Close
Faqja 13 prej 31 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 301
    bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

Pėr: Papa Benedikt XVI : "Jap dorėheqje !"

Admiral une se di per ne Italy po kam pare ketej ku jam. Kisha ste detyron te paguash per te qene katolik. Por njerezit besimtar e shohin te arsyeshme te donate money. Nga 1 dollar e deri sa ta ndjesh ti fjala vjen. Nese ne Italy te taksojne per Kishat ska ndonje gje te jashtezakonshme. Sa pare taxa paguajme ne dhe se dime nga shkojne???! Mos e shih ne ate prizem. Fundja ne kishe shkojne ato qe e ndjejne se duhet te shkojne dhe ' analiza' te tilla Jane pa vlere dhe te parendesishme per nje qe beson dhe gjen qetesi shpirterore atje.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Admiral une se di per ne Italy po kam pare ketej ku jam. Kisha ste detyron te paguash per te qene katolik. Por njerezit besimtar e shohin te arsyeshme te donate money. Nga 1 dollar e deri sa ta ndjesh ti fjala vjen. Nese ne Italy te taksojne per Kishat ska ndonje gje te jashtezakonshme. Sa pare taxa paguajme ne dhe se dime nga shkojne???! Mos e shih ne ate prizem. Fundja ne kishe shkojne ato qe e ndjejne se duhet te shkojne dhe ' analiza' te tilla Jane pa vlere dhe te parendesishme per nje qe beson dhe gjen qetesi shpirterore atje.
    nuk ishte ne itali, por ne gjermani.
    ne gjermani kisha i ka thene njerezve qe nese nuk paguajne, nuk njihen si katolike dhe do perjashtohen nga sakramentet.
    ndersa ne itali, funksionon ndryshe. cdo person qe punon ne itali, qofte ai italian apo i huaj, katolik, ateist apo cfaredo tjeter, paguan ate takse qe ne itali quhet 8x1000.
    nga kjo takse kisha merr 1 miliard euro ne vit, me pretekstin se do i shpenzoje per bamiresi neper bote.
    nderkohe nuk eshte keshtu, pasi vetem 20% shpenzohet per bamiresi. te tjerat i fut ne xhep.
    dhashe shembullin e tsunamit ne azi juglindore, ku kisha beri reklame per te mbledhur para te cilat do shpenzoheshin gjoja per te ndihmuar ata njerez te varfer.
    ne realitet me shume kushtoi reklami sesa parate e derguara atje nga kisha...

keto jane fakte qe nuk i mohon askush.
    tani me thuaj mua se ne cilen priem duhet ta shoh.
    Vasudhaiva Kutumbakam

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

Ta shohesh si cdo gje tjeter qe funksion dhe taksohen. Jo te gjitha shkojne per cfare thuhet. Domosdo dhe Kishat me ato pare do mire mbajne kultet e tyre, pagat per prifterinjte etc. Dhe po pare e madhe shkon atje por ja qe Kishat Jane powerful. Kane qene e do jene. Kam pare njerez qe Kane donate mijera dollare kishes. Jam habitur por ja qe nje besimtar e sheh ndryshe. E drejte apo Jo pak rendesi ka. Sa gjera te padrejta ka ne kete bote??!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga PINK : 15-02-2013 mė 09:53
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Ta shohesh si cdo gje tjeter qe funksion dhe taksohen. Jo te gjitha shkojne per cfare thuhet. Domosdo dhe Kishat me ato pare do mire mbajne kultet e tyre, pagat per prifterinjte etc. Dhe po pare e madhe shkon atje por ja qe Kishat Jane powerful. Kane qene e do jene. Kam pare njerez qe Kane donate mijera dollare kishes. Jam habitur por ja qe nje besimtar e sheh ndryshe. E drejte apo Jo pak rendesi ka. Sa gjera te padrejta ka ne kete bote??!
    shume mire qe nje person e devotshem dhuron mijera dollare. ne fund te fundit nuk e detyron kush. e ben me vullnet te plote.

por, te detyrosh dike qe te paguaje e t'i thuash "nese nuk paguan te pejashtoj nga sakramentet e nuk te quaj katolik", ky quhet SHANTAZH...
    te genjesh njerezit e t'i thuash "na jep para, sepse ne keto para do i shpenzojme per bamiresi rreth e rrotull globit", ky quhet MASHTRIM...

pastaj dalin ata qe thone se kisha katolike eshte e shenjte, eshte trupi i Krishtit ne toke, drejtohet nga njerez te frymezuar nga Zoti dhe nga shpirti i shenjte.
    cfare kredibiliteti kane njerez te tille?
    Vasudhaiva Kutumbakam

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043

Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    nuk ishte ne itali, por ne gjermani.
    ne gjermani kisha i ka thene njerezve qe nese nuk paguajne, nuk njihen si katolike dhe do perjashtohen nga sakramentet.
    ndersa ne itali, funksionon ndryshe. cdo person qe punon ne itali, qofte ai italian apo i huaj, katolik, ateist apo cfaredo tjeter, paguan ate takse qe ne itali quhet 8x1000.
    nga kjo takse kisha merr 1 miliard euro ne vit, me pretekstin se do i shpenzoje per bamiresi neper bote.
    nderkohe nuk eshte keshtu, pasi vetem 20% shpenzohet per bamiresi. te tjerat i fut ne xhep.
    dhashe shembullin e tsunamit ne azi juglindore, ku kisha beri reklame per te mbledhur para te cilat do shpenzoheshin gjoja per te ndihmuar ata njerez te varfer.
    ne realitet me shume kushtoi reklami sesa parate e derguara atje nga kisha...

keto jane fakte qe nuk i mohon askush.
    tani me thuaj mua se ne cilen priem duhet ta shoh.
    ti je gallate dhe qyfyre bashke.
    kur jam martu une njehere e nje kohe. ,me pyeten ne gjendje civile fare feje ke? nada i thashe.

keshtu qe nuk paguaj asnje takse per kishen.comprende?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

shume mire qe nje person e devotshem dhuron mijera dollare. ne fund te fundit nuk e detyron kush. e ben me vullnet te plote.

por, te detyrosh dike qe te paguaje e t'i thuash "nese nuk paguan te pejashtoj nga sakramentet e nuk te quaj katolik", ky quhet SHANTAZH...
    te genjesh njerezit e t'i thuash "na jep para, sepse ne keto para do i shpenzojme per bamiresi rreth e rrotull globit", ky quhet MASHTRIM...

pastaj dalin ata qe thone se kisha katolike eshte e shenjte, eshte trupi i Krishtit ne toke, drejtohet nga njerez te frymezuar nga Zoti dhe nga shpirti i shenjte.
    cfare kredibiliteti kane njerez te tille?
    Sa entuziast je Admiral kur behet fjale per priftat e kishat ,ke te njejtin "elan" edhe per te palarat e hoxhallarve e xhamijave ,sigurisht duhet te kesh informata edhe per Pagesen e DETYRUAR per besimtaret musliman ,e din qe rast mos pagese hoxha as nuk te varros?

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Citim Postuar mė parė nga drague Lexo Postimin
    ti je gallate dhe qyfyre bashke.
    kur jam martu une njehere e nje kohe. ,me pyeten ne gjendje civile fare feje ke? nada i thashe.

keshtu qe nuk paguaj asnje takse per kishen.comprende?
    je ti ai qe nuk comprende... po nada de nada. e ndeze cervellon perpara se te shkruash?
    behet fjale per katoliket ne gjermani. nese ti ke thene nada, atehere ty nuk kane si te perjashtojne nga sakramentet. ti nuk je katolik. ke nevoje per pikture per ta kuptuar???
    ndersa ne itali parate i paguajne te gjithe. edhe ata qe nuk kane asnje fe si ti...

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Sa entuziast je Admiral kur behet fjale per priftat e kishat ,ke te njejtin "elan" edhe per te palarat e hoxhallarve e xhamijave ,sigurisht duhet te kesh informata edhe per Pagesen e DETYRUAR per besimtaret musliman ,e din qe rast mos pagese hoxha as nuk te varros?
    jam aq i civilizuar sa te respektoj krishterimin ashtu si respektoj cdo besim tjeter fetar (vite drite nga civilizimi yt si person)... por kishen katolike e percmoj dhe tregova pse (ashtu sic e percmojne shume te krishtere)...

nuk di gje per ndonje pagese qe muslimanet jane te detyruar te bejne per ndonje institucion fetar... sdq nuk dua te mesoj nga ti.
    verteton gjithnje e me shume qe s'mund te rrish pa u marre me hoxhallare e me muslimane. ne po flisnim per kishen katolike. nese ke gje per te thene, shprehu lirshem.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

[QUOTE]
    j.

jam aq i civilizuar sa te respektoj krishterimin ashtu si respektoj cdo besim tjeter fetar (vite drite nga civilizimi yt si person).
    E di ,e di ,duke te njohur civilizimin te cilit i perket (dhe qe e mbron) ,skam asnje dyshim

.. por kishen katolike e percmoj dhe tregova pse (ashtu sic e percmojne shume te krishtere)...
    Po kjo ceshte ,nuk the me pare se respekton krishterimin?!!

nuk di gje per ndonje pagese qe muslimanet jane te detyruar te bejne per ndonje institucion fetar.
    .
    Mos jeaq modest ,ti i din te gjitha
    . sdq nuk dua te mesoj nga ti.
    Edhe ska nevoje ,nuk je ti Admirakipedia
    verteton gjithnje e me shume qe s'mund te rrish pa u marre me hoxhallare e me muslimane
    Kam filluar te te imitoj ty ,fundja kush nuk do deshironte te jete si ty ,i githedijshem

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Po kjo ceshte ,nuk the me pare se respekton krishterimin?!!
    kisha eshte institucion, krishterimi eshte fe.
    ka mijera te krishtere qe e percmojne kishen katolike. sipas teje te krishteret qe percmojne kishen, percmojne krishterimin? hahaha
    ti je vajze "e zgjuar".
    Vasudhaiva Kutumbakam

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816

Besimtaret musliman paguajne ne vit hoxhen edhe ate cdo familje, i ashtequajturi "Haku i hoxhes".Ndersa nga ana tjeter hoxhallaret marrin pagen mujore nga bashkesija islame dhe i paguhen kontributet.Po nuk i ke shlyer "pagesen e detyruar" ndaj hoxhes si familje ,shumica e hoxhallareve refuzojne te kryejne ceremonin e varrimit.Gjithashtu hoxha paguhet edhe per temxhidin para varrimit te te ndjerit ( terr si ben syri menjehere parat e ofruara i fusin ne xhep) edhe pse eshte i obliguar qe temxhidin ta bej falas.Sa per maliverzimit e parave nga bashkesija islame gjate shkuarjes ne haxh as qe duhet folur.Bashkesite islame si institucion jane deri ne fyt te korruptuara ...etj.etj.

Mirepo keto @admiral "nuk i din ",ndersa nga ana tjeter e dine me perpikmeri strukturen e buxhetit te Vatikanit dhe ku derdhen parate e kishes katolike...Nuk te duket "pak" tendencioz ky far admirali ? ,...madje percmimi i tij ndaj nje institucioni qe ka mbijetuar shekuj e shekuj do ta rrezoj pertoke Vatikanin !

Vatikani eshte nje nder institucionet me me ndikim ne bote ( ashtu do te mbetet edhe ne te arrdhmen ),mos ja mbani dertin ju muslimanet !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 15-02-2013 mė 13:18
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Faqja 13 prej 31 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •