Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 73
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-12-2012
    Postime
    60

Për: Lobi i analistëve anti-Ortodoksië - po destabilizon dhe po izolon Shqipërinë

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    do beje mire te shihje mentalitetin tend personal, prej kamikazi.
    je shume i vogel te besh analiza religjioni.
    problemi jot eshte se ti njeh vetem greqine me mentalitetin e saj te kalbur ortodoks more djale, e pra perendimi e ka tejkaluar krishterimin, njerezit jane ose afetare ose agnostike ose new age generation, mesjeten me dark ages europa ka shekuj qe e ka kaluar, a ke ndonjefare ideje ca eshte dark ages(mesjeta e erret e krishterimit)? ajo qe po jeton sot greqia me ortodoksizmin e saj dhe me qindra miliarde euro borxhe.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Për: Lobi i analistëve anti-Ortodoksië - po destabilizon dhe po izolon Shqipërinë

Citim Postuar më parë nga Korca 123 Lexo Postimin
    Ketu jemi ne nje mendje,te gjithe ata qe perdorin fene per qellime politike bejne gabim shume te madh dhe ne duhet te jemi te kujdesshem qe te mos sulmojme fene per gabimet qe kryejne njerezit ne emer te asaj feje.Ne fund te fundit nuk ka pyll pa derra...
    problemi eshte kur ne krye te pyllit eshte derri...per kete behet kjo bisede

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar më parë nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    problemi eshte kur ne krye te pyllit eshte derri...per kete behet kjo bisede
    nqs i referohesh janullatosit nuk besoj se ke te drejte,une personalisht e kam degjuar disa here kur ka vizituar korcen,madje para disa vitesh festoi 80 vjetorin ne korce dhe me shaka u shpreh se ndjehet nje shqiptar i vogel nga korca 18 vjecar(behet fjale per 2009 kur kishte 18 vjet qe ndodhej ne shqiperi) dhe ne raste te tjera nuk e kam degjuar asnjehere te meret me politike antishqiptare sic perflitet kaq shume...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

nqs i referohesh janullatosit nuk besoj se ke te drejte,une personalisht e kam degjuar disa here kur ka vizituar korcen,madje para disa vitesh festoi 80 vjetorin ne korce dhe me shaka u shpreh se ndjehet nje shqiptar i vogel nga korca 18 vjecar(behet fjale per 2009 kur kishte 18 vjet qe ndodhej ne shqiperi) dhe ne raste te tjera nuk e kam degjuar asnjehere te meret me politike antishqiptare sic perflitet kaq shume...
    po po shqiptar i vogel,dhe nga ana tjter gjithe agimi i arte dhe para tyre gjithe ultranacionalistet greke kane kaluar neper kisha,dhe nuk ka thene asnje fjale,asnje akt distancimi,ka gati 1 jave nga intervista e fashistit dhe per kete asnje fjale,nje tip denimi dicka,fjala vorioepir ne gojen e tij ne cdo interviste qe ai jep,etj etj qe i kemi thene dhe ti mos i perserim prape,pra ketu eshte problemi,sepse per fat te keq ti e degjove dhe vete greqia ka ende ne zbatim ligjin e luftes me ne sic tha papas,dhe mos mendo se ata qe tha papas i mendon vetem ai,te njejtat ide kane te gjithe ne paralamentin grek gje tjeter qe nuk i thojne hapurazi sic beri papas,pra kur kryepeshkopi te marr nje qendrim te hapur per gjithe keta probleme atehere mbase ndryshojne gjerat persa i perket personalitetit te tij
    Ndryshuar për herë të fundit nga BLEDI_SH : 03-02-2013 më 13:45

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964

Parrulla te qarta filogreke keto.
    Askush ska ndemend te persekutoje ortodoksit shqiptare.
    Ortodoksit greke ne Shqiperi po aty kerkojuni qe mos ti quajne greke shqiptaret ortodokse.
    Bejeni kishen shqiptare nga maja ne fund e shikojeni domerret kush me te apo jo.
    Aq sa merren me kishen tjeter apo me myslimanet do meren dhe meju ortodoksit shqiptare.
    Albania Uber Alles

Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar më parë nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    po po shqiptar i vogel,dhe nga ana tjter gjithe agimi i arte dhe para tyre gjithe ultranacionalistet greke kane kaluar neper kisha,dhe nuk ka thene asnje fjale,asnje akt distancimi,ka gati 1 jave nga intervista e fashistit dhe per kete asnje fjale,nje tip denimi dicka,fjala vorioepir ne gojen e tij ne cdo interviste qe ai jep,etj etj qe i kemi thene dhe ti mos i perserim prape,pra ketu eshte problemi,sepse per fat te keq ti e degjove dhe vete greqia ka ende ne zbatim ligjin e luftes me ne sic tha papas,dhe mos mendo se ata qe tha papas i mendon vetem ai,te njejtat ide kane te gjithe ne paralamentin grek gje tjeter qe nuk i thojne hapurazi sic beri papas,pra kur kryepeshkopi te marr nje qendrim te hapur per gjithe keta probleme atehere mbase ndryshojne gjerat persa i perket personalitetit te tij
    Nuk eshte detyre e nje drejtuesi te nje komuniteti fetar ti pergjigjet cdo teorie idiote qe flet qofte edhe kristo papas sepse ai nuk eshte nje lider politik por nje lider shpirteror.Por megjithata ai para 1 jave se te jepej intervista tek zheji u shpreh ne nje interviste ne greqi se duhet te izolohen zerat ekstremiste dhe duhet te punojme per prosperitetin e perbashket te te dy vendeve dhe foli kunder ksenofobise qe shprehin greket ndaj te huajve dhe vecanerisht shqiptareve...

Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar më parë nga juanito02 Lexo Postimin
    Parrulla te qarta filogreke keto.
    Askush ska ndemend te persekutoje ortodoksit shqiptare.
    Ortodoksit greke ne Shqiperi po aty kerkojuni qe mos ti quajne greke shqiptaret ortodokse.
    Bejeni kishen shqiptare nga maja ne fund e shikojeni domerret kush me te apo jo.
    Aq sa merren me kishen tjeter apo me myslimanet do meren dhe meju ortodoksit shqiptare
    .
    Kam shume dyshime per kete sepse po shoh se po sulmohet edhe nje shqiptar si mitropoliti i korces qe eshte kanditati me favorit per ta zevendesuar janullatosin.Pra nga keto fakte duket se nuk eshte nje sulm kunder thjesht janullatosit por ndaj gjithe kishes

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Nuk eshte detyre e nje drejtuesi te nje komuniteti fetar ti pergjigjet cdo teorie idiote qe flet qofte edhe kristo papas sepse ai nuk eshte nje lider politik por nje lider shpirteror.Por megjithata ai para 1 jave se te jepej intervista tek zheji u shpreh ne nje interviste ne greqi se duhet te izolohen zerat ekstremiste dhe duhet te punojme per prosperitetin e perbashket te te dy vendeve dhe foli kunder ksenofobise qe shprehin greket ndaj te huajve dhe vecanerisht shqiptareve...
    ah mor shok.ata qe tha ai ne intervisten e tij ishin per akz sepse mbase e mban mend ato dite akz kishte bere ca deklarata,per akz flet ai,por persa i perket ultranacionalisteve dhe ghithe atyre qe duan lufte me shqiperine dhe qe enderrojne akoma ''voriopirdh'',dhe me beso jane te shumete,jasht kufirit,as qe i ze me goje,dhe e di pse? sepse askush nuk e mohon atdheun e vet pra eshte e logjikshme qe ai do mbaje anen e grekut,pra edhe nje here ketu eshte problemi,se si tia bejme qe ana e grekut eshte kunder interesave tona kombetare?!

i/e regjistruar Maska e Fehmikaciu
    Anëtarësuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,006

Citim Postuar më parë nga korca 123 Lexo Postimin
    po mire atehere kur nuk e di si eshte xhamia nga brenda,a nuk duhet ta denojme kete veprim dhe pse nuk bertet njeri per kete gje po ngelët duke share ortodokset dhe "janullen',qe erdhi ketu dhe mesoi shqip dhe ringriti nje kishe nga germadhat qe e katandisi komunizmi...
    djema,djema,leni punt e fes secili le te mirret me fen e vet,keto gjera na kan kushtuar shtrejt gjat historis,qmimi nuk ka qen ne lek e ne dollar por me gjak dhe me vuajtje,numroni deri ne tre,dhe logjikoni ku na qon kjo rrug.
    Arbreshet e italis eshte nje mesim se si duhet te rruhet pasuria kombetare,dhe identiteti kombetar me shekuj.
    Eshte koha e fundit qe merremi me keto sene te kota,nese popullit i pelqen nje klerik fetar pse athere ne bejm polemika,vetedia e popullit eshte e arsyeshme,nese jo athere dote vjen naj person si enver hogja me 70perqind te vetive qe i ka disonuar ai gjat sundimit komunist.
    Pa keqkuptime shum gjak u derdh ,per shkak te mospajtimeve kombetare,kisha orthodokse shqipetare ka egzistenc gati 2000vjeqare,athere din ti zgjedh problemet e veta ishalla zoti per hir te martirve e udhzon ket kishe,ne zhvillimin e vetedijes kombetare,e kam me sinqeritet,sepse te paret e fisit tim kan qen te keti riti fetar,,,,ju pershendes dhe kerkoj falje,nese me shkrimin tim ofendoj ndoke ne ket forum.

i/e regjistruar Maska e Fehmikaciu
    Anëtarësuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,006

Citim Postuar më parë nga albo Lexo Postimin
    pirro:

Artur zheji eshte masha qe te tjeret perdorin qe te mos iu digjet dora. Ai punon per news24, artopalanti i duces ne shqiperi qe me sa duket i eshte bashkuar artopalantit te sulltanit ne shqiperi, top channel. E perbashketa e interesave turke dhe italiane ne shqiperi eshte pikerisht, frenimi i ngritjes se faktorit shqiptar ne ballkan dhe ndalja me cdo kusht e integrimit evropian dhe ballkanik te shqiptareve. Turqit deh italianet nuk duan qe shqiperia te pranohet me te drejta te plota ne evrope kur vete turqia eshte lene jashte evropes. Italianet e turqit se bashku nuk duan qe shteti shqiptar e ai grek te kene maredhenie te fqinjesise se mire e te rrisin bashkepunimin, pasi kjo do te thote qe ata nuk mund ti fusin dot hundet ne punet e brendshme te shqiperi. Dy pushtuesit e shqiperise, turqia dhe italia, kane 100 vjet qe u propagandojne shqiptareve idene e "armikut grek e serb" ne menyre qe ta kthejne shqiperine e shqiptaret ne koka turke qe i presin sa here qe ua do puna.

Ajo qe eshte shqetesuese, ajo qe eshte e turpshme, ajo qe do te kete pasoja te paparashikueshme, eshte qendrimi qe shteti shqiptar dhe kryeministri i vendit po mbajne ndaj kesaj situate. Sali berishen e kane zene "ethet e rruges" duke iu bashkuar korrit te tellalleve te erdoganit ne shqiperi dhe duke iu bashkuar injorances shqiptare: Nacionalisteve te rruges. Berishen e ka zene frika se tellallet e erdoganit me mbeshtetjen e pakursyer financiare qe kane nga ankaraja dhe me ortopalantet mediatiket turke ne tirane, do ti kushtojne atij pushtetin ne zgjedhjet e ardhshme. Dhe berisha i bashkohet korrit te budallenjve duke vene para interesave te shqiperise e shqiptareve interesat e tij te ngushta politike. Harron i shkreti se sa here ben deklarata te tilla ai humbet mbeshtetjen e inteligjences shqiptare dhe shton rradhet e injoranteve shqiptare.

Berisha i ka te humbura zgjedhjet e qershorit me qendrimet qe po mban. Po humbjen me te madhe berisha nuk do ta kete ne qershor, do ta kete ne faqet e historise se shqiperise. Njeriu qe per 20 vjet punoi me mish e me shpirt te arritur integrimin ushtarak, politik dhe ekonomik te vendit te tij ne evrope, eshte duke i vene flaken gjithe ketyre arritjeve me doren e tij.

Albo
    albo pershendetje, analiza e juaj ne ket artikull sipas mendimit tim eshte e sakte,e analzova si shkrim,ne do ta kemi qelsin e suksesit historik,dhe do ta fitojm, vetem nese mendojm me mendet tona si shqipetar,te mos i permendi sakrificat e rilindasve per qashtjen kombetare,nese mendojm si shqipetare,uniteti kombetar duhet forcuar dhe vepruar vetem ne drejtim te qashtjes madhore,nuk ben te biem viktim te disa individve me qellim apo pa qellim shtiejn perqarje kombetare permes disa shenimeve per intersa personale apo te huaja, zoti do te jet me ne vetem nese jemi te bashkuar,duhet vashdimisht ti rikujtojm porosit e rilindasve te tan nese eshte nevoja edhe 1000her,ato jan udhzime qe na tregojn rrugen si mojsiu popullit te vet.
    Mua shum me vjen keq pse gjith keto telashe i shkaktoj keta gazetar apo politikuaj,kur formula eshte e thjesht forcimi i unitetit te popullit shqipetar jo me fjal por me pune.
    Fati historik deshti qe ne populli shqipetar te jetoj me tri fe,dhe fort mir e dim sa na ka kushtu ky fenomen kombetar,kur te tjeret i kan pas intersat ndaj teritoreve historike kombetare,ata vashdimish kan luajtur me letrat fetare,tani vedija jon kombetare eshte zgjuar dhe jemi te vetedishem qka po veprojm dhe cilin drejtim jemi duke e marur,pra zot udhzona ne rugen e drejt,dhe forcona zemrat te ecim ne rugen e duhur,shum pershendetje nga une
    fehmiu.

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •