ja pra qe nuk eshte problemi te nevojat e komunitetit musliman por te berja karshillek ndaj objekteve te tjera fetare..meqe qenka ndertuar katedralja mundesisht perballe saj te ndertohet nje xhami dyfish me e madhe se ajo katedrale..ky eshte problemi..kjo eshte miopia e besimtareve muslimane dhe e drejtuesve te tyre..
universiteti beder qe me permend ti eshte universitet privat i dashur..financohet nga turqit dhe nga sa di une nuk i perket shkollimit teologjik ..nga sa di une eshte i drejtimit te pergjithshem..plus qe ai eshte shume i shtrenjte dhe komuniteti e ka te veshtire te dergoje djemt dhe vashat e tij te shkollohen ne kete universitet..une e kisha fjalen te nje universitet publik qe do i sherbente te gjitha viseve shqiptare dhe qe do mblidhte nxenesit me te mire e te gjitha medreseve kudo ku ato jane..nuk ka nevoje qe nje djale apo vajze te shkoje ne egjypt apo ne jemen , ne afganistan apo indonezi per tu shkolluar ne drejtimin fetar..ta kete universitetin ne shqiperi ..dhe ky universitet te sherbeje si burim shkollimi per imamet e ardhshem shqiptare dhe te kontrolloje zhvillimin e duhur te fese islame..mbi te gjitha do kishim nje uniformitet ne te gjitha trevat dhe jo nje kakofoni si sot..
kjo qe ke shkruar ketu eshte nje perralle qe nuk e besoj as edhe nje femije kopshti..nuk ka budallenj te ndertojne kisha ne fshat me popullsi muslimane..une per vete per here te pare e degjoj..ata qe ta kan treguar kete perralle kan dashur te te manipulojne..ke mjaft fshatrta qe jan irrituar pse besimtaret e krishtere kan vene ndonje kryq ne lastesite e kodrave e ti na thua qe prifterinjte kan ndertuar kisha brenda fshatrave muslimane ..hajde perralle hajde..
.sa per xhamijat qe ti e ke marak pse na qenkan rrenuar po te them se te pakten ne zonen qe njoh une cdo fshat ka te pakten nje xhami..ka qe kan edhe me shume se nje..ne cdo xhami ka nje perfaqesues te komunitetit musliman qe paguhet ne te dy krahet ..edhe nga komuniteti musliman edhe nga banoret ku ai sherben..e keqja eshte te ajo qe ne keto xhamija nuk shkojne njerezit..kjo duhet ta shqetesoje komunitetin musliman..te pakten ne zonen time ka xhamija qe e falin te xhumane me jo me shume se 5-6 vete dhe kur komuniteti i kalon 100 apo 200 familje..vetem diten e bajramit mund te behen 20 veta..propoganden duhet ta leme menjane dhe te shohim realitetin..
Krijoni Kontakt