Close
Faqja 11 prej 16 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 160
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Për: Kosovë: përjashtohet nga shkolla vetëm se kishte vendosur të barte shami!

Citim Postuar më parë nga Shtimjanii Lexo Postimin
    Une te tregova se ne vendin tim shkollen e ka ndertu babai im me bashkfshatar ,nuk naj ka ndertu serbia ather skemi pas shtet ,dhe ate shkoll ne e kemi ndertu per femijet tan qe te shkollohen ,dhe sot ska bir nane qe del dhe na perjashton femijet tan ,sepse ate snaj ka maru as evropa as papa ,e kan ndertu muslimanet dhe femijet e tyre kan mu shkollu aty , ne kohet me te veshtiret kur serbia naj mbyllte shkollat radikalet islamik i kan leshu xhamit i kan be shkolla ,i kan leshu shtepit i kan be shkolla ku kan rreziku jeten e vet dhe familjes por skan leju te mbesin rinia pa shkollim ndersa sot ne liri te ndodhin gjera te tilla eshte e turpshme
    Shtimjanii trim!!
    Fakti qe bashkefshataret e tu kane ndertuar shkollen, i nderon pa mase dhe une gjithashtu pergjunjem perpara ketij akti!!
    Ka vetem nje kunderthenie te vogel ne gjithe kete sa shkruajte: je ti ajo kunderthenie!!
    Per çfare duhet te sherbente ajo shkolle qe ndertuan bashkefshateret e tu??! Sipas asaj qe shkruan ti, e bene vetem per inat te serbit apo papaes dhe do te mjaftonte kjo per ta hedhur ne balte gjithe mundin e tyre!!
    E bene per te arsimuar femijet e tyre me dijet bashkekohore ne gjuhen shqipe apo per te vazhduar ne rrugen e pejgamberit mysliman??!!
    Ti duhet te zgjedhesh mire se cili ishte qellimi i tere mundit dhe gjakut te bashkefshatareve te tu, Shtimjanii trim!!
    Nese quhesh radikal qe perkrah shkollimin dhe nuk perkrah analfabetizmin ,ather me kenaqesi e pranoj kete e epitet
    Nga e nxorre kete kumbull, Shtimjanii??!!
    Te perkrahesh shkollimin, eshte pikerisht ajo qe bene bashkefshatert e tu, jam mese i bindur per kete, pasi shkollim do te thote te mos jesh i "diskriminuar" nga evropianet e tjere, perfshi ketu edhe fqinjet; radikalizem eshte e kunderta e kesaj, pikerisht kerkimi i pamend i atij "dikriminimit" fetar, pra i mendimit se vajzat myslimane nuk mund te studiojne pa u dalluar nga te tjerat nepermjet shamise!!
    Qarte Shqimjanii trim?!
    Qka na lidh me egjiptin dhe sirin ,te perbashket kemi qeveri kriminale nga te cilet mbreda 14 viteve jan vra mbi 500 persona kuptohet nga sherbimet sekrete te tyre ,kemi shum trima te burgosur te pafajshum ata vuajn denimet per krimet qe ka be shiku ,kan uzurpu prona dhe biznese ,nuk mundesh te blesh ndonje pron qe ka vler te madhe pa pagu haraq,ke me mijra raste qe kur kan vendos me ble ndonje pron apo fabrik jan kercu me vdekje nga keto qeveri qe kemi ,kemi krytar komune qe ka bler mijra hektar tok qe askush nuk guxon te blej perveq tij ka edhe shum gjera tjera qe kemi te perbashkta me ta andaj nuk do jet qudi qe edhe te ne te ndodh nje revulucion
    Keto qe the(ndoshta ti ke edhe provat), nuk ndodhin edhe ne Maqedoni, Serbi, Shqiperi, etj??!!
    Prape une s'kuptoj se ç'lidhje ka Kosova me Sirine!!!!
    Jarigas

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Ka vetem nje kunderthenie te vogel ne gjithe kete sa shkruajte
    Cila na qenka ajo kunderhenie tripo?
    : je ti ajo kunderthenie
    Ah 'i mecmi i katunit' tiii...!!

Per çfare duhet te sherbente ajo shkolle qe ndertuan bashkefshateret e tu??! Sipas asaj qe shkruan ti, e bene vetem per inat te serbit apo papaes dhe do te mjaftonte kjo per ta hedhur ne balte gjithe mundin e tyre!!
    E bene per te arsimuar femijet e tyre me dijet bashkekohore ne gjuhen shqipe apo per te vazhduar ne rrugen e pejgamberit mysliman??!!
    Ti duhet te zgjedhesh mire se cili ishte qellimi i tere mundit dhe gjakut te bashkefshatareve te tu, Shtimjanii trim!!
    Gazooo.. edhe me shami ne koke mund te mesosh kimi, fzik, histori, gjuhe shqipe, matematik, biologji gjeografi etj., etj., etj... ashtu sic mesojne disa me mini-funda, e edhe me mire bile. Puna eshte qe as une nuk perkrah shamine, por megjithate nuk me pengojne aspak famrat qe jane me shami ne koke dhe nuk do te isha bere njeri nga ata 'mendjendriturit' e 'te civilizuarit' qe t'ia ndaloja shkollimin vetem per shkak te nje shamije ndo nje vajzes po te isha mesues shkolle, apo drejtor shkolle apo apo.. kushedi rektor universiteti...!!

Prandaj, mos u mundo ta paraqesesh shamine si nje lloj 'kobi' e cila nuk te le te ecesh me kohen, sepse nuk eshte aspak e vertete ajo qe ti e thua
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gon! : 11-02-2013 më 16:53

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-11-2012
    Vendndodhja
    Vojnovc Shtime
    Postime
    412

=jarigas;3587087]Shtimjanii trim!!
    Fakti qe bashkefshataret e tu kane ndertuar shkollen, i nderon pa mase dhe une gjithashtu pergjunjem perpara ketij akti!!
    Ka vetem nje kunderthenie te vogel ne gjithe kete sa shkruajte: je ti ajo kunderthenie!!

Nga e nxorre kete kumbull, Shtimjanii??!!
    Te perkrahesh shkollimin, eshte pikerisht ajo qe bene bashkefshatert e tu, jam mese i bindur per kete, pasi shkollim do te thote te mos jesh i "diskriminuar" nga evropianet e tjere, perfshi ketu edhe fqinjet; radikalizem eshte e kunderta e kesaj, pikerisht kerkimi i pamend i atij "dikriminimit" fetar, pra i mendimit se vajzat myslimane nuk mund te studiojne pa u dalluar nga te tjerat nepermjet shamise!!
    Qarte Shqimjanii trim?!
    Ty te ka verbu urrejtja mllefi dhe nuk don te kuptosh,ne nuk po kerkojm te ndryshoj planprogrami ne deshirojm qe femijet tan te shkollohen a kupton tash apo jo ,e jo te perjashtohen kjo nuk ndodh ne shtetet e evropes ,ti thua se duhet ndjekur evropen edhe une jam i mendimit tend edhe ne i dojm ato ligje te zbatohen ne vendin ton edhe ne dojm ashtu siq shkollohen femrat me shami ne evrop te shkollohen edhe ne vendin ton

Kemi nje rast kohet e fundit ne zvicerr ,ku dy vajzave shqiptare ju be presion te heqin shamin ,ato nuk pranuan dhe familjet e tyre vendosin tju ndaloj shkollimin ,qfar beri ministria e arsimit ajo nuk e pranoj qe ato nxense te mbesin pa shkoll ju mundesoj te shkollohen nuk e pranoj kerkesen e prinderve ,ne fund trumfuan edhe ne gjykat ,arsimtaret zyicrran te krishter deklaruan se ne nuk na pengon shamia ,poashtu vepruan edhe nxensit e krishter te cilet i perkrahen ato dy vajza shqiptare , ndersa te ne ne vend se arsimtaret tan te veprojnashtu si koleget e tyre keta gezohen kur te perjashtohet nje nxenes nga shkolla sepse ne nuk deshirojm ti shohim te tjert me te shkolluar se vetveten ky eshte mentaliteti shqiptar , gjithmon deshirojm qe vellaun ton ta shkelim

Keto qe the(ndoshta ti ke edhe provat), nuk ndodhin edhe ne Maqedoni, Serbi, Shqiperi, etj??!!
    Prape une s'kuptoj se ç'lidhje ka Kosova me Sirine!!!!
    Do ta kuptosh me von sepse nje dit do perfundoj durimi

i/e regjistruar Maska e Fehmikaciu
    Anëtarësuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,006

I dashur Fehmi!!
    Pajtohem gati katerciperisht me pikepamjen tende dhe me vjen shume mire qe nje mesues, lufton per perhapjen e drite-dijes edhe jashte mjedisit ngushtesisht shkollor!
    Ne shkolle duhet te mesohen shkencat, perveç gjuhes shqipe dhe historise se kombit dhe, çdo gje duhet te behet ne baze te rregullave qe udheheqin çdo lloj aktiviteti shoqeror!
    Nese rregullat ndalojne çfaredolloj shfaqjeje fetare, atehere nuk ka fare vend per diskutim; shteti eshte laik dhe si i tille, nuk mund te lejoje qe shkolla te perzihet me dogma fetare te cilitdo lloji qofshin, e kete e them si katolik !!
    Feja nuk mund te nderthuret me procesin e edukimit shkollor te nje femije ne truallin shqiptar e kjo per shume arsye, qofshin historike e qofshin thjesht didaktike-kulturore.
    Jashte shkolle askush nuk ndalon njeri qe te vere shamija, çarçafe, jorgane apo dysheke mbi krye; sekush le te jete fetar i verber sa te doje, ndersa ne shkolle, eshte detyre e shtetit te vigjeloje mbi barazine dhe lirine e mendimit te çdo nxenesi, duke u kujdesur keshtu per filizat e Shqiptareve te se ardhmes!!
    Jarigas ju faliminderit per respekt,nuk jam talent per shkrime te bukura dhe shum pak mirrna me shkrime,gjuha ime eshte MATEMATIKA dhe problemet bashkohore te teknologjis se lart,dhe softveret industrial qe mundesojn rregullimin dhe procesin teknologjik te zingjirit te prodhimit,jam tri vjet i trajnuar me Ekspertet gjerman ne korporaten energjetike te STATVERGE LAJPCIGUT,i certifikum nga kjo korporat e madhe nderkomtare,dhe njohurit e fituara i shperndaj per puntoret dhe ingjinjeret tan,qe Dardania e jon te mos jet ne terr,energjia eshte srategjia e nje shteti nese deshton ajo pasojat jan katastrofike,
    Mua nuk me interesojn thashethanet,un deshiroj qe populli i yn te ket njerz te zot te shkences dhe te teknologjis,kurse ky forum eshte ushqim shpitror per mua dhe nje mundesi te shprehi mendime te ndryshme,ne inters te perbashket nacional.
    Ju pershendes dhe qdo te mira nga ju.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Kete e ke nga Kurani ti djalosh, apo nga studimi i tepert??!!
    Si mundet qe nje person(per me teper gjysmanalfabet si ti) te shprehet keshtu per mesuesit??!!
    Turp t'ju vije!!!
    Nga nxenesi i Kuranit hoxhe i nderuar Omer Bajrami e ka
    Ja ku eshte frymezuar ky trimi yne:
    Mëso fenë tënde pdf Shtyp Email
    E martë, 20 Shtator 2011 04:23

Vëllezër të nderuar, kontradikat e çuditshme janë të shumta në këtë kohë. Për shumicën e tyre jemi dëshmitarë të gjithë. Kontradikta, të cilave vështirë mund të ju gjendet kuptimi dhe arsyetimi. Megjithatë, gjërat e tilla ekzistojnë në mesin e muslimanëve të kësaj kohe. Prej kontradiktave të çuditshme, është edhe:

Dhënia përparësi diturisë që është farz kifajeh para diturisë që është farz ajn.

Çka don të thotë kjo? Dituria ndahet në dy lloje:

1-Farz Ajn: Dituri të cilën obligohet ta dijë çdo musliman i cili është në moshë madhore dhe mentalisht i shëndoshë. Si: Imani (në formë të përgjithshme), pastërtia, namazi, agjërimi, hallalli, harami, etj.

2-Farz Kifajeh: Dituri të cilën nëse e posedon dikush prej një populli, i gjithë populli lirohet prej mëkatit për mosposedimin e asaj diturie. Si: Studimi i hollësishëm i gjërave të fesë, mësimi i Kur’anit përmendësh, mësimi i haditheve, etj. Gjithashtu dhe: Studimi i shkencave të nevojshme për popullin, pa të cilat i gjithë populli vuan dhe mbetet i mangët.

Por për FAT të KEQ, shumica e njerëzve i kanë ngatërruar gjërat, dhe i japin përparësi diturisë e cila nuk është e obliguar për të gjithë, duke e anashkaluar diturinë e cila është obligative për të. Sot vështirë është të gjeshë të rinjë pa shkollë të mesme, e mos të flasim për shkollë tetëvjeçare. Shkollë në të cilën fëmiu pa ndërpre duhet të shkojë tetë vite me rradhë, për të mësuar ca gjëra të kësaj bote. Ndërsa në të njëjtën kohë, vështirë është të gjeshë të rinjë të cilët kanë ndarë kohë, jo për tetë vite, por së paku tetë muaj, për të mësuar fenë e tyre dhe gjërat kryesore të saj. Sa prej të rinjëve sot e njohin gjuhën angleze, ndërsa në të njëjtën kohë nuk dijnë as dy fjalë të gjuhës së Kur’anit? Sa prej tyre janë në gjendje të lexojnë në gjuhë të ndryshme të botës, ndërsa nuk janë në gjendje të dallojnë dy shkronja të Kur’anit? Sa prej tyre janë në gjendje të numërojnë emra të filozofëve, shkencëtarëve, sportistëve dhe artistëve, e nuk janë në gjendje të numërojnë emrat e pejgamberëve, apo dhjetë sahabeve të përgëzuar me Xhenet? Sa prej tyre janë në gjendje të flasin për kopmjuterin dhe programet e ndryshme të tij, për internetin dhe shfrytëzimet e manipulimet e tij, ndërsa në të njëjtën kohë nuk janë në gjendje të flasin dy fjalë për shehadetin dhe kushtet e tij, për teuhidin dhe llojet e tij, për shirkun dhe rrezikun e tij? Sa prej tyre ia kanë bërë vetes obligim mësimin e së paku një ajeti apo një hadithi në ditë? Sa prej tyre e kanë lënë librin e fesë të hapur, për të vazhduar më tutje në leximin e tij? Sa prej tyre mbajnë fletoret me veti, për shënimet e gjërave të dobishme të cilat i dëgjojnë nëpër ligjerata të ndryshme fetare? Sa prej tyre prezentojnë së paku te një hoxhë rregulisht, për të mësuar fenë e tyre? Ndërsa në të njëjtën kohë, shkollat janë të mbushura me nxënës të cilët kërkojnë dituri në të cilën nuk përmendet Islami fare.

E kjo vërtetë është një kontradiktë e çuditshme. Në vend se muslimanët t’i japin përparësi mësimit të gjërave kryesore të fesë, për të cilat do të japin llogari para Allahut, ua ndërrojnë gjërave vendin, dhe u japin përparësi lëmive të ndryshme të kësaj bote. Me këtë, nuk themi se lëmitë shkencore nuk janë të dobishme apo të rëndësishme, por themi se mësimi i fesë është më parësor dhe obligativ.

Anëtarësuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,006

Citim Postuar më parë nga Shtimjanii Lexo Postimin
    Eshte e vertet qe kemi derdhur gjak ,dhe vet i kemi ndertu me njersen ton ,a eshte e drejt mor fehmi trimi qe per nje pelhur qe ka ven ne kok te perjashtohet , e ndoshta babai apo gjyshi i saj ka dhen pare me ndertu ate shkoll e sot ti perjashtohet mbesa apo bija per shkak te nje pelhure kjo eshte turp ,vetem njerzit e prishur vetem komunistat i bejn dhe i perkrahin keto gjera , atje shkohet per dije o femhi

As ne nuk kerkojm me shum thjesht te jemi te barabart nese nje femre i lejohet te vej kapuq apo te shkoj me minifund apo te lyhet e te ngjyhet pse mos ti lejohet nje femres tjeter te shkoj me shami,ky eshte nje diskriminim ,

Populli jon eshte tu duru shum, qe sebedoj qe ndonje popull i evropes do duronte kaq shum , frikohem se nese vazhdojn keshtu komunistat nje dit do ta humb populli durimin dhe mund te behet me zi se ne egjipt e siri ,por shpersojm qe te mbushen men udhheqsit tan
    Perjashtimi nga shkolla eshte forme e dhunshme e zgjidhjes se problemit,kjo e ule moralin shpirteror te nxeneses,ai drejtor nuk ka zgjedh problem,por problemin e ka thelluar me shume,me vjen keq nga kjo nxenese,por edhe nxensja duhet ta kuptoj se LIGJI eshte LIGJ,ne nuk mundemi te jemi mbi ligj,sepse ligji parasheh si te mirat,por edhe anen tjeter kuptohet.
    Duhet ti respektojm ligjet e shtetit ton,sepse shteti yn eshte i vogel,dhe menyren dhe kualitetin e jeteses ne e permiresojm duke respektuar LIGJIN.

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Ane,

Llajk per shkresën që e solle !

I sugjeroj vellezerve dhe motrave të mia musliman/e që ta lexojn kete përkujtes !

Anëtarësuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,006

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Nga nxenesi i Kuranit hoxhe i nderuar Omer Bajrami e ka
    Ja ku eshte frymezuar ky trimi yne:
    Mëso fenë tënde pdf Shtyp Email
    E martë, 20 Shtator 2011 04:23

Vëllezër të nderuar, kontradikat e çuditshme janë të shumta në këtë kohë. Për shumicën e tyre jemi dëshmitarë të gjithë. Kontradikta, të cilave vështirë mund të ju gjendet kuptimi dhe arsyetimi. Megjithatë, gjërat e tilla ekzistojnë në mesin e muslimanëve të kësaj kohe. Prej kontradiktave të çuditshme, është edhe:

Dhënia përparësi diturisë që është farz kifajeh para diturisë që është farz ajn.

Çka don të thotë kjo? Dituria ndahet në dy lloje:

1-Farz Ajn: Dituri të cilën obligohet ta dijë çdo musliman i cili është në moshë madhore dhe mentalisht i shëndoshë. Si: Imani (në formë të përgjithshme), pastërtia, namazi, agjërimi, hallalli, harami, etj.

2-Farz Kifajeh: Dituri të cilën nëse e posedon dikush prej një populli, i gjithë populli lirohet prej mëkatit për mosposedimin e asaj diturie. Si: Studimi i hollësishëm i gjërave të fesë, mësimi i Kur’anit përmendësh, mësimi i haditheve, etj. Gjithashtu dhe: Studimi i shkencave të nevojshme për popullin, pa të cilat i gjithë populli vuan dhe mbetet i mangët.

Por për FAT të KEQ, shumica e njerëzve i kanë ngatërruar gjërat, dhe i japin përparësi diturisë e cila nuk është e obliguar për të gjithë, duke e anashkaluar diturinë e cila është obligative për të. Sot vështirë është të gjeshë të rinjë pa shkollë të mesme, e mos të flasim për shkollë tetëvjeçare. Shkollë në të cilën fëmiu pa ndërpre duhet të shkojë tetë vite me rradhë, për të mësuar ca gjëra të kësaj bote. Ndërsa në të njëjtën kohë, vështirë është të gjeshë të rinjë të cilët kanë ndarë kohë, jo për tetë vite, por së paku tetë muaj, për të mësuar fenë e tyre dhe gjërat kryesore të saj. Sa prej të rinjëve sot e njohin gjuhën angleze, ndërsa në të njëjtën kohë nuk dijnë as dy fjalë të gjuhës së Kur’anit? Sa prej tyre janë në gjendje të lexojnë në gjuhë të ndryshme të botës, ndërsa nuk janë në gjendje të dallojnë dy shkronja të Kur’anit? Sa prej tyre janë në gjendje të numërojnë emra të filozofëve, shkencëtarëve, sportistëve dhe artistëve, e nuk janë në gjendje të numërojnë emrat e pejgamberëve, apo dhjetë sahabeve të përgëzuar me Xhenet? Sa prej tyre janë në gjendje të flasin për kopmjuterin dhe programet e ndryshme të tij, për internetin dhe shfrytëzimet e manipulimet e tij, ndërsa në të njëjtën kohë nuk janë në gjendje të flasin dy fjalë për shehadetin dhe kushtet e tij, për teuhidin dhe llojet e tij, për shirkun dhe rrezikun e tij? Sa prej tyre ia kanë bërë vetes obligim mësimin e së paku një ajeti apo një hadithi në ditë? Sa prej tyre e kanë lënë librin e fesë të hapur, për të vazhduar më tutje në leximin e tij? Sa prej tyre mbajnë fletoret me veti, për shënimet e gjërave të dobishme të cilat i dëgjojnë nëpër ligjerata të ndryshme fetare? Sa prej tyre prezentojnë së paku te një hoxhë rregulisht, për të mësuar fenë e tyre? Ndërsa në të njëjtën kohë, shkollat janë të mbushura me nxënës të cilët kërkojnë dituri në të cilën nuk përmendet Islami fare.

E kjo vërtetë është një kontradiktë e çuditshme. Në vend se muslimanët t’i japin përparësi mësimit të gjërave kryesore të fesë, për të cilat do të japin llogari para Allahut, ua ndërrojnë gjërave vendin, dhe u japin përparësi lëmive të ndryshme të kësaj bote. Me këtë, nuk themi se lëmitë shkencore nuk janë të dobishme apo të rëndësishme, por themi se mësimi i fesë është më parësor dhe obligativ.
    Ane ne jemi SHQIPETAR,pasardhes te fisit te lashte ILIR te DARDANVE,kemi gjuhen tone te embel SHQIPE,e bekuar nga ZOTI i yn i meshirshem ,pse te mesoj ARABISHT,ta nenqmoj gjuhen time SHQIPE,kjo gjuhe e embel,e folur dhe e shkruar nga lashtesia,te bastardohet,dhe te jete nen GJUHET e huaja.
    Sigurisht qe jam MUSLIMAN per nga feja,por per nga kombi jam shqipetar,dhe jam i edukur ne frymen e atdhedashuris,sinqeritetit dhe beses shqipetare.
    Dardania apo kosova eshte toke ARBERORE,gjuha e popullit eshte SHQIPJA,ketu vetem shqipe duhet te flitet,lutjet fetare si dhe adhurimi ne ZOT duhet te behet shqip,sepse edhe me pare e ceka se gjuha jon eshte e bekuar nga ZOTI i yn,deshmi per kete eshte mbijetesa shekullore,pra nuk duhet ta nenqmojm ket dhurat te madhe te ZOTIT krijuesit te gjithsis.

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga Fehmikaciu Lexo Postimin
    Ane ne jemi SHQIPETAR,pasardhes te fisit te lashte ILIR te DARDANVE,kemi gjuhen tone te embel SHQIPE,e bekuar nga ZOTI i yn i meshirshem ,pse te mesoj ARABISHT,ta nenqmoj gjuhen time SHQIPE,kjo gjuhe e embel,e folur dhe e shkruar nga lashtesia,te bastardohet,dhe te jete nen GJUHET e huaja.
    Sigurisht qe jam MUSLIMAN per nga feja,por per nga kombi jam shqipetar,dhe jam i edukur ne frymen e atdhedashuris,sinqeritetit dhe beses shqipetare.
    Dardania apo kosova eshte toke ARBERORE,gjuha e popullit eshte SHQIPJA,ketu vetem shqipe duhet te flitet,lutjet fetare si dhe adhurimi ne ZOT duhet te behet shqip,sepse edhe me pare e ceka se gjuha jon eshte e bekuar nga ZOTI i yn,deshmi per kete eshte mbijetesa shekullore,pra nuk duhet ta nenqmojm ket dhurat te madhe te ZOTIT krijuesit te gjithsis.
    Qete Fehmi, shko nje here ne xhami dhe do e kuptosh qe imami predikon ne shqip. Nuk te kerkohet gjuha arabe per te qen musliman i mir. Ajeter kuranore thuhen nje here ne arabisht nga hoxhallaret, pershkak autenticitetit te saj, dhe pastaj behet adaptimi ne gjuhen shqipe, sepse perkthimi i sakt, nuk eshte i mundshem.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131

Do te rregullohet kjo pun nje dit , ky esht diskriminim i papar ne bot , shum posht kemi ren si popull.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Faqja 11 prej 16 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •