Close

Rezultati i Sondazhit: A jeni fetarė?

Votues
77. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Po

39 50.65%
  • Jo

38 49.35%
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 70
  1. #-9
    Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670

A jeni fetar apo jo?

Duke u nisur nga ideja qė nė botė na konsiderojnė si njė vend mysliman, e me njerėz fanatikė e fetarė etj, dua qė tė shoh se sa fetarė janė shqiptarėt. Sondazhi i Gallup i kryer nė 2010, doli se vetėm 39% e shqiptarėve ndiqnin njė fe tė caktuar dhe ishin fetarė, 61% e tė tjerėve ishin jobesimtarė, agnostikė, ose tė pafe.

Tė shohim si do tė dalė nė forumin shqiptar.

Pyetja ėshtė e thjeshtė:

A jeni fetarė?

D.m.th. a ndiqni ndonjė fe tė caktuar, dhe ajo fe ka rėndėsi nė jetėn tuaj?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Edvin83 : 29-08-2012 mė 14:48

2. #-8
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-08-2011
    Vendndodhja
    Among virtual idiots
    Postime
    326
    jo mer, ca fetari, as qe bohet fjal

3. #-7
    Lab 100% Maska e Station
    Anėtarėsuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipėri
    Postime
    6,624
    Jo, nuk ndjek asnjė besim fetar.

4. #-6
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-08-2011
    Vendndodhja
    Among virtual idiots
    Postime
    326
    Citim Postuar mė parė nga Edvin83 Lexo Postimin
    Duke u nisur nga ideja qė nė botė na konsiderojnė si njė vend mysliman, e me njerėz fanatikė e fetarė etj, dua qė tė shoh se sa fetarė janė shqiptarėt. Sondazhi i Gallup i kryer nė 2010, doli se vetėm 39% e shqiptarėve ndiqnin njė fe tė caktuar dhe ishin fetarė, 61% e tė tjerėve ishin jobesimtarė, agnostikė, ose tė pafe.

Tė shohim si do tė dalė nė forumin shqiptar.

Pyetja ėshtė e thjeshtė:

A jeni fetarė?

D.m.th. a ndiqni ndonjė fe tė caktuar, dhe ajo fe ka rėndėsi nė jetėn tuaj?
    megjithate perqindja e fetareve ne forum do te te dale me e larte se ne jeten reale, kjo per arsye sepse forumet shihen nga fetaret si vende per propagande, keshtu qe antaresohen me shumice.
    ateizmi dhe afetaret nuk bejne propagande, rrjedhimisht anetaresohen me pak neper forume.

5. #-5
    Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar mė parė nga shofer Lexo Postimin
    megjithate perqindja e fetareve ne forum do te te dale me e larte se ne jeten reale, kjo per arsye sepse forumet shihen nga fetaret si vende per propagande, keshtu qe antaresohen me shumice.
    ateizmi dhe afetaret nuk bejne propagande, rrjedhimisht anetaresohen me pak neper forume.
    Ja te shohim si do te dale. Deri tani e thyem edhe sondazhin e Gallupit .

Sa shume po i vonojne ato te dhenat e regjistrimit, ku shumica e shqiptareve jane shprehur qe nuk i perkasin asnje feje. Te gjithe ata qe njoh une keshtu kane shenuar. Ca po u bejne atyre formulareve? Se u be nje vit qe kur u be regjistrimi.

6. #-4
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-08-2011
    Vendndodhja
    Among virtual idiots
    Postime
    326
    Ja te shohim si do te dale. Deri tani e thyem edhe sondazhin e Gallupit .

Sa shume po i vonojne ato te dhenat e regjistrimit, ku shumica e shqiptareve jane shprehur qe nuk i perkasin asnje feje. Te gjithe ata qe njoh une keshtu kane shenuar. Ca po u bejne atyre formulareve? Se u be nje vit qe kur u be regjistrimi.
    ku dreqin merret vesh ne shqiperi ca bohet, lesh e li osht.
    une s'jam rregjistruar fare psh, hec e merre vesh ca kan shkruar per mua

7. #-3
    JUDO Maska e Gogi
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,669
    Po, jam fetar.

Mendoj qe shumica e shqiptareve jane fetar. Une nuk kam pa shqiptar qe nuk beson te pakten ne ZOT.

Ne kete rast jam shu e kurioz te shoh saktesisht se si kane qen te formuluara pyetjet e Gallup-it.
    “Kush ėshtė prej jush pa mėkat, le ta gjuajė i pari gurin nė tė!”

8. #-2
    Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar mė parė nga Gogi Lexo Postimin
    Po, jam fetar.

Mendoj qe shumica e shqiptareve jane fetar. Une nuk kam pa shqiptar qe nuk beson te pakten ne ZOT.

Ne kete rast jam shu e kurioz te shoh saktesisht se si kane qen te formuluara pyetjet e Gallup-it.
    Shumica e shqiptareve qe une njoh jane jofetare.

Gallup e ka pasur pyetjen keshtu: Is religion an important part of your daily life?
    A eshte feja pjese e rendesishme e jetes tende te perditshme?

Mos ngaterro besimin ne Zot me fene. Se ka njerez qe besojne ne nje qenie inteligjente qe krijoi boten, por urrejne fene dhe nuk jane aspak fetare. Keta quhen agnostike, dhe jane jofetare.

Feja eshte nje bashkesi ritesh e metodash per te mbajtur nen kontroll nje grup te caktuar njerezish dhe eshte e krijuar nga njerezit. Nuk ka asnje fakt qe feja u krijuar nga Zoti.

9. #-1
    JUDO Maska e Gogi
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,669
    Shumica e shqiptareve qe une njoh jane jofetare.

Gallup e ka pasur pyetjen keshtu: Is religion an important part of your daily life?
    A eshte feja pjese e rendesishme e jetes tende te perditshme?

Mos ngaterro besimin ne Zot me fene. Se ka njerez qe besojne ne nje qenie inteligjente qe krijoi boten, por urrejne fene dhe nuk jane aspak fetare. Keta quhen agnostike, dhe jane jofetare.

Feja eshte nje bashkesi ritesh e metodash per te mbajtur nen kontroll nje grup te caktuar njerezish dhe eshte e krijuar nga njerezit. Nuk ka asnje fakt qe feja u krijuar nga Zoti.
    Jo jo vec nje moment. Kur folim per shumicen qe njohim, une nuk mendoj nder ata Shqiptar qe mendojne qe Boten e krijoj dicka inteligjente, mirepo besojne qe Boten e krijoj Zoti ( une nuk hy nder ata sepse une jam fetar). Mos e perzi agnostizmin me me besimin ne Zot, sepse ne agnostizem hyn edhe e mbinatyrshmja, dicka e pashpjegushme apo gjera te tilla , apo dicka inteligjente.

Une po them se nuk njoh Shqiptar qe beson se boten e krijoj dicka e mbinatyshme spo qenie inteligjente, mirepo besojne ne Zot.
    “Kush ėshtė prej jush pa mėkat, le ta gjuajė i pari gurin nė tė!”

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-08-2011
    Vendndodhja
    Among virtual idiots
    Postime
    326
    Citim Postuar mė parė nga Gogi Lexo Postimin
    Jo jo vec nje moment. Kur folim per shumicen qe njohim, une nuk mendoj nder ata Shqiptar qe mendojne qe Boten e krijoj dicka inteligjente, mirepo besojne qe Boten e krijoj Zoti ( une nuk hy nder ata sepse une jam fetar). Mos e perzi agnostizmin me me besimin ne Zot, sepse ne agnostizem hyn edhe e mbinatyrshmja, dicka e pashpjegushme apo gjera te tilla , apo dicka inteligjente.

Une po them se nuk njoh Shqiptar qe beson se boten e krijoj dicka e mbinatyshme spo qenie inteligjente, mirepo besojne ne Zot.
    Ti je nga prishtina, mesa po kuptoj Edvini ka fjalen per shqiperine. Po ashtu si Edvini, te gjithe njerezit qe une njoh, asnjeri nuk eshte fetar.

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •