171819 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 186
    I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Për: Xhamitë e reja, shqetësime në Maqedoni

... qe se njofte pavaresin ton.

PS: Shkollat ne Kosove jan "(kato)laike".

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    C`kupton me Rusine klasike ?...Kur Rusija paska qene me larte ne kulture se perendimi katoliko / protestant ?!

Edhe une ndaj mendimin qe Shqiptaret Ortodoks jane komuniteti me i arsimuar,kulturuar dhe me toleranti ne trungun Shqiptar.

Por,kjo veti nuk reflektohet te ti,,sepse vegjelija yte me ngulm kerkon nga nje Shqiptar me besimin Islam te paraqese ndonje "dokument" besnikerije,ose ndonja akt patriotik ,apo ndonje veprim te qarte kunder Islamit.Kete asnje Shqiptar i besimit Islam nuk ta ofron,pervec distancimit nga Islami radikal,vehabist,selafist...Vet mos penetrimi i ketyre rrymave radikale Islamiste te Shqiptaret ( pervec te grupet minore ne margjina) ,eshte fakt i majftueshem qe ti te ndihesh rehat. Por,ti kerkon dic me shume,te pamunderen ,shporrjen ne teresi te Islamit nga Shqiptaret.
    Kesaj i thone "malo morgen" nese e din slengun e shqiptareve te Maqedonise.Kjo eshte fakt i kryer.

Problematika nuk eshte vetem ne komunitetin musliman shqiptar - te sulmosh vetem komunitetin shqiptar te fese Islame e te mos flasesh asnje fjale qe subkultura e nje ortodoksi shqiptar eshte i mbuluar gati krejtesisht nga ortodoksizmi Grek ( emrat e greqizuar,fjale te greqishtes ne zhargon,peshkopi kryesor grek,shikime me mall ndaj Athines,perkedhelje neobizantineve shqiptar,...etj.),te ben te njeanshem.Te pakten si nje pjesetar qe e ndien ne prapavije ortodoksizmin do te duheshe te beje nje diferencim te qarte mes nje shqiptari ortodoks dhe nje neobizantini shqiptar ! Dhe te qerosh hesapet me keta te dytet.
    Edhe pse Ortodoksija ( per dallim nga Islami dhe Katolicizmi) eshte me mire e strukturuar qe te ushqeje KOMBETARIZMIN,kjo e mire e ketij religjioni per NE ka krijuar situata absurde.Keshtu sot ke nje Greqi ne perqindje te medha qe ka gjak Shqiptari,qe sot e ndiejne dhe deklarohen qartaz Grek !... jane eklipsuar ne Grek,njejte sikur te NE Ortodokset Shqiptar ne Maqedoni,ne sllav.
    Keshtu ndodh kur " Kisha Ortodokse autoqefale Shqiptare " quhet e Shqiperise !!

@Anesti ,ku qendron dallimi mes identitetit te nje ortodoksi jashtefetare,dhe ku ndryshon AI nga identiteti etnik dhe kulturor ndaj nje shqiptari me perkatesi Islame ?
    Pergjigju drejt,mos mbaj inatin e famshem Bizantin
    Per Rusine klasike kam parasysh zhvillimin ne teresi te jetes social kulturore te rusise qe nga shekulli XVII, si ne letersi ne muzzike ne vepra te artitit pamore ne arkitekture etj.Rusia e Pjetrit te Madh apo e Ekaterines.
    ---------------------------
    Por,kjo veti nuk reflektohet te ti,,sepse vegjelija yte me ngulm kerkon nga nje Shqiptar me besimin Islam te paraqese ndonje "dokument" besnikerije,ose ndonja akt patriotik ,apo ndonje veprim te qarte kunder Islamit.Kete asnje Shqiptar i besimit Islam nuk ta ofron,pervec distancimit nga Islami radikal,vehabist,selafist
    Une dhe kushdo tjeter gjykon mbi fenomenet qe ndodhin ne Maqedoni dhe ngjashmeria e tyre me ato te levizjeve e trazirave ne vendet e tjera islamike, niset nga ngjashemria e muslimaneve te Maqedonise me ato te vendeve te tjera arabe ne frekuentimin e arsimit, ne deshiren per pune , ne motivimin dhe deshiren per te shkuar ne paqe me kedo etni tjeter, e deshiren per te qene konukrues ne vlera ne shoqweri dhe ne tregun e punes,ne perqafimin dhe ndertimin e dmokracise, ne respektimin e shtetit laik, ne deshiren per te bashkepunuar me etnitet e tjera ne procesin e ndertimit te shtetit te vet, etj etj.Une nuk merrem me analiza individuale te muslaimaneve ne fore qe natyrshem kudo egzistojne dhe jane me lart se dhe te krishteret.

Edhe une ndaj mendimin qe Shqiptaret Ortodoks jane komuniteti me i arsimuar,kulturuar dhe me toleranti ne trungun Shqiptar.
    Te kulturuar dhe te arsimuar ne numer ka me shume nga muslimanet ne foreme pasi ato jane magiorance ne popullsi , por te krishteret ortodokse nuk jane mbartes te problematikes shqipatre , si krimit , fanatizmi patriaklal, prostitucionit, por dhe te papunesise dhe shume e shume problematikave te tjera qe kane lidhje me sjelljen e njeriut..Kjo nuk ka te beje me arsimimin dhe se eshte element i rendesishem.

ortodoksi shqiptar eshte i mbuluar gati krejtesisht nga ortodoksizmi Grek ( emrat e greqizuar,fjale te greqishtes ne zhargon,peshkopi kryesor grek,shikime me mall ndaj Athines,perkedhelje neobizantineve shqiptar,...etj.),te ben te njeanshem.
    Ka nje praranteze qe duhet te keshe parasyshe , kur behet fjale per mardheniet me greket,as qe mos te shkoje ndermend se keto mardhnie duhet te shkojne drejt konflikteve dhe percarjeve , por drejt stabilizimit dhe jo te mardhnieve te fqinjesise se mire , por mardhenie mes dy popujsh qe kane bashjetuar sebashku perj shekujsh, qe kane te njeten histori dhe se ajo eshte aneksuar dhe sot quhet greke , por jo per faj te grekeve.Ne dhe pas ardhesit tane t krishtere do te punojne fort qe mardheniet me kete popull qe ne brendesi ka po aq shqiptare sac jeme dhe kendeje, te forcohen dhe te harmonizohen dhe duke harruar histori te dhimbeshme nga te dy anetv e kufirit per hir te se ardhmes.Nuk do te ndikohemi aspak nga problematika came , pasi si popull cameve ne si shqipatre i kemi plotesuar te gjitha kushtet e nevojshme per tu integruar dhe ato nuk kane asnje te drejte morale qe te na i shperblenjne sot duke na futur ne konflikt me to.Nese do te hapnim historite e vjetra njerzimi duhet te ishte zhdukur me kohe.Njeriu nuk harron, por nxjerr mesime dhe nderton te ardhmen.
    Une e kam emrin Anastas dhe emri im ka ardhe si trashegimi e paraardhesve te familjes , por perkon dhe me emrin e perandorit Anastas i pare qe ishte pikerishte nga vendi ku ka lindur dhe une.Tashti ti me akuzon se jam i greqizuar nga ky emer i ngjashem me greket.Estrade bejme n ketu?Po emrat e kujdo besimtari jane emra apostujsh , emra bilike dhe ne shqipatret nuk mund ti shpetojme kesaj p[asi dhe ne te njeten fe me greket kemi pase, pavarsishte se eshte predikuar shqip apo greqishte.Popullsia ne shqiperi nuk ka qene e kushtezuar te fliste dhe te predikonte ne nje gjuhe.Ketu as ka pase kufi dhe popullsia ka qene e perzier.Gradualishte me zhvillimin e popullse fillojne dhe kerkesat per te krijuar identitetin gjuhesore , identitetin e kishes se vendi etj.Ketu kane hyre e kane dale francese italiane , gjermane bullgare serbe , vllehe, ruse ,angleze, egjyptiane , marokene, turq e aziatike dhe ti me flet sikur kemi qene nje rrace e paster unike dhe e percatuar dhe me kufi e ku ta di une.Shqipatret jane nje mbetje e vobekte , pasi perandoria e demtoi rende duke i marre djelmerine dhe duke e lene kete popull te mplakur e te pamundur, te hedhe hapat e kohes si popujt e tjere.

.Keshtu sot ke nje Greqi ne perqindje te medha qe ka gjak Shqiptari,qe sot e ndiejne dhe deklarohen qartaz Grek !.
    [/QUOTE]
    E kemi thne me qindra here arsyen se prese pranuan te ndjehen te tille.Dhe atje ka pase kundershti per kete fenomen te asimilimit dhe kjo i kushtoi reformve te imponuara nga fuqite e medha 100 vjet. Tashme une po te them , se nuk me intereson aspak se si ndehet ai pertej kufirit grek apo shqiptare , me intereson te jete njeri i mire dhe te jetoje ne paqe me veten dhe te tjere.Kur ato u greqizuan nuk ka pase nje komb shqiptare.Te jesh banore etnike nuk do t thote se ke kombesi.Kombesia fillon kur ti organizohesh si etni,m ku vendos nje fe te veten , ku krijon struktura te mardhenieve te perbashketa mes njerezve , ku hedhe bazat per qeverisje unike, ku ndjehet se kjo bashkesi ka interesa te njeta dhe punon per ti zhvilluar ato.

Anesti ,ku qendron dallimi mes identitetit te nje ortodoksi jashtefetare,dhe ku ndryshon AI nga identiteti etnik dhe kulturor ndaj nje shqiptari me perkatesi Islame ?
    Ne te gjitha shkrimet e mija une kete diference kam sqaruar, pasi ne Shqiperi jane te gjithe ateiste (produkt i diktatures)Por kjo nuk do te thote se nuk u ndien ndryshimet e sjelljes me te ashtequajturave kultura te ndryshme kryesishte musliane e te krishtere.
    Zotri i dashtun, ne Vendin tim kurre nuk ka pase muslimane , pasi i tille behesh permes strukturave, ku duhet te kishte kuran dhe shkrime perreth islamit, ku duhet te kishte shkolla.keto nuk e gzistuan kurre.Shqipatret e konvertuar deshten 200 vjet te harrojne fisin nga erdhen dhe me pas ato vetem se u ushqyen me urrejtje per te krishteret.Pra muslimanet tone nuk jane islamike , por te krishtere qe ndrprne mardhnien me kishen apostolike, pra nderprene ushqimin me vlera biblike te cilen kisha e kishte detyre per popullin e vet.Pra ne shiperi kemi saktesishte dy komunitete qe ndryshojne nga vlerat njerezore dhe jo fetare.Nese shikon te ashtequajturit muslimane qe jane civilizuar permes shkollimit dhe kontributit te tyre familjar dhe individuale, nuk ndjehen me per muslimane , biles e kane per fyerje.Asnje "musliman" me shkolle te larte nuk ndjehet islamik dhe as muslimane ne forme.Te gjithe ketu i vene femijeve emra biblike.Ketu ka me shume nje idiotesi, apo keq dashje, qe i percajne shqipatret duke thene se jane ne tre fe.Jooo, ne historikishte kemi qene ne nje fe te krishtere.Une nuk mund te flase per shqipatret jashte vendit ame, por per keto ku kam jetuar une , nuk kam nevoje te me jap mend kush.Ketu ka njerez primitive dhe jo primitive. Une nuk besoje se feja mund te ndryshohet, por njeriu duke mbetur primitive duke u ushqyer me urrjtje , duk rene viktime e tratimit historik, i ben vetes nje identitet te ndryshem, por qe realisht nuk eshte i tille. (nuk po merrem me kroigjimin pasi eshte vone.)
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e larguar Maska e Traboini
    Anëtarësuar
    09-12-2003
    Vendndodhja
    East of Las Vegas-West of Atlantic City
    Postime
    389

Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    Po pse ben me bold vetem Nene Tereze dhe nuk permend tjetrin nobelist me emer dhe mbiemer musliman me prejarrdhje nga Maqedonija ?!...Nivele te tilla kontributi shkences dhe humanitetit nuk ti mundeson xhamija dhe kisha.Ferid Murati nuk doli nga miljeu i krishterimit,krejt kjo nuk ka kurrfar kuptimi,te dyte jane krenarija jone.

Po pse qaheni ju te Korces,e kujt eshte kjo kishe madheshtore...le ta ndertojne edhe muslimanet nje xhami te tille ne Tirane....apo,Xhamija ti vret syte ?
    Ferid Murati eshte nga nena Amrikane dha babai shqiptar nga Maqedinia. Nuk eshte musliman, por i krishterë protestant......shko Google emrin e tij....

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga Traboini Lexo Postimin
    Ferid Murati eshte nga nena Amrikane dha babai shqiptar nga Maqedinia. Nuk eshte musliman, por i krishterë protestant......shko Google emrin e tij....
    Baban e kishte musliman, nenen protestante. Vet, nena e tij e kishte derguar ne nje shkoll katolike, por nuk thot se eshte "katolik" apo "protestant".
    Sa per njoftim, shumica e femijeve shqiptar ne perendim marrin mesime biblike, por asnjeri nuk behet "katolik".

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin

... qe se njofte pavaresin ton.

PS: Shkollat ne Kosove jan "(kato)laike".
    Cka po te nevojitet me te njofte Vatikani (kjo eshte organizate fetare). A spo thoni ju se atje rrine 'ushtria e dexhallit'!? Cka po na vyn Vatikani kur kemi keta tjeret...

Nuk jane krejt shqiptaret e Kosoves si ju, kane mbetur edhe shume njerez normale qe nuk e perkrahin vandalizmin fetar.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga referi_1 Lexo Postimin
    Dhe ketu neve po na duket sikur shtyhemi me komunitetin sllavomaqedon,sepse teata njilloj na ofendojne ne baza fetare.
    Ju vuani nga sindromi i inferiorutetit dhe nga sindromu turk njilloj si ai maqedon,dhe per ate livdoni prapanicen e keti dhe atij vetem arabet nuk bejne...sa posht keni rene dhe jeni ne fund te pusit..
    Kush shan islamin ai eshte ii share vete dhe familjen dhe vetem se do te poshteroheni me fakte dhe argumente...
    Nuk eshte 'sindrom' por quhet kompleks i inferioritetit. Ndersa sindrom turk, maqedon, shqiptar sma merr mendja qe ka. Faktet ekzistojne se cka po bejne (po blejne vajza te reja nga kampet e refugjateve), ty si t'u kish dok nese sheiket do te vinin e t'i blenin vajzat shqiptare ne Bllace apo Stankovec. Keta njerez nuk kane besim ne Zot, fene e kane manipulim te mases. Po Arid Uka (djal i hoxhes) qe vrau amerikane, mos ndoshta inspirimin e gjeti nga postimet e mia, apo nga propaganda e xhihadit ne internet.

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014

Pse shqiptaret si musliman qe jan u kan frike kaq shume maqedonasit greket skllavet ?
    ???

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga referi_1 Lexo Postimin
    Masakrat dhe te zezat e perendimoreve nuk ua kalon asnji tiran i shkuar dhe sot sikur te mblidhen tere tiranet e botes,te keqes se tyre nuk mundet tu vine as te maja e thonit...
    http://www.cbc.ca/news/world/story/2...rket-bomb.html

Ne kete sulm u vrane edhe dy motrat e nje shokut tim nga Pakistani. Ai ka qene shia tani eshte ateist. Me t'i vra dikush ty motrat apo nenen dhe babain sipas logjikes tende te kalbur duhet me e quajt ate njeri me te mire ne krejt boten. Po ekziston 'engjulli i vdekjes' dhe ai quhet islami radikal.

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar më parë nga Lexuesi_ Lexo Postimin
    Pse shqiptaret si musliman qe jan u kan frike kaq shume maqedonasit greket skllavet ?
    ???
    Kush te paska genjyer keshtu qe mendon se shqiptaret jane myslimane????Po katoliket dhe ortodokset cfare jane,italiane dhe greke???
    Ndryshuar për herë të fundit nga Archon : 03-03-2013 më 14:25

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    http://www.cbc.ca/news/world/story/2...rket-bomb.html

Ne kete sulm u vrane edhe dy motrat e nje shokut tim nga Pakistani. Ai ka qene shia tani eshte ateist. Me t'i vra dikush ty motrat apo nenen dhe babain sipas logjikes tende te kalbur duhet me e quajt ate njeri me te mire ne krejt boten. Po ekziston 'engjulli i vdekjes' dhe ai quhet islami radikal.
    Edhe njihere po e perserise se masakrat eperendimoreve ndaj rraces njerezore jane me permasa katastrofale dhe nuk mund te maten sot me asnji shtet ose organizate.Kujto vrasjet,roberimet,shtypjet qe i bene ne afrike,amerike,azi..etj.
    Vetem nga embargoja e tyre qe i bene irakut vdiqen,u sakatuan,u deformuan,u kontaminuan vetem femij me miliona..po per ju keto shifra nuk jane azgje...kujto avganistanin,jemenin,somaline,pakistanin..etj sa njerez civil vrasin vetem nga aeroplanet pa pilote...
    Dhe se fundi vrasjet masovike te njerezve neper xhamija nga black waters me qellim qe te nxisin lufte sektare...dhe me qellim qe ti njollosin grupet kundershtarea flejne rehat ata,a jane njerez keto kriminile dhe askush nuk i denon?
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

Faqja 18 prej 19 FillimFillim ... 816171819 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •