jo tash mjek spo kish nevoj ma , krejt me hajmalia kishin mu shnosh
jo tash mjek spo kish nevoj ma , krejt me hajmalia kishin mu shnosh
Kisha ortodokse ne Tirane thuhet qe eshte 50 milion dollare. Besoj se eshte disa here me e shtrenjte se kjo xhami.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Toffee : 19-02-2013 mė 17:09
Sa i gezuar duhet te jet Ximi Abedini.
paqen, e sjell vetem drejtsia
Jam shume i lumtur qe me ne fund po ndertohet edhe xhamia duke kompletuar ndertesat e kultit ne tirane.Por kam disa pikepyetje.
Nje gje disi e cuditshme eshte fakti se nuk parashikohet as konkurs asgje, kane zgjedhur nje firme arkitekturore 'te besuar' te specializuar per ndertim xhamish, i jane dhene direktivat dhe kaq.Kur ne fakt per gjithe komunitetet e tjera fetare u bene konkurse dhe u diskutua ne panele me arkitekte se cili projekt pershtatej me mire.
Toffee ke drejte,
as une nuk jam per kisha e kunder xhamive, kape kishen e mshoi xhamise.
Shqiperia ka nevoje per mireqenje ekonomike, per vende moderate te punes qe njerzve u mundeson te jetojne sipas deshires.
Shqiperise i nevojitet qe nga nje ekonomi e fuqishme te kaloje ne nje shtet te fuqishem.
tempus fugit, amor manet in aeternum corde
Me behet qejfi qe edhe komuniteti musliman do kete xhamine e vete me ne fund. Por lajmi ne vetvete nxjerr ne pahe dhe dy probleme:
1. Komunitetet fetare shqiptare nuk jane ne gjendje qe te financojne e kontrollojne keto projekte, pasi nuk kane mundesite financiare. Shteti shqiptar u vodhi gjithe komuniteteve fetare pasurite e veta me nje dekret ne 1967, nuk u ka kthyer keto prona komuniteteve fetare por u thote: "shkoni e beni gjyq per cdo prone", proces qe zgjat me vite dhe eshte i pamundur te ndiqet per cdo prone te vjedhur te komuniteteve fetare. Nese komuniteti musliman do te kish pronat e veta, ata mund te financonin e ndertonin ate xhami qe ata deshironin, e jo ate xhami qe do ndertojne turqit e kuvajtianet.
2. Nese qeveria greke apo ruse apo serbe te kish sponsorizuar ndertimin e nje Kishe orthodhokse ne Shqiperi, nuk do te pushonte lumi i akuzave e sharrjeve per Kishen, komunitetin orthodhoks, e vendet perkatese. Kur vjen fjala tek Turqia qe nderton xhami ne Mitrovice, Shkoder e Tirane, askush nuk pipetin. Beni mire qe nuk pipetini, por mos u hiqni hipokrite kur vjen fjale tek komunitetet e tjera fetare.
Komuniteteve fetare duhet t'iu kthehen pronat, ne menyre qe te fitojne pavaresine e tyre ekonomike.
Albo
pse ti albo,ato qe ka bere kisha ortodokse nga kujton se i ka marre parate??-mos i nxori kryepeshkopi nga xhepi i tij??? dihet nga kan ardhe ata para,andej nga vine dhe pensionet......edhe italia dhe vatikani mund te ndohmojne per hapjen e kishave katolike,nuk ka thene njeri gje dhe as qe eshte akuzuar njeri
Krijoni Kontakt