Close
Faqja 17 prej 19 FillimFillim ... 71516171819 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 186
    Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816

Për: Xhamitë e reja, shqetësime në Maqedoni

Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Megjithate Rusia klasike , per nga nana kulturore ka qene pothuajse me lart se perendimi.
    C`kupton me Rusine klasike ?...Kur Rusija paska qene me larte ne kulture se perendimi katoliko / protestant ?!

Nese je e Shqiperise, nuk eshte e mundur te kundershtoshe qe komuniteti ortodoks eshte me cilesore dhe se hyri komunizmi.Problematika dhe ketu eshte krejtesishte ne komunitetin musliman.
    Edhe une ndaj mendimin qe Shqiptaret Ortodoks jane komuniteti me i arsimuar,kulturuar dhe me toleranti ne trungun Shqiptar.

Por,kjo veti nuk reflektohet te ti,,sepse vegjelija yte me ngulm kerkon nga nje Shqiptar me besimin Islam te paraqese ndonje "dokument" besnikerije,ose ndonja akt patriotik ,apo ndonje veprim te qarte kunder Islamit.Kete asnje Shqiptar i besimit Islam nuk ta ofron,pervec distancimit nga Islami radikal,vehabist,selafist...Vet mos penetrimi i ketyre rrymave radikale Islamiste te Shqiptaret ( pervec te grupet minore ne margjina) ,eshte fakt i majftueshem qe ti te ndihesh rehat. Por,ti kerkon dic me shume,te pamunderen ,shporrjen ne teresi te Islamit nga Shqiptaret.
    Kesaj i thone "malo morgen" nese e din slengun e shqiptareve te Maqedonise.Kjo eshte fakt i kryer.

Problematika nuk eshte vetem ne komunitetin musliman shqiptar - te sulmosh vetem komunitetin shqiptar te fese Islame e te mos flasesh asnje fjale qe subkultura e nje ortodoksi shqiptar eshte i mbuluar gati krejtesisht nga ortodoksizmi Grek ( emrat e greqizuar,fjale te greqishtes ne zhargon,peshkopi kryesor grek,shikime me mall ndaj Athines,perkedhelje neobizantineve shqiptar,...etj.),te ben te njeanshem.Te pakten si nje pjesetar qe e ndien ne prapavije ortodoksizmin do te duheshe te beje nje diferencim te qarte mes nje shqiptari ortodoks dhe nje neobizantini shqiptar ! Dhe te qerosh hesapet me keta te dytet.
    Edhe pse Ortodoksija ( per dallim nga Islami dhe Katolicizmi) eshte me mire e strukturuar qe te ushqeje KOMBETARIZMIN,kjo e mire e ketij religjioni per NE ka krijuar situata absurde.Keshtu sot ke nje Greqi ne perqindje te medha qe ka gjak Shqiptari,qe sot e ndiejne dhe deklarohen qartaz Grek !... jane eklipsuar ne Grek,njejte sikur te NE Ortodokset Shqiptar ne Maqedoni,ne sllav.
    Keshtu ndodh kur " Kisha Ortodokse autoqefale Shqiptare " quhet e Shqiperise !!

@Anesti ,ku qendron dallimi mes identitetit te nje ortodoksi jashtefetare,dhe ku ndryshon AI nga identiteti etnik dhe kulturor ndaj nje shqiptari me perkatesi Islame ?
    Pergjigju drejt,mos mbaj inatin e famshem Bizantin
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 28-02-2013 më 21:45
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga jram Lexo Postimin
    Jürgen Todenhöfer, ish-politikan dhe jurist gjerman thotë: ''Janë afro 45 shtete muslimane, asnjëra nga ato në 200 vitet e fundit nuk ka sulmuar një shtet perëndimor. Gjithmonë kemi qenë ne ata të cilët kemi sulmuar ushtarakisht. Në kryqëzatat e përgjakshme, gjatë kolonizmit, në luftën e parë dhe dytë botërore, kemi marrë pjesë në shkatërrimin masiv nën komunizmin kinez dhe atë sovjetik, në holokaust po ashtu. Pra në gjitha këto ngjarje Muslimanët NUK kanë marr pjesë por NE. Dhe kur e lexoj se në Gjermani 83% e njerzëve i quajnë Muslimanët fanatik atëherë shihet qartë se bota perëndimore nuk ka aspak njohuri mbi botën islame dhe muslimanët. Kur është puna tek fanatikët ata janë në Perëndim dhe në parlamentet perëndimore. Unë personalisht askund nuk kam gjetur dashuri dhe mikëpritje më të mirë sesa në botën islame''.
    Me cka ti "sulmojne" shtetet perendimore .. me morra?
    Per me teper muslimanet jane te "zene" tere kohen duke vrare njeri-tjetrin

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Babai im kur degjonte nje njeri i cili bente nje budallallek thoshte, 'njeriu vetem per mend heq'. Ah sa te drejte qe kishte.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga referi_1 Lexo Postimin
    Qeveria si ske turp dhe behesh me ment e grave,nese njeh histori nuk do flisje keshtu,sikur je rritur ne mes beogradit ose ne mes parisit.Bota jote perendimore qe po ju perendon dielli kan bere masakra,vrasje,embargo dhe shkaterrime te papara dhe endej po mbroni mbeturinat e tyre?
    Do duhet libra vollluminoz per ti pershkruar dredhut dhe demet etyre per tere njerezimin...
    Po ti kend po e mbron ore budalla. Po mos thuaj se arabet islamiste jane me te mire (nuk po pergjithesoj krejt popullin, pervec atyre qe e kane pushtetin fetar e politik). Ti avokat i kujt je, i njerezve te arsyeshem apo i atyre qe kane luajtur nga lart.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    27-02-2013
    Postime
    59

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Me cka ti "sulmojne" shtetet perendimore .. me morra?
    Per me teper muslimanet jane te "zene" tere kohen duke vrare njeri-tjetrin
    Hik mi morravece derri shiqoj vellezerit e tu ne Meksike e ameriken latine ,mos na shit pordha ketu

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Zoteri La Dova, me keni lodhur duke i riperseritur te njejtat gjera. Une kur them i them shqiptareve se Muhamedi ka qene ..... une nuk fyej dhe nuk e kam qellim te fyej myslimanet. Une them nje te vertete qe regjistrohet ne historine islame. Shqiptaret nuk i konsideroj myslimane, si mund te fyej dike qe nuk e konsideroj mysliman. Une nuk kerkoj te me respektoni mua. Nese nje gjerman me thote se Muhamedi eshte ..... sepse eshte martuar me 9 vjecare une i them 'po ashtu ka qene'.
    Nuk eshte ne kompetencat tuaja, te vendosesh se cfar jemi. Por tek e fundit, si ti edhe ai gjermani qe t'ka mesuar, e tregoni anti-kulturen tuaj fetare.

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Po ti kend po e mbron ore budalla. Po mos thuaj se arabet islamiste jane me te mire (nuk po pergjithesoj krejt popullin, pervec atyre qe e kane pushtetin fetar e politik). Ti avokat i kujt je, i njerezve te arsyeshem apo i atyre qe kane luajtur nga lart.
    Ska dyshim se islamiket sot qe luftojne kete katrahure perendimore jane njerezit ma te mire qe njeh historia njerzore sepse te vetmit momentalisht qe i bejne balle kesaj kucedre qe po merre ne qafe tere njerezimin ne emer te demokracise,qe ska lene njeri dhe familje pa e shkaterruar qe te behet si shtaza,pa fe,pa moral dhe pa asnji cak jetesor ashtu si po rrojne vete ata si gomeret.
    Eshte detyre e secilit qe ta kundershton ne cdo menyre sistemin e tyre djallezor,nese ja don te miren vetit,familjes,shoqerise dhe tere rruzullit tokesor..
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

Masakrat dhe te zezat e perendimoreve nuk ua kalon asnji tiran i shkuar dhe sot sikur te mblidhen tere tiranet e botes,te keqes se tyre nuk mundet tu vine as te maja e thonit...
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

Dhe ketu neve po na duket sikur shtyhemi me komunitetin sllavomaqedon,sepse teata njilloj na ofendojne ne baza fetare.
    Ju vuani nga sindromi i inferiorutetit dhe nga sindromu turk njilloj si ai maqedon,dhe per ate livdoni prapanicen e keti dhe atij vetem arabet nuk bejne...sa posht keni rene dhe jeni ne fund te pusit..
    Kush shan islamin ai eshte ii share vete dhe familjen dhe vetem se do te poshteroheni me fakte dhe argumente...

Kerkush nuk ju ndalon te beheni si perendimoret,bujrum behuni sepse vetit zullumin ja deshironi..A doni ata ti mirrni shembuj,njerezit me te prishur qr skan kurfar vlera njerezore e leje familjare?
    Rruga ju befte pambuk te gjithve juve,por neve na lini rehat me hallet dhe dertet tona,me leckamanine tone,shiqoni punt e juaja sepse Ai lart SIGURISHT LEMSH UA KA BERE PUNET,pasi talleni me rrobt e tij..

Faqja 17 prej 19 FillimFillim ... 71516171819 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •