Close
Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 107

Për: 17 shkurt 2013: Kosova feston 5 vjetorin e pavarësisë

Ne si shoqeri, e si popull qe nga perfundimit i luftes se fundit ne Kosove ne Qershor 1999, e sidomos pas shpalljes se Pavaresise se 17 Shkurtit 2008, jemi duke u munduar ta ndertojme shtepine tone ashtu siq ne duam dhe deshirojme. Qe 13 vjet jemi duke u perpjekur e perpjekur per te ndertuar vendin tone ashtu siq i ka hije nje vendi normal e demokratik. Per keto 13 vjet i kemi provuar goxha kopmani te ndryshme (LDK, PDK, AAK, AKR etj) te cilave iu kemi ofruar punen per te na ndertuar shtepine tone te perbashket. Ketyre kompanive iu kemi ofruar punen, sepse keto kompani jane zotuar me ane te premtimeve te shumta se do te na rregollojne kete shtepie tone qe te gjithe ne te jemi te barabarte.

Por tani shtrohet pyetja se sa i kane permbushe kushtet tona keto kompani te larte permendura te cilat u zotuan aq shume per te na rregulluar shtepine (vendin) tone ashtu siq ne deshironim e donim? E mendoj qe nuk eshte edhe aq e veshtire qe te jepet pergjegja e duhur, sepse qe te gjithe ne jemi deshmitar se si kane punuar e ende punojne ca kompani per ndertimin e shtepise sone te perbashket.

Mirepo, tani ne skene ka dale nje kompani e re (LVV) e cila me ane te prezentimeve te shumta (protestave, tryezave, tubimeve, aksioneve simbolike, debateve etj) na tregojne se kjo shtepi e jona nuk eshte ashtu siq ne deshirojme e duam. Na tregojne se ku jane defektet e kesaj shtepije ku ne tani po jetojme. Gjithashtu na tregojne se kjo komapni (VV) ka skicen, ka planprogramin , ka platformen e konceptin, se si duhet te ndertohet nje shtepi (shtet,vend) demokratik ku te gjithe jane te barabarte, ku te gjithe do jene krenar me kete shtepi te perbashket.

E gjitha mvarret nga ne (populli) se a duam ende te qenrojme me keto kompani te tjera te cilat i kemi provuar qe nga viti 2000 e gjer me tani 2013, dhe se jemi duke e pare punen e tyre. Apo duam qe ta kontraktojme kompanine e re (VV) e cila cdo dite na thote se kjo kopmani ka punetoret e duhur qe te na rregulloje shtepine tone ashtu si ne duam te jete. Pra ne jemi ata te cilet do vendosim per te ardhmen e shtepise sone dhe askush tjeter.
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-02-2011
    Vendndodhja
    Gostivar
    Postime
    30

Urime e me shëndet i thuajmë këndej.
    Panvarsia e Kosovës u takon të gjithë shqiptarëve ku do që janë ashtu siç u takon Shqipëria të gjithë shqiptarëve. Ne shqiptarët jemi optimist në përgjithësi ,sepse kemi shumë besim në vetvete ,tashë i kemi edhe Shqipërin edhe Kosovën por luftën për mbijetes nuk e lëshojmë ,tash gëzohuni për këto të aritura ,vëndoni në zbatim vlerat më të mira të popullit tonë që i ruajtëm ndër shekuj sipas traditës edhe atë duke filluar nga njeriu i zakonshëm e deri te udhëheqësit e shtetit gjithënjë me atributet më të mira të kombit tonë .
    E ato veset e këqia që i morëm gjatë rrugëtimit të gjatë deri tani ti lëmë dhe ti luftojmë gjithnjë sipas traditës e gjykojmë të keqen e gëzojm të mirën .
    Kamë një shprehje, tash është koha që " të vërtetë ta pranojmë edhe kur është në dëmin tonë" gjithënjë atij më të shquarit i lirohet parakalimi ,përditë të bëjmë zgjedhjen më të mirë gjithnjë në dobi të së përgjithëshmes.
    Të mësojmë historinë e vërtet që të mos e pësojm , të jemi vigjilent për shqipëtarët ku do që janë ata dhe të mbështeten në të gjitha mënyrat, të bëhemi si qengja për njëri tjetrin , e për ata që na rezikojnë të bëhemi shqiponja , ti bashkojmë të gjitha trojet tona për të siguruar e zgjatur jetën e xhdonjërit .

URIME DHE SUKSESE NË TË ARDHËMEN

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750

Populli ime Urime Pavaresia,lavdi deshmorve te kombit,flm.atyre qe na ndihmuan

Emri:  18kosovo-spanA1-600.jpg

Shikime: 1662

Madhësia:  66.8 KB
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014

Gezuar te gjitheve dita e pavarsise se Kosoves
    Happy independence day

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

..Njerez te Kosoves kudo qe te jeni urime festen e pavaresise,me deshirat me te mira per juve,njeherit shprehim deshiren qe pas zgjedhjeve te reja qe na presin te nderrojme njehere e mire ne te gjitha sferat,e per ta bere kete ndryshim se pari duhet rrezuar kete qeveri dhe keta nerez te shitur,tr cilet nuk bejne asnje hap per mireqenjen e popullit...

****Undisputed**** Maska e Lumi_ftp
    Anëtarësuar
    26-01-2013
    Vendndodhja
    Ne zon te luftes
    Postime
    1,174

Urime Pavarsine dhe e veqanta eshte se eshte edhe ditlindja ime ne kete dite, pra me 17 Shkurt, e gjithe Kosova ma feston
    Improvise, Adapt, Overcome

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688

Urime 5 vjetorin e pavaresise se Kosoves gjithe shqiptareve.Me shpres te ecin gjerat me mire!

Lavdi deshmorve qe dhan jeten vetem per ta bere ate te lire, ti kujtojme gjithmone.... mos shkelim mbi gjakun e tyre!

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014

LIRIA

Mu shterrshin sytë nëse pushoj
    Lirinë tënde me ëndërrue
    mallkue qoftë gjaku im
    nëse m'vrasin pa luftue

Agim Ramadani

Perjashtuar nga Mod.
    Anëtarësuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Gezuar diten e Pavaresise

cfare ndjenjash te jep kjo kenga

An' e mban' ushton jehona
    dijell i ri mbi trojet tona
    rreze t'arta mbi fusha kan ra

Mblodha sot ne mbretrin time
    neper shekuj ligjerime
    gurr' mbi gurr' sot u be kala

O sot ka fest Kosova
    g'zimi madh ne zemrat tona
    o sot ka fest Kosova
    brohorasin malet tona

Shkrepi dijelli i lirise
    mbi fushat e Arberise
    erdhi dita e pavarsise
    n'troje t'lashta t'Dardanise

Jem lulkuqet e Kosoves
    jem blerimi i vet tokes
    2000 vjet
    stolisur me lavdi

O sot ka fest Kosova
    o sot ka fest Kosova
    brohorasin malet tona

Shkrepi dijelli i lirise
    mbi fushat e Arberise
    erdhi dita e pavarsise

[erdhi dita e pavarsise] (4x)

O toke e mbjellur me plumba
    dhe' i ndezur per 7 trimeri
    toke e mbjellur me burra
    shekujve te ren' ne femiri

Zgjohuni o deshmor
    g'zoni e g'zoni bashk me ne
    sot atdheu i lasht i shqipeve
    festin diten e re

O sot ka fest Kosova
    o sot ka fest Kosova
    brohorasin malet tona

Shkrepi dijelli i lirise
    mbi fushat e Arberise
    erdhi dita e pavarsise

[erdhi dita e pavarsise] (4x)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Plaku me kostum : 16-02-2013 më 15:48

nduhem shume mire e kushosht aj shqiptar qe nuk nduhet mire per pavaresi

Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •