Postuar mė parė nga
Kreksi
"Par conséquent, le Mysians ou Pélasges étaient également slave. Le Rhoxolani et Sarmatse, qui occupait la province de Dacie aprčs le temps d'Aurélien, appartenaient ą la mźme race gothique et slave respectivement comme les habitants originels, et si historiquement un changement doit źtre indiqué, une identité ethnographique avec la population d'origine est toujours maintenu par le Valaques, qui avait adopté une corruption de la langue latine avant d'avoir reēu cette addition d'homogčne ingrédients".
Therefore the Mysians or Pelasgians were Sclavonian also. The Rhoxolani and Sarmatse, who occupied the province of Dacia after the time of Aurelian, belonged to the same Gothic and Sclavonian races respectively as the original inhabitants; and though historically a change must be indicated, an ethnographical identity with the original population is still maintained by the Walachians, who had adopted a corruption of the Latin tongue before they received this addition of homogeneous ingredients.
edhe une po habitem me ty forte, ku e pe ti se une e thashe se, shqipja rrjedh prej vllahishtes ? ..interesant njeri.. leri etiketat edhe ketu.. lol : atje po .. hahahah !
neve nuk kemi te drejte ne kete shekull t'ua marrim vlerat e popujve tjere, kurresesi.. por ta kjam thene se ne jemi para pellazgve ose Vallashkve...Bellashkve..kjoeshte e dokumentueme !
E me vone vijjne vellahet apo keta pellashket=bellasket edhe te na e kcejne danubin me nje hap -hopa dhe vijne te ne si te vllaznit....ne realitet, gjithemon kemi patur miqesi te nguushte me ta, sikur te ishim i njejti popull por jo, nuki jemi se perndryshe o Illyrians ...do ishin shkri ata ose ne brenda nje shekulli ...lol ! Ky eshte argument qe se luan topi, jemi te afert nga karakteristikat e gjakut si e pam siper e vertete por tiparet si dhe morfologjine, kafken si dhe shtatin e kemi ndryshe nga njeri tjetri...
Te kam thene se si vellahet, gjate pushtimit turk, vajzave e grave te tyre te bukra iu venin tatuazhe ne ball nje kryq, vetem se te mos iu afroheshin turqit, ata jane nje popull konzervativ qe martohen vetem mes tyre dhe kjo eshte arsye e Gjeniut Vellashk apo pellazge se, gjithemon gjenin renovonin ēpiknin ide qe mendja nuik ta merØ£e kurse ne si popull me i lashte dhe autokton i races dinarike jemi ndryshe, kemi aftesit tjera qe vellahet nuk i kane si psh ne momentet me te rrezikshme te egzistences ne dijmi te mbroihemi me arme, del ndonje komandant dhe e shpeton popullin me lufte kurse vellazget apo pellazget nuk ishin luftetar, dinin te mbijetonin ndryshe;
kur shkuan nga greqia ne Toskan, ata banoret aborigjene deshen ti shfarosin se keta shkuan ne tokat e tyre, dhe nej dite ata organizohen, marrin armet dhe shkojne drejte tyre qe ti largojne nga vendi..
Mirepo, velahet/Pellazget, ēka bejne ?
Kryeplaki i tyre iu thote te gjithve, theni rrema te ullirit, i marrin ne dor ashtu dhe iu dalin perpara, kur e shohin aborigjenet se keta s'kan arme por rrema te ullirrit ne duar, mblidhen dhe e vendosin t'ua lshojne pak toke..;
Qendruan ne Toskan rreth 150 vitesh, por i beren ca gabime sepse kerkonin edhe me shume tokė ..por vendasit i larguan...me ne fund u kthyen ne AtikĖ ne greqi 40 pas luftes se Trojes...ok ? Pra si e shihni, jane te zgjuar jo si ne...
Krijoni Kontakt