Close
Faqja 15 prej 26 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 259
    i/e regjistruar Maska e illyrianboyful
    Anėtarėsuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Kush tė bėri nga Toka kaq tė pėrsosur
    Postime
    309

Pėr: Sllavishtja e influencuar nga gjuha shqipe

Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    Parmi les habitants de cette contrée, M. Bolintineanu signale
    encore les Tripolojdļt hommes demi-sauvages, d'origine roumaine
    ils sont établis non loin des Brutsļ, ą Peleohori et ą Veląistas.

Te kujtohet ndoshta qe folem edhe per Tripaldet, qe Barleti me siguri e ka ngatrrua ose gabim shkrimi se Vojsava e ema e Skenderbeut nuk ka lidhje me Tribalet e as Tipaldet por esshte fjala per Luginen e Tripolojdjit=TRI duhet te ishte =Bri/afėr, rreth, Lojdit=Lugit, lugines..
    .(Po Logu) =te lugina Bri=(fjalė trake) rreth, (streh) ose ne shpat. ...si shihet, te gjitha toponimet e Barletit janė te shkruara gabim...!
    lol,.. Ēka ka kjo lidhje me temėn, unė tė kam thėnė edhe mė parė, vėllahėt jan tė lasht, dhe gjithashtu e pranoj se gjuha vėllake ka kontribuar nė formimin e shumė gjuhėve, ashtu siē
    ka kontribuar greqishtja, dhe latinishtja, por nuk kan kontribuar sa Shqipja nė mėnyrė tė drejt pė drejt, dhe plus kėsaj qė tė trijat kan lindė nga Shqipja.

Dhe gjithashtu e pranoj se toponimet nė dukje sllave i kan nduar vėllahėt. njė gjė qė mė ka habitur, ėshtė se afėr fshatit timė kemi njė fshat qė quhet Dobėrēan, DOBĖR+ĒAN toponim shqipė-vėllahisht, ĒEN I MIRĖ duke shiquar njė emision televizivė nė Hollandė u fliste pėr qytetin hollandez DEBREĒEN qė u befasova edhe mė par kam par kėtė emėr por s'mė ka shku mendja. Dmth kjo vetėm se ēka pėrforcon tezėn tėnde pėr vėllahėt dhe nomadizmin e tyre, dhe influencėn e gjuhės sllave oups vėllahe nė gjuhėt evropiane.

Nuk kam kurrnjėfar problemi pėr tė pranuar kėtė.

Por nuk ėshtė ashtu si thuash, se vėllahishtja ėshtė e para, dhe se ajo ėshtė indoevropianēja, sepse pik sė pari nuk ka kontribuar sa gjuha Shqipe, pik sė dyti, vetė ajo ėshtė bijė e Shqipes, provat themelore i kam pruar nė k'tė temė, dhe kėto jan vetėm pak nga ajo ēka di dhe qė mundem me sjellė, por jan tė mjaftueshme pėr tė dėshmuar se Vėllahishtja ups sllavishtja ėshtė me themel nga Shqipja...lol.

Edhe prandaj, nuk dmth se toponimet jan dėshmi, se cila gjuhė i prinė tjetrės, pra jo pse ndodhet njė toponim apo mė shumė nė holland se do themi se gjuha hollandeze rrjedhė nga sllavishtja, por me siguri qė ka fjalė.

Ajo ēka dėshmon pėr parimin e gjuhės, ėshtė se cila nga to pėrmban rrėnjėt.

Lineari B kurrė nuk mundet tė jetė vėllahisht, mundemi me i gjetė nė njė rrokje vetėm disa fjalė qė ngjehen nė gishta vėllahisht nė linerarin B, ndėrsa nė gjuhėn Shipe nuk i ikė asnjė e vetme, bile bile, ofrohen nganjėhar pėr njė rrokje tė vetme, nga 4 a pes mundėsi ...lol.

ndale kėtė propogand tė lutem, a unė tė pėrmbaj pėr atė se vėllahėt kan nduar toponimet, se ėshtė gjuhė e vjetėr etj etj, por jo se ėshtė para Shqipe, apo se ajo ėshtė ondoevropianēja.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636

Aprčs avoir constaté que dans l'Olympe et dans le Pinde, « les Vlachopimčnes forment comme une traīnée répandue sur l'arrźte des montagnes et tout ą fait étrangčre aux races sédentaires qui occupent les plaines et les cités, » il s'efforce de démontrer que ce ne sont pas des Slaves.

" Ne songeant pas aux Roumains, il imagine une autre origine. « Je ferai remarquer, dit-il, que de tout temps, et aussi haut que l'on peut rencontrer dans l'histoire hellénique, on trouve ces populations sauvages et barbares, menant de front le métier de bergers errants et de voleurs. Ce n'est pas ici le lieu, mais ce serait un travail intéressant de recueillir dans les anciens auteurs les textes qui prouvent la continuité et la haute antiquité de leur existence dans ces montagnes. Pour écarter l'idée que ce soient les restes d'une invasion slave, je rappellerai seulement qu'ils formaient un corps de troupes, probablement irréguličres, dans l'armée d'Alexandre le Grand ; le jour de la bataille d'Issus, ce roi, qui les connaissait bien, leur adressa quelques paroles citées par Quinte-Curce, et qui seraient parfaitement appropriées ą un corps de brigands du Pinde, s'il en existait un."

Mirė, derisa i gjejmi vellahet nė shekullin e IV-tź para krishti nė Ballkan, atėherė me siguri se kjo etni ishte kėtu ne keto vise edhe mė heret... dhe pa dyshim se ishin kźta pellashkźt ose vellashket...
    Fjala "kete apo "ēeta" nuk ėshtź sllave por pellashke e e ardhur nga Kaspiku, nuk ka lidhje me shqipen.

A te mjeftojne keto referanca apo ta lėmi kėtu ?

========================================
    Dhe gjithashtu e pranoj se toponimet nė dukje sllave i kan nduar vėllahėt. njė gjė qė mė ka habitur, ėshtė se afėr fshatit timė kemi njė fshat qė quhet Dobėrēan, DOBĖR+ĒAN toponim shqipė-vėllahisht, ĒEN I MIRĖ duke shiquar njė emision televizivė nė Hollandė u fliste pėr qytetin hollandez DEBREĒEN qė u befasova edhe mė par kam par kėtė emėr por s'mė ka shku mendja. Dmth kjo vetėm se ēka pėrforcon tezėn tėnde pėr vėllahėt dhe nomadizmin e tyre, dhe influencėn e gjuhės sllave oups vėllahe nė gjuhėt evropiane.
    ========================================
    Sa i perket DOBERGJAN, nuk eshte "dober+ēen" siē ta thote mendja jote nganjehere ..lol ! por ėshė e njejta fjalź e perkthyme dhe merr dy fish te njejtin kuptim;
    =DOBER="gjan",= je i mirė qe edhe sot e thonė kah jugu, kjo ėshtė vellahe, pra fshati i mirė;
    GJAN= te kam gjan, dober+gjan= i miri ..etj...
    Ti s'ke pse habitesh pźr Dobergjan e Gllagjan etj;; TE GJITHA TOPONIMET JANE te ne JO sllave, por vellashke ose pellashke, e kemi tek Plini, shek i-rź pas krishti, nź Bullgari te sotme emrin Dobrugja, provincen e njohur, poashtu e ke edhe tek Straboni i cili e thotė se ishin banorė te urtė e tĖ mirĖ siē e tregon edhe ky toponim; TE MIRĖT, te cilźt, vizitorin e mbanin si mbret me te gjitha te mirat, ishte ofenduese per ta qė kalimtari te rrefuzonte hospitalitetin e tyre..pra nuk di se sa deshmi tjera i kerkoni nė lidhje me kete tem ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 05-05-2013 mė 07:22
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anėtarėsuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

Aprčs avoir constaté que dans l'Olympe et dans le Pinde, « les Vlachopimčnes forment comme une traīnée répandue sur l'arrźte des montagnes et tout ą fait étrangčre aux races sédentaires qui occupent les plaines et les cités, » il s'efforce de démontrer que ce ne sont pas des Slaves.

" Ne songeant pas aux Roumains, il imagine une autre origine. « Je ferai remarquer, dit-il, que de tout temps, et aussi haut que l'on peut rencontrer dans l'histoire hellénique, on trouve ces populations sauvages et barbares, menant de front le métier de bergers errants et de voleurs. Ce n'est pas ici le lieu, mais ce serait un travail intéressant de recueillir dans les anciens auteurs les textes qui prouvent la continuité et la haute antiquité de leur existence dans ces montagnes. Pour écarter l'idée que ce soient les restes d'une invasion slave, je rappellerai seulement qu'ils formaient un corps de troupes, probablement irréguličres, dans l'armée d'Alexandre le Grand ; le jour de la bataille d'Issus, ce roi, qui les connaissait bien, leur adressa quelques paroles citées par Quinte-Curce, et qui seraient parfaitement appropriées ą un corps de brigands du Pinde, s'il en existait un."

Mirė, derisa i gjejmi vellahet nė shekullin e IV-tź para krishti nė Ballkan, atėherė me siguri se kjo etni ishte kėtu ne keto vise edhe mė heret... dhe pa dyshim se ishin kźta pellashkźt ose vellashket...
    Fjala "kete apo "ēeta" nuk ėshtź sllave por pellashke e e ardhur nga Kaspiku, nuk ka lidhje me shqipen.

A te mjeftojne keto referanca apo ta lėmi kėtu ?

Pėr ēka e ke fjalėn o mik??????????

Nė qoft se e ke fjalėn se kjo qė prure ėshtė njė dėshmi se vėllahėt jan tė hershėm, atėher unė tė themė nuk kam nevoj pėr asnjė franēezė qė tė mė shkruaj diēka pėr historin e ballkanit, Unė tė kam thėnė edhe mė parė se Aramunėt jan tė lasht. Po si jo, pėrse nuk do kishin marrė pjes nė ushtrin e aleksandrit, por s'di ēka kjo tė bėj me gjuhėn.

ĒETA apo KETA nuk ėshtė tjetėr veē se Shqipė, qė pėrshkrun njė grupė njerėzish tė pacaktuar nė numėr. KETA BURRA - QATA TRIMA - KĖTA NJERĖZ - ĒATA LUFTAR, te ne themi

Ēata njerėz, ēata luftar, ēata burra.

Po ta zėmė se kjo fjalė qenka vėllahe, pėr ty ėshtė e mjaftueshme pėr tė thėnė se ėshtė Emė e Shqipes??? ...LOL

sa pėr k'tė ēėshtje as nuk du me folė bile, ėshtė ashtu si themė unė : SHQIPJA ĖSHTĖ E PARA

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636

Ti o i nderuari mik, ti shkone drejt e tek gjuha pa e njohur historinė si duhet, ta kam thene, keshtu edhe shume guhetar si dikur dhe tani, kane shkua drejte etek gjuha pa patur lidhje me historine.. prandaj te lutem, behu me i sjellshem e mos provoko pa lidhje nese nuk e njehe historine mjetet i kemi sot dhe mesoje historine para se te mirreni me gjuhesi...keshill miqesore !
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anėtarėsuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

Ti s'ke pse habitesh pźr Dobergjan e Gllagjan etj;; TE GJITHA TOPONIMET JANE te ne JO sllave, por vellashke ose pellashke, e kemi tek Plini, shek i-rź pas krishti, nź Bullgari te sotme emrin Dobrugja, provincen e njohur, poashtu e ke edhe tek Straboni i cili e thotė se ishin banorė te urtė e tĖ mirĖ siē e tregon edhe ky toponim; TE MIRĖT, te cilźt, vizitorin e mbanin si mbret me te gjitha te mirat, ishte ofenduese per ta qė kalimtari te rr
    Nuk ėshtė DOBĖRGJAN por DOBĖRĒAN dhe kjo e dyta ėshtė shumė ngat DEBREĒEN nė holland.

Nuk e di ēka je duke i ngatėrru mik, cilat dėshmi??? tė kam thėnė edhe njė herė, se unė e pranoj se ata jan banor tė hershėm, s'di ēka po ēan krye dhe po i ngatėrron gjėrat.

Por nuk ke pru asnjė dėshmi pėr gjuhėn ashtu siē tė kam pruar unė...lol. argumente argumente, rrokje me rrokje, rrėnjė me rrėnjė.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636

"Nė qoft se e ke fjalėn se kjo qė prure ėshtė njė dėshmi se vėllahėt jan tė hershėm, atėher unė tė themė nuk kam nevoj pėr asnjė franēezė qė tė mė shkruaj diēka pėr historin e ballkanit, Unė tė kam thėnė edhe mė parė se Aramunėt jan tė lasht. Po si jo, pėrse nuk do kishin marrė pjes nė ushtrin e aleksandrit, por s'di ēka kjo tė bėj me gjuhėn."

Do thotė kjo sipas teje se, asgjė " nuk ka te beje me gjhen" edhe nese ka patur vellehe nź Ballkane nė kohėn e Aleksandrit ? ... me habisin kėto hprehje nga ana juaj...
    Unė mendoj ndryshe o mik, me duket se, ėshtė nė interesiin tonė kjo deshmi se keto toponime ne troojet tona nuk ishin nga popullesija sllave por velllahe e ti shkon kodra mas bregut, une te theme shihe ujkun ti me thua shihe tragun.....mbledhi mendt se ēka shkruan njehere...koncentrohu para se te shkruani !

"Nė qoft se e ke fjalėn se kjo qė prure ėshtė njė dėshmi se vėllahėt jan tė hershėm, atėher unė tė themė nuk kam nevoj pėr asnjė franēezė qė tė mė shkruaj diēka pėr historin e ballkanit, Unė tė kam thėnė edhe mė parė se Aramunėt jan tė lasht. Po si jo, pėrse nuk do kishin marrė pjes nė ushtrin e aleksandrit, por s'di ēka kjo tė bėj me gjuhėn."

=ēeta=naēeta, KETTA= janź emra te skiteve, te ardhura tek ne permes vellaheve apo pellashkeve belashkeve.. nuk eshte fjalź shqipe e dinarikve fjala =ēeta as keta.. duhesh te bindeni njehee e pergjithemonė, kźto fjalź hynen nź gjuhen shqipe permes skitėve, gjysherit e vellaheve apo pellashkeve.
    .=pellash=keta/bellash-keta="ēeta e te bardhve", vellash_keta="ēeta e te bardhve" kurse shqip ėshtė =grupi=mas njerźzish..!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 05-05-2013 mė 08:23

Anėtarėsuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

Do thotė kjo sipas teje se, asgjė " nuk ka te beje me gjhen" edhe nese ka patur vellehe nź Ballkane nė kohėn e Aleksandrit ? ... me habisin kėto hprehje nga ana juaj...
    Unė mendoj ndryshe o mik, me duket se, ėshtė nė interesiin tonė kjo deshmi se keto toponime ne troojet tona nuk ishin nga popullesija sllave por velllahe e ti shkon kodra mas bregut, une te theme shihe ujkun ti me thua shihe tragun.....mbledhi mendt se ēka shkruan njehere...koncentrohu para se te shkruani !

=ēeta=naēeta, KETTA= janź emra te skiteve, te ardhura tek ne permes vellaheve apo pellashkeve belashkeve.. nuk eshte fjalź shqipe e dinarikve fjala =ēeta as keta.. duhesh te bindeni njehee e pergjithemonė, kźto fjalź hynen nź gjuhen shqipe permes skitėve, gjysherit e vellaheve apo pellashkeve.
    .=pellash=keta/bellash-keta="ēeta e te bardhve", vellash_keta="ēeta e te bardhve" kurse shqip ėshtė =grupi=mas njerźzish..!

Mé vjen keq por keni problem pėr tė perceptuar gjėrat si duhet!!!

na tregoni si mund qė njė fjalė tė ishte kėshtu si kjo si qyqe nė njė gjuhė pa patur rrėnjė, po tė themi se kjo fjalė ėshtė vėllahe ups sllave, na tregoni rrėnjėn e saj, dhe nė ēfar mėnyre rrėnja ĒĖ apo KĖ dhe TA apo ATA pėrdoret nė sllavisht ups vėllahisht.

Jo or zonti jo, por nuk po doni tė shihni tė vėrteten KETA = K(Ė)- ATA njerėz, KETA njerėz.

Leni vėllashkėta pėllashkėta, pordhashkėta, pallavrata.

Na tregoni pra kėtu para tė gjithė anėtarėve tė forumit, cilat jan dmthėnjet e kėtyre rrokjeve tė gjuhės Shqipe, qė kan kontribuar nė formimin e mijėra fjalėve nė perėndim.

- RE

- RA

- RI

- RO

- RU

- DI

- DO

- DA

- DE

- DU

( kėto jan vetėm disa rrėnjė tė shqipes, ka pėrplotė, i tėrė Lineari B)
    na tregoni ēka dojn me thon nė gjuhėn tuaj qė mbroni vėllashkėta ups sllaveshkėta, kėto fjalė qė kan kontribuar nė formimin e gjuhėve evropiane, dhe kan formuar me mijėra mijėra fjalė, perėndimore, nė qoft se nuk mund tė bini diēka konkrete, atėher mė tutje mos debatoni pėr k'tė ēėshtje.

SI MUND TĖ FLISNI SE KĖTO JAN VĖLLAHISHT UPS SLLAVISHT, NGA TĖ GJITHA KĖTO RRĖNJĖ VETĖM " DA " ĖSHGTĖ SLLAVISHT UPS VĖLLAHISHT. dhe kjo me rrėnjė nga e shqipes DO
    pėrse kėshtu veproni, dhe gėnjeni botėn, dhe travestoni historin, si mund tė thoni se vėllahishtja ka ēelsin e pandorės oh morė oh s'di ēka t'ju themė.

Mė tregoni cilat fakte historike pėr vėllahėt kam mohuar unė? asnjė. por sa i pėrket gjuhės osht ajo qė osht, dhe pik.

Zotni ėshtė e pakrahasueshme, influenca e shqipes, me vėllahishtėn nė gjuhėt evropiane, Shqipja ngėrthen tė gjitha gjuhėt
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga illyrianboyful : 05-05-2013 mė 09:09

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636

Kheta apo ēeta=ėshtė grup, masa e njerzėve qź hecin gjatė njė rrugėtimit...

Alexandre-César Moreau de Jonnčs - 1861 -
    "Quand la horde se mettait en marche, de grandes charrettes ą roues pleines, les carpenta des Romains, traīnées par des bufiles et recouvertes de peaux tendues sur des piquets, telles que celles des Kheta peintes sur les monuments de ..." Kėta popuj qė shkelen edhe Egjiptin shkuan me bageti ne grupe dhe iu mbeti emri ketij fisi Kheta=ēeta=grupe, varg i njerėzve ...

Pra keta e ēeta janė fjalė jo shqipe, ti qe i pranon ē'do fjalź te huaj qe e kemi huazuar nga te tjeret se edhe keto jane me rrenje shqipe, eshte fatkeqesi per ne te arrijmi deri ketu ku, ē'do fjale te huaj e bėjmi shqipe edhese flitet sot tek ne..

Njėsoj e kemi edhe rastin tjetėr, tek fjalori i Elezit, fjalen
    =LEPITUR=
    =LEPITI= lepit-en dy pika dy gjera, por, ne shqipe duhet te ishte =ngjiten e JO "lepiten", e tjeter eshte se ne popull i kemi huazuar, o njeri, mos i ngatro gjėrat...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 05-05-2013 mė 10:48

Anėtarėsuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

Kheta apo ēeta=ėshtė grup, masa e njerzėve qź hecin gjatė njė rrugėtimit...

Alexandre-César Moreau de Jonnčs - 1861 -
    "Quand la horde se mettait en marche, de grandes charrettes ą roues pleines, les carpenta des Romains, traīnées par des bufiles et recouvertes de peaux tendues sur des piquets, telles que celles des Kheta peintes sur les monuments de ..." Kėta popuj qė shkelen edhe Egjiptin shkuan me bageti ne grupe dhe iu mbeti emri ketij fisi Kheta=ēeta=grupe, varg i njerėzve ...

Pra keta e ēeta janė fjalė jo shqipe, ti qe i pranon ē'do fjalź te huaj qe e kemi huazuar nga te tjeret se edhe keto jane me rrenje shqipe, eshte fatkeqesi per ne te arrijmi deri ketu ku, ē'do fjale te huaj e bėjmi shqipe edhese flitet sot tek ne..

Njėsoj e kemi edhe rastin tjetėr, tek fjalori i Elezit, fjalen
    =LEPITUR=
    =LEPITI= lepit-en dy pika dy gjera, por, ne shqipe duhet te ishte =ngjiten e JO "lepiten", e tjeter eshte se ne popull i kemi huazuar, o njeri, mos i ngatro gjėrat...

tregohuni burrė njėherit dhe thuane atė qė duhet thėnė, atė se Shqipja ėshtė e para e mos sllallomoni, s'ka ldhje kjo fjalė me sllavisht ups vėllahisht, problemi i tyre ėshtė se e kan marrė nga shqipja.

zotni unė ju kėrkova argumente pėr rrėnjėt qė solla mė lart tė linearit B ju nuk prurėt asgjė pėrpos sllallom. ndaj, puna po duket edhe qorri do e sheh se cila gjuhė ėshtė e para.

mos debatoni mė tutje pėr k'tė ju lutem, se mėrzi e kam, tė debatoj mbi baza tė tilla, i ngjan puna pastaj si njė debati tė fėmijėvet

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636

illyrianboyfull; me ne fund po perputhet mendimi qe kisha per vellehet; jane te moēem qe prej kohes se bronzit...edhe me te vjeter se hena..lol !
    Kam ardhur deri te bindja se keta jo vetem qe jane pellazget por edhe ata Bogomilet qe iken nga Dobruxha e shkuan gjeten strehim ne bosnje...pra Bogomilet, me siguri jane te mbijetuarit e pellazgve te lashte.. hetimet vijojne(joi vazhdojne lol !

Njė libėr 1000 vjeēar ruajtur nė Budapest shfuqizon tė gjitha teoritė historike rreth kulturės sė paraardhėsve tanė

"Viorica Enachiuc gjetur se tekstet Codex janė shkruar nė XI dhe XII, nė njė gjuhė vulgare latine (dako-rumune) karaktere tė trashėguara nga Dacian. "Ka shenja qė i pėrkisnin alfabetit Dacian, i cili pėrmbante rreth 150 personazhe me ato lidhje. Tekstet Rohonczi janė shkruar nė gjuhėn latine vulgare, por nė njė alfabet Dacian, dominuese janė shenja tė lashta tė pėrdorura nė Epokėn e Bronzit indo-evropianėt ", thotė ajo. Mesazhet dhe vlleh kėngėt Codex ka 448 faqe, secila me rreth 9-14 rreshta. Teksti ėshtė interspersed me skena clip laike dhe fetare. Ėshtė e shkruar nė ngjyrė vjollcė. Pėrfshin njė koleksion tė fjalimeve, mesazhe, kėngė dhe lutje, (si bogomillet) ? kreksi)e cila pėrfshin 86 miniaturat. Krijimi i njė shteti tė centralizuar Blake dhėnat (vllahe), nėn udhėheqjen e Princit Vlad, midis 1064 dhe 1101. "Ka informacione administrative dhe ushtarake pėr vendin qė quhej Dakia. Ai ishte jashtė lumin Tisa dhe detit, nga veriu nė burimet bankare Danubit. Metropolitan Blake u bazuar nė Ticina - Qyteti i Diellit Pacuiul e ishullit "gjeti, Viorica Enachiuc. "Betimi i ri Blaki" Kodiku pėrmban lyrics e njė beteje kėngė tė quajtur "Betimi Blaki e re", e cila ėshtė pėrkthyer si mė poshtė:

Faqja 15 prej 26 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit

Fjalėt Kyēe pėr Temėn

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •