Postuar mė parė nga
Kreksi
E kam lexuar edhe unė historinź e Noes, pastaj edhe zbulimiun nga njź armenian, i merguar nź Francź i cili shkoi nź Ararat me te birin Rustanin dhe e gjeten arken e Noes...titulli eshte "J"ai trouver l'arche de Noée"...harrova emrie autorit..
Mirė, po e zėmi edhe se ka ndodhur ky kataklizem...por, si e vreni edhe vetź se Ararat nuk janź nź Shqiperi..dhe i tere diskutimi behet ketu se, nga e si erdhen keto fjalź, pasi qe bisedojmi pźr gjuhźsi na duhet edhe ti rihyjmi historisė...
Epermende se, unź mbroj vetem tezen dinarike te prejardhjes sonź, normale, jo se e dua ashtu por ėshtė e deshmuar edhe nga te tjerėt, kurse teza pellazge bie, nuk shkojnź kėto dy raca sė bashku fare...pellazget ishin kryzgjatur e tė bardh kurse dinariket koke rrumbullake dhe hundė tė holl e te ngritur...ndoshta trashegim i drejte nga Nehandertali...popull i races europiiane e kemi thene disa here..
Eshte vertetuar se edhe per rreth detit te zi jetonte raca brakicefale, koke rrumullake por nuk ishte e njėjta me dinariket qe veēohen si rac me karakteristika krtejte tjera nga keta brakicefalet tjerė...
Prandaj e kot eshte te diskutohet se pellazget ishin te paret tanź e tź konsiderohen si autokjton...duhet fshire nga mendja...se nuk perputhet, ėshtź absurde dhe e pa baza kjo teori me te cilen sot asnjė shkenctra as dijetar nuk mirret ketu e 150 vite, ti jeton ne perendim, njesoj si une nė Francė..te flasishb me njź profesor e studies te ketyre vendeve per pellazgzet ai do te te ju thoje menjehere se kjo dosje eshte e perfunduar, shkenca sot nuk mirreet me dokrra pellazge, vetem neve na e humbin kohen koti.. por, megjithate, e kam vertetuuar se eshte i vetmi popull nga lashtesija i cili iu pergjigjet pellazgeve si nga gjuha e tyre si nga pamja e tyre si nga dojket e zakonet, nga besimi i tyre fetar.. si nga niveli i kultures se tyr te lartt^£e ne krahasim me dinariekt e popjt tjerė europianź, si nga etimologjia rrenja e emrit te tyre e shumź karakteristika tjera ēojnė se, vetem vellaket=bellaket=pellaket=pellasket ishin po i njejti popull qe mirrej me bujqesi e blegtori, pra kjo etni me prejardhje nga kaspiku endej nga te dy brigjet e Danubit, por jo vetem kjo, duhet shtuar edhe degen tjetert qe permenda kuqovellahe...qe kaluan permes Mezopotamis...
Ti e permend tani teorine permbytjes, ate te Noes, qe sipas kronologjiose Biblike duhej te kishte ndodhur rreth 10 000 vite para krishti..ndersa kjo e dyta e 5600 parta krishti kjo eshte nje teori tjeter shkencore. dehe re nga hulumtues amerikane te para 15 vitesh...teori te cilen edhe une e kam ndjekur dhe perputhet me njź bashkesio popujsh qe jetun brigjeve te Liqenit qe tani eshte deti zi, dhe pa dyshim se te gjithze kerta popuj para 7000 vitesh kane patur marrdhenje dhe kur ndodhi ky kataklizem ata u shperndane...dhe ketu erdhi deri tek kontakti me i afert edhe me dinariket te cilet kishin deri atehere dy brigjhet e detit adriatik...dhe menjehere pas ketij kataklizmi vrejmi se dinariket ishin te shtypur nga keta ardhes ose te shpetuarit e detit te zi..e vrejmi edhe tek Vinēa se mu ne kete periudh rreth 5000 para jkrishti ose 500 vite pas kataklizmit filloi te lulzonte deri me ardhjene vales se dyte te popujve tjere rreth 4500 e 3500 P.K. me ardhjen e blegtorve e artizanve tjere me rite tjera nga Mezopotamia dhe vetem keta vellahet e kuq arrijten te perhapen edhe me tej siper Danubit per t iu bashkangjit deges se tyre te vellaheve te bardh nź Rumani e Moldavi ku dhe aty u krijua nje djep i qytetrimit Vellak= i ketyre te bardhve..por me ndikime sumeriane...ku edhe filluan te shkruanin s$ź pari ne Tataria(Moldavi) fjalet e para ne gjuhen e tyre,,,
Nuk ka kurrfarź veshtirsije per te ndjekur rrugźtimin bellak=te bardhve ose Pellak=vellak, vellah...
Krijoni Kontakt