Postuar mė parė nga
LinaNur
Te arrihet nje bindje ne Zotin nga nje ateist kerkohen edhe shkaqe, sot nuk mund te besh nje dialog me te tille, jane ata qe fillojne me mendjemadhesinė, pastaj ikin nga debati - shkaku i frikes, e vetmja gje qe mbajn parim strikt eshte "te mos humbin orientimin e tyre", pavasishtė fjaleve.
Ajo cfare e shoh racionale kėso raste une, eshte argumentimi me Krijimin qofte te njeriut ose nje krijese tjeter perkitazi me gjerat reale qe ai/ajo i sheh, ndien afersisht. E vetmja gje me e mundshme eshte kjo!
Ndoshta eshte lexuar nje storie rreth nje ateisti porse do e paraqes sa per ilustrim te temes.
"Nje djal i ri,i cili shkoi per studime jasht vendit per nje kohe mjaft te gjate. Pasi kthehet nga studimet, ai kerkon nga prinderit e tij qe ti gjejn atij nje dijetar religjioz ose ekspert, i cili do t’mund t’ju pergjigjej 3 pyetjeve te tij. Me ne fund, prinderit e tij gjeten nje dijetar musliman.
Ja dialogu mes tyre pastaj:
Ateisti: Kush jeni ju? A mund t’ju pergjigjeni pyetjeve te mia?
Dijetari: Une jam njeri nga roberit e Zotit dhe me ndihmen e Tij, do te jem ne gjendje t’u pergjigjem pyetjeve tua.
Ateisti: Jeni i sigurt? Shume profesore dhe ekspert nuk kane qene ne gjendje t’u pergjigjen pyetjeve te mia.
Dijetari: Do te provoj me te miren.
Ateisti i thotė: Kam 3 pyetje, pyetja 1, a ekziston Zoti? Nese po, ē’forme ka? Pyetja 2, cka eshte Fati? Dhe pyetja 3, nese djalli eshte krijuar nga zjarri,pse ne fund ai hudhet ne ferr gjersa ferri eshte krijuar nga zjarri gjithashtu. Kjo padyshim se nuk do ta lendoj ate aspak, perderisa djalli&ferri (xhehnemi) jane te krijuara nga zjarri.
Papritmas, dijetari qelloi te riun ne fytyre. I riu (ndjeu dhembjen): Perse zemrohesh ne mua?
Dijetari: Nuk jam i zemruar. Goditja ime eshte pergjigjja e pyetjeve tua.
Ateisti: Une me te vertet nuk po kuptoj.
Dijetari: Si ndjehesh tani pasi te godita (qellova)?
Ateisti: Natyrisht se ndjeva dhembje.
Dijetari: Pra, a beson se dhembja ekziston?
Ateisti: Po.
Dijetari: Me trego formen e dhembjes!
Ateisti: Nuk mundem.
Diejtari: Kjo eshte pergjigjja ime e pare. Te gjithe ne e ndjejme ekzistencen e Zotit mirepo pa qene ne gjendje per te pare formen (dukjen) e tij… A ke enderruar mbreme qe une do te godas?
Ateisti: Jo.
Dijetari: A ke menduar ndonjehere qe do te marresh nje goditje sot nga une?
Ateisti: Jo.
Dijetari: Ky eshte fati pergjigjja ime e dyte…doren time me te cilen te godita ty,nga qka eshte krijuar?
Ateisti: Eshte e krijuar nga mishi.
Diejtari: Ē’fare per fytyren tende,nga qka eshte krijuar ajo?
Ateisti: Mishi
Dijetari: Si ndjehesh pas goditjes?
Ateisti: Me dhembje.
Dijetari: kjo eshte e tera. Kjo eshte pergjigjja ime e trete, edhe pse shejtani dhe ferri(xhehnemi) jane krijuar nga zjarri, nese Zoti don, edhe ferri do te behet nje vend me dhimbje per shejtanin."
Le te mar per model dhe cdo njeri i thjeshte!
Krijoni Kontakt