Per cfar fanatizmi e ke fjalen ti? Kute behet fjale per Papen , ose me mire me thene ish papen, qe ka dhene doreheqje.
Mua aspek nuk me intereson arsyeja pse ka dhe doreheqje! Ajo qe une nuk kuptoj eshte figura e papes se cfar simbolizon ne boten krishtere okay, dhe sa di une Papa paraqet autoriten e Zotin ne Toke, dhe zgedhja e nje prifti si Pape ne krishterizem parashikohe si vullnet i Perendise, me nje fjale Perendija zgjedh njeriun me te mire per ta be ate ushtryes te vullnetit te Perendise ne Toke!
Si duket "Perendija" paska gabuar , nuk paska zgjedhur njeriun me te mire qe te ve ne ate post, andaj sic e kane zakon te krishteret qe flasin me Perendine, me siguri kur Papa ka biseduer me "Perendine" , "Perendija" i ka thene " Benedikt , me fal por ti duhet te japish doreheqje, nuk te takonte ty ky post, mos haro se ke qene kelysh i Hitlerit, kur te zgjodhen si Papa , memkishte zene gjumi, ne kalendarin tim dita kur te zgjodhen ty si Papa, eshte dita e diell, dhe ti e di se te diellen une pushoj nuk punoj. Tani nje dite e Imja eshte e barabarte me disa vite te ne Toke , ashtu qe mem vjen keq qe per keto vite paske menduar se paske qene njeri i zgjedur. Shko tani e jep doreheqje".
Me pak fjale kjo ka qene biseda imagjinare qe Papa ka pasur me "Perendine" dhe per kete arsyen ka dhene doreheqje.
Krijoni Kontakt