Shume e vertete eshte kjo , qe klasa politike , mjel "lopen shtet" dhe hirren ja len popullit.Mjelesit natyrishte jane Harasanet, nanot,metushet, ramushet, pollot e PDR, Leskajt, Ballat dhe natyrshem ndonje i fshehur nga PD, por ne kete realitet te zhvillimeve gjate 20 viteve , ne kemi provuar , kemi prekur "shporten" jetesore qe na ka dhuruar secila qeveri.Eshte kjo "shporte" jetesore qe ne qeverine Berisha, eshte shume here me teper e mbushur dhe na ben ta mbeshtesim magiorancen e tije dhe se si individe dhe kemi humbe ne disa te drejta, per shkak te korrupsionit.Une jam i bindur se e majta nuk ka asnje premise te afroje nje shporte me te pasur se ajo e se djathtes, pasi eshte provuar dhe me pare dhe ato qe konkurojne jane po ato lojtare, ndersa te rinjte , jane te veshur me korrupsion.Gjithmone do te mbeshtes mendimin se Berisha eshte i kontestueshem, por jo per tu braktisur.
Nje dite vajza ime me pyeti

abi cfar ke perfituar ti nga PD? Dhe une ne menyren me te shpejte i thashe, se te kam fituar ty dhe per mes tje liri dhe demokraci dhe ja perse.Kur ti perfundove shkollen e mesme, per here te pare ne sistemin arsimore te vendit,hyre nje nje gare jo korruptive per te konkuruar per studimet e larta, ku nje vit me pare duhej te paguaje 17 miljon per te fituar ne drejtesi, 9 miljon per psikologji, 10 mijon per gjuhet e huaja, 15 miljon per mjekesi.Une nuk i kisha keto para , pasi cfar fitoja i hodha ne ndertimin e baneses qe ne gezojme sot.Pas kesaj, ti moj vajze, u punesove , pa nderyrjen e kerkujt, pa nepotizem apo veprave korruptive, por morre pjese ne nje konkurs, ku dole e fituar permes meritokracise.E gjithe kjo qe ndodhi dhe qe ne te dy e prekem sebashku, na ben te ndjehemi si ne perendim, dhe perendim do te thote liri, demokraci.Mund te permend dhe mjaft deshmi te tjera , por per mua si qyetare me vizion me mjafton ky shembull, qe eshte themel ne ndertimin e shtetit te se drejtes.
Nga shteti nuk duhet kerkuar punesim, por infrastrukturen qe afron punesim.Cdo ide per ta vene shtetin pergjegjes deri ne elemente intime, te problematikes vetjake e famijare , con ne mentalitetin e diktaures , ku njeriu trajtohej si nje qenie materiale, e cveshur nga cdo element te lirise se tije.Njeriu ne demokraci eshte pronare i vetvetes dhe eshte pergjegjes vete per cka ndodhe me te.Nese i leme ne dore partiakut te merret me realizimin e aspirates tone, qe ne ate moment kemi humbur lirine, personalitetin, qe ne ate moment jemi ne demostraten e 21 janarit , per te ushtruar dhune , per nje kafshate te turpshme, ne kembim te dhurimit te pushtetit te pronarit tend politik. Sa bukur eshte te shijosh vetveten , sa bukur eshte te pasurosh ate me vlera, sa kenaqesi eshte kur triumfon permes meritokracise.
Une vertete shperhem si njeri qe aspiroj vlerat e demokracise perendimore , por qe ne sjellje nuk mund ti shpetoje standartit qe me jep mejdisi ku une jetoj.Une nuk mund te pranoj lakuriqin dhe se lakuriqesia e tije trajtohet si ceshtje personale,jo, une nuk mund te pranoje tradhetine e shokut, duke i marre gruan, une nuk mund te pranoje babain qe mohoi djalin e tije, une nuk mund te pranoje aventurierin, pasi te gjitha keto cojne drejte humbjes fatale.
Une nuk mund te pranoje revoltat . cadrat qe pushtuan kryeministrine, 21 Janarin beteje per pushtet, nuk mund te pranoje bojkotin parlamentare, nuk mund te pranoje , lobimin kunder liberalizimit te vizave , endren e shqipatreve per europe, nuk mund te pranoje mos votimin e tre ligjeve dhe prandaj do ta ndeshkoje fort permes votes ate, lakuriqin jo vetem nga veshja , por dhe lakurisq nga vlerat njerezore.
Ne duhet te mesohemi te jemi njerez te pa varun nga politika, pasi xhdo perfitim individual perj saje eshte te shesesh personalitetin tend, eshte humbje e lirise vetiake.Pas nje privilegji, ti do te perdoresh natyrishte, per ti bere keq nje mase te gjere njerezish qe nuk mendojne si ty.Shoqeria duhet te jete e orjentuar nga OJQ, keto duhet te trimufojne ne ruajtjen e se drejtes.
Krijoni Kontakt