Kriza filloi ne kohen e Bushit dhe ishte ai qe filloi bailout per bankat dhe e vazhdoi Obama.
http://en.wikipedia.org/wiki/Emergen...on_Act_of_2008
Kur i bente Bush ishin kunder demokratet, kur i beri Obama ishin kunder republikanet.
Kriza filloi ne kohen e Bushit dhe ishte ai qe filloi bailout per bankat dhe e vazhdoi Obama.
http://en.wikipedia.org/wiki/Emergen...on_Act_of_2008
Kur i bente Bush ishin kunder demokratet, kur i beri Obama ishin kunder republikanet.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Qyfyre : 25-01-2013 mė 16:30
Nuk eshte se me bejne shume pershtypje postimet e shumta Pro-obama ne kete teme, ndoshta vetem me perzjejne pak zorret e me vjen te vjell, mizerja shpirterore dhe intelektuale mbreteron sovrane kudo, veēanerisht forumeve dhe nuk ia vlen te debatosh. Une habitem se ku e gjen Darius forcen dhe durimin per te arsyetuar me nje tufe delesh me pamje humanoide.
Por fundja amerika e votoi obamen, dhe populli meriton ate qe zgjedh, ta gezojne dhe Zoti u dhente forcen per te marre mbi vete pergjegjesine e nje vendimi te tille.
Tani une nuk jam kunder obames per arsye konomiko-politiko-konspirative, thjesht pamja e tij me neverit dhe nuk e hedh kurre poshte instiktin tim.
Po meqe tema kerkon argumente ja nje argument prej nje personi me peshe.
Na mbyten rracistet![]()
Revolution 1848
Obama gezon dukshem, mes te tjerash, "te mirat" qe vijne prej te qenurit e nje oratori te zellshem dhe nje argumentuesi racional dhe te denje per cdo kundeshtar te politikes se kahut tjeter. Po ashtu, ajo cka e ben ate te identifikueshem, duke i'u referuar background-it te tij, me ceshtjet qe shqetesojne masen e gjere(kryesisht shtresen e mesme dhe ate nen te, pa permendur minoritetet...), rrit ndjeshem mundesine e tij per te qene pjese e nje mandati te dyte, cka u be realitet.
Nese ne mandatin e I-re ne nje perpjekje herkuliane per te ndalur kolapsin total ekonomik si rezultat i krizes financiare boterore, e shkaktuar prej papergjegjesise te paraardhesit te tij, ai ndermorri hapa jo pak te rendesishem si "shpetimi" i bankave te medha, i auto-industrise si dhe e gjigandit AIG, po ashtu dhe reformimi i akteve rregullatore ndaj kreditoreve gjigande si Fanny Mae & Freddie Mac. Mes te tjerash, nje prej arritjeve te tij te padiskutueshme ishte dhe implementimi legjislativ dhe heret a vone konkretizimi ne praktike i nje prej programeve aq te munguar ne pjesen e asaj popullate te lenguar prej vitesh ne duart e pameshirta te kompanive te sigurimit shendetesor me emrin "ObamaCare" Politika e tij e jashtme mbase nuk pati ate shkelqim qe pritej mgjth, duke patur parasysh historine e axhendes se te majteve ne kete aspekt, nuk erdhi si ndonje cudi. Por s'mund te anashkalohet edhe ceshtja BinLaden ky vemje, lider/avokat i shtypjes dhe shperfytyrimit, mohimit te lirive themelore njerezore(boten arabe/islame) i cili me ne fund, mori ate qe 'kerkoi' prej kohesh! Amerika, duke i besuar nje tjeter mandat ketij njeriu me ngjyre(jo pak te perbuzur) vazhdon te jete pishtari i pare dhe i fundit i demokracise ne rang boteror!!
x-files,
se pari une nuk jam obamaist aspak, thjesht gjate analizes me interesojne 'balancet' e te dy kraheve te politikes. Por, ajo video qe prure ti, jo vetem qe nuk eshte argumentuese, por me ben te mendoj se ti nuk e ke idene se kush eshte/c'perfaqeson Donald Trump dhe aq me pak se cfare ndodh ne shba!
Me rampo llafi, kur morra vesh per here te pare se D.Trump do te hidhte kandidaturen per Presd., mendova se kjo bote(amerika) kishte ikur per lesh, por ja qe amerika ndodh te jete "i vetmi" vend ne bote qe respekton te drejten e cdokujt per te bere cfare t'i haje palla, per aq kohe sa edhe te tjeret(dine te permbahen kur e lyp nevoja) dhe e shohin ate si nje moster laboratori te autetenticitetit te nje demokracie te mirefillte.............
Vasudhaiva Kutumbakam
Krijoni Kontakt