Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 31
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Për: Çfarë po ndodhë me "Pranverën Arabe" ?

Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    " Demokraci " nenkuptohet si tip " parajse " kshu !?
    Per ate qe nuk gezon te drejten e fjales, po.
    Feelings change - memories don't.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Kryeministri tunizian Hamadi Jebali ka dhënë dorëheqje pas dështimit në arritjen e një marrëveshjeje për formimin e një qeverie të re në vend.

Që pas vrasjes së kreut të opozitës, Balidi më 6 shkurt, vendi ndodhet në një krizë të thellë politike dhe protestash të mëdha. Jabali u përpoq të krijonte një koalicion të ri, si përgjigje ndaj krizës.

Më herët, Jebali pati thënë se do të jepte dorëheqjen në rast se partia e tij islamiste Ennahda nuk përkrah planin e tij për formimin e një kabineti teknokrat.

‘Jam zotuar se në rast se inicitiva ime nuk do të ketë sukses, unë do të jap dorëheqje dhe ashtu kam bërë,’ ka thënë Jebali në një konferencë shtypi pak kohë pasi u takua me preisdentin Moncef Marzouki.

BW
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Ironi me te madhe se te quash keto ngjarje "pranvere" nuk ka lol
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

madje edhe ne Siri, perendimi po fillon te behet skeptik per revolucionaret qe luftojne kunder Asadit.
    para disa ditesh mediat britanike flisnin per nje plan zbarkimi komandosh amerikan dhe britanik ne Siri, per te mbrojtur repartet me arme kimike qe sot ruhen akoma nga ushtria e Asadit, pasi ata jane skeptik nese keto arme bien ne duart e revolucionareve.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    27-02-2013
    Postime
    59

Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Fatkeqesisht ne ato vende nuk mund te kete demokraci.
    Demokraci dtth ,KUR DY BUDALLENJ E MUNDIN NJE TE MENCUR ME GISHTA,njerezit e mencur nuk kane nevoje per demokraci ,por per sistem qe do regulloje cdo gje .

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga jram Lexo Postimin
    Demokraci dtth ,KUR DY BUDALLENJ E MUNDIN NJE TE MENCUR ME GISHTA,njerezit e mencur nuk kane nevoje per demokraci ,por per sistem qe do regulloje cdo gje .
    presupozohet qe i mencuri i terheq prej hunde 2 budallenjte

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224

Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Kohe psa kohe po degjojme, lexojme dhe shohim se "Pranvera Arabe" ehste ne nje faze qe nuk po dime se a ishte me mire me diktaoret a por me " demokratet"?
    Ne Egjipt, Libi, si dhe vendet e Magrebit shohim çdo dite trazira, maskre, kidnapime, sulme kamikaze... Pse?
    Per Sirine ska se ç'flitet.

Psh. ne Libi dje jane arrestuar disa mesues ( nje ishte me shtetesi suedeze) nga vendet pperendimore te akuzuar se u kishin ligjeruar femijeve per krishterimin dhe se u kishin konfiskuar 40 000 libra.
    Si ka per te perfunduar kjo?

http://sverigesradio.se/sida/gruppsi...rtikel=5445624
    lol kidnepime = rrembime, per sirine duart te lyera me gjake i ka qeveria ruse & kineze. Dy here u mblodh UN edhe vetem keto dy shtete kundershtuan per nderhyrje.
    I LOVE GOD

j&g

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga loneeagle Lexo Postimin
    lol kidnepime = rrembime, per sirine duart te lyera me gjake i ka qeveria ruse & kineze. Dy here u mblodh UN edhe vetem keto dy shtete kundershtuan per nderhyrje.
    dje rusia dhe kina nuk dha voten. por sot edhe usa po i sheh me dyshim revolucionaret.

Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    " Demokraci " nenkuptohet si tip " parajse " kshu !?
    Sot demokraci eshte do te vjen amerikani ne shtepi te burgos pa pyet askend,te dergon ne gvantanamo,te torturon,te vret pa pyetur askend..hajt se edhe ju qe gezoheni per gjendjen e rende te tjerve do tju gjen ma keq...
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816

Ajo qe eshte duke ndodhur mbas te ashtequajtur "Pranvera Arabe" ,eshte per afersisht kjo : shkaku i "revulucionit" ishte mos zhvillimi i realte i kapitalizmit ne boten arabe,i ngulfatur nga nepotizmi dhe korrupcioni.Tani,shihet qarte qe bie perkrahja per qeverite postrevulucionare sepse nuk ofrojne asgje konkrete qe te ndryshojne modelin ekonomik,dhe vazhdojne me te vjetren,ndersa shkaqet qe sollen revulucionin ende mbeten.
    Per kete arsye ,revulucionet ne boten arabe nuk jane kurrfare zgjidhje perfundimtare,por vetem fillim i nje procesi te gjate trazirash dhe revulucionesh.Ky proces do te vazhdoje gjer sa te ndryshohen shkaqet inicijale.
    Arabet me "pranveren" e tyre kane kaluar vetem fazen e pare,duhet te kuptojne qe me rrezimin e qeverive diktatorijale nuk ka mbaruar asgje,por vetem eshte fillimi i evuluimit politik te Arabeve.

Popullariteti (pushteti) fitohet dhe humbet vetem per nje arsye : Ekonomija dhe standardi.
    Per kete arsye edhe vendet e demokracive perendimore dhe SHBA ,lejuan qe pushtetin ta marrin forcat Islamike si ne Egjipt,Tunis etj. duke e ditur qe shume shpejt do e humbin popullaritetin keto forca kur te marrin pushtetin ne dore dhe te ballafaqohen me problemet ekonomike.Realisht keto forca nuk ofrojne asgje dhe nuk eshte befasi qe vazhdojne trazirat kunder forcave Islamike ne Tunis,Egjipt,Libi, etj.

Realisht strukturat Islamike qe jane tani ne mode ne boten arabe,nuk jane te afta te bejne rotacionin politik kur te ballafaqohen me renien e popullaritetit ( qe po ndodh).Keshtu do te vazhdoje situata ne boten arabe,Revulucione ,kontrarevulucione,dhune ,trazira dhe me dekada do te sillen ne rrethin magjik.

Pa ofruar permiresime ne ekonomi dhe rritur standartin e jetes se qytetareve - cdo pushtet munde te " fotografohet ",nuk munde te jetohet nga demagogjija e Islamit.
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •