Nuk ke nevoj per ofendime......
Un po zgjedh prej dy te kqiave, larg asaj se me pengon se Nato na ka cliruar, por me siguri me pengon kur helmohet me uranium toka shqiptare, e nga ai helmim lind ndonj femi me pasoja.........
Le te kuptohemi, nuk jam un ai qe po i krijoj kto akuzime........ jam ai qe eshte i shqetsuar e dua ta di te verteten....
Jo ,une se dija deri me tani qellimin "ugurzi" te NATO-s ,faleminderit Zot ,qe kemi mendjendritur si Sarrisiqe me ber te kuptoja .
Dihet qe statistika te mirefillta ne Kosove nuk ka ,por pasi jetoj ne Kosove ,kam familje , farefis,shoqeri e fqinje mendoj se keto spekulime jane shume shume te ekzagjeruara ,te tere te vdekurit e pas luftes nga kanceri qe njoh jane 65+ vjec ,fatmiresisht asnje i ri!
Me te vertet befasohem me disa komente, po me mire me keto helmime se me na pas masakru shkau dhe me na pas humb faren krejt, por ne duhet me falenderu Zotin pastaj Ameriken qe e beri presionin ndaj Nato-s dhe e beren punen e tyre ne menyr perfecte, o djem ata nuk kan mundur me bombardu me patate, e domate, apo me banane por me mjete te cilat jan te sostifikuar per bombardime.
Improvise, Adapt, Overcome
une mendoj qe nuk eshte ēeshtja a ka bere mire, a nuk ka bere mire NATO-ja me bombardimet, por po diskutohet per pasojat e municionit ne te ardhmen. Qarte, qe ata e kane perdorur, per arritjen e efektit sa me te madh te shkaterrueshmerise se caqeve, qe ata kane bombarduar. Por nder ato caqe sulmi, eshte gjetur edhe territor shqiptare dhe njerez, te cilat i jane nenshtruar kontaminimit, perkunder deshires se tyre.
Dhe per kete rrezik, po paralajmerojne eksperte te ndryshem. Pse nuk e bene NATO-ja dhe te tregoj per rrezikin qe shkaktohet nga perdorimi i ketij lloji te municionit ? Nuk e bene,sepse keto nuk i ka perdorur ne asnje nga vendet e tyre, por jane perdorur ne vendet e treta dhe ata i paguajne fakturen ne jetera njerezish, perfshire edhe gjenerata tjera, mvaresisht se ne ē`shkalle i jane nenshtruar atij rrezatimi. Por, patjeter qe do duhej te informohej popullesia, si per pasojat, po ashtu edhe per evitimin e kontaktit, kufizimin e lirise ne ato vende etj,etj sepse ekziston rreziku i inhalimit te atyre grimcave te pluherave permes frymemarrjes...Keto, ne fakt eshte dashur te behen qysh ne vitin 1999, por kush do ta bente.E kam njohur personalisht dhe behet fjale per nje koleg timin nga Ferizaji, ka qene pilot i forcave ajore dhe tregonte se pas luftes kane pasur vitzita ne terren me trupat amerikane dhe interesant amerikanet me tere pajisjen mbrojtese shkonin ne keto zona, ndersa ai keshtu direkt. Dhe per pasoje mbrenda dy vitesh perkunder terapive dhe ekzaminimit mjekesore ne Gjermani e Zvicer dhe nuk ja doli, vdiq ne vitin 2003 edhe ate ne moshe 29 vjeēare.
Te kishin ndodhur keto ne vendet, ne vete vendet qe e kane ne arsenalin e tyre te armatimit, do te shihnim se ēfare alarmi do te behej ne gjitha ato shtetet.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Pirate of Love : 08-02-2013 mė 07:14
...nuk i dihet kurre, nuk i dihet kurre, ndoshta vjen momenti...!
Menduat qe nuk do te ket pasoja nga ato bombardime,kjo ka qen e ditur!
Kryesore nuk kan shpetuar leht as qelbesirat serbe.
kercenime ka. kjo duhet thene. por komuniteti nderkombetar ka informuar vazhdimisht rreth vendeve te "ndotura".
menjehere pas luftes UNEP (programi i kombeve te bashkuara per ambjentin), ka studiuar dhe identifikuar zonat e rrezikshme.
ky eshte nje botim i vitit 2001 dhe jep mjaft informacione te vlefshme. tregohen edhe ne menyre relativisht te detajuar vendet e "rrezikshme".
http://postconflict.unep.ch/publications/uranium.pdf
jane autoritetet shqiptare qe nuk kane inforumar popullin. i kane lene nje injorance.
imagjino. jemi ne vitin 2013 dhe populli shqiptar nuk e di qe eshte perdorur uranium i varferuar ne kosove. nuk e ka degjuar ndonjehere ate qe e tere bota quan "sindroma e ballkanit".
TURP!!!
Vasudhaiva Kutumbakam
Krijoni Kontakt