lol,.. Ēka ka kjo lidhje me temėn, unė tė kam thėnė edhe mė parė, vėllahėt jan tė lasht, dhe gjithashtu e pranoj se gjuha vėllake ka kontribuar nė formimin e shumė gjuhėve, ashtu siē
ka kontribuar greqishtja, dhe latinishtja, por nuk kan kontribuar sa Shqipja nė mėnyrė tė drejt pė drejt, dhe plus kėsaj qė tė trijat kan lindė nga Shqipja.
Dhe gjithashtu e pranoj se toponimet nė dukje sllave i kan nduar vėllahėt. njė gjė qė mė ka habitur, ėshtė se afėr fshatit timė kemi njė fshat qė quhet Dobėrēan, DOBĖR+ĒAN toponim shqipė-vėllahisht, ĒEN I MIRĖ duke shiquar njė emision televizivė nė Hollandė u fliste pėr qytetin hollandez DEBREĒEN qė u befasova edhe mė par kam par kėtė emėr por s'mė ka shku mendja. Dmth kjo vetėm se ēka pėrforcon tezėn tėnde pėr vėllahėt dhe nomadizmin e tyre, dhe influencėn e gjuhės sllave oups vėllahe nė gjuhėt evropiane.
Nuk kam kurrnjėfar problemi pėr tė pranuar kėtė.
Por nuk ėshtė ashtu si thuash, se vėllahishtja ėshtė e para, dhe se ajo ėshtė indoevropianēja, sepse pik sė pari nuk ka kontribuar sa gjuha Shqipe, pik sė dyti, vetė ajo ėshtė bijė e Shqipes, provat themelore i kam pruar nė k'tė temė, dhe kėto jan vetėm pak nga ajo ēka di dhe qė mundem me sjellė, por jan tė mjaftueshme pėr tė dėshmuar se Vėllahishtja ups sllavishtja ėshtė me themel nga Shqipja...lol.
Edhe prandaj, nuk dmth se toponimet jan dėshmi, se cila gjuhė i prinė tjetrės, pra jo pse ndodhet njė toponim apo mė shumė nė holland se do themi se gjuha hollandeze rrjedhė nga sllavishtja, por me siguri qė ka fjalė.
Ajo ēka dėshmon pėr parimin e gjuhės, ėshtė se cila nga to pėrmban rrėnjėt.
Lineari B kurrė nuk mundet tė jetė vėllahisht, mundemi me i gjetė nė njė rrokje vetėm disa fjalė qė ngjehen nė gishta vėllahisht nė linerarin B, ndėrsa nė gjuhėn Shipe nuk i ikė asnjė e vetme, bile bile, ofrohen nganjėhar pėr njė rrokje tė vetme, nga 4 a pes mundėsi ...lol.
ndale kėtė propogand tė lutem, a unė tė pėrmbaj pėr atė se vėllahėt kan nduar toponimet, se ėshtė gjuhė e vjetėr etj etj, por jo se ėshtė para Shqipe, apo se ajo ėshtė ondoevropianēja.
Krijoni Kontakt