Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 38
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Këshilltari i Samaras kërcënon me Ligjin e Luftës

Këshilltari i Samaras kërcënon me Ligjin e Luftës

Politikani grek, Failos Kranidiotis, njëherësh edhe këshilltar i presidentit Samaras për minoritetin grek në Shqipëri, në një intervistë për websitin “Aftonomi” ka deklaruar se, ‘nëse shovinistët shqiptarë kërcënojnë ‘vorioepirotët’, Greqia do të reagojë ashpër”. Këshilltari arrin deri atje sa na kujton ligjin e grek të luftes me Shqipërinë. Ai shtoi gjithashtu se Berisha nuk duhet të harrojë se shqiptarët kanë jetuar nën ‘sqetullën’ e Greqisë”. Failos Kranidiotis foli për çështjen e Vorio Epirit, ndalimin e pensioneve OGA për emigrantët e moshuar, gjendjen e arsimit në pjesën veriore të Epirit, të drejtat e minoritetit etnik grek, por edhe për retorikën nacionaliste të përdorur së fundmi nga disa politikanë shqiptarë.

Intervista:

-Ju njiheni se keni mjaft lidhje dhe njohuri për Epirin e Veriut dhe se keni punuar mjaft për çështjet e tij. Kur filluat të angazhoheshit për herë të parë?

Nuk mbahet mend që kur. Pjesën më të madhe të njohurive i kam mësuar që i vogël nga dashuria e madhe që kam për atdheun dhe i jam mirënjohës. Kam mësuar se është një e drejtë kombëtare dhe detyrë që të lëvizësh në të dyja anët e kufirit pa kontroll pasaportash. Më vonë kur isha student, kam qenë më i organizuar në aktet patriotike. Kam marrë pjesë në demonstratat që janë organizuar për Vorio Epirin. Këto kanë qenë referenca për pikëpamjet e mia kombëtare për 25 apo 27 vjet. Puna ime aktuale, angazhimi në politikë, artikujt e shumtë dhe betejat ligjore për çështjen më kanë njohur me shumë miq nga Vorio Epiri. Në konferencën Juglindore të vitit 2010, kam qenë i folësi i parë që ka marrë pjesë. Atje kam folur, si gjithmonë, për grekët e Himarës.

-Për ju, çështja e Vorio Epirit është territoriale apo lidhet me të drejtat e njeriut?

I përfshin të dyja. Nga njëra anë ekziston “Protokolli i Korfuzit” dhe themelimi i autonomisë. Në anën tjetër, kemi marrëdhëniet e fqinjësisë së mirë me Shqipërinë, të cilat duhet të jenë në proporcion të drejtë me respektimin e të drejtave të minoritetit grek. Por, në rast se shovinistët shqiptarë kërcënojnë sigurinë e Vorio Epirit, detyrat e Republikës së Greqisë do të jenë të qarta. Duke parë ligjin dhe historinë, ne e i njohim mjaft mirë ato relieve ku kanë jetuar të parët tanë. (Nënkupton ligjin e luftës me Shqipërinë)

-Kohët e fundit nuk ka patur zhvillime të mira politike në Shqipëri, teksa retorikat nacionaliste kanë zënë vend në klasën politike shqiptarë. Cili është komenti yt?

Ekspansionistët turq dhe fashistët islamikë, kanë një ndikim tek shovinistët shqiptarë, madje kanë nxitur dëshirën për aventura tek forcat politike shqiptare. Ju ndoshta mendoni se kriza ekonomike në Greqi mund t’i japë atyre një mundësi të mirë për të lobuar. Le ta provojë Berisha dhe ata fashistët e Aleancës Kuqezi. Shqipëria me ne ka një kufi dhe ka jetuar me ndihmat tona. Nga përkeqësimi i marrëdhënieve me Greqinë, për shkak të shovinizmit të tyre qesharak, i vetmi humbës do të jetë vendi i tyre. Do të jetë një humbje e madhe për ta. Unë nuk do të jem i vetmi që do të bllokojë rrugën e tyre evropiane.

-Shqipëria i ka nënshkruar thuajse të gjitha konventat ndërkombëtare për të drejtat e njeriut, në rastin e minoritetit grek, a mendoni se të drejtat e tyre respektohen?

Jo. Tirana ka një rrugë mjaft të gjatë për t’u bërë një demokraci evropiane. Ne duhet të ushtrojmë më shumë presion për këtë dhe duhet të jemi konstant.

-Fatkeqësisht, vendi u godit nga kriza ekonomike, e cila nuk ka lënë pa prekur edhe Vorio Epirin. Memorandumi i tretë përfshin një shkurtime të pensioneve OGA për Vorio Epirin, duke shtyrë ara që të braktisin shtëpinë e të parëve. Çfarë duhet bërë që të shmanget dezertimi nga Vorio Epiri?

Mendoj se duhet të anulohet shkurtimi i pensioneve me motivin e një emergjence apo cenimit të interesave kombëtare. Është e pakonceptueshme që të largohen nga vendi i tyre. Ata i mbijetuan pushtimit turk, i mbijetuan regjimeve të Zogut dhe Hoxhës dhe humbën gjithashtu demokracinë dhe kufijtë e hapur me atdheun. Ky është një problem mjaft serioz që duhet zgjidhur urgjentisht. Fillimisht kërkohet që të bëhet një përmirësim dhe Greqia duhet të ndërmarrë hapa ekonomikë të cilat do të mund t’i krijonin kushte atyre që të jetonin ende atje. Të gjitha së bashku, mbështetja dhe edukimi grek në fshatrat dhe qytetet e Vorio Epirit, zhvillimi ekonomik, vigjilenca e Greqisë e kujdesi ndaj tyre, janë kushte të domosdoshme për mbijetesën dhe prosperitetin e vëllezërve tanë të Vorio Epirit.

Protokolli i Korfuzit

Më 24 prill 1914, Fuqitë e Mëdha njoftuan Greqinë se ishin të gatshme t’u bënin lëshime për ”Vorioepirotët”. Protokolli parashikoi që Korça e Gjirokastra, edhe pse do ishin në shtetin shqiptar të kishin një administratë të vetën. Për shkak të ndihmës që i dha Italia, Greqia i la ishullin e Sazanit. Sipas këtij protokolli, dy prefekturat jugore të Shqipërisë do të gëzonin administrim gjysmë autonom. Ato do të kishin xhandarmërinë lokale dhe ushtria shqiptare nuk do të kishte të drejtë të hynte veçse në rast lufte në jug të vendit. Në shkollat, mësimet do të jepeshin në gjuhën greke dhe administrata do të përdorte si gjuhë zyrtare edhe greqishten. Në terren grekët formuan xhandarmërinë vorioepiriote dhe shpallën autonominë me qeverinë e Zografos me kunatit e tij Kapapano dhe një oficer grek tëhuajtur Dhulis. Ndërsa francezët ndihmuan Themisktokli Gërmenjin të ngrinte xhandarmërinë e Korçës dhe republikën autonome të Korçës. Me mbarimin e Luftës se I Botërore Greqia u trajtua si shtet jo i besueshëm sepse kishte prishur armëpushimin dhe Protokolli famëkeq nuk u njoh nga Konferenca e Paqes.

Përgatiti: Erald Deliu
    http://shekulli.com.al/web/p.php?id=16984&kat=87

i/e regjistruar Maska e Fehmikaciu
    Anëtarësuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,006

Për: Këshilltari i Samaras kërcënon me Ligjin e Luftës

Ja edhe nje fashist i ri,me nje fjalore shum te piste,si krijon urrejte ndernacionale,ne vend ti ule ato ai ve ne zjarre barut, keshtu eshte demokracia e brishte,paramendoni sikur ky fashiste te fliste ne Bundestagun Gjerman per Cekin,qfar reaksionesh do te ndodhnin.....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-02-2013
    Postime
    77

Ky gjel i kapardisur nuk arin ta kuptoj se Ne jemi dhe ketu dhe atje. Ora punon per shqiptaret.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2009
    Postime
    389

Ky ka mbiemer Arvanitas, dhe sic dihet Armiqte me te betuar te Shqiptareve jane VETE SHQIPTARET
    I duhet kujtuar zotit Kranidioti, edhe pakicat kombetare Turke ne KSANTHI-KOMTINI-ALEKSANDOPOL qe duhet te kene te n jejtat te drejta te cilat ai pretendon qe nuk kane pakicat kombetare greke ne Shqiperi,
    Kesaj i thone "BEJ SI THEM UNE POR MOS BEJ SIC BEJ UNE"

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Sot kishim dhe nje akte dhune , ku ne Greqi dhunohet fizikishte kryetari i Agimit te arte.Natyrishte sic kam thene dhe ne diskutimet e mija te mepareshme , par retorikes se ashper vijen aktet e dhunes dhe me pas ato terrorist , te cilat do ti bejne njerez te paguar.Pra ceshtja po agravohet.Kemi nje qendrim kritik te perendimit per politiken nacionaliste shqiptare.Ato qe e nisen kete destabilitet ishin shqipatret dhe nje Shqiperi pa armatime (per me teper merret akoma me demolim) tregon se nje tjeter shtet eshte ai qe i premton tayre arme , apo nderhyrje ushtarake , e cila do te justifikohet si ne Bosnje , ku dukeqene se ishte me popullsi me shumice muslimane , u trajtua si lufte e shenjte.Kjo ndodhi dhe ketu me censusin, ku u abuzua rende me numrin e ateisteve dhe te krishtereve.Berisha ka kohe qe na prezanton si nje popull me tre fe , kur realishte ne vijme si ateiste i nje produktit diktatorial.Pra eshte e qarte qe politika shqiptare eshte e kapur nga islamiket dhe camet jane karta e tyre , per te desatbilizuar rajonin.Tashme pala tjeter , filloi te luaj me te njejtat karta , duke e marre me himariotet dhe venomet (privilegjet)e tyre. C'do te ndodhe me tej? Une pres veprime terroriste, te cilat do te sjellin kthimin e shqipatreve nga Greqia, duke i sekuestruar apo bllokuar pasurine e tyre atje.Pra kujt i sherben kjo gjendje?
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2009
    Postime
    389

Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Sot kishim dhe nje akte dhune , ku ne Greqi dhunohet fizikishte kryetari i Agimit te arte.Natyrishte sic kam thene dhe ne diskutimet e mija te mepareshme , par retorikes se ashper vijen aktet e dhunes dhe me pas ato terrorist , te cilat do ti bejne njerez te paguar.Pra ceshtja po agravohet.Kemi nje qendrim kritik te perendimit per politiken nacionaliste shqiptare.Ato qe e nisen kete destabilitet ishin shqipatret dhe nje Shqiperi pa armatime (per me teper merret akoma me demolim) tregon se nje tjeter shtet eshte ai qe i premton tayre arme , apo nderhyrje ushtarake , e cila do te justifikohet si ne Bosnje , ku dukeqene se ishte me popullsi me shumice muslimane , u trajtua si lufte e shenjte.Kjo ndodhi dhe ketu me censusin, ku u abuzua rende me numrin e ateisteve dhe te krishtereve.Berisha ka kohe qe na prezanton si nje popull me tre fe , kur realishte ne vijme si ateiste i nje produktit diktatorial.Pra eshte e qarte qe politika shqiptare eshte e kapur nga islamiket dhe camet jane karta e tyre , per te desatbilizuar rajonin.Tashme pala tjeter , filloi te luaj me te njejtat karta , duke e marre me himariotet dhe venomet (privilegjet)e tyre. C'do te ndodhe me tej? Une pres veprime terroriste, te cilat do te sjellin kthimin e shqipatreve nga Greqia, duke i sekuestruar apo bllokuar pasurine e tyre atje.Pra kujt i sherben kjo gjendje?
    Ore Nesti, po mire mo djale cfare pi keshtu??? Po te jap nje keshille cfaredo qe pi lere se nuk te beka mire

Po mire mo beson ti se do kete ndonje budalla qe beson se mund te dhunoje kush fizikisht KRYETARIN e AGIMIT TE ARTE,, ti ose je fare budalla ose je i pire tape,
    Mihaloljakoja pervec Policeve dhe Civileve te Asfalias, ka me vete edhe ndonja 20-30 Truproje ish - antare te FORCAVE SPECIALE USHTARAKAE GREKE OJK-LOK etj, ci ke keto idiotlleqe qe thua ketu /

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024

Kur nuk ia futi 17 Nentori (pra vete majtistet e Greqis qe sa per dijeni jane nga me te guzimshmit) nja 2-3 llokume c 4 kjo tregon se NUK IA VLEN TE MERRESH ME TO....PLEHRAT E HRISI AVGJIS JANE VEC SE FLLUCKA GAZRASH KARBONIK.....tani edhe dicka tjeterUR AKUZON SHQYPET PER DESTABILITET PERSONALISH NDIEJ MESHIRE PER JU. MESHIRE E MESHIRUAR NE MISHIN E MESHIRSHEM TE SHERBTORLLEKUT.....NUK KE PAK MARRE
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Puna eshte se kujt i hyni ne pune ju rrugace me te tiille sjellje.A shihni ndonje ortodoks te kete sjelljen tuaj ?Po kjo nuk ndodhe kot.Shkoni dhe lexoni lajmet e dites se per komunitetin tuaj bejne fjale.Po si martoheni me kete edukate , kujt femer mund ti hyni ne pune ju.Po te shkreta femra shqiptare qe kerkojne te behen nene.Boooooooooo te keshe ne shtepi nivele te tilla.Djalin tim ta kem me kete edukate e mbys me duart e mija.3 shqiptarë rrahin e i thyejnë nofullën grekut të “Agimit të Artë”
    Nga: ADELAJDA XHAMANI
    3 shqiptarë rrahin e i thyejnë nofullën grekut të “Agimit të Artë”PATRA - Tre shtetas shqiptarë kanë rrahur për vdekje duke i thyer nofullën një shtetasi grek, simpatizant i partisë neonaziste greke "Agimi i Artë". Arsyeja e përleshjes është bërë një koment i të riut grek kundër shqiptarëve në "Facebook", i cili kishte shkruar "Do t'i vras shqiptarët" etj. Komenti i tij ishte shkruar në murin e profilit të "Facebook"-ut të "Agimit të Artë". Lajmi është publikuar në agjencinë greke "I News". Ngjarja e rëndë ka ndodhur në qytetin e Patras. Në qendër të këtij qyteti, dy grupe të rinjsh me etni shqiptare dhe greke janë konfliktuar midis tyre, dhe më pas kanë kaluar në dhunë fizike e për pasojë një djalosh grek ka mbetur i plagosur. Shqiptarët e kanë parë të riun grek në rrugë dhe e kanë njohur nga fotoja e tij në "Facebook".

Ata e kanë ndaluar dhe e kanë pyetur: "Ti je ai që do vrasësh shqiptarët?" Më pas ata e kanë rrahur të riun grek dhe janë larguar. Greku ka përfunduar në spital me nofullën të thyer dhe i është nënshtruar një ndërhyrjeje kirurgjikale. Familjarët e tij janë drejtuar menjëherë në rajonin e policisë për të bërë denoncimin. Autoritetet greke i kanë identifikuar shqiptarët nëpërmjet fotove dhe kanë zbuluar se njëri prej tyre ishte me precedentë penalë, pasi më parë ishte përfshirë në një tjetër konflikt. Çështja ka kaluar në Prokurori, por i riu shqiptar që akuzohet se ka kryer agresionin po hetohet në gjendje të lirë, pasi është në moshë të mitur. Kjo ngjarje vjen pas një periudhe të acaruar të shqiptarëve kundrejt përfaqësuesve të partisë neonaziste greke, e cila nisi fill pas deklaratave të forta kundër Shqipërisë të Kristos Papas në emisionin "360 Gradë" në 'News 24'. Pasi Kristos Papas u shpall nga Ministria e Jashtme si "non grata", u përfol që "Agimi i Artë" ka hapur degë në jug të vendit, mirëpo këto zëra nuk u konfirmuan asnjëherë. Nuk ka asnjë njoftim zyrtar, por persona që e quajnë veten përfaqësuesit e degës së "Agimit të Artë" në Sarandë, më 30 janar të këtij viti, kanë hapur në rrjetin social një profil me emrin "Agimi i Artë-Sarandë". Kohë më parë, "Agimi i Artë" njoftoi në faqen e tij zyrtare, se do të hapë degët e tij në jugun e Shqipërisë, por për hapjen e degës së tij në Sarandë, nuk ka një njoftim zyrtar nga qendra e partisë në Athinë, ndaj nuk përjashtohet mundësia që këtë profil ta ketë hapur një simpatizant i ekstremistëve. Faqja është e mbushur me simbole të "Agimit të Artë" dhe Vorio-Epirit, me foto figurash politike, historike etj. Çdo postim në faqen e internetit bëhet në gjuhën greke. Aty njoftohet hapja e degës në Sarandë dhe paralajmërohet përhapja e kësaj partie edhe në zona të tjera të jugut të Shqipërisë. "Zemra greke do rrahë në zyrat tona të reja në Sarandë, dhe së shpejti në Himarë, Delvinë, Tepelenë dhe Gjirokastër.

E dimë se kjo rrugë është e vështirë dhe e mbushur me rreziqe, por nuk frikësohemi, sepse kemi mësuar që për lirinë të japim edhe jetën", thuhet në një nga postimet në faqe. Partia neonaziste "Agimi i Artë", me një mbështetje gjithnjë në rritje në Greqi deri në 9.7%, shquhet për retorikën e saj të ashpër për të huajt dhe emigrantët shqiptarë në veçanti, por edhe për qëndrimet e saj mbi të ashtuquajturin Vorio-Epir dhe historinë e Shqipërisë e shqiptarëve.

(er.nu/Gazeta Shqiptare/BalkanWeb)
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Puna eshte se kujt i hyni ne pune ju rrugace me te tiille sjellje.A shihni ndonje ortodoks te kete sjelljen tuaj ?Po kjo nuk ndodhe kot.Shkoni dhe lexoni lajmet e dites se per komunitetin tuaj bejne fjale.Po si martoheni me kete edukate , kujt femer mund ti hyni ne pune ju.Po te shkreta femra shqiptare qe kerkojne te behen nene.Boooooooooo te keshe ne shtepi nivele te tilla.Djalin tim ta kem me kete edukate e mbys me duart e mija.3 shqiptarë rrahin e i thyejnë nofullën grekut të “Agimit të Artë”
    Nga: ADELAJDA XHAMANI
    3 shqiptarë rrahin e i thyejnë nofullën grekut të “Agimit të Artë”PATRA - Tre shtetas shqiptarë kanë rrahur për vdekje duke i thyer nofullën një shtetasi grek, simpatizant i partisë neonaziste greke "Agimi i Artë". Arsyeja e përleshjes është bërë një koment i të riut grek kundër shqiptarëve në "Facebook", i cili kishte shkruar "Do t'i vras shqiptarët" etj. Komenti i tij ishte shkruar në murin e profilit të "Facebook"-ut të "Agimit të Artë". Lajmi është publikuar në agjencinë greke "I News". Ngjarja e rëndë ka ndodhur në qytetin e Patras. Në qendër të këtij qyteti, dy grupe të rinjsh me etni shqiptare dhe greke janë konfliktuar midis tyre, dhe më pas kanë kaluar në dhunë fizike e për pasojë një djalosh grek ka mbetur i plagosur. Shqiptarët e kanë parë të riun grek në rrugë dhe e kanë njohur nga fotoja e tij në "Facebook".

Ata e kanë ndaluar dhe e kanë pyetur: "Ti je ai që do vrasësh shqiptarët?" Më pas ata e kanë rrahur të riun grek dhe janë larguar. Greku ka përfunduar në spital me nofullën të thyer dhe i është nënshtruar një ndërhyrjeje kirurgjikale. Familjarët e tij janë drejtuar menjëherë në rajonin e policisë për të bërë denoncimin. Autoritetet greke i kanë identifikuar shqiptarët nëpërmjet fotove dhe kanë zbuluar se njëri prej tyre ishte me precedentë penalë, pasi më parë ishte përfshirë në një tjetër konflikt. Çështja ka kaluar në Prokurori, por i riu shqiptar që akuzohet se ka kryer agresionin po hetohet në gjendje të lirë, pasi është në moshë të mitur. Kjo ngjarje vjen pas një periudhe të acaruar të shqiptarëve kundrejt përfaqësuesve të partisë neonaziste greke, e cila nisi fill pas deklaratave të forta kundër Shqipërisë të Kristos Papas në emisionin "360 Gradë" në 'News 24'. Pasi Kristos Papas u shpall nga Ministria e Jashtme si "non grata", u përfol që "Agimi i Artë" ka hapur degë në jug të vendit, mirëpo këto zëra nuk u konfirmuan asnjëherë. Nuk ka asnjë njoftim zyrtar, por persona që e quajnë veten përfaqësuesit e degës së "Agimit të Artë" në Sarandë, më 30 janar të këtij viti, kanë hapur në rrjetin social një profil me emrin "Agimi i Artë-Sarandë". Kohë më parë, "Agimi i Artë" njoftoi në faqen e tij zyrtare, se do të hapë degët e tij në jugun e Shqipërisë, por për hapjen e degës së tij në Sarandë, nuk ka një njoftim zyrtar nga qendra e partisë në Athinë, ndaj nuk përjashtohet mundësia që këtë profil ta ketë hapur një simpatizant i ekstremistëve. Faqja është e mbushur me simbole të "Agimit të Artë" dhe Vorio-Epirit, me foto figurash politike, historike etj. Çdo postim në faqen e internetit bëhet në gjuhën greke. Aty njoftohet hapja e degës në Sarandë dhe paralajmërohet përhapja e kësaj partie edhe në zona të tjera të jugut të Shqipërisë. "Zemra greke do rrahë në zyrat tona të reja në Sarandë, dhe së shpejti në Himarë, Delvinë, Tepelenë dhe Gjirokastër.

E dimë se kjo rrugë është e vështirë dhe e mbushur me rreziqe, por nuk frikësohemi, sepse kemi mësuar që për lirinë të japim edhe jetën", thuhet në një nga postimet në faqe. Partia neonaziste "Agimi i Artë", me një mbështetje gjithnjë në rritje në Greqi deri në 9.7%, shquhet për retorikën e saj të ashpër për të huajt dhe emigrantët shqiptarë në veçanti, por edhe për qëndrimet e saj mbi të ashtuquajturin Vorio-Epir dhe historinë e Shqipërisë e shqiptarëve.

(er.nu/Gazeta Shqiptare/BalkanWeb)
    he mo Anestis tu dhimbs fashisti pse hengri dru?si nuk tu dhimbsen cik dhe shqiptaret per te cilet ai tha se do i vriste te gjithe?/-ma merr mendja se me kete fryme do i rrisesh dhe femijet tuaj,qe te munden te gjejne dhe nje nuse e te martohen..mire ja ben fashistit grek,fashistat vetem me dru marrin vesh.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813

Ohhh c'mu kenaq zemra.. paska kercenuar me jete shqiptare ky shkerdhata grek

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •