Vasudhaiva Kutumbakam
Tashi kuptoj se ke kane ndermend me "maskarenj" keta krimbat apolide te forumit, por edhe ata qe jane atdhetare te mirefillte: ty Tunxh!!
Ajo ēka pohon ti eshte turp per nje "nacionalist" apo atdhetar Shqiptar, por per kete nuk kishim dyshime.....
Nese ka ndonje person qe flet me urrejtje ne kete forum, perveē krimbave islamike si Tunxhi me shoke, jeni ju "paqedashesit" e helenizuar te ketij forumi, ti , Akili, Ilia me shoke!! Lexoje pakez ate qe ke shkruar me siper dhe thirri mendjes e, siē te pata terhequr verejtjen me siper, duhet te te vije turp qe jo vetem lejon qe nje tip si Akili t'u hakerrehet Shqiptareve se do t'u shtype koken, por e mbeshtet duke futur te gjithe ata qe nuk e mendojne si ti ne nje thes, madje duke perdorur te njejtin fjalor qe perdorin "ultra"-t e asaj pjese qe kerkon te demonizosh!!
Pra, meqe qenka e perligjur te pergjithesojme pa kriter ata qe nuk na shkojne pas midese, nuk te ngelet hatri kur te fusin ne nje thes me "greket" qe enderrojne Vorioepirin??!!
Para se te kercasesh si pushke jevgu, sigurohu mire se me ke ke te besh e ule hunden qe ma mban perpjete, duke rene ndesh me ate qe predikon!!
Nese per ēeshtje kombetare pastaj, nenkupton lulezimin e tipave si Akili qe shprehen me vrer kunder ēdo gjeje qe na ben te ndjehemi Shqiptare, do te ishte mire ta shkruaje ne Regulloren e Forumit !!
E sa per librat qe duhet te lexojme, nje tjeter shenje arrogance nga ana jote, te kujtoj se jo vetem qe ti s'e din se me ke po flet, pro edhe sikur ta dije, asgje ne kete bote nuk te jep te drejtente ndjehesh i eperm ndaj ndonje tjetri, n'daē si "ortodoks" qe gjoja je e n'daē si Shqiptar qe ke bere per Shqiperine me shume se ne te tjeret !!
Pa "lopēar", nje "gjel jevgu" sado i shkolluar dhe arrogant, nuk do te pinte qumesht!!!
More vesh, ti gdhendesi, mora thuaj!!
Jarigas
kjo leter i eshte derguar disa forcave politike shqiptare si dhe ministrit te jashtem , nga ambasada amerikane. kjo eshte nje leter konfidenciale dhe jo zyrtare.
memot zyrtare botohen ne shtyp dhe ne sitin kryesor te ambasades.
panariti e pohoi se e ka marre kete leter, ne emisionin opinion. por tha qe nuk eshte zyrtare por konfidenciale.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Akili-A : 19-02-2013 mė 13:23
Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru
mund te jete dicka e vertete, ose mund te jete genjeshter. nuk po merrem me kete, por me arsyetimin e albos:
"eshte dokument i vertete, sepse ambasada amerikane ka heshtur dhe kjo heshje nenkupton qe dokumenti eshte i vertete"
qesharake.
po shkruaj une tani :
nese obama nuk prononcohet, heshtja e tij nenkupton qe lajmi eshte i vertete.SHTETET E BASHKUARA SAPO SULMUAN USHTARAKISHT BREGUN E FILDISHTE...![]()
Vasudhaiva Kutumbakam
Ekskluzive/ SHBA i ngrin buzėqeshjen Berishės, i hap dhe dosjen Isa Ēopa
AMA-NEWS
Sali Berisha duket se ka shkelur bishtin e tigrit dhe tani po provon kafshimet. Vetem ne nje jave nuk e kishim pare asnjehere kaq te terbuar Ameriken qe te turfullonte dhe ndeshkonte benjaminin e saj qe e ka perkedhelur prej 22 vjetesh duke e prodhuar edhe si kavie eksperimentale ne Evropen Lindore dhe Ballkanin Perendimor. Sali Berisha dy here u ka kthyer kurrizin duke i prere ne bese, por duket se kete here punet i ka me keq nga cfare e mendojne te gjithe. Ambasadori Amerikan Aleksander Arvizu ka te gjithe te drejten e zotit te nje kombi te madh per te reaguar ne te gjitha format qe deshiron. Pasi Sali Berisha i pegeri ekspertizen e FBI duke ia hedhur ne kosh plehrash apo trajtuar si leter higjenike (Njelloj si Nju Jork Tajmsin pas Gerdecit), injoroi edhe miqte e tij te vjeter qe i thane burre shteti pasi vrau 4 te pafajshem ne bulevard. Por i pabesi mbetet i pabese. SHBA-te kane reaguar teper forte, fillimisht duke e paralajmeruar per nacionalizmin me shprehjen Memo Mos na detyroni tju ndeshkojme dhe kur kane pare se personaliteti i dyfishte i Berishes arriti kulmin, kaluan ne fazen e dyte. SHBA po kerkon me cdo menyre ligjore dhe morale qe te rrezoje Berishen para zgjedhjeve dhe per kete qellim po minon Ilir Meten ne koalicion. Nga krahu tjeter ka plasur skandalin e ekspertit Ndoc Cardaku, i cili kurre nuk e priste qe tia fusnin kaq thelle per hir te sherbimit ndaj pushtetit. SHBA tani po i kerkon Llalles qe te prese flete-arrestin, kurse ky ben sikur konsultohet me shtetaret dhe do presim derisa do mbaje e rezistoje. Teksa Llalla heziton, SHBA i ka plasur sot edhe bomben tjeter ne dore Berishes dhe njekohesisht Llallen. Vrasja makabre e Isa Ēopes, agjentit dhe oficerit te vjeter te SHISH me 25 vite karriere, i profilizuar per antiterrorin. E kush me mire se amerikanet nuk e di se Copa u vra nga nje zyrtar teper i larte i qeverise se Berishes, i cili e mashtroi, e thirri ne takim ne Durres, e mori peng, e torturoi ne rrethinat e portit dhe me pas e hodhi fshehurazi ne Currila duke sajuar vetevrasje Agjencia AMA News ka qene e vetmja nder te gjitha mediat qe ka botuar dyshimet per vrasje qe prej tetorit 2011. Ka qene e vetmja qe profilizoi edhe skemen dhe publikoi faktin se Isa Copes i ishte prere gjuha. Pra kishte folur shume per miqte amerikane, aleatit tone me te madh. Copa bashkepunonte ngushte me SHBA dhe per kete shkak e hoqi qafe mafia qeveritare. Shkaku kryesor ishte se Copa kishte zbuluar doren kriminale te Berishes jo vetem ne vrasjen e gjyqtarit Konomi per te cilen aludohet, por edhe perfshirjen ne trafiqe marramendese e te frikshme. Dyshime per trafik lendesh te rrezikshme, per veprime terroriste, trafik armesh dhe mbi te gjitha trafiqe droge nga Irani, te zbuluara nga revista The Times pak jave para se Copa te vritej. Mbase nese Times nuk publikonte artikullin per Iranin dhe lidhjet me Berishen, Copa mund te ishte gjalle sot e kesaj dite. Por nje zyrtar i larte qeverie e tradhtoi dhe e futi ne kurth. Burimet bejne me dije se SHBA i di te gjitha dhe madje siguron prova teper bindese qe pak e nga pak do kryqezojne kryeministrin kokeforte, ndaj edhe sot u kerkuar klasifikimi i ngjarjes nga vetevrasje ne vrasje, nga vrasje ne vrasje per shkak te detyres dhe dosja i kaloi Krimeve te Renda. Mund te themi sot me plote goje ne kuader dhe te investigimit qe agjencia ka bere per muaj te tere, se ky eshte edhe krimi i shekullit shteteror, me hije te mistershme, kulisa politike, mafioze, kriminale, ku nje dore e vetme ka terhequr fijet, pak a shume si ne rastin Trebicka .Ndryshe nje mafioz si Diveroli nuk kishte pse deklaronte qe ne 2007 se kafshet kane dale jashte kontrollit, ata jane mafia!. Po Diveroli cishte atehere?!. pra duhet llogaritur se ne cilen shkalle ka arritur tani kjo klike kafshesh te dala jashte kontrollit. Por duket se per fat te mire, SHBA qe e perkedheli dhe prodhoi, po e cmonton pak e nga pak njeriun qe ka cuar vendin ne kete gjendje prej 22 vitesh kaos, trazira, varferi, konjuktura, spiunazhe, konspiracione, tradhti kombetare, shitje pasurish dhe te tjera
Albania Uber Alles
ne diplomaci kjo eshte gjuha qe perdorin te gjitha shtetet ne maredheniet mes tyre.
izraeli bombardoi sudanin para 2 muajsh, pa i shpallur lufte, dhe nuk u prononcua.
ne wikileaks dokumentat ishin te vertete dhe usa nuk u prononcua.
eshte gjuha diplomatike, qe per dokumenta apo veprime konfidenciale e jo zyrtare shtetet nuk mund te shprehen publikisht per pohimin e tyre.
sepse ndryshe do ishte publike e jo konfidenciale.
Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru
Vasudhaiva Kutumbakam
Me sa kam pare kohet e fundit, nuk po e "ashtu" njeri shume se ca thote Amerika
Ne nuk i durojme dot cibanet ( Se c'me kujton nje filem kjo shprehje )
Amerika duhet te jete vendi i fundit qe i takon te jape urdhera ne Shqiperi. Me shume i takon Turkut, Grekut, Italiant qe kan biznese dhe rrjedhimisht ndikim politik ne Shqiperi, se atyre qe duan vetem te zhvasin pa hedhur nje tulle ketu. Politika Amerikane eshte qelbur perfundimisht dhe askush nuk po e "llustro ate mikun" se ca thot Amerika
Revolution 1848
Kukuuuu, a edhe politikan je ti a ???
Mire, ndegjo ketu, sa i perket politikes internacionale mbi kosoven, UNE jam per ty ketu baba, e more vesh ???, thuaj PO, mora.
Ameriak mbi te gjitha, dhe mos ta mer mendja se shqiperia, kosova dhe maqedonia (deri ne nje shkalle edhe rumania, bugaria dhe greqia) kane plitike te pamvarur. Serbia per nje fakt nuk eshte akoma nen kthetren amerikane, per shkak te MAFISE. E cila eshte pa kontroll dhe VRET e PRET, apo nuk i sheh se i mshel dale ngadale oligarhet dhe i pastron nga faqja e dheut ????
Aman me nje perfundim ke te drejte, PO, nuk jam NACIONALIST.....une jam patriot, dhe perderisa serbia nuk e pranon kosoven, nuk kam asnje arsye objektive mos ta quaj ARMIK, e sidomos kur i kujtoj shqiptaret e kosoves lindore, neper territorin e te cileve kaloj vit per viti nga tre ose kater here. Ti fol ne ajer, une kam mbi 6700 shkrime ne forumin e gazetes elektronike "der standard", ku 90% e tyre jane drejtperdrejt te lidhura me kosoven, dhe jam ne njohuri mbi te gjitha detajet per keto 10 vitet e fundit. Nje realitet eshte i qarte, FEJA, eshte larg cdo nderlidhje ketu. Une te thash se "pozitat" e aktoreve jane te kushtezuara nga e kaluara qe ka qene me boje fetare, sot, sot jane intereset globale aty ne pyetje, e jo fete...........andaj shqetesimi im mbi ate budallicen e Zerit (xharra), ose mbi ceshtjen e kryqit ne elbasan.....kur i kujtoj vetem DETYRAT qe i kemi, e se me cfare budallakia aman mirena, me vjen thjeshte me vjell !!!
Pra, ti bukurosh i lales, kur do te komentosh mbi politiken e kosoves, atehere cdohere me prapavijen se ne kosove dhe shqiperi ka politike lokale per kalamajt, asgje me shume. Vendimet e rrendesishme meren nga ambasadat amerikane ne prishtine shkup e tirane, dhe ate, ne forme "zarfi", as qe ngushtohen te ja u bejne hashimave e berishave nje "rring" ne telefon......jooooooo hic....
Edhe tek neve, perderisa serbijes i shterngohen pejte, oligarhet tane do ti mbushin xhepat, dhe PRITE kur do te fillojn ti demantojne nje nga nje dhe ti pakojn si serbia sic i paketon "grande aktoret" e skenes politike te 20 viteve te fundit.
E din pse keshtu ???, EUROPA E BASHKUAR nuk ka alternative, kurse amerika pa europen eshte thjeshte e HUMBUR. Andaj, kur te them, se ne jemi ne pozite LUKSOZE, thjesht me beso............
tungi
albanish by nature
Krijoni Kontakt