Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 38
    i/e regjistruar Maska e peshkatari2011
    Anëtarësuar
    14-02-2011
    Postime
    258

Për: “Der Standard”: Kosova, e rrezikuar nga Islami radikal

Citim Postuar më parë nga Korca 123 Lexo Postimin
    Une nuk i kam vene vetes asnje mision te "demonizoj" ndonje fe,thjesht kam sjelle ne forum nje shkrim te nje gazete prestigjoze austriake mbi nje fenomen si vehabizmi qe duhet ta denojme te gjithe ne ketu pasi nuk i sherben aspiratave tona europiane.Une e respektoj islamin dhe nuk kam asgje kunder tij por thjesht me shqetesojne ato rryma qe e keqperdorin ate per qellime te tjera..
    O njeri, c,di ti per ''vehabizmin'' apo e ke me te degjuar,,,,,,, sa per kontributin tend ne drejtim te aspiratave europiane!!!!!! Heeeeeemmmm e shoh e shoh???

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar më parë nga peshkatari2011 Lexo Postimin
    O njeri, c,di ti per ''vehabizmin'' apo e ke me te degjuar,,,,,,, sa per kontributin tend ne drejtim te aspiratave europiane!!!!!! Heeeeeemmmm e shoh e shoh???
    Mua me nje gje me vjen cudi,sa here flitet per islamin duhen te heshtim(fjalet e shkrimit nuk i kam bere une),ndersa kur bie fjala per kishen ju jeni te paret qe mbillni vrer pa pasur as njohurine me te vogel mbi te...

****Undisputed**** Maska e Lumi_ftp
    Anëtarësuar
    26-01-2013
    Vendndodhja
    Ne zon te luftes
    Postime
    1,174

Citim Postuar më parë nga Korca 123 Lexo Postimin
    Kosovë: Islami radikal si një “bombë e kurdisur”: e titullon kështu gazeta prestigjioze austriake “Der Standard”, shkrimin i cili jep të dhëna për rrezikun që po i kanoset Kosovës nga grupe të caktuara me ideologji radikale këtij shteti më të ri në Evropë.

Në këtë shkrim jepen detaje për instalimin e grupeve me ideologji radikale në Kosovë që nga mbarimi i luftës në vitit 1999. “Der Standard”, tregon për mënyrën sesi imam konservator janë duke përhapur ideologji konservative.

Sipas këtij artikulli, mbështetur në të dhëna të inteligjencës, rreth 50 mijë veta në Kosovë janë duke ndjekur një islam radikal. Një lëvizje e rreptë e Islamit po tërheq besimtarët anembanë Kosovës. Rritja e saj është sfiduese ndaj traditave dhe aspiratave të një shoqërie që është përkufizuar më pak nga besimi Islam dhe më fort nga etniciteti shqiptar dhe pro-amerikanizmi.

Të padëgjuar deri në vitin 1999, konservativët dhe fanatikët fetarë janë një grup i vogël, por që po del gjithnjë e më shumë në pah, me ndjekës në gjithë qytetet e mëdha dhe në disa nga pjesët më të varfra të fshatrave.

“Der Standard”, shkruan se institucionet e Kosovës kanë dal haptazi kundër këtij fenomeni sikurse edhe organizata për të drejtat e njeriut. Ndërkohë që janë përmendur rastet e hoxhallarëve liberal të cilët janë rrahur dhe kërcënuar vetëm pse kanë dalë haptazi kundër ideologjisë wahabiste. /Zëri/
    Ndegjo jo gjithqka duhet besuar nga mediumet, sepse propagandat dhe fyerjet gjithmon i behen thuajse qdo feje por nje gje duhet njeriu me dit per te gjykuar diqka duhet te ket njohuri dhe duhet te ket fakte edhe per akuzim te nje shoqerie, shembull nese dikush e sheh dikend se nje person po falet pra e praktikon fen dhe e shohim me mjekerr dhe pantolla te shkurter e ta quajm ekstremist ose siq po e quajn "vehabist" ather eshte plotesisht gabim ngase jam i bindur qe keto thuhen naper mediume pa kurfar baze ngase feja islame eshte shum e paster dhe shum fe e paqes dhe nuk qendron ekstremizem ne fen ton dhe as qe do te ket, por njerzit se si e interpretojn ajo eshte diqka tjeter kuptohet injoranca i ben te gjitha.

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Autorja e artikullit eshte katolike, Arbana Xharra.

Kjo "bij", gjykon njerezit nga pamja e jo nga te kuptuarit. I degjon dy fjal nga imami i xhamis i cili flet kunder imoralitetit, duhanit dhe alkoholit, kjo shkon dhe e ben nje artikull ku i lexojm gjithnje te njejtet "argumente" nga Bajram Rexhepi (Xhandarri i kosoves, i cili vret dhe rrah publikisht shqiptar), dhe lexojm invalidin Bexhet Shala i cili e jep mendimin e tij nga kendi i ateistit karshi besimtareve te devotshem musliman.

Sikur Islami te ishte i rrezikshem, ai do te ishte i rrezikshem per te gjithe ata qe besojn, dhe i stërmbushin xhamiat ! Por ja qe nuk eshte i rrezikshem, perkundrazi, eshte terheqës sepse eshte besimi i vetem i cili pranohet pran Zotit, dhe kjo i dhemb katolikes xharra, sepse sado qe te mundohet ta ndalon kete ngritje te besimit ne Kosove, ajo ka per te deshtuar me hipokrizin e saj, ku e han buken e ketyre Islamisteve, dhe fiton jeten e saj mbi kurrizin e ketyre Islamisteve !

Tani pse kete artikull ? Mos ndoshta Arbana, po kerkon rikthimin e serbis ? E di qe eshte enderr e saj dhe e Fahri Xharres, sepse ketyre dyve i eshte pjekur mendja se sa ishte serbiia, nuk kishte "musliman te devotshem", pra sipas teoris se tyre; me mir i shtypur e nën serbi, se sa ne liri e musliman !

Islami eshte Fe TRIUMFUESE pat then nje oksidentalist ! E vertet.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

....edhe une jam nje nder ata qe nuk dine se qeshte vahabizmi",porse e di fort mire qe nje grua ne Britani ekzekutoj femijen e vet vetem e vetem se nuk mesoj dot kuranin.Kam mesuar nga mediat sesi njefare hoxhe me mbiemrin duke eshte zene duke shitur vajzate drences tek arabet qe i vinin per vizita per kete drejtim....di gjithashtu qe disa islam e islame vrane me gur ne Itali nje grua qe kishte nje te dashur italian...Di gjithashtu(qe shume e shume)porse po e permend nje rast qe ndodhi ne jordani ku vellau ekzekutoj motren e vet per te"mbrojtur nderin"(ajo kishte arritur qe vete te gjente te dashurin e saj te ardhshem).di gjithashtu qe edhe ne iran irak avganistan pakistan,jemen,etj etj shtete islame ndodhin tmerrina te tilla,gjera keto qe jane perditshmeri... e per fund nuk kane faj,di gjithashtu qe edhe mesuesi i te gjithe ketyre qe i erresoj me te bemat e tij muhamedi,kishte shume gra,nder to edhe femije,edhe ky far muhamedi beri vrasja vjedhje ekspedita ndeshkuese te dhunshme ejt...

Mbushuni mend,e erresiren arabike qe erdhi dhunshem nder Trojet Tona debojeni,ndryshe shume shpejt do beni gjera te tilla te tmerrshme,sepse islami qe po hedh rrenje nder ne do ua mbyll syte,e njeriu pa sy bene edhe gjerat qe sgkurt i solla me lart....

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

U kan lakmi Afganistanit, Somalise... Aty eshte shpetimi. Rrofrte ISLAMI!
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813

Selefizmi eshte nje lloj rryme si te thuash 'ortodokse' brenda Islamit dhe eshte e demshme per shqiptaret.

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Te demshem jan te gjithe preokupuesit e muslimaneve te Kosoves.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Te demshem jan te gjithe preokupuesit e muslimaneve te Kosoves.
    Une vete jam mysliman, por jo me mjekerr e me pantollana te shkurter. Nuk therras ore e qast shoket e mi per te bere xhihad ndaj qeverise, KFOR-it e te tjereve. Nuk them selam, por them paqe. Nuk flas arabisht, por flas shqip... etj etj...

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga Gon! Lexo Postimin
    Une vete jam mysliman, por jo me mjekerr e me pantollana te shkurter. Nuk therras ore e qast shoket e mi per te bere xhihad ndaj qeverise, KFOR-it e te tjereve. Nuk them selam, por them paqe. Nuk flas arabisht, por flas shqip... etj etj...
    Dmth, sipas teje gjithe ata qe bartin mjekrra dhe pantollone te shkurter, po i thirrkan shoket ne xhihad kunder qeveris, kforit dhe te tjeret (kap shume kjo "te tjeret").

Gon, mos ja fut palidhje ! Ti je i demshem me keto thenje !!!

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •