Close
Faqja 4 prej 31 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 301
    "Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534

Pėr: Papa Benedikt XVI : "Jap dorėheqje !"

Diella1, tė lutem, ēka po e merr mundin tė pergjigjesh njerėzve qe nuk kuptojnė ēka ėshtė ZOTI, ēka ėshtė Kisha as vleren e dorheqjes se nje personi nga pergjgjesia e postit kur e kupton se nuk mund ta ushtroj detyren qė ka.
    Ketu po shoh se te kan komentue ne shkrimet tua dy kategori;

e para ėshtė ajo atesite - komuniste tė frymėzuar dhe me ide staliniste - enveriste dhe diktaturiale, qė prirėsit e tyre shpirtnore ushtruan diktature dhe gjakderdhje deri sa vdiqen.

e dyta kategori ėshtė ajo e sktremistve dhe terroristve islamik tė frymėzuar me ide dhe frymė djallzore tė udhėhequr nga drejtuesit shpirtnor te tyre si puan e Bin Laden dhe Sadama e e Hysena te cilėt shkaktuan vuajtje dhe gjakderdhje ne popull sa edhe tokės me i ardhė gjynah, dhe nuk u larguan nga drejtimi i erresires se tyre deri sa u ngehen zvarrė te vdekur nga njerezit. Gjate tere jetes se tyre shkaktuan gjakderdhje, ende po ndodhe gjakderdhja duke provuar ta sjellin sado pak demokraci ne ato troje te tyre te pergjakura...

Prandaj, cka kan lidhje keta me frymezime te Shpirtit te Shenjt dhe me veprime te sinqerta dhe nė interes te Kishes sic ishte vepra e Papes i cili kerkoj te lirohet pasi qė ėshtė i lodhur dhe deshiron qe Kishes mos ti mungoj Papa me energji fizike dhe shpirtnore per ta ushtruar pergjeegjsine e vet sipas kerkesave te Kishes, keshtu qe mos e merr mundin te bisedosh me ata qe nuk njohin keto praktika. Kjo nuk eshte nje praktikė qe ndodhe shpesh ne Kishene katolike por edhe ka ndodhe edhe me par, kjo pasi qe ligji dhe rregullat e Kishes ja mundesojne kete mundesi, prandaj Papa ka veprue ne vullnet te lire pasi qe ai ka mendue se eshte ne interes te Kishes.

Papa ka hjek dorė nga ajo pergjeegjsi qe ka sepse ai ka mendue dhe eshte binde se eshte ma mire per Kishen, dorheqja me vullnet te lire nga nje post te nje institucioni eshte veprim i guximshem dhe nga nje zemer e paster dhe dashuria qe personi ka per at institucion.
    Emri Papė ėshtė njė titull, dhe ky titull nuk iu dha vetem nje personi as nuk i takon vetem nje personi por eshte titull qe personi e merr, Kisha keshtu ka udhėtuar gjate 2000 vieteve, kan ardhe dhe shkue shumė njerez ne kete botė qe paten fatin ta perfasojnė kete titull por PAPA (ky titull) ka mbiejtuar dhe do te jetė deri ne fund te botes.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 11-02-2013 mė 23:16
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008

Citim Postuar mė parė nga Diella1 Lexo Postimin
    Sigurisht qe e besoj, Vatikanin ne dukje e udheheqin njerezit, por keto jane te frymezuar nga Shpirti i Shenjte dhe veprojne nen frymezimin e Zotit. Pastaj, Zoti vete e krijoi Kishen, dhe i la celesat Pjetrit - Papes se Pare, per dyert e Parajses, ne kete menyre, perkushtimi dhe dedikimi qe prifterinjte kane ndaj Zotit determinon dhe eshte ngushte i lidhur me shpetimin e secilit ne Toke.....
    Frymezimi?
    Nese Papa Benedikti ka qene me te vertete i frymezuar nga... per te dhene doreheqje, atehere s'eshte dashur te shqetesohesh se do te ndodhe dic e keqe. Meqenese ne vend te tij do te vije AI qe e meriton dhe eshte kompetent per Kishen e krishere (jo vetemse ate katolike).

*
    klipp&klar

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Epo edhe per t'u gezuar nuk eshte o Korca123, cfare ndodh ne Vatikan nuk prek vetem Katoliket, por te gjithe qeniet njerezore, sepse mbarevajtja e Vatikanit lidhet me shpetimin e te gjitheve njerezve qe jetojne ne Toke.....
    Une nuk u gezova qe papa dha doreheqjen thjesht solla nje foto qe po ben xhiron e botes dhe ne qofte se je ndjere e ofenduar te kerkoj ndjese.Por me te vertete po ndodh dicka e cuditshme ne vatikan,kishte 600 vjet qe nje pape nuk jepte doreheqje dhe ata qe e kane bere me pare kryesisht e kane bere per motive politike.Versioni i papes qe dha doreheqjen per dobesi fizike tingellon pak i cuditshem sepse edhe paraardhesi i tij Gjon Pali II ishte edhe me i dobet se ky dhe vazhdoi per disa vjet te drejtoje deri sa vdiq ne fron.Vetėm pak kohė mė parė mazhordomi i tij u burgos pėr nxjerrje sekretesh, ndėrsa mediat patėn raportuar se ka pasur edhe njė komplot pėr vrasjen e Papės.Ky vendim ka shume pikepyetje.

Doreheqja e papes u komentua si rrufe ne qiell te hapur por te pakten mbreme vatikani eshte mbuluar nga nje qiell i ngrysur qe ka goditur "Shen Pjetrin" me rrufe...

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069

Citim Postuar mė parė nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    Mos t'ia marrim shume per te madhe dielles se gjore. Ajo eshte se paku e sinqert edhepse e paditur e naive. Duhet respektuar kete mendim. Pra, te bisedohet me qete e bute me te.

Ne teme: "Zoti n'xhenet, inshalla!"
    Fatmiresisht. dhe fatkeqesisht ne kohet qe do vijojne do shohesh qe Diella nuk dhe aq e paditur me ato qe thote. Por ajo qe shpresoj dhe lutem eshte ndergjegjesimi para se te jete shume vone per te verteten. Nganjehere nuk mjafton vetem zbulimi i saj por duhet force per te bere ate qe duhet dhe sa me vone e kupton dhe pranon te Verteten aq me i dobet dhe i papergatitur je ne betejat shpirterore me armiqte e tu. (Trupi yt, Bota dhe Djalli).
    La verita' ti rendera' libero!

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Ti s'kupton, une po flas per shpetimin e shpirtit, lufterat e ngjarjet e tjera qe ndodhin s'kane te bejne me kete, jane gjera qe ndodhin e jane vecori e botes, une po flas per shpetimin e shpirtit - shpetimin nga mekati dhe jeta ne adhurim e perkushtim ndaj Zotit - qe mund te ndodhe e te praktikohet ne cdo situate ku ka shkuar bota....
    Diella, qetėsohu se s'eshte be kiameti qy. Thjesht ka dhene dorėheqje, dhe hic me larg se ne muajin mars, do te rizgjidhėt nje papi tjeter me t'cilin do t'jesh e lumtur, e kush e di ? Ndoshta edhe me e lumtur.

Un s'jam katolik, por kisha pas deshir qe te zgjidhet nje pap i Zi, sikur Barack Obama

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910

Me te degjume e kam ketu te kafja e lagjes qe papa i ri... do te jete dore e forte!

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857

Citim Postuar mė parė nga VOLSIV Lexo Postimin
    Fatmiresisht. dhe fatkeqesisht ne kohet qe do vijojne do shohesh qe Diella nuk dhe aq e paditur me ato qe thote. Por ajo qe shpresoj dhe lutem eshte ndergjegjesimi para se te jete shume vone per te verteten. Nganjehere nuk mjafton vetem zbulimi i saj por duhet force per te bere ate qe duhet dhe sa me vone e kupton dhe pranon te Verteten aq me i dobet dhe i papergatitur je ne betejat shpirterore me armiqte e tu. (Trupi yt, Bota dhe Djalli).
    Une diellen e cmoj shume vetem per shkak sinqeritetit te saj(vleresimi im). Per paditurine dhe naivitetin e saj qe kam shkruar me lart kam menduar ne faktet qe ajo nuk i dine lidhur me disa dukuri negative te Vatikanit.
    Volsiv, nuk e di se cka ke dasht saktesisht te me thuash ketu, meqe une me nje gjuhe te tille "filozofike fetare" nuk ia kam haberin. Por, nga ajo si e kam kuptuar une mesazhin tende (sigurisht me qellim te mire), keshtu do t`ishte pergjigja ime; Ndergjegjesimi per te Verteten nuk eshte vone kurre.
    Edhe me mire do te ishte sikur qe nga fillimi te kesh Ndergjegje dhe ta pranosh te Verteten dhe nuk ke nevoje te kerkosh per ta zbuluar pastaj. Keshtu qe nuk do te jet me, as heret as vone.

i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

Sami, faleminderit per konsideraten tende per mua, edhe une kam respekt per ty....Por kisha nje keshille vecse, hyr ne ndonje Kishe dhe kerko per udhezime mbi besimin e Krishtere, do te shohesh qe do te ndihesh shume ne paqe dhe i shpetuar, do te thuash "ku kisha qene!"....Provoje, e kam seriozisht, provoje njehere....

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043

Citim Postuar mė parė nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    Une diellen e cmoj shume vetem per shkak sinqeritetit te saj(vleresimi im). Per paditurine dhe naivitetin e saj qe kam shkruar me lart kam menduar ne faktet qe ajo nuk i dine lidhur me disa dukuri negative te Vatikanit.
    Volsiv, nuk e di se cka ke dasht saktesisht te me thuash ketu, meqe une me nje gjuhe te tille "filozofike fetare" nuk ia kam haberin. Por, nga ajo si e kam kuptuar une mesazhin tende (sigurisht me qellim te mire), keshtu do t`ishte pergjigja ime; Ndergjegjesimi per te Verteten nuk eshte vone kurre.
    Edhe me mire do te ishte sikur qe nga fillimi te kesh Ndergjegje dhe ta pranosh te Verteten dhe nuk ke nevoje te kerkosh per ta zbuluar pastaj. Keshtu qe nuk do te jet me, as heret as vone.
    cfare te intereson papa ty? ti je mysliman

ju fetaret jeni me ju vu dinamitin

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730

Citim Postuar mė parė nga drague Lexo Postimin
    cfare te intereson papa ty? ti je mysliman

ju fetaret jeni me ju vu dinamitin
    ah se kto kataliket si fusin hunet hiq ne punt e muslimanve ne fakt lol
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

Faqja 4 prej 31 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •