Close
Faqja 6 prej 14 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 132
    i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Për: Varrezat e ushtarëve grekë, ja 6 vendet ku do gërmohet

Citim Postuar më parë nga shitesi Lexo Postimin
    greket duhet ti "dorzojne" kriminelet e luftes jo tu bejne monumente.Ska nevoj per gjyqe kjo pune por vetem per qytetari.Thjesht te hetohen dhe te denohen kriminelet dhe tu jepen te drejtat e mohuara nje popullsie.
    qytetaria fillon kur njerezit u drejtohen gjykatave per te zgjidhur problemet e tyre.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

se u zgjatem kot te kjo teme.

te ky linku keni Konventen e Gjeneves per te vdekurit ne lufte. kete konvente e ka nenshkruar greqia dhe shqiperia.

http://www.loc.gov/rr/frd/Military_L...ssage-1951.pdf

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Kërkimet për varret greke, banorët e Panaritit: Grekët na masakruan fshatin

Marrëveshja midis qeverisë shqiptare dhe asaj greke për kërkimin dhe nxjerrjen e eshtrave të ushtarëve grekë të rënë gjatë luftës së viteve 1940-1941,vijon të shkaktojë reagime në qytetin e Korcës. Banorët e fshatit Panarit, aty ku do te kryhen kerkimet per eshtrat e grekeve, shprehen se kjo marrëveshje ju kujton masakrën e fshatit të tyre e cilësuar në histori si”Masakra e Panaritit”.

Më të vjetrit nga kjo trevë pohojnë gjithashtu se para se qeveria të nënshkruajë marrveshje të tilla, duhet të kthehet njëherë në histori dhe të kujtojë 375 panaritarët që u masakruan me sëpatë nga greket ne vitin 1914.

Edhe pse kanë kaluar gati 100 vjet kjo masakër vijon të mbetet në memorien e banorëve të zonës.Ata sjellin dëshmi rënqethëse, të djegies së gjithë fshatit, por dhe masakrimit të qindra të tjerëve, duke i shpëtuar sëpatës vetëm tre prej tyre.

Sipas banoreve qëllimi i masakrës ishte racist,përcarje mes popullësisë myslimane dhe të krishterë,qëllim të cilin nuk e arritën dot.
    oranews.tv

EPIROT Maska e EDLIN
    Anëtarësuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bëhen qinglat
    Postime
    1,527

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    mos mi trego mua ato. se nuk jam une gjykatesi i ceshtjes. une thjesht te thashe qe greket pretendojne se gjate vitit 1941-1945 camet dhe keshillat qe u ngiten ne kete periudhe kane ekzekutuar me qindra greke ne paramithi dhe margariti. dhe zerva beri hakmarrje kur iken nazistet. madje thone se i kane listat e te vrareve dhe autoreve.
    kjo gje vetem ne nje gjykate nderkombetare zgjidhet me gjykates te paanshem.
    Pafajësia e
    çamëve është provuar ligjërisht nga Gjykata e Diktimit të Janinës, me shkresën me numër protokolli 1837, datë 29 shtator 1976, dërguar Ministrisë së Rendit Publik, Drejtorisë së Shërbimeve Kriminale në Athinë.
    Per zervistet dhe neozervistet eshte marre ndonje vendim, apo jane mberthyer fort mbas bustit te kasapit ne Gumenice.... ti si mendon, a duhen denuar apo kerkuar falje ... apo mire bene..

A duhen lejuar te vizitojne dhe nderojne varret e te pareve.... a duhen lejuar te mbledhin eshtrat e te reneve te tyre apo ky eshte ndeshkim qe e meritojne...
    Ndryshuar për herë të fundit nga EDLIN : 17-02-2013 më 11:16
    Epiri është dhe do të mbetet gjithmonë shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

Varret greke, banorët e Panaritit: Qeveria kryen një masakër të dytë

Postuar në: Kronikë | Me: 17/02/2013

BaMarrëveshja midis qeverisë shqiptare dhe asaj greke për kërkimin dhe nxjerrjen e eshtrave të ushtarëve grekë të rënë gjatë luftës së viteve 1940-1941,vijon të shkaktojë reagime në qytetin e Korcës.

Banorët e fshatit Panarit, aty ku do te kryhen kerkimet per eshtrat e grekeve, shprehen se kjo marrëveshje ju kujton masakrën e fshatit të tyre, e cilësuar në histori si “Masakra e Panaritit”. Më të vjetrit nga kjo trevë pohojnë gjithashtu se para se qeveria të nënshkruajë marrveshje të tilla, duhet të kthehet njëherë në histori dhe të kujtojë 375 panaritarët që u masakruan me sëpatë nga greket ne vitin 1914.

Edhe pse kanë kaluar gati 100 vjet kjo masakër vijon të mbetet në memorien e banorëve të zonës. Ata sjellin dëshmi rënqethëse të djegies së gjithë fshatit, por dhe masakrimit të qindra të tjerëve, duke i shpëtuar sëpatës vetëm tre prej tyre. Sipas banoreve qëllimi i masakrës ishte racist, përcarje mes popullësisë myslimane dhe të krishterë, qëllim të cilin nuk e arritën dot./oranews/kombetare.al
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga Xhuxhumaku Lexo Postimin
    Varret greke, banorët e Panaritit: Qeveria kryen një masakër të dytë

Postuar në: Kronikë | Me: 17/02/2013

BaMarrëveshja midis qeverisë shqiptare dhe asaj greke për kërkimin dhe nxjerrjen e eshtrave të ushtarëve grekë të rënë gjatë luftës së viteve 1940-1941,vijon të shkaktojë reagime në qytetin e Korcës.

Banorët e fshatit Panarit, aty ku do te kryhen kerkimet per eshtrat e grekeve, shprehen se kjo marrëveshje ju kujton masakrën e fshatit të tyre, e cilësuar në histori si “Masakra e Panaritit”. Më të vjetrit nga kjo trevë pohojnë gjithashtu se para se qeveria të nënshkruajë marrveshje të tilla, duhet të kthehet njëherë në histori dhe të kujtojë 375 panaritarët që u masakruan me sëpatë nga greket ne vitin 1914.

Edhe pse kanë kaluar gati 100 vjet kjo masakër vijon të mbetet në memorien e banorëve të zonës. Ata sjellin dëshmi rënqethëse të djegies së gjithë fshatit, por dhe masakrimit të qindra të tjerëve, duke i shpëtuar sëpatës vetëm tre prej tyre. Sipas banoreve qëllimi i masakrës ishte racist, përcarje mes popullësisë myslimane dhe të krishterë, qëllim të cilin nuk e arritën dot./oranews/kombetare.al
    ci keni keto mor, ju duket se po beni ndonje gje te zgjuar???

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830

ci keni keto mor, ju duket se po beni ndonje gje te zgjuar???
    Lajm po sjellin mo djalosh..
    Kjo eshte qytetari ku njerezit po protestojne kur mendojne qe historia e fshatit po merret neper kembe nga politika.
    Kjo eshte cdo te thote demokraci.

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga Toffee Lexo Postimin
    Lajm po sjellin mo djalosh..
    Kjo eshte qytetari ku njerezit po protestojne kur mendojne qe historia e fshatit po merret neper kembe nga politika.
    Kjo eshte cdo te thote demokraci.
    ca lajmi mor injorant.
    por kur te pelqen te jetosh me te shkuaren perse kerkon marrdhenie te mira me grekun sot?? perse nenshkruan marreveshje???perse e do voten te futesh ne BE?? perse shkojne 800 mije emigrante???

ti kujton se greket nuk kane histori te tilla??? masakrat e Ali pashes ne parga e ne shume fshatra greke, dhe ju e i beni buste kriminelit, por greket nuk ta kane permendur ndonjehere, apo masakrat e bushatlliut dhe vrionit ne mesolongji, e ju i beni heronj ne shqiperi. e shume e shume te tjera.
    apo quhen vetem ato qe do ti.

ta tha dhe kadare, shqiptaret nuk jane as me te mire e as me te keqinj se te tjeret.... keshtuqe lere rolin e viktimes se po beheni qesharak
    Ndryshuar për herë të fundit nga Akili-A : 17-02-2013 më 15:42

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

ca lajmi mor injorant.
    por kur te pelqen te jetosh me te shkuaren perse kerkon marrdhenie te mira me grekun sot?? perse nenshkruan marreveshje???perse e do voten te futesh ne BE?? perse shkojne 800 mije emigrante???

ti kujton se greket nuk kane histori te tilla??? masakrat e Ali pashes ne parga e ne shume fshatra greke, dhe ju e i beni buste kriminelit, por greket nuk ta kane permendur ndonjehere, apo masakrat e bushatlliut dhe vrionit ne mesolongji, e ju i beni heronj ne shqiperi. e shume e shume te tjera.
    apo quhen vetem ato qe do ti.

ta tha dhe kadare, shqiptaret nuk jane as me te mire e as me te keqinj se te tjeret.... keshtuqe lere rolin e viktimes se po beheni qesharak
    qetesohu akilis,qetesohu,dhe shiko greket si perkujtojne dhe dojn voriopirdh,por problemi yt jane shqiptaret,nuk shoh te jepesh mendim ne tema te tjera...

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    qetesohu akilis,qetesohu,dhe shiko greket si perkujtojne dhe dojn voriopirdh,por problemi yt jane shqiptaret,nuk shoh te jepesh mendim ne tema te tjera...
    megjithese jam kunder ndryshimit te kufijve, nganjehere i mirekuptoje minoritetin grek ne shqiperi.
    sepse te jetosh ne yqmin e shqiptareve qenka fatkeqesia me e madhe qe mund ti ndodhi nje qenie njerezore ne toke.

Faqja 6 prej 14 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •