Close
Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 85

Tema: Diagnoze

Pėr: Diagnoze

nuk me duket se vendosa ndonje ne ngut per te shkruajtur shkrime te gjata! Une paraqita nje shkrim (revisten e njeh dhe Clinical Problem Solving si tematike e njeh dhe kete gje nuk e ve ne dyshim) dhe po mundohesha ta vendosja pjese pjese ne menyre qe te arsyetohej! Mund te kishte qene nje gje e bukur fundja edhe per te folur me mjeke shqiptare ku tema te ishte si nje tip "kafeje" e jo arsyeja kryesore. Nuk e kisha me ngut me vendos te gjitha pjeset per nje dite pamvaresisht se pastaj kurioziteti i shtyen te tjeret te kerkojne me teper info!
    Sic je marre ti 8 ore sot jam marre edhe une dhe si ty me nje gjuhe qe nuk eshte gjuha ime! Edhe une mendohem 2 here per te dhene nje fjale dhe ta siguroj qe pyes persona ose kerkoj ne google fjalet sa me te aferta me ato shqipe per te mos i zevendesuar me fjalet e huaja (ne pamundesi pastaj i shenoj ne kllapa qe gjithsesi te mos i humbe kuptimi origjinal)! Dhe te siguroj qe shume fjale terminologjie ne shqip i kam mesuar pikerisht ne kete menyre!
    Think Different! Think Again!

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559

Mė fal pėr ndėrhyrjen pra dhe mos e kupto ndėrhyrjen time si ,,prishje teme''. Nė kėtė kontekst, je i lirė tė postosh tė tjera raste
    Elegance is an attitude.

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665

Mos u merzisni kot,
    Une e vleresoj nismen e atij, te pakten si intelektuale te arrijme te komunikojme pa ofenduar.
    Nganjehere eshte veshtire te gjenden fjalet ne shqip per ata qe kane studjuar jashte , por te pakten termen kuptohen.
    Keto raste tregon edhe nje here qe mjekesia nuk eshte nje shkence ekzakte dhe pas cdo shenje mund te fshihet gjithcka ose asgje.
    Kurajo te gjitheve ,ikni mesoni tani se na late pa mesuar
    Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830

Mendoja se intoksikimi I monoksidit te jepte karakteristiken e buzeve te kuqe/ "cherry lips"

i/e regjistruar Maska e teta
    Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    2,005

ajde nje pyetje ga une:

target diagnoza diferenciale per pacientin ne moshe te mesme,qe: gadualisht fiton nje te ushtim ne nje vesh dhe timpanometria del e rrafshet (metode per egzaminimin e presionit ne veshin e mesem) ne kuptimin qe rritet presioni negativ ne te,ndersa membrana timpanike eshte intakte lehtas e terhequr mbrenda.

ok edhe nje element lehtesues: ulje e nje harku palatinal ne raport me ate te anes tjeter,dhe gjakderdhje te herpashershme nga hunda?

Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665

teta cjane keto pyetje super specializuese
    bena pyetje me telehta

i pitje nga une
    keni nje pacient diabetik trajtuar me insuline, ne nje moment bie ne kome hypoglicemik, infermiera nuk i gjen vene per ti injektuar glukoze, pacienti inkoshtient nuk ka mundesi te marre asnje gje nga goja
    cfare duhet bere????
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Marya : 14-02-2013 mė 08:05

Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    2,005

marya,per kete tenden do beje nje hile neser do ta pyes diabetologun e do bej kinse e gjeta vet

por kete timen
    eshte shum e lehte vetem se duhet gjend vendi ku i lidh gjitha keto simtome...ajt po te le edhe pak te mendosh

Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    2,005

po ajt se po e provoi njehere

nje ampull glykagon intramuskulare?
    po?

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559

Citim Postuar mė parė nga teta Lexo Postimin
    ajde nje pyetje ga une:

target diagnoza diferenciale per pacientin ne moshe te mesme,qe: gadualisht fiton nje te ushtim ne nje vesh dhe timpanometria del e rrafshet (metode per egzaminimin e presionit ne veshin e mesem) ne kuptimin qe rritet presioni negativ ne te,ndersa membrana timpanike eshte intakte lehtas e terhequr mbrenda.

ok edhe nje element lehtesues: ulje e nje harku palatinal ne raport me ate te anes tjeter,dhe gjakderdhje te herpashershme nga hunda?
    Po e nis nga grafiku i timpanometrisė, meqė ėshtė i rrafshėt, si njė tregues pėr shqetėsime tė veshit tė jashtėm apo tė mesėm. Ajo qė dyshohet ėshtė njė seromykotympanum (ang. otitis media with effusion), pra lėng me karakter jo tė qelbėzuar nė veshin e mesėm pas njė (timpani) daulle veshi intakte, i cili nuk tregon shenja qelbėzimi/infeksioni.

Patofiziologjia
    Pasojė e njė mosfunksionimi tė gjatė tė tubit auditiv ėshtė shtypja e ulėt nė veshin e mesėm, qė shkakton zhvillimin e njė sekreti (Transsudat/Exsudat), i cili nga ana e tij nuk mund tė transportohet drejt Tubit eustachii pėr nė hapsirėn hundė/fyt. Kemi shndėrrimin e mukozės nė njė sekret tė trashė multiepitelial qė prodhon akoma mė shumė mukozė edhe shkakton rėnie tė dėgjimit (humbje) deri nė 50 dezibel. Gjathashtu vėrtetohet edhe prania e baktereve apo viruseve tė ndryshme.

Si shkaqe
    -Rhinosinusitis akut, Adenoiditis
    - Nasenseptumdeviacion, Sinozit kronik
    - Keqzhvillime kraniofaciale si psh Cheilognathopalatoschisis
    - shkaqe endokrinologjike si psh Myxodem
    - Refluks gastro-esophagal etj

Simptomatika klinike
    Mikroskopisht shohim te syromykotympanum njė nivel lėngu pas daulles transparente dhe shpesh tė tėrhequr pas. Nė varėsi tė viskozitetit, ky lėng duket i qartė, i verdhė apo edhe disi blu. Gjithashtu mund tė dallohen edhe flluska ajri pas daulles.
    Simptoma lokale: Te pacientėt e rritur: mosdėgjim; ndjenjė presioni nė vesh
    Simptoma tė largėta: mosdėgjim te tė dy veshėt shoqėruar me tė folur tė lartė

Diagnoza diferenciale

Nga aspekti diferencial diagnostik duke dalluar midis seromykotympanum edhe Otitis media aktute. Probleme mund tė shfaqen nqs seromykotympanuk kalon nė kėtė tė fundit.

Anamnesa

Duhet pytetur sesa nė ē'pėrmasa shtė ulja e dėgjimit dhe sa ka qė zgjat dhe po ashtu mbi zhurma tė mundshme nė njėrėn anė apo tjetėr tė veshit. Gjithashtu duhet parė nqs ka probleme nė frymėmarrjen pėrmes hundės, gėrrhitje gjatė natės apo ndonjė infekt tė rrugėve tė sipėrme tė frymėmarrjes ( ndonjė trajtim me antibiotik), sėmundje alergjike.

Vizita

Mikroskopi e tė dyve veshėve si edhe e daulleve plus mėnyrėn Valsalva
    Shikimi i zgavrės sė gojės dhe e Oropharynx-it si edhe Rinoskopia ateriore tregon pėr ndonjė infekt apo ndonjė patologji tė septumit.

Vizitė pėr tė parė funksionimit

Testi i pirunit sipas Weber apo Rinne-s
    Tonaudiogramm
    Tipike tejēimi i tingullit nė vlerėn 10-50 dB.
    Timpanogrami del i rrafshėt--> (Typ B) kemi patjetėr(85-100%)seromykotympanum
    --> nqs grafiku ėshtė i zhvendosur majtas(Typ C), kemi seromykotympanum –100 deri –199 mm H2O nė 17%, mė pak se –200
    mm H2O deri nė 55%

Terapinė etj s'kam mė nerva lol
    Elegance is an attitude.

Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665

nqs angi i shkruan keto gjera pa patur librat perpara syve atehere do i thoja bravo

Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •