Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 28

Post A ishte Shqiperia inisiatore per pavarsin e Kosoves ?

Kam lexuar disa informacione interesante ku thuhuej se politika Shqiptare thuri me kujdes projektin per pavarsin e Kosoves. Behej fjale qe nga fillimet e para te firmave Piramidale te cilat do te lidheshin direkt me luften civile ne Shqiperi si rrjedhoje e humbjes se parave te popullsise. Ngjarjet do te rridhnin me kolapsin e shtetit , me hapjen e depove ushtarake si dhe me shitjen apo eksportimin e armatimeve drejt Kosoves dhe UCK-es. Nga ana tjeter kishte filluar grumbullimi i te ardhurave emigranteve Kosovar qe ishin jasht atdheut per te ndihmuar pavarsin e Kosoves. Shume nga keto te ardhura qe ju mblodhen diaspores Kosovare (shkruahej ne artikull) u shpenzuan per blerejn e armatimeve ne Shqiperi.

Jane disa faqe qe permblidhnin rrjedhen e ngjarjeve ne detaje te hollsishme, por une i permblodha ne pak rrjeshta sa per ta shtruar si teme dhe per te mar mendimin tuaj per kete ceshtje. Ju si mendoni : A ishin sherbimet tona qe e ndertuan te ter kete ngjarje/ alibi per pavarsin e Kosoves ?
    Revolution 1848

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-08-2012
    Postime
    193

Pėr: A ishte Shqiperia inisiatore per pavarsin e Kosoves ?

Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Kam lexuar disa informacione interesante ku thuhuej se politika Shqiptare thuri me kujdes projektin per pavarsin e Kosoves. Behej fjale qe nga fillimet e para te firmave Piramidale te cilat do te lidheshin direkt me luften civile ne Shqiperi si rrjedhoje e humbjes se parave te popullsise. Ngjarjet do te rridhnin me kolapsin e shtetit , me hapjen e depove ushtarake si dhe me shitjen apo eksportimin e armatimeve drejt Kosoves dhe UCK-es. Nga ana tjeter kishte filluar grumbullimi i te ardhurave emigranteve Kosovar qe ishin jasht atdheut per te ndihmuar pavarsin e Kosoves. Shume nga keto te ardhura qe ju mblodhen diaspores Kosovare (shkruahej ne artikull) u shpenzuan per blerejn e armatimeve ne Shqiperi.

Jane disa faqe qe permblidhnin rrjedhen e ngjarjeve ne detaje te hollsishme, por une i permblodha ne pak rrjeshta sa per ta shtruar si teme dhe per te mar mendimin tuaj per kete ceshtje. Ju si mendoni : A ishin sherbimet tona qe e ndertuan te ter kete ngjarje/ alibi per pavarsin e Kosoves ?
    Jo nuk mendoj se ishte Shqiperia qe beri planin,,, rroli i saj ishte zbatimi praktik

Citim Postuar mė parė nga ana_gend Lexo Postimin
    Jo nuk mendoj se ishte Shqiperia qe beri planin,,, rroli i saj ishte zbatimi praktik
    Ku e bazon mendimin ?
    Revolution 1848

Djalė Drenice Maska e Lexuesi_
    Anėtarėsuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014

Per cudi se qe kam nje bindje qe s'ka qen. Per pavarsine e Kosoves ishin amerikanet dhe askush tjeter qe duan te krijojn nje izrael ne mes te ballkanit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-08-2012
    Postime
    193

Ku e bazon mendimin ?
    po Shqiperise gjithmone i eshte lene "detyra e marredhenieve te fqinjesise se mire" ndersa te tjeret kane perfituar dhe vazhdojne te perfitojne cte munden nga shqiptaret pa vetedije kombetare dhe kjo zgjati shume ...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-06-2010
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    456

Ndoshta po ndoshta jo, e verteta asnjeher nuk del ne shesh. Krijohet gjithnje konfuzion ne media dhe me gjer per ti humbur gjurmet realitetit. Disa gjera eshte me mire te mos meren vesh kurre

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

star..te besh dicka te madhe ne arenen nderkombetare duhet te kesh by.the..ne kuptimin figurativ..keto by.the nuk i kishte asesi shqiperia e momentit per te cilin ti flet..nuk i ka as sot..nuk mjafton vetem vullneti i shqiperise per ta pavaresuar nje pjese te trungut te saj por duhet edhe forca imponuese..por shqiperia ishte nje gur mjaft i vlefshem ne fushen e shahut , loja e se ciles solli sot 5 vjetorin e pavaresise se kosove..guri themeltar ishte padyshim politika e ibrahim rugoves..une mendoj se po te mos ishte ibrahim rugova apo ndonje tjeter ne vend te tij qe do bente miq te forte sot kosova mund te ishte ndryshe..shkurt dhe shqip..po bere mik te fortin arrin rezultatet e nevojshme..rugova beri mik edhe ameriken edhe angline dhe ja ku e kemi kosoven sot..

ashtu si loja e shahut ku marrin pjese edhe ushtaret edhe mbreti ashtu edhe lufta ne kosove kishte ushtare shqiperine dhe aleatet e tjere te natos dhe per mbret dhe mbretereshe kishte shtetet e bashkuara dhe angline..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Malesor, a mendon qe rrjedha e ngjarjeve ne vitin 97 ne Shqiperi ka te bej pikerisht me rrjedhen e ngjarjeve ne Kosove ne vitin 99 ? Une jam shume skeptik , ndryshe , si dreqin do furnizoheshin me arme fillimtaret e luftes (uck) ne Kosove ? Kush guxonte tu jepte arme Kosovareve direkt ose indirekt ? E vetmja rruge ishte lufta civile ne Shqiperi...d.m.th dore e lire , pasi nuk implikohej asnje shtet drejt per se drejti dhe nuk mund te fajsohet askush pasi Shqiperia ne ate kohe nuk kishte shtet, nuk kishte politike...ishte "populli" qe po shiste arme ose qe po eksportonte arme dhe jo ndonje qeveri

Nuk e di a po me kupton se ku e kam fjalen ?
    Revolution 1848

Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

ti merr 97-ten por harron cka ka ndodhe ne prapaskene qe pas clirimit te shqiperise nga komunistet ne vitin 90..nuk e di ku jeton ti por nese do jetoje ne veri te shqiperise dhe konkretisht ne kukes apo has dhe do perdorje rrugen kukes tirane naten do hasje ndonje makine ushtarake qe transportonte armatim drejt kufirit me kosoven..me duket ne vitin 92 nga nje rrepart ushtarak ne kruje kan dale 9 ifa te mbushura plot qe kan shkuar drejt tropojes dhe nga aty pjese pjese jan transportuar ne territorin e kosoves..ne kohen kur ne presidence ishte sali berisha dhjetra te rinj nga kosova sterviteshin neper poligonet e ushtrise shqiptare ne dajt e zall herr..ne kalimash e labinot mal..nese do e kishe ndjekur shtypin e kohes do kishe lexuar ne gazeten koha jone ( kur u arrestuan aleksander frangaj dhe martin leka ) per '' zbulimet investigative '' te kesaj gazete se ne territorin shqiptar sterviteshin terroriste islamike..ne te vertete ata ishin vellezerit tane nga kosova qe pregatiteshin per rastin e volitshem..dihet mirefill se skemat piramidale ishin kurdisje e CIA-s dhe pjese e skenarit amerikan per ta shembur shtetin e shqiperise dhe per te thene se ja armet i vodhi populli dhe i dergoi ne kosove..pra ata hiqnin nga vetja barren e ndonje akuze sikur ata po furnizonin me arme '' rrebelet ''..ne te vertete armet tona ishin nje pike uje ne oqean pasi pjesa dermuese ishin jasht funksionimit..pra mall poliqani ma..armet moderne vinin nga jashte..eshte nje deputet sot ne parlamentin e kosoves florin krasniqi qe ka pru nje avion me arme ne rinas dhe te gjitha kan perfundu ne kosove..plus me vapor kan mberrite ne durres e shengjin ..bile nje vapor te tille e konfiskoj fatos nano ne mengjes dhe ne mengjesin tjeter armet e ketij vapori ishin '' zhdukur ''..e bllokuan gjoja per te thene se ja ne nuk ndikojme ne konfliktin ne kosove..gjithcka behen nen rrogoz..skenare qe aplikohen kudo..shqiperia nje kontribut te jashtzakonshem kishte ne kuadro ushtarake..dihet tashme qe drejtuesi me i madh i asaj cka ndodhte ne kosove ishte gjeneral kujdesi lama ..ai de jure ishte komandant i divizionit te kukesit por de fakto ai drejtonte gjithcka ne kosove nga zyra e tij ne lugun e keq ..sot '' gjenerrallat e kosoves '' e minimizojne rolin e tij por realiteti tregon se ai ishte vertete nje strateg..

pra i dashur star ..lufta ne kosove ishte komplekse..97-ta ishte hejdhe hiri syve te botes per maskimin e armatosjes se ''rebeleve ''..5 vjetori i djeshem ishte thjeshte pasja e nje miku te forte..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

Malesor, a mendon qe rrjedha e ngjarjeve ne vitin 97 ne Shqiperi ka te bej pikerisht me rrjedhen e ngjarjeve ne Kosove ne vitin 99 ? Une jam shume skeptik , ndryshe , si dreqin do furnizoheshin me arme fillimtaret e luftes (uck) ne Kosove ? Kush guxonte tu jepte arme Kosovareve direkt ose indirekt ? E vetmja rruge ishte lufta civile ne Shqiperi...d.m.th dore e lire , pasi nuk implikohej asnje shtet drejt per se drejti dhe nuk mund te fajsohet askush pasi Shqiperia ne ate kohe nuk kishte shtet, nuk kishte politike...ishte "populli" qe po shiste arme ose qe po eksportonte arme dhe jo ndonje qeveri

Nuk e di a po me kupton se ku e kam fjalen ?
    sa per ilustrim..ne rrethin e kukesit nje repart ushtarak nuk eshte prekur fare..e kan ruajtur 2 ushtare dhe nje oficer..per fat te keq keta nuk e dinin se ishte urdher qe reparti duhej te braktisej..njerezit qe jan afru te rrethinat kan degjuar vetem nje fjale te oficerit..kush kalon telat eshte i vdekur..asnjerit nuk ja ka mbajt ti preke keto tela..reparti nuk u prek fare deri pasi o be riorganizimi i divizionit te kukesit dhe ne krye te tij u vendos gjeneral lama...

e solla kete ilustrim per te te thene se para armes askush nuk eshte trim..kujt ja mbante te cenonte repartin..askujt..ishte skenar rrenimi i ushtrise vetem e vetem per ti hedhe hi syve botes per ate qe po kurdisej ne kosove..dihet boterisht kjo gje..shkurt dhe shqip..cia shkaterroj fuqine e dyte ne bote siq ishte bashkimi sovjetik e nuk shkaterronte dot nje shqiperi qe ishte me keq se nje mize ne goje te arushes..

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •