Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 19
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Minoriteti grek në Gjirokastër në protestë: Duam pensionet nga Greqia

Minoriteti grek në Gjirokastër ka protestuar sot kundër vendimit për heqjen e pensionit nga shteti helen.

Rreth 150 minoritarë kanë protestuar sot në fshatin Vrisera të Gjirokastrës duke kërkuar nga qeveria greke, vazhdimin e ndihmës financiare. Ata nuk e kanë marrë pagesën e tyre prej dy muajsh, një pagesë prej 330 eurosh në muaj.

Greqia e ka ndërprerë përfundimisht dhënien e ndihmës ekonomike, thënë ndryshe pensionet, për minoritarët që nuk jetojnë në Greqi; madje ka vënë kusht edhe kthimin e pagesës së dy muajve të fundit, për shkak të krizës së rëndë që po kalon ky vend. Nga skema e ndihmës ekonomike përfitonin 19 mijë shtetas shqiptarë të minoritetit grek, që aktualisht jetojnë në vendin tonë.

Ndërprerja është bërë pas shumë diskutimesh dhe debatesh në Parlamentin grek, ku protagonist ka qenë edhe deputeti Pirro Dhima me origjinë nga Himara, që mbështeste vazhdimësinë e kësaj ndihme.

/Shekulli Online/ E.L/

i/e regjistruar Maska e mardo
    Anëtarësuar
    06-04-2011
    Postime
    325

Për: Minoriteti grek në Gjirokastër në protestë: Duam pensionet nga Greqia

besoj se eshte edhe ne dem te ekonomise shqiptare ....
    me te vertet me vjen keq , sidomos per keta te vriseras , se te pakten keta jan grek te vertet

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425

po keta dalin ne proteste per lemoshe . rrace e felliqur greke.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-12-2005
    Postime
    538

E ke gabim Ziti. Une mendoj se dropullitet nuk jane as te felliqur dhe as greker. Atje ka nje perzierje te fiseve shqiptare qe lehtesisht dallohen per nga mbiemrat ( Nika, Gjini, Boci etj) me nje rrace disi te vecante ...per nga veshja dhe zakonet. Shikoni kostumin e gruas dropullite me florinjte ne balle. Nuk e gjen askund ne Ballkan. Dhe mendja ime thote se kemi te bejme me pasardhes te trojaneve .
    Ndaj mos degjoni Vangjel jevgun me shoke se ata per kete paguhen.
    Parulla: Plepi
    Kundraparulla: Lek Plepi

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131

Erdhi edhe kjo dit , per mrekulli , pervec grekofileve , e hengren edhe greket e vertet.

Tani le te deklarohen vlleh , ndoshta Rumania do tju jape dicka. Te shitur.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Si ka qene kjo puna e pensioneve greke? U jepeshin te gjithe grekeve kudo qe jane ne bote, apo vetem atyre qe jetonin ne Shqiperi?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Si ka qene kjo puna e pensioneve greke? U jepeshin te gjithe grekeve kudo qe jane ne bote, apo vetem atyre qe jetonin ne Shqiperi?
    ne Shqiperi,dhe disave qe cuhen pond(nga rusia-rosopond)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-08-2009
    Postime
    193

Citim Postuar më parë nga djaliepirotas Lexo Postimin
    E ke gabim Ziti. Une mendoj se dropullitet nuk jane as te felliqur dhe as greker. Atje ka nje perzierje te fiseve shqiptare qe lehtesisht dallohen per nga mbiemrat ( Nika, Gjini, Boci etj) me nje rrace disi te vecante ...per nga veshja dhe zakonet. Shikoni kostumin e gruas dropullite me florinjte ne balle. Nuk e gjen askund ne Ballkan. Dhe mendja ime thote se kemi te bejme me pasardhes te trojaneve .
    Eshte per tu habitur sa ndryshojne keta dropullitet nga keta himariotet qen bir qenesh lab te kurveleshit. Un kam pas nje mik dropullit njeri I beses, bujar gjynah ti thoshe grek.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425

Citim Postuar më parë nga ulne Lexo Postimin
    Eshte per tu habitur sa ndryshojne keta dropullitet nga keta himariotet qen bir qenesh lab te kurveleshit. Un kam pas nje mik dropullit njeri I beses, bujar gjynah ti thoshe grek.
    te thosh grek nuk eshte gjynah eshte krenari te thosh te verteten, pavaresisht se greqia nuk na do ne shqiptareve. te gjithe greket jane bujar, shqiptaret sot kudo ne evrope, amerike po i quajne min piplle.(njerez zemer ngushte, frikacak).
    minoriteti grek ne shqiperi duhet ta harroje greqine ose te ik atje.

i/e regjistruar Maska e Fehmikaciu
    Anëtarësuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,006

Citim Postuar më parë nga djaliepirotas Lexo Postimin
    Ka gjasa ,pasi i shiqova keto veshje kombetare,LEXONI ENEIDEN E VIRGJILIT,ku ai pershkruan BUTRINTIN si toka ku vendosen TROJANET e ENEUT...

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •