Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    i/e regjistruar Maska e prizrenasi_30
    Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729

Jam krenar qė jam Mysliman!

Shumė kėngė janė bėrė hite pėr njė kohė tė shkurtėr por gjeneratat e reja mė nuk i kanė dėgjuar dhe ju ka rėnė vlera, kurse Kur’ani ėshtė i pėrjetshėm dhe ėshtė pėrcjellė, ėshtė lexuar, e ėshtė recituar gjeneratė pas gjenerate.
    Gjithashtu disa njerėz janė bėrė tė famshėm me mėnyrat e vallėzimit tė tyre dhe njerėzit i kanė imituar por pas vdekjes sė tyre gjeneratat e reja mė nuk e kanė praktikuar atė lloj vallėzimi, kurse myslimanėt e praktikojnė faljen nė tė njėjtėn mėnyrė dhe me tė njėjtat lėvizje qė nga koha e profetit Muhamed s.a.v.s. prandaj me krenari e them qė Islami ėshtė feja e vėrtetė dhe jam i lumtur qė jam Mysliman!
    Mos ja bėj tė tjerėve atė qė nuk ke qejf tė ta bėjnė ty!

i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anėtarėsuar
    14-09-2012
    Postime
    591

Pėr: Jam krenar qė jam Mysliman!

Denimi i atij qe mashtron muslimanin.

All-llahu [subhanehu ve teala] e ka mallkuar atė qė e mashtron muslimanin

Ēfarė ka thėnė Pejgamberi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] pėr kėtė?

Transmetojnė Buhariu, Muslimi dhe Ebu Davudi nga Aliu [radijall-llahu anhu] se ka thėnė: “Kush pretendon se ne i pėrmbahemi (lexojmė) diēka tjetėr pėrveē librit tė All-llahut e pastaj kėtij (kėsaj fletushke) epidemi18 ai vetėm se ka gėnjyer. Nė tė (epidemi) ka dhėmbė tė devesė dhe disa lėndime (varra). Nė atė (epidem) Pejgamberi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] thotė: “Medineja ėshtė e shenjtė ndėrmjet kodrave Ajr dhe Theur, kush nė tė sjell (futė) apo pėrmban risinė (bid’atin), mbi tė qoftė mallkimi i All-llahut, melaikeve dhe njerėzve nė pėrgjithėsi, nė Ditėn e Gjykimit All-llahu nuk do tėpranojė nga i tilli kurrfarė vepre dhe arsyetimi”.

Autoriteti i muslimanėve ėshtė i barabartė, atė e gėzon edhe ai qė ėshtė me status mė tė ulėt shoqėror.

Nė njė transmetim tjetėr qėndron kėshtu: “Dhe kush e mashtron muslimanin qoftė mbi tė mallkimi i All-llahut, melaikeve dhe njerėzve nė pėrgjithėsi, nė Ditėn e Gjykimit nuk do t’i pranohet as vepra e as arsyetimi”.

Kuptimi dhe dobia:

Aliu [radijall-llahu anhu] shpjegon keqkuptimin e disa njerėzve se Pejgamberi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] atij (Aliut) dhe disa anėtarėve tė familjes sė tij u ka zbuluar diēka nga Islami qė nuk u ka zbuluar muslimanėve tjerė. Nė kėtė hadith Pejgamberi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] shpjegon vazhdimėsinė e mallkimit tė All-llahut mbi ēdonjėrin qė e mashtron muslimanin, gjegjėsisht e tradhton kontratėn qė e ka pasur me tė, e kjo ndodh shpesh ndėrmjet njerėzve pas arritjes sė kontratės nė prezencė tė dėshmitarėve. Njėra nga tė dyja palėt thjesht e tradhton kontratėn dhe i shkakton dėm tė madh palės tjetėr. Kėto janė vepra plotėsisht tė kundėrta me etikėn islame dhe parimet e tij tė larta. Ky ėshtė shkaku i mallkimit tė All-llahut, melaikeve dhe tė gjithė njerėzve, nga njeriu i tillė nė Ditėn e Gjykimit nuk do tė pranohet as nafilja e as farzi.

Muslimani i menēur dhe i vetėdijshėm me kėtė do tė mėsohet qė tė mos bie nė ndalesė e ta shkatėrrojė veten plotėsisht. All-llahu ea’lem.

Transmeton Tirmidhiu nga Ebu Bekri [radijall-llahu anhu] se Pejgamberi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] ka thėnė: “Ėshtė i mallkuar ai i cili e dėmton besimtarin apo i bėn kurth atij”.

Kuptimi dhe dobia:

Nė kėtė ka ndalesė tė ashpėr pėr mashtrimin e besimtarit, ndėrkaq All-llahu [subhanehu ve teala] e ka larguar ēdo njeri i cili e mashtron besimtarin apo i bėn atij ndonjė punė tė urrejtur, apo e mashtron pa kurrfarė tė drejtė, Ditėn e Kijametit do tė shpėrblehet pėr atė qė ia ka bėrė atij derisa qė barazohet me atė qė ai ia ka bėrė nė kėtė botė, apo All-llahu nėse do qė t’ia falė.

18 Fletė (thuhet se ka qenė nga lėkura e hollė) qė ka qenė e varur nė kėllėfin e shpatės sė tij apo qė d.m.th. fletushkė e paluar dhe e vendosur nė kėllėfin e shpatės.Dhėmbėt e devesė dhe lėndimet (varrat): E ka pėr qėllim atė qė jepen si “dije’ (dėmshpėrblim) dhe raste tjera. (Recensuesi)
    Shkeputur nga libri “100 Prej te mallkuarve nga ana e Allahut dhe Pejgamberit”

i/e regjistruar Maska e prizrenasi_30
    Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729

Klajdi nuk po e kuptoj ēfare lidhje ka pergjigja jote me temen!
    Mos ja bėj tė tjerėve atė qė nuk ke qejf tė ta bėjnė ty!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008

*

Krejt varet nga pikeveshtrimi se kush si i kupton/konsideron gjerat.

Ama, e verteta eshte NJE.

Kurse, sa i perket krenarisė, krenaria nuk eshte VIRTYT.
    Krenaria eshte VES (i keq), jo-virtyt.

Per rrjedhoje, te gjithe ata qe shprehen "jam krenar...", nuk i mbaj per njerez te zgjuar.

*
    klipp&klar

i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anėtarėsuar
    14-09-2012
    Postime
    591

Citim Postuar mė parė nga prizrenasi_30 Lexo Postimin
    Klajdi nuk po e kuptoj ēfare lidhje ka pergjigja jote me temen!
    Jo-muslimani te kete respekt per muslimanin i cili ka ruajtur kete tradite te besimit te tij dhe vazhdon ta trashegoj.
    Dhe eshte denim i madh per ta nese mashtrojne muslimanin.. KAq!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •