MĖSUESIT TIM TĖ DASHUR
O mėsuesi im i dashur,
Me sa mall qė tė kujtoj,
Unė nė zemėr kam me t’pasur ,
Mirėsin kurrė s’ta harroj.
Mendjen time ti e ndrite
Me mėsim e dituri,
Ti si djalin tand mė rrite ,
Ti mė bėre t’jem njeri .
Disa herė mė ke qėllue
Kur mėsimet s’i mėsoja ,
Qė prej teje jam qortue ,
Porse prap ti mue mė doje .
Mėsues ! Qe s’e ēfjalė e mirė ;
Me sa gaz qė e shqiptoj ,
Sa mall kam e sa dėshirė
Kėtė fjalė veē ta ndėgjoj !
Kultura,sjellja edukata,arsimi e bėjnė njeriun tė vlefshėm!!!!
Urime 7 Marsi -dita e shkolles shqipe
Kultura,sjellja edukata,arsimi e bėjnė njeriun tė vlefshėm!!!!
Ēdo vit festohet 7 Marsi- Dita e Mėsuesit, qė na pėrkujton ditėn kur mė 7 mars 1887, u hap nė Korēė, nėn drejtimin e Pandeli Sotirit, Mėsonjėtorja kombėtare shqipe. Ajo ishte shkollė me karakter kombėtar e laik ( jo fetar ) ku tė gjitha mėsimet jepeshin nė gjuhėn shqipe. Drejtues tė saj ishin figura tė njohura tė Rilindjes shqiptare, si: Pandeli Sotiri, Petro Nini Luarasi, Nuēi Naēi, Thoma Avrami etj.
Festė Dita e Mėsuesit ėshtė festė kombėtare nuk ėshtė vetėm pėr punonjės tė arsimit shqiptar, por edhe pėr nxėnės e studentė, ėshtė njė festė qė festohet nė ēdo familje shqiptare. Kjo ėshtė njė traditė e bukur e krijuar tek populli ynė. Nė kėtė ditė tė rėndėsishme tė arsimit shqiptar, kujtojmė me respekt tė thellė veprėn e ndritur tė mėsuesve dhe patriotėve tė shquar, qė punuan me pėrkushtim dhe bėnė sakrifica tė mėdha, pėr zhvillimin e arsimit kombėtar.
Duke kujtuar 7 marsin –Ditėn e Mėsuesit nuk mund tė lėmė nė heshtje e tė mos nderojmė edhe rolin e kontributin e mėsuesve tė palodhur dhe prindėrve tė urtė shqiptarė qė me vet kontribut mbajnė hapur shkollat shqipe tė mėsimit plotėsues nė shumė kantone tė Zvicrės. Tani 25 vjet Lidhja e Arsimtarėve dhe Prindėrve Shqiptar “Naim Frshėri” bėn pėrpjekje pėr ta ruajtur dhe zhvilluar gjuhėn amtare shqipe tek brezat e rinj tė mėrgimtarėve shqiptar edhe pse larg atdheut.
GĖZUAR 7 MARSIN 2019!
Njė urim shumė tė madh pėr tė gjithė mėsuesit, ata qė i dhanė dhe i japin dritė, frymė dhe shpirt kombit.
Krijoni Kontakt