Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 38
    i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

“Der Standard”: Kosova, e rrezikuar nga Islami radikal

Kosovë: Islami radikal si një “bombë e kurdisur”: e titullon kështu gazeta prestigjioze austriake “Der Standard”, shkrimin i cili jep të dhëna për rrezikun që po i kanoset Kosovës nga grupe të caktuara me ideologji radikale këtij shteti më të ri në Evropë.

Në këtë shkrim jepen detaje për instalimin e grupeve me ideologji radikale në Kosovë që nga mbarimi i luftës në vitit 1999. “Der Standard”, tregon për mënyrën sesi imam konservator janë duke përhapur ideologji konservative.

Sipas këtij artikulli, mbështetur në të dhëna të inteligjencës, rreth 50 mijë veta në Kosovë janë duke ndjekur një islam radikal. Një lëvizje e rreptë e Islamit po tërheq besimtarët anembanë Kosovës. Rritja e saj është sfiduese ndaj traditave dhe aspiratave të një shoqërie që është përkufizuar më pak nga besimi Islam dhe më fort nga etniciteti shqiptar dhe pro-amerikanizmi.

Të padëgjuar deri në vitin 1999, konservativët dhe fanatikët fetarë janë një grup i vogël, por që po del gjithnjë e më shumë në pah, me ndjekës në gjithë qytetet e mëdha dhe në disa nga pjesët më të varfra të fshatrave.

“Der Standard”, shkruan se institucionet e Kosovës kanë dal haptazi kundër këtij fenomeni sikurse edhe organizata për të drejtat e njeriut. Ndërkohë që janë përmendur rastet e hoxhallarëve liberal të cilët janë rrahur dhe kërcënuar vetëm pse kanë dalë haptazi kundër ideologjisë wahabiste. /Zëri/

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Për: “Der Standard”: Kosova, e rrezikuar nga Islami radikal

“Der Standard”: Kosova, e rrezikuar nga Islami radikal
    Kosova eshte e rrezikuar nga katunaret ne krye me Hashim Thacin, jo nga islami...
    Islami (radikal) nuk ka sukses aty ku nuk udheheqin katunaret dhe ku nuk mbizoteron mentaliteti katunar.

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Pse nuk flasin gazetat austriake per rreziqet qe viejn nga Serbia e cila terrorizon minoritetin shqiptar ?
    Pse nuk flasin gazetat austriake per rreziqet qe viejn nga Greqia naziste e cila kercenon haptas, shperberjen e shtetit Shqiptar ?
    Pse nuk flasin gazetat austriake per rreziqet qe viejn nga Maqedonia, ku cdo dit e me shume, diskriminohen shqiptaret atje duke u'a ulur statutin ne nivel skllevërish, nivel ardhacakësh ku nuk posedojn kurrfar te drejte ?

... por na flasin per Islamin, nje fe qe e njohim me mir se cdo popull tjeter evropjan !??

Edhe un mendoj se Austria po rrezikohet nga ngritja e anti-islamizmit, kjo bombe e kerdisur qe do t'i pelsas ftyres herdo-kurdo !

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-11-2012
    Vendndodhja
    Vojnovc Shtime
    Postime
    412

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Pse nuk flasin gazetat austriake per rreziqet qe viejn nga Serbia e cila terrorizon minoritetin shqiptar ?
    Pse nuk flasin gazetat austriake per rreziqet qe viejn nga Greqia naziste e cila kercenon haptas, shperberjen e shtetit Shqiptar ?
    Pse nuk flasin gazetat austriake per rreziqet qe viejn nga Maqedonia, ku cdo dit e me shume, diskriminohen shqiptaret atje duke u'a ulur statutin ne nivel skllevërish, nivel ardhacakësh ku nuk posedojn kurrfar te drejte ?

... por na flasin per Islamin, nje fe qe e njohim me mir se cdo popull tjeter evropjan !??

Edhe un mendoj se Austria po rrezikohet nga ngritja e anti-islamizmit, kjo bombe e kerdisur qe do t'i pelsas ftyres herdo-kurdo !
    Se di a e din se keta evropianet dhe ortodokset tan duan bashkim vllaznim me serbet dhe greket ,dhe problemi eshte se islami e ka ndalu nje gje te till dhe do ndaloj sa te ekzistojn shqiptaret dhe per kete arsyje eshte i rrezikshem se ndalon bashkimin me sllavet

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-11-2012
    Vendndodhja
    Vojnovc Shtime
    Postime
    412

Armiqët e Islamit po flasin me mllef të tronditur nga diçka që kurrë nuk e kanë pritur. Konvertimi i vrullshëm i të tjerëve në Islam dhe zgjimi i muslimanëve po i tmerron. Qendrat e pushtetit në shumë vende nxjerrin ligje, dekrete, rezoluta dhe sanksione të ndryshme ku theksojnë rrezikun për ringjalljen e Islamit. Islamofobia u ka hyrë në kokë dhe u është mbjellur në palcë. Kjo epidemi u është bërë sëmundje kronike dhe psiqike.

Mulla Jakup Asipi (Allahu e mëshiroftë).

Emri:  406063_422116387869211_1421186468_n.jpg

Shikime: 725

Madhësia:  11.5 KB

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Nga erdhe ti tash tek ki artikull ?`??

U diskutua kjo puna e gazetares Xharra ne forumin tone ketu.

Se pari ajo duhet te na sqaroje se a ka anetare te familjes "vehabij", dhe ne pergjithesi cka do te thote termi VEHABIJ, dhe se si mund djemt tane, vellezerit tane, nipat tane te na RREZIKOJN jeten ne kosoven TONE ???.............po te ishin ato "vehabijt" ardhacak nga jemeni apo saudia, atehere do te bisedonim ndryshe................na tregoni ketu, SI te rrezikon djali jot ???, si duket ai rrezik ???

tungi
    albanish by nature

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Nga erdhe ti tash tek ki artikull ?`??

U diskutua kjo puna e gazetares Xharra ne forumin tone ketu.

Se pari ajo duhet te na sqaroje se a ka anetare te familjes "vehabij", dhe ne pergjithesi cka do te thote termi VEHABIJ, dhe se si mund djemt tane, vellezerit tane, nipat tane te na RREZIKOJN jeten ne kosoven TONE ???.............po te ishin ato "vehabijt" ardhacak nga jemeni apo saudia, atehere do te bisedonim ndryshe................na tregoni ketu, SI te rrezikon djali jot ???, si duket ai rrezik ???

tungi
    Familja Xharra, jan misionar te kishes. Pse flasin budalleqe te tilla, 5 pare si japin perderisa shpresojn se ndonje musliman, do t'ju konvertohet ne fejen e don shan gjergjit.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Familja Xharra, jan misionar te kishes. Pse flasin budalleqe te tilla, 5 pare si japin perderisa shpresojn se ndonje musliman, do t'ju konvertohet ne fejen e don shan gjergjit.
    Qofte cfare qofte, duhet te dale nje gazetare tjeter, dhe te ja drejtoje gabimet teknike, ose ti jape ndihme qe ta kompletoje DITURINE, qe ne te ardhmen te artikulohet sakte mbi tematiken qe e prek. Duhet me e dijte zonja, se kur i dhemb dhambi, duhet ta konsultoje dentistin e jo veterinarin. Selefijte shqiptare jane nga mjedisi i jone. Dhe nese DJALI im nje dite behet selefij, te parin qe ai do ta rrezikoje, po qe se behet rrezik per dikend, do te jete babai i vet, daja, halla, tezja, kojshia, djali i axhes.......nuk flasim per pakistanezet, por per Arbenin, djalin e prof. Nazifit.......

Eshte eksorbitant qesharake te flitet per "rrezik" duke e stilizu nje dukuri nga mjedisi i jot ne gjuhe te internacionalizuar ("islami radikal" tingullon jashtzakonischt "cool"). Ne truallsoren i thuan kesaj me u bo "francuz", pyetja eshte se kush na behet tash francuz, "Arbana" apo "Arbeni"......

selam
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e peshkatari2011
    Anëtarësuar
    14-02-2011
    Postime
    258

Korca 123!!!!! nese misioni yt eshte te demonizosh ''ISLAMIN'' gabohesh,kjo teori perdoret rendom nga armiqte shekullore te shqiperise,per te demonizuar kombin shqiptar me shumice ''MYSLIMANE'' dhe te paraqese disa si fqinjet tane si shpetimtare te europes nga ''rreziku'' islamik shqiptar,jo shume larg-2 dite me pare ne dialogun midis 2 kryeministrave ai serb dhe ai maqedonas,,,, e ceken dhe i meshuan fort kesaj teme,,,,folen per krijimin e nje zinxhiri fetar per tu mbrojtur nga ''demonet'' shqiptare,,, nuk te duket se i kemi mjaft keto,duhet te amplifikohen dhe nga ne Mendo pak sikur shkrimet tona rreth kesaj teorie konspirative te lexoheshin nga politike beresit burrokrate te europes??????C,fare do te thone per kete pastaj?? qenka e vertete ka zene vend dhe midis shqiptareve !!!!! Kujt i shkon per shtat kjo ?? ne mullirin e kujt con uje ? apo nuk te shqeteson kjo gje,,,,, sigurisht s,te shqeteson ,,,,, vetem shqiptaret te etiketohen si''''''''''''''''

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar më parë nga peshkatari2011 Lexo Postimin
    Korca 123!!!!! nese misioni yt eshte te demonizosh ''ISLAMIN'' gabohesh,kjo teori perdoret rendom nga armiqte shekullore te shqiperise,per te demonizuar kombin shqiptar me shumice ''MYSLIMANE'' dhe te paraqese disa si fqinjet tane si shpetimtare te europes nga ''rreziku'' islamik shqiptar,jo shume larg-2 dite me pare ne dialogun midis 2 kryeministrave ai serb dhe ai maqedonas,,,, e ceken dhe i meshuan fort kesaj teme,,,,folen per krijimin e nje zinxhiri fetar per tu mbrojtur nga ''demonet'' shqiptare,,, nuk te duket se i kemi mjaft keto,duhet te amplifikohen dhe nga ne Mendo pak sikur shkrimet tona rreth kesaj teorie konspirative te lexoheshin nga politike beresit burrokrate te europes??????C,fare do te thone per kete pastaj?? qenka e vertete ka zene vend dhe midis shqiptareve !!!!! Kujt i shkon per shtat kjo ?? ne mullirin e kujt con uje ? apo nuk te shqeteson kjo gje,,,,, sigurisht s,te shqeteson ,,,,, vetem shqiptaret te etiketohen si''''''''''''''''
    Une nuk i kam vene vetes asnje mision te "demonizoj" ndonje fe,thjesht kam sjelle ne forum nje shkrim te nje gazete prestigjoze austriake mbi nje fenomen si vehabizmi qe duhet ta denojme te gjithe ne ketu pasi nuk i sherben aspiratave tona europiane.Une e respektoj islamin dhe nuk kam asgje kunder tij por thjesht me shqetesojne ato rryma qe e keqperdorin ate per qellime te tjera..

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •