A thu a do me mujt me ju dhez tymi i bardh ne vatikan tash !
Mė kujtohėt se sipas Nostradamusit, benediktu sipas njė liste ishte "papa i fundit" !
Pamvaresisht te kaluares se Benediktut, kete akt madhor ne favor te besimit te tij, duhet pershendetur.
Shpresoj se politikanet tan te marrin "mėsim" pak nga kjo kultur, qe po thirren shpesh here ne te.
profecia e shen malachy nje murg irlandez i shek. 12. i cili beri nje list me te gjithe papet qe do viheshin ne vazhdim, duke i pershkruar ata ne lidhje me ngjarje qe do pasonin ne te ardhmen e botes.
profecia e tij mbaron te petrus romanus si papa i fundit ne bote. sipas tij benedikti ishte i parafundit.
ky qe do zgjidhet i bie te jete i fundit.
Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru
Kete "profeci" e kam degjuar edhe une dhe pak a shume shprehet ne kete menyre:"gjate perndjekjes se fundit te kishes do te jete pape pjeter romaku i cili do ta coje grigjen neper shume veshtiresi dhe kur keto te kene perfunduar,qyteti i shtate kodrave do te shkaterohet dhe gjykatesi i frikshem do te gjykoje popullin e tij".Nuk po them se e besoj kete profeci po me duket pak e cuditshme.Referenca "pjeter romaku" shpjegohet nqs do te zgjidhet nje pape italian...
emri petrus romanus nuk besoj te kete lidhje me italian. pasi profecia e tij eshte shkruar latinisht i perkiste te gjithe botes kristiane, dhe ne kohen qe eshte shkruar profecia nuk ekzistonte mentaliteti i kombeve dhe nuk kishte komb italian.
petrus romanus ndoshta nenkupton dicka sinjikative qe lidhet me filozofine biblike. pasi moto-ja ne latinisht qe e shoqeron eshte "In p`secutione extrema S.R.E"
Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru
Ndoshta emri pjeter romaku nenkupton dicka tjeter por une kam lexuar nje liber qe na fakt ishte triller por fliste per nje pape qe perkon me kete qe do te zgjidhet tani dhe ishte italian dhe zgjodhi si emer pjetri i dyte,emer qe nuk ka guxuar te zgjedhe as edhe nje pape ne historine e kishes.Une personalisht nuk besoj te jete e vertete por me duket disi intriguese menyra sesi po rjedhin gjerat...
Krijoni Kontakt