Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 16 prej 16
    maniac AMORPHIS fan Maska e Jeans-boy
    Anėtarėsuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    239
    Sa familje ka ne Shqiperi qe jane aq te varfra saqe nuk arrijne dot te jetojne nese nuk dergojne femijen, edhe me te vogel se 10-vjecar, te kullose tere diten lopen? Per keta femije ndien me te vertete keqardhje, por, nese femijet duhen edukuar pse duhet te perjashtohet ketu edukata e punes?
    ...niente che amassi di piu'...

hmmm Maska e Niko D'Angelo
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Minnesota, USA
    Postime
    127
    Kush jeton ne SHBA e di qe shpesh here njerezit duhet te kene 2 pune per te perballuar jetesen. Edhe nese ke 1 pune perseri duhet te punosh shume. Puna eshte gje e mire, por kur vjen i/ e lodhur ne shtepi dhe shpesh here nuk ke aq shume kohe per ti kushtuar femijeve puna behet e demshme. Une jam duke punuar, megjithate jam i lehtesuar qe kur kam filluar e-business(biznes nga kompjuteri). Ne fillim hezitova per kete, por kur pashe qe te tjere qe po benin te njejten gje ketu po merrnin cekun cdo muaji, vendosa te filloja edhe une. Fundi fundi edhe nese ishte skem piramidale do humbisja vetem $247 - kaq mu desh. Tani jo vetem qe jam i kenaqur, por kam vetem nje muaji qe kam filluar dhe mendoj qe nga viti tjeter te ardhurat te rriten disa fish, do jene 4 shifrore. Madje nga shteti i Minnesotes, sepse ketu jetoje tani, mora te drejten te quhen Independent Business Owner sepse kur sign up per kete you sign up me shtetin ku je, madje rreth $100 nga $247 i shkon shtetit. Shoket e mij qe kane filluar me pare, po mendoje te mos punojne me pas nja dy vitesh me kete biznes, dhe ti kushtojne me teper rendesi familjes dhe femijeve te tyre. Jam shume optimist rreth ketij biznesi, interneti nuk eshte vetem per te shkuar ne forume apo kontrollosh emaile, por gjithashtu edhe bizness. Madje po shumefishohet shume shpejt. Deri tani jam shume i kenaqur.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Niko D'Angelo : 16-04-2003 mė 12:49
    Winners Don't Quit

i/e regjistruar Maska e As^Dibrane
    Anėtarėsuar
    03-12-2002
    Vendndodhja
    e humbur diku
    Postime
    206
    Puna adoleshenteve u duhet pik se pari per te fituar shprehin e te punuarit, te ken ndjenjen e respektit ndaj atij qe eshte mbi te, dhe pse jo per te ndihmuar familjen nese mundet. Por kjo del ne dem nese gjithcka ne familje mvaret prej tij se ne ate menyre ai largohet nga gjithcka qe i takon moshes ne te cilen ndodhet. Arihet deri ne nje rritje moshe te disa viteve me para se shoket e tij
    Zot me shpeto nga miqte, une mund te mbrohem vete na armiqte

VlonjaT Maska e BlEdIi
    Anėtarėsuar
    11-10-2002
    Vendndodhja
    Nj
    Postime
    418
    Puna:
    Kur isha ne shqiperi nuk punoja sepse babi me mbante shume mire(sa prishte familja e gjith ne dit une prishja dy fishin) dhe ndonje pune te zeze vete atje....dhe me binin ne dore shume lek dhe kish arritur qe dhe 500 mij lek ti prishja ne dit.......Para dy vjetesh erdha ne usa dhe me friken se nuk do me rronte leku ne xhep,por jo rronte dhe qe c'ke me te.Vitin e pare arrija qe punoja dhe 70 ore ne jave ne fabrik sepse ishte me detyrim ose do shkoje ose do lije punen.
    Sot pa i mbushur akoma dy vjet i kam te gjitha ne rregull(vec asaj qe jam vetem ketu" dhe kjo e gjitha eshte sepse duhet ta provosh nje here se si nxiret leku dhe pastaj te flasesh.
    Une per vete jam i ketij mendimi:
    Nqs femija(po e quaj keshtu) mbusshi 16 vjec duhet te filloi te punoi qoft dhe 20 ore apo dhe me pak qe te shikoj se sa e veshtire eshte puna.....kam bindje se kjo dhe do e ndimoi te mesoi me shume ne shkolle kur te shikoj se sa e veshtire eshte te punosh kamarjer ose bustboy ose dhe ne ndonje supermarket.

Bledi!
    "O bindu o permendu o merr malet e cemendu"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-11-2002
    Vendndodhja
    Ne det...
    Postime
    383
    Jam dakort te punojne femijet.Per mua nje i ri ,them i ri sepse 16-vjecari nuk eshte femije.
    Per t'i mesuar qe cdo gje fitohte me pune dhe perpjekje dhe asgje nuk te jepet ne goje.Cfare ke bere ti qe te te vije e gjitha gati?
    Jam dakort qe jo t'u marresh shpirtin por thjesht sa t'u krijosh pak a shume ate idene e lekut kur i thone,t'a dish si t'a kollundrisesh,plus edhe ajo tjetra,shoqeria shoqeri por qesja te shkoje e te vije.Kur nuk e ke idene e lekut has veshtiresi ne kete drejtim dhe nganjehere te duken te padrejta disa gjera, kur t'i bejne te tjeret.
    Laguna Blu

hmmm Maska e Niko D'Angelo
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Minnesota, USA
    Postime
    127
    Une kam filluar pune kur isha 13 vjec, punoja kamarjer dhe bufetjer, pastrues dhe cdo gje tjeter qe ka te beje me nje lokal. I loved it. Me pelqente sepse takoja njerez te rinj cdo dite, biznesmene, etj etj. Ka mundesi te kem qene kamarjeri me i vogel ne republike. Punoja te lokali i babit, nje lokal shume i mire, madje kam pasur rastin te takohesh me shume politikane, biznesmenet e Silva, Cenaj etj. Bashkim Fino, prisedenti Mejdani, Nano e shume te tjere. Nuk e kisha me detyrim, por me pelqente te punoja, dhe qe atehere e di se cdo te thote te punosh, plus qe isha studenti me me shume pare ne gjimnaz, hahaha.
    Jam i mendimit se nuk duhet qe femijeria te kthehet ne pune, por nese femijet gjejne nje pune qe e pelqejne dhe jo shume e lodhshme per ta eshte mire te punojne sikur edhe disa ore ne jave.
    Megjithate nje sygjerim per ju punetore te medhenj: Nese doni te keni financial independence join Team of Destiny, per kete di per te tjerat nuk di, megjithate edhe mund te kete te tjera qe jane po kaq te mira. Eshte e-business dhe do beni pare duke punuar si milionere.
    Winners Don't Quit

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Njė epidemi e rrezikshme
    Nga Apolloni31 nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-05-2009, 16:08
  2. Disa nga Ilacet me te zakonshme dhe efektet e tyre
    Nga Vinjol nė forumin Mjeku pėr ju
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:12
  3. Atropina
    Nga Vinjol nė forumin Mjeku pėr ju
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:11
  4. Tė mėsosh aktrimin njėherėsh me abetaren
    Nga TiLoNcE nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 21-09-2005, 09:48
  5. Femijet anemik behen agresiv!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 19:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •