Close
Faqja 16 prej 26 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 259
    i/e regjistruar Maska e illyrianboyful
    Anėtarėsuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Kush tė bėri nga Toka kaq tė pėrsosur
    Postime
    309

Pėr: Sllavishtja e influencuar nga gjuha shqipe

Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    illyrianboyfull; me ne fund po perputhet mendimi qe kisha per vellehet; jane te moēem qe prej kohes se bronzit...edhe me te vjeter se hena..lol !
    Kam ardhur deri te bindja se keta jo vetem qe jane pellazget por edhe ata Bogomilet qe iken nga Dobruxha e shkuan gjeten strehim ne bosnje...pra Bogomilet, me siguri jane te mbijetuarit e pellazgve te lashte.. hetimet vijojne(joi vazhdojne lol !

Njė libėr 1000 vjeēar ruajtur nė Budapest shfuqizon tė gjitha teoritė historike rreth kulturės sė paraardhėsve tanė

"Viorica Enachiuc gjetur se tekstet Codex janė shkruar nė XI dhe XII, nė njė gjuhė vulgare latine (dako-rumune) karaktere tė trashėguara nga Dacian. "Ka shenja qė i pėrkisnin alfabetit Dacian, i cili pėrmbante rreth 150 personazhe me ato lidhje. Tekstet Rohonczi janė shkruar nė gjuhėn latine vulgare, por nė njė alfabet Dacian, dominuese janė shenja tė lashta tė pėrdorura nė Epokėn e Bronzit indo-evropianėt ", thotė ajo. Mesazhet dhe vlleh kėngėt Codex ka 448 faqe, secila me rreth 9-14 rreshta. Teksti ėshtė interspersed me skena clip laike dhe fetare. Ėshtė e shkruar nė ngjyrė vjollcė. Pėrfshin njė koleksion tė fjalimeve, mesazhe, kėngė dhe lutje, (si bogomillet) ? kreksi)e cila pėrfshin 86 miniaturat. Krijimi i njė shteti tė centralizuar Blake dhėnat (vllahe), nėn udhėheqjen e Princit Vlad, midis 1064 dhe 1101. "Ka informacione administrative dhe ushtarake pėr vendin qė quhej Dakia. Ai ishte jashtė lumin Tisa dhe detit, nga veriu nė burimet bankare Danubit. Metropolitan Blake u bazuar nė Ticina - Qyteti i Diellit Pacuiul e ishullit "gjeti, Viorica Enachiuc. "Betimi i ri Blaki" Kodiku pėrmban lyrics e njė beteje kėngė tė quajtur "Betimi Blaki e re", e cila ėshtė pėrkthyer si mė poshtė:
    Po or po, a vetėm tani e fitove kėtė bindje a, sa herė tė kam thėnė, se ata kan jetuar pėrkrah Ilirėve, nuk ishin nė ballkan vetėm Ilirėt, por ishin edhe vėllahėt bashkė me Ilirėt nė fqinjėsi tė mirė.
    dhe gjuha e tyre ėshtė e konsideruar si gjuha Ilire mėse pėr k'tė fakt, por jan duke i ngatėrruar gjėrat. ajo ėshtė bijė e Ilirishtės.

N'realitet gjenetika aramune ėshtė e njėjta me atė Shqipėtare dmth arrin nga 85% deri 100% e njėjtė, ēka dėshmon se nė origjin jan popullė i njėjtė, por gjuha tyre ka marrė direkcione tė ndryshme nga shqipja. Ndėrsa rrėnjėt e fjalėve gjthmon mbesin Shqipė.

Dhe sa mė shumė ngjitemi nė kohė aq mė shumė Aramunishtja apo vėllahishtja ėshtė mė afėr Shqipes..lol. Apo jo kjo dėshmon prejardhjen e pėrbashkėt Pėllazge.

Kam hapur njė temė nė forumin shqipėtar, me titullė: sllavishtja e influecuar nga gjuha Shqipe, ku vėrejm se sllavishtja ėshtė ndėrtuar nė themel nga gjuha Shqipe, por njėkohėsisht vėrejm edhe se ai themelim ėshtė shumė i hershėm. Qė na qet deri te baballarėt e njejtė pėllazgė.

Sipas mendimit timė Shqipėtarėt duhemi qė tė lujm rėndėsin e kėtyre tė dhėnave gjenetike tė ngjashme mes popullit aramun qė nihet njėrėzisht si Ilirė, dhe mėse kjo ėshtė arsyeja se pėrēka nė bibliotekat e vatikanit sllavishtjas konsiderohet si Ilirisht, sepse kan bėr ngatėrrim, duke marrė parasyshė vetėm faktorin Aramun, nga tė cilėt jan tė emėrtuar edhe tė gjitha toponimet nėl dukje sllave por nė fakt aramune nė Kosovė dhe Shqipėri.

Dhe gjithashtu rėndėsin e faktorit gjuhėsor qė dėshmon se Aramunishtja ėshtė bijė e Shqipes, ēka ėshtė njė nga dėshmit se Nė Ballkan nuk jetuan vetėm Vėllahėt Por edhe Shqipėtarėt krah pėr krah me ta nė fqinjėsi tė mirė.

Sepse ėshtė e ēuditshme se si u emėrtuan ato toponime sllave ups vėllahe nė fshatra dhe qytete nganjėher tėrėsisht tė banaura nga Shqipėtar.

KRAHASIMI GJENETIK i etnicitetit TĖ SHQIPĖTARĖVE DHE ARAMUNĖVE (VĖLLAHĖVE)

lloji i gjenit: ------------------ R1b ------------------- R1a -------------------- i --------------------- E1b1b -------------- J

Albanians ------------------17,6-------------------- 9,8 -------------------19,6 -------------------21,6----------------23,5
    Albanians -------------------18,2-------------------- 9,1 ------------------- 21,8------------------25,5-----------------23,6

Alb Kosovars------------------21,1--------------------4,4 ------------------- 7,9 ------------------ 47,4-----------------21,9

Alb macedon -----------------18,8 --------------------1,6--------------------17,2------------------39,1-----------------21,9

alb tirana -----------------13,3 --------------------13,3 ------------------16,7----------------- 23,3 ----------------20,0

__________________________________________________ ______________________________________

Aramuns(andon---------------- 36,8-------------------0,0--------------------42,1------------------15,8-----------------5,3
    poēi) Albania

Aramuns dukasi------------------2,6 ------------------ 2,6--------------------17,9------------------17,9----------------48,7
    Albania

Aramuns, krushevo--------------27,9------------------11,6-------------------20,9------------------20,9----------------11,6
    Macedonia

Aromuns, Romania----------------23,8-----------------2,4 -------------------19,0-------------------7,1-----------------33,3

Aromuns, Stip -----------------23,1---------------- 21,5-------------------16,9------------------18,5----------------20,0
    Macedonia

Siē e vėrejm Aramunėt e maqedonis dhe tė rumanis jan mė tė afėrt ma Shqipėtarėt gjenetikisht se sa aramunėt e shqipėris, por ka aramun edhe nė greqi, Siri, liban etj.

Ndėrsa gjenetiksht Aramunėt kan tė njėjtin DNA me Shqipėtarėt, nuk mund tė mos jen i njejti Popullė, kurrė nuk kam parė
    kėsi afėrsi nė gjenetik.

Kjo ėshtė e vetmja mundėsi..lol. Nuk tė kuptoj si mund tė thuash se ne jemi para tyre, dhe nė tjetrėn anė thash gjuha Shqipe ėshtė bijė e Aramunishtės. kėto dy gjėra nuk shkojn bashkė, je nė gabim total.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga illyrianboyful : 11-05-2013 mė 08:59

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636

"Par conséquent, le Mysians ou Pélasges étaient également slave. Le Rhoxolani et Sarmatse, qui occupait la province de Dacie aprčs le temps d'Aurélien, appartenaient ą la mźme race gothique et slave respectivement comme les habitants originels, et si historiquement un changement doit źtre indiqué, une identité ethnographique avec la population d'origine est toujours maintenu par le Valaques, qui avait adopté une corruption de la langue latine avant d'avoir reēu cette addition d'homogčne ingrédients".

Therefore the Mysians or Pelasgians were Sclavonian also. The Rhoxolani and Sarmatse, who occupied the province of Dacia after the time of Aurelian, belonged to the same Gothic and Sclavonian races respectively as the original inhabitants; and though historically a change must be indicated, an ethnographical identity with the original population is still maintained by the Walachians, who had adopted a corruption of the Latin tongue before they received this addition of homogeneous ingredients.

edhe une po habitem me ty forte, ku e pe ti se une e thashe se, shqipja rrjedh prej vllahishtes ? ..interesant njeri.. leri etiketat edhe ketu.. lol : atje po .. hahahah !
    neve nuk kemi te drejte ne kete shekull t'ua marrim vlerat e popujve tjere, kurresesi.. por ta kjam thene se ne jemi para pellazgve ose Vallashkve...Bellashkve..kjoeshte e dokumentueme !
    E me vone vijjne vellahet apo keta pellashket=bellasket edhe te na e kcejne danubin me nje hap -hopa dhe vijne te ne si te vllaznit....ne realitet, gjithemon kemi patur miqesi te nguushte me ta, sikur te ishim i njejti popull por jo, nuki jemi se perndryshe o Illyrians ...do ishin shkri ata ose ne brenda nje shekulli ...lol ! Ky eshte argument qe se luan topi, jemi te afert nga karakteristikat e gjakut si e pam siper e vertete por tiparet si dhe morfologjine, kafken si dhe shtatin e kemi ndryshe nga njeri tjetri...
    Te kam thene se si vellahet, gjate pushtimit turk, vajzave e grave te tyre te bukra iu venin tatuazhe ne ball nje kryq, vetem se te mos iu afroheshin turqit, ata jane nje popull konzervativ qe martohen vetem mes tyre dhe kjo eshte arsye e Gjeniut Vellashk apo pellazge se, gjithemon gjenin renovonin ēpiknin ide qe mendja nuik ta merØ£e kurse ne si popull me i lashte dhe autokton i races dinarike jemi ndryshe, kemi aftesit tjera qe vellahet nuk i kane si psh ne momentet me te rrezikshme te egzistences ne dijmi te mbroihemi me arme, del ndonje komandant dhe e shpeton popullin me lufte kurse vellazget apo pellazget nuk ishin luftetar, dinin te mbijetonin ndryshe;
    kur shkuan nga greqia ne Toskan, ata banoret aborigjene deshen ti shfarosin se keta shkuan ne tokat e tyre, dhe nej dite ata organizohen, marrin armet dhe shkojne drejte tyre qe ti largojne nga vendi..
    Mirepo, velahet/Pellazget, ēka bejne ?
    Kryeplaki i tyre iu thote te gjithve, theni rrema te ullirit, i marrin ne dor ashtu dhe iu dalin perpara, kur e shohin aborigjenet se keta s'kan arme por rrema te ullirrit ne duar, mblidhen dhe e vendosin t'ua lshojne pak toke..;
    Qendruan ne Toskan rreth 150 vitesh, por i beren ca gabime sepse kerkonin edhe me shume tokė ..por vendasit i larguan...me ne fund u kthyen ne AtikĖ ne greqi 40 pas luftes se Trojes...ok ? Pra si e shihni, jane te zgjuar jo si ne...
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anėtarėsuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

"Par conséquent, le Mysians ou Pélasges étaient également slave. Le Rhoxolani et Sarmatse, qui occupait la province de Dacie aprčs le temps d'Aurélien, appartenaient ą la mźme race gothique et slave respectivement comme les habitants originels, et si historiquement un changement doit źtre indiqué, une identité ethnographique avec la population d'origine est toujours maintenu par le Valaques, qui avait adopté une corruption de la langue latine avant d'avoir reēu cette addition d'homogčne ingrédients".

Therefore the Mysians or Pelasgians were Sclavonian also. The Rhoxolani and Sarmatse, who occupied the province of Dacia after the time of Aurelian, belonged to the same Gothic and Sclavonian races respectively as the original inhabitants; and though historically a change must be indicated, an ethnographical identity with the original population is still maintained by the Walachians, who had adopted a corruption of the Latin tongue before they received this addition of homogeneous ingredients.

edhe une po habitem me ty forte, ku e pe ti se une e thashe se, shqipja rrjedh prej vllahishtes ? ..interesant njeri.. leri etiketat edhe ketu.. lol : atje po .. hahahah !
    neve nuk kemi te drejte ne kete shekull t'ua marrim vlerat e popujve tjere, kurresesi.. por ta kjam thene se ne jemi para pellazgve ose Vallashkve...Bellashkve..kjoeshte e dokumentueme !
    E me vone vijjne vellahet apo keta pellashket=bellasket edhe te na e kcejne danubin me nje hap -hopa dhe vijne te ne si te vllaznit....ne realitet, gjithemon kemi patur miqesi te nguushte me ta, sikur te ishim i njejti popull por jo, nuki jemi se perndryshe o Illyrians ...do ishin shkri ata ose ne brenda nje shekulli ...lol ! Ky eshte argument qe se luan topi, jemi te afert nga karakteristikat e gjakut si e pam siper e vertete por tiparet si dhe morfologjine, kafken si dhe shtatin e kemi ndryshe nga njeri tjetri...
    Te kam thene se si vellahet, gjate pushtimit turk, vajzave e grave te tyre te bukra iu venin tatuazhe ne ball nje kryq, vetem se te mos iu afroheshin turqit, ata jane nje popull konzervativ qe martohen vetem mes tyre dhe kjo eshte arsye e Gjeniut Vellashk apo pellazge se, gjithemon gjenin renovonin ēpiknin ide qe mendja nuik ta merØ£e kurse ne si popull me i lashte dhe autokton i races dinarike jemi ndryshe, kemi aftesit tjera qe vellahet nuk i kane si psh ne momentet me te rrezikshme te egzistences ne dijmi te mbroihemi me arme, del ndonje komandant dhe e shpeton popullin me lufte kurse vellazget apo pellazget nuk ishin luftetar, dinin te mbijetonin ndryshe;
    kur shkuan nga greqia ne Toskan, ata banoret aborigjene deshen ti shfarosin se keta shkuan ne tokat e tyre, dhe nej dite ata organizohen, marrin armet dhe shkojne drejte tyre qe ti largojne nga vendi..
    Mirepo, velahet/Pellazget, ēka bejne ?
    Kryeplaki i tyre iu thote te gjithve, theni rrema te ullirit, i marrin ne dor ashtu dhe iu dalin perpara, kur e shohin aborigjenet se keta s'kan arme por rrema te ullirrit ne duar, mblidhen dhe e vendosin t'ua lshojne pak toke..;
    Qendruan ne Toskan rreth 150 vitesh, por i beren ca gabime sepse kerkonin edhe me shume tokė ..por vendasit i larguan...me ne fund u kthyen ne AtikĖ ne greqi 40 pas luftes se Trojes...ok ? Pra si e shihni, jane te zgjuar jo si ne...
    Po ti or miku, nė disa postime, mu mė ke thėnė se vėėllahishtja ėshtė e para, gjithashtu e kam parė nė njė postim tjetėr, nejse, secili mendimin e vetė, sipas bindjeve tė tija. nuk mundet njeriu tė jetė i bindur ndryshe dhe tė ketė qėndrim ndryshe, do ishte hipokrizi.

Unė personalisht kam njohur disa vėllah, dhe nuk mė duken ndryshe se shqipėtarėt. Bile tė gjithė qė kam parė, kan qen mė tė vegjėl se sa shqipėtarėt apo me disa shqipėtar njėsoj.

Nuk ka mundėsi tė jetė i njėjti popullė gjenetikisht, e mos tė jetė realisht, chause impossible.

Pėr mu tė gjitha dėshmit jan se tė dy popujt kan origjinėn pellazge, dhe tė lutem pėr k'tė mos tė flasim mė, se unė jam i bindur kėshtu, gjuha tyre, ėshtė nga shqipja nė themel, gjaku i tyre ėshtė i njėjtė, kan jetuar me ne qė nga lashtėsia, nuk ka asnjė[ provė qė shkon kunėdr kėsaj.

Pėr Dobėrēan ashtu ėshtė si thua dobėr XHAN por unė dasha tė i iki kėsaj sepse xhan turqisht i thėjn Shpirtit, dishė kur thėjn: XHANĖM BENIM = SHPIRTI IMĖ
    prandaj toponimi do dilte katastrof, sllavisht turqisht ..lol. delė shumė i ri. pėrpos nėse e dėshmojm se turqit e kan marrė nga ne.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga illyrianboyful : 11-05-2013 mė 17:41

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636

Mire, vetem edhe kesaj radhe po e sjelli kete postim te vlefshem, arsyeja eshte se, ti e di forte mire se edhe tek tema Linearet.. keto referanca na duhen dhe mbeshtesin ēfardo tentative nga .; anaeshkive se edhe kur hasim disa fjale te dyshimta tek linearet, duhet te jemi ne dijeni se si ka patur mundesi te vinin deri aty.. prndaj duhet ta kuptoni il faut.. qe te kemi soutien e ketyre pikave te pa as mundesi te nderhyhet event nga anashkive compe tu sait, ka rendsi kjo ref, degjom se e di mire kete studim, mes vellhet pa problem kuptohemi dhe kemi fat qe i kemi deshmitar imagjino te kunderten.. lexoje edhe nje here a dy me vemendje jo vetem njehere, se, une i lexoj disa hetre tekstet e duhura deri 10 here...
    On les considčre généralement comme des Albanais, et on leur
    donne le nom de Vlachopimčnes ou simplement de Vlaques, Je ferai
    cependant observer, ajoute M. Burnouf, que les Albanais des cōtes
    de l'Adriatique, habitants de la plaine, ne semblent pas źtre de
    la mźme race qu'eux et les redoutent singuličrement, et que, d'un autre
    cōté, les Albanais qui habitent la Grčce et y forment quelquefois des
    villages entiers n'offrent point le mōme type que ces bergers.
    L'Albanais des plaines est court, de formes alourdies il a le visage
    déprimé et le nez aplati; les bergers, au contraire, sont grands,
    dégagés détaille, ils ont la figure souvent allongée, les cheveux
    blonds ou noirs, souvent bouclés sans źtre crépus. C'est une
    race de montagnards auxquels je donnerais volontiers le nom
    d'Albanais, qui est peut-źtre leur vrai nom, et dans ce cas, c'est
    eux qui l'auraient donné ą l'Albanie ; mais le nom de Vlaques,
    qu'ils portent dans tout le pays, leur convient exclusivement,
    et les désigne sans qu'il soit possible de s'y méprendre.

Tous ceux qui ont vécu au milieu des populations roumaines,
    reconnaītront des Roumains dans le tableau que trace M. Burnouf.
    Lui-méme ne s'yméprendrait pas, s'il avait seulement lu le
    petit ménroire de M. Franēois Lenormant. Aprčs avoir constaté
    que dans l'Olympe et dans le Pinde, « les Vlachopimčnes forment
    comme une traīnée répandue sur l'arrźte des montagnes et tout
    ą fait étrangčre aux races sédentaires qui occupent les plaines
    et les cités, » il s'efforce de démontrer que ce ne sont pas des
    Slaves. Ne songeant pas aux Roumains mais une autre
    origine. « Je ferai remarquer, dit-il, que de tout temps, et aussi
    haut que l'on peut rencontrer dans l'histoire hellénique, on
    trouve ces populations sauvages et barbares, menant de front le
    métier de bergers errants et de voleurs. Ce n'est pas ici le lieu,
    mais ce serait un travail intéressant de recueillir dans les an
    ciens auteurs les textes qui prouvent la continuité et la haute
    antiquité de leur existence dans ces montagnes.

Pour écarter l'idée que ce soient les restes d'une invasion slave,
    je rappellerai seulement qu'ils formaient un corps de troupes,
    probablement irréguličres, dans l'armée d'Alexandre le Grand ;
    le jour de la bataille d'Issus, ce roi, qui les connaissait bien,
    leur adressa quelques paroles citées par Quinte-Curce, et qui
    seraient parfaitement appropriées ą un corps de brigands du Pinde, s'il en
    existait un.
    M. Burnouf rendrait peut-źtre service aux Roumains s'il parvenait ą
    prouver qu'ils n'ont aucun rapport de parenté avec les
    brigands du Pinde, et que ceux-ci continuent leur métier, de
    pčre en fils, depuis cinq mille ans ; mais l'ethnographie n'est pas
    une science de sentiment, c'est une science exacte, qui veut des
    observations sūres et des faits précis. Or, l'auteur ne s'est mźme
    pas posé la question de savoir quelle langue parlent ces pātres
    valaques, qu'il nous dépeint sous des traits si noirs.

Jam duke studiuar edhe Quinte cource..

Ta kam thene se per "xhan" shpeshhere tek vellahet i shkurtonin sillabet por edhe i dublonin ne dy gjuhe, si pash;
    =DOBRUXHANI=
    =DOBRo= te miret(njerzet emire
    =XHANI=xxgjint=njerzt emire, do thote e njuejta gje, vetem se dyfishohet ne dy gjuhe por siē e kemi thene, si tek Linearet, ata ishin gjeni dhe si ne rebus kembenin fjaalet per mrekulli; mundte jete
    =Dobergjani= njerzit emire =Gjani/gjint gjinia te mire=njerzit, mos harro se
    =njeri= eshet edhe tek perset, e ka mundsi qe shqipe vjeter eshte
    =gjinja=
    =dobri gjinja=des hommes bonne, gentille Bogomoli..pa dyshim se nje pjes e tyre u deportua edhe ne Bosnje nga Dobruxha.. kahere jam interesua per kete problematik.. varrezat e tyre ne Bosnje deshmojne kultin e lashte punuar me aqe mjeshtri duhet te habitemi, sikur zbriten nga nje planet tjeter..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 11-05-2013 mė 18:38
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636

"Pour écarter l'idée que ce soient les restes d'une invasion slave,
    existait un". kjo ka rendesi te madhe edhe tek tema Linearve....

Anėtarėsuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

"Pour écarter l'idée que ce soient les restes d'une invasion slave,
    existait un". kjo ka rendesi te madhe edhe tek tema Linearve....
    Po ani de edhe mė parė e ke postuar kėtė, nuk e di ku osht problemi, autoktonin e tyre nuk jam duke e mohu.

Por nė qoft se ke arritur, tė mė njohish pak, unė aspk nuk bazohem nė tė thėnat e tjerėve pėr tė pėrfituar bindje, por nė studime tė mija personale, sidomos kur tė thėnat vinė nga njeėrz tė huaj qė fare, pak kan njohuri pėr gjuhėt ballkanase, ti e di se ne dy sė bashku kemi aftėsi sa tė gjithė ata tė bashkuar, por me siguri se na nevojitet mė shumė material.

Ėshtė interesant se nė anėn tonė nė gjuhėn jo letrare, njerėzve i themi Xhin, po vinė do xhinė, kjo ėshtė e njėjtė me tė latinishtės GENS, dhe me GJI, mamifer ..lol, A JU NGI = A JU NGOPĖ, nga a ke marrė gji.

Me n'gjit, me n'gji bukėn, mu n'gjit nė gji, U GJI - UGJENJE, ugji(sll) u kuqu = PĖR ME MARRĖ GJI, mos tė ia shohin tė tjerėt sisat.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga illyrianboyful : 11-05-2013 mė 19:19

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636

kurrsesi jo, keto te dhena beso se vetem tani vone i kam gjetur duke hulumtuar pas ides qe kisha por mos u habtni, studiuest para 100 vitesh francezet studionin edhe deri ne detaje dhe jane teper te saket...tjeter eshte epoka e re...

Anėtarėsuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

kurrsesi jo, keto te dhena beso se vetem tani vone i kam gjetur duke hulumtuar pas ides qe kisha por mos u habtni, studiuest para 100 vitesh francezet studionin edhe deri ne detaje dhe jane teper te saket...tjeter eshte epoka e re...
    ėshtė interesant megjithatė se ēfar zbulova, megjith se nga njė postim tepėr naivė nga njė anėtar, thoshte se Abu beker = i bukuri, fatime = fati ma, Ibni = i biri
    Por Ibni qėndron: I BĖNI ai qė baba e bėri = e bėni = i bėni, ēka mė afroi edhe tek ABU =ABĖ dmth BABA i ati.

I BĖNI = djali, ABĖ = A=osht BĖ = bėrės, dhe fjala

LAA dmth JO qė mė parė se kam parė qasjen, LAA = e la, ngrehu dorė nga ajo gjė, shumė afėr me JO.

KANA dmth KA QEN= KA KEN, shohim se ėshtė njėsoj me fjalėn ME U KON.

kjo pjesa sipėr qė tė dėrgova nė mesagjė privat

Pra IBNI(arab) = I bėni nga baba

ABĖ = AI BĖ - ai qė e bėn, tani shiqo si i thojn Ėmės

UMĖ(ar) = ĖMĖ qė dmth UM-MA = MĖ MBA nė barkė lol, dhe tani shiqoje se ēka i bėn Shqipja Vėllahishtės ups sllavishtės.

MAJKA = MAJ+KA ajo qė mė mba nė barkė lol.

Nė qoft se kjo nuk ėshtė njė dėshmi se gjuha Shqipe ėshtė Ėmė e tė gjitha gjuhėve (aziatike nuk e di) atėher se di ēka ėshtė.
    Nuk e di ēka po lodhesh me vėllahishtėn kur duhesh tė pėrmbajsh shqipen, pėrpos nėse je vėllah..lol.

Tė kam thėnė dhe po e pėrsėris, se qė tė tri gjuhėt VĖLLAHISHTJA-LATINISHTJA-GREQISHTJA po kan ndikuar nė gjuhėt evropian edhe mė gjerė, por qė tė trijat jan bjia tė shqipes. ndėrsa megjithatė, drejtė pėr sė drejti shqipja ka ndikuar nė njė pėrqindje shumė mė tė madhe se kėto tė trija, prandaj krahasimi ėshtė i pamundur, asnjėra nuk i arrin te themra shqipes.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga illyrianboyful : 12-05-2013 mė 04:58

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636

Skitishtja eshte nana e e pellazgjishtes dhe e te gjitha gjuheve vetem se nuk duhet te kete lidhje fare me shqipen, nese dojmi ti ruajmi rrenjet tona te dikurshme dinarike duhet ndare prej kesaj deges skito pellazgjike qe t e lidh direkt edhe me balto sllavishten..prandaj ti end e nuk je tuj e kuptu histyorine je rrokur direkt tek gjuha pa e ditur levizjet e kesaj popullsije... me e keqja prap ngul kembe e do te thuash se tere globi paska rrenjet nga ballkani, mos te kalojmi ne aburditet, jemi ne opozeee te njejtin qendrim kam une me bindjet se ne jemi dinarik dhe kurrsesi nuk duhej t e kemi lidhje me keto gjuha sepse jemi autokton...prandaj te gjitha ngjajshmertit vijne permes huazimeve skito-pellazge apo vellahe..
    Kur themi jemi te veēant ateher e pra nu duhet te kishim ngjajshmei me as nje gjuhe=izolim total ! ose merre opcionin se, po, fjalet e ngjajshme janne huazime e ato qe nuk kane lidhje me asnje gjuhe jane tonat, unike dhe te veēata. e ti thua edhe jemi te veēant e ne anen tjeter thua se me te gjitha gjuhet shqipja perputhet, nuk shkon kjo.. njer apo tjetra dyjat nuk mund ti mbajmi e pa mundur.. prandaj jam i lidhur rreth argumenteve antropologjike me shume se sa gjuihyesore, jemi keta si jemi autoktone dhe me te vjetrit ne europe te veēant, e gjuha pastaj eshte diēka tjeter..te lutem svp ..lol !

Anėtarėsuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

Skitishtja eshte nana e e pellazgjishtes dhe e te gjitha gjuheve vetem se nuk duhet te kete lidhje fare me shqipen, nese dojmi ti ruajmi rrenjet tona te dikurshme dinarike duhet ndare prej kesaj deges skito pellazgjike qe t e lidh direkt edhe me balto sllavishten..prandaj ti end e nuk je tuj e kuptu histyorine je rrokur direkt tek gjuha pa e ditur levizjet e kesaj popullsije... me e keqja prap ngul kembe e do te thuash se tere globi paska rrenjet nga ballkani, mos te kalojmi ne aburditet, jemi ne opozeee te njejtin qendrim kam une me bindjet se ne jemi dinarik dhe kurrsesi nuk duhej t e kemi lidhje me keto gjuha sepse jemi autokton...prandaj te gjitha ngjajshmertit vijne permes huazimeve skito-pellazge apo vellahe..
    Kur themi jemi te veēant ateher e pra nu duhet te kishim ngjajshmei me as nje gjuhe=izolim total ! ose merre opcionin se, po, fjalet e ngjajshme janne huazime e ato qe nuk kane lidhje me asnje gjuhe jane tonat, unike dhe te veēata. e ti thua edhe jemi te veēant e ne anen tjeter thua se me te gjitha gjuhet shqipja perputhet, nuk shkon kjo.. njer apo tjetra dyjat nuk mund ti mbajmi e pa mundur.. prandaj jam i lidhur rreth argumenteve antropologjike me shume se sa gjuihyesore, jemi keta si jemi autoktone dhe me te vjetrit ne europe te veēant, e gjuha pastaj eshte diēka tjeter..te lutem svp ..lol !

hahahahaaaaa kjo terorija e matzingerit a

Jo besa s'tka kalu qėkjo, bjeri argumentet ashtu siē i kam pruar unė, se cila gjuhė ka lindė cilėn. Me pretendime nuk mjafton.

Ta sjelli kutin e pandorės ēa thua?

Tani mė befasove krejtė lol, jo or jo, shqipja ka marrė disa fjalė nė gishta qė ngjehen tė vonshme, por e kuptova punėn tėnde
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga illyrianboyful : 12-05-2013 mė 05:29

Faqja 16 prej 26 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Fjalėt Kyēe pėr Temėn

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •