Close
Faqja 9 prej 18 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 176
    I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Pėr: Xhamia e re ne Tirane me kosto 10 milion euro

Citim Postuar mė parė nga Doni-88 Lexo Postimin
    Ketu nuk pajtohem mendoj qe ka qene nje veprim i duhur per ndertimin e katedrales katolike per vellezrit tane shqiptar te besimit katolike ne kryeqytetin e Kosoves, dhe nje shume e madhe e atyre hollave kane ardh pikerisht nga shqiptaret e besimit muslimane dhe me te drejte
    Doni,

Katedralja edhe sot e kesaj dite nuk posedon leje ndertimi ne Prishtine. Per mua dhe per cdo kend qe beson ne ligje, ajo kish eshte ilegale !
    Po, jam dakord se eshte dashur nje kishe ne Prishtine por jo nje kishe politike e ndertuar me fonde publike dhe nga njerez te korruptuar der ne fyt !

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Citim Postuar mė parė nga Le dévoué Lexo Postimin
    Doni,

Katedralja edhe sot e kesaj dite nuk posedon leje ndertimi ne Prishtine. Per mua dhe per cdo kend qe beson ne ligje, ajo kish eshte ilegale !
    Po, jam dakord se eshte dashur nje kishe ne Prishtine por jo nje kishe politike e ndertuar me fonde publike dhe nga njerez te korruptuar der ne fyt !
    Po atehere te rrenohet.
    Po xhamite e ndertuara mbi themelet e kisheve gjat sundimit otoman, a kan leje ndertimi?
    Po shtepite e ndertuara ne Kosove/Shqiperi, sa kan leje ndertimi?
    Po pse nuk finansohet ne industri, teknollogji.. por ne fe? A e dini ju keet pune?
    E kam thene qe Enveri ka bere shume gabime, por jo ēdo here.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Populli jon (edhe ti) kan probleme me te kuptuar, ata mendojn se shteti dhe interesat "kombtare (mos te harrojm se jemi pa-Komb !)" u takojn vetem qeveris se Hashim Panlės dhe Sali Berishės, e jo Popullit ! POPULLI ESHTE ME I VLEFSHEM SE TE GJITHA INTERESAT NDERKOMBTARE O ANTI-PATRIOT !
    Kjo qe e thua me larte, keshtu sic e ke formuluar, eshte e pakuptueshme...
    Sie dhe cfare te pergjigjej dikush ndaj asaj qe ke thene me larte?

40 mije katolik i numron zyrtarisht Kosova, me nje katedrale per 60 mije vet, ku asnje turist i huaj kurr asnjehere nuk e viziton kete shtet ?
    Ne Kosove, sidomos ne Prishtine ka per cdo dite mijera te huaj.
    Ndonjehere edhe me shume se ne shume kryeqytete te vendeve fqinje.

Kend po e mashtron keshtu ?
    Cili eshte mashtrimi konkretisht?

Megjithate, nuk po habitem, ne Kosoven e pasluftes, edhe serbet mirtrajtohen duke u blere atyre traktora, nderuar shtepi kurse shqiptari > lexo > interesi kombtar : Flejn pa shtepi, pa traktora, pa buke e uje !!
    Sigurisht qe do te ishte prioritet dhe interes kombetar trajtimi i mire i pakicave kombetare nga shteti dhe shumica etnike.
    Eshte ceshtje tjeter qe Kosova nuk eshte shtet sovran dhe pakicat, sidomos pakica serbe, per arsye te ndryshme qe nuk dua ti permend, nuk kane respektin e duhur ndaj shtetit dhe popullsise shumice.

Mostrajtimi i duhur i te varferve shqiptar nuk eshte rezultat as direkt as indirekt i shpenzimeve per blerejen e ndonje traktori per serbet.
    Eshte rezultat i papergjegjesise se pushtetit ne pergjithesi, i cili qe 5 vite apo edhe qe 13 vite nuk ka arritur te krijoje vende te punes per shumicen e qytetareve.
    Traktoret dhe disa donacione te ngjashme shpesh kan qene dhe jane donacione te huaja ose te perbashketa, dhe te destinuara dhe te kushtezuara per qellime te caktuara. Te ngjashme jane edhe disa projekte, ne disa komuna, ku ndertohen shume shtepi per komunitetin rom.
    Nese pushteti aktual dhe i ardhshem nuk arrijne te krijojne vende te punes, atehere te gjitha keto shtepi, lagje te tera etj. pas pak vitesh do te shenderrohen perseri ne slums. Sepse, shtepia eshte pothuajse e pavlere nese nuk ka pune dhe perspektive per ruajtjen dhe ngritjen e standardit te jetes.

Ti serish do t'me thuash se eshte ne interesin kombtar qe shqiptari te vuaj, e shkau te jeton komod ! Thuaje, apo jo. Kte e mendon !
    Kjo eshte vetem akuze e jotja, e pambeshtetur ne asnje interpretim te mundshem te asaj qe kam shkruar une...

Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Po atehere te rrenohet.
    Po xhamite e ndertuara mbi themelet e kisheve gjat sundimit otoman, a kan leje ndertimi?
    Po shtepite e ndertuara ne Kosove/Shqiperi, sa kan leje ndertimi?
    Po pse nuk finansohet ne industri, teknollogji.. por ne fe? A e dini ju keet pune?
    E kam thene qe Enveri ka bere shume gabime, por jo ēdo here.
    Nuk quhemi "iliria e (pa)para" per te rrenuar vend-kultin e bashkombaseve tan !

Ne industri, infrastruktur e teknologji investon shteti, per te cilin paguajm taksa shtetrore !

Xhamia / Kisha jan shtepi relaksuese per shpirtin e besimtareve te tyre.

Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar mė parė nga Antiproanti Lexo Postimin
    Kjo qe e thua me larte, keshtu sic e ke formuluar, eshte e pakuptueshme...
    Sie dhe cfare te pergjigjej dikush ndaj asaj qe ke thene me larte?
    E kupton, e kupton.

Ne Kosove, sidomos ne Prishtine ka per cdo dite mijera te huaj.
    Ndonjehere edhe me shume se ne shume kryeqytete te vendeve fqinje.
    Kam fjalen per turista ! E jo per njerez qe viejn me mision te perkhoshem.

Cili eshte mashtrimi konkretisht?
    Qe kisha te ndertohen sepse eshte ne interes te kombit, por jo edhe xhamia qe do t'i sherbente mbi 98% te ketij populli. E kte e arsyeton ne emer te "interesave kombtare", kur ne fakt as komb nuk kemi !!

Sigurisht qe do te ishte prioritet dhe interes kombetar trajtimi i mire i pakicave kombetare nga shteti dhe shumica etnike.
    Eshte ceshtje tjeter qe Kosova nuk eshte shtet sovran dhe pakicat, sidomos pakica serbe, per arsye te ndryshme qe nuk dua ti permend, nuk kane respektin e duhur ndaj shtetit dhe popullsise shumice.
    Politika e Shqiperis servile nuk dallon nga politika e Kosoves jo sovrane ! Veprohet njesoj, i lemojm pakicat dhe shkelim shumicen ! Dhe nuk behet asgje per nje trajtim te barabart ! Ky eshte problemi, dhe nuk eshte ne interesin ton ky diskriminim "kombtar" !

Kjo eshte vetem akuze e jotja, e pambeshtetur ne asnje interpretim te mundshem te asaj qe kam shkruar une...
    Ju that vet, qe katedralja ishte ne interes te kombit, por jo edhe xhamia !

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

E kupton, e kupton.
    ...

Ju that vet, qe katedralja ishte ne interes te kombit, por jo edhe xhamia !
    Ne nje vend europian, ku shumica absolute jane te perkatesise muslimane ndertimi i xhamise apo xhamiave eshte akt i zakonshem (perditshem) dhe i vetekuptueshem...
    Nje vend europian me shumice absolute te qytetarve me besim musliman, i cili synon te integrohet ne Europe dhe te jete pjese e kultures dhe historise europiane ne pergjithesi, nuk mund ta kete prioritet dhe interes kombetar ndertimin e monumenteve islamike. Fjala eshte per shtetin dhe institucionet e shtetit, jo per perfaqesuesit e muslimaneve dhe institucionet e tyre.

Edhe ne shtetet perendimore me shumice absolute jo muslimane (ose te krishtere), pavaresisht se nuk mund te krahasohen me Kosoven dhe gjendjen e saj, nuk eshte prioritet dhe interes kombetar ngritja e katedraleve dhe nje fushate perkatese promovuese ne vend dhe ne arenen nderkombetare. Ne te kunderten, edhe atje zakonisht behet fushate, nga foca te caktuara radikale edhe antifushate, per ndertimin e ndonje xhamie. Edhe pse arsyet dhe qellimet ne keto vende nuk jane te barabarta ose te krahasueshme me ato te Kosoves...

Prioritetet dhe interesat e fundametalisteve jane ceshje tejter...
    Per keta cdo gje qe behet per palen kundershtare ose armiqesore eshte e tepert ose e demshme.
    Por, gjerat duhet te trajtohen nga perpektiva me racionale dhe me normale, jo nga perspektiva radikale dhe te njenashme.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Antiproanti : 21-02-2013 mė 06:52

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anėtarėsuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518

shyqyr, se nuk do shikojme me njerez duke bllokuar bulevardin per tu falur
    jeshét prčmč ne aliarčm
    jeshčm more jeshčm
    po drita skeshčm

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

Citim Postuar mė parė nga xhori Lexo Postimin
    shyqyr, se nuk do shikojme me njerez duke bllokuar bulevardin per tu falur
    prap ne bulevard do i kesh..dhe prap do ankohen se nuk kan vend ku te falen..dhe prap nga rrethinat e tiranes do shkojne besimtare ne xhamine e vjete apo te re dhe xhamijat ne vendbanimet e tyre do jene te shkreta ose me 5-10 veta..do shkojne ne tirane se aty mund te shesin mend se ja une jam besimtar..ne fshat nuk i plas kujt kush shkon ne xhami apo jo..dhe prap do kerkojne te ndertohen xhamija te tjera me te medha pasi eshte paradoksale qe te krishteret qe jan 25% e popullsise kan 1200 kisha dhe muslimanet qe jane 75% e popullsise kan vetem 600 xhamija..nuk ka rendesi nese shkojne besimtare ne keto kisha apo xhamija..ka rendesi vetem te ndertohen ..ani pse do mbesin thjesht objekte pa funksion..

prap ne bulevard do i kesh duke kerkuar ndonje gje tjeter ..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anėtarėsuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-kėndej
    Postime
    3,131

Popullsia e Tiranes sipas perkatesise fetare ne vitin 1927

Muslimane: 33755 (97,1%)

Ortodokse: 919 (2,6%)

Katolike: 103 (0,3%)

E tani keto qe deri dje ishin 0,3% de na tregojn nese duhet te ket xhami Tirana ose jo ? Nese duhet te thirret ezani ose jo ?
    Shqiperi eshte edhe Cameria

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

Jo more e kan gabim ata qe mendojn qe tirana te ngelet pa xhami,pra,xhamijat i duhen Tiranes,sepse pjesa dermuaese e popullsise se Kryeqytetit eshte e turqizuar tanime.Ne kete teme diku aty lexova edhe perqindjet qe kishte sjellur nje forumist,dhe gjithesesi"kishte te drejt"kur ishte shprehur qe nentedhjete e nent per qind ishin musliman,qe i bije qe vetem nja njemije e peseqind veta diku aty pari ishin ARBEROR,te tjeret sipas tij ishin musliman.Pra edhe une u pajtova me shkrimin e tij,sepse e gjitha ajo perqindje e madhe qe kishte sjellur aj tanime shpreheshin citimo ishalla une jam turk,ose el hamdyrylah e shuqyr qe jam turk....Prandaj kan te drejt te gjithe ata qe kerkojne xhamija ne Tiran,sepse pjesa dermuaese jane turq.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dielli1 : 23-02-2013 mė 10:50 Arsyeja: disa gema

Faqja 9 prej 18 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •