HEMOGRAMI (pasqyra e gjakut)
Per analize mund te merret edhe gjaku nga vena edhe ai nga kapilaret pra nga mollza e gishtit te parafundit te dores.Jep info rreth qelizave te ndryshme te gjakut.Karakteristikat fizike dhe kimike te plazms se gjakut
Kerkohen te rastet:
Semundjet simptomtike
Per qellime diagnostike
Dyshimi per infekcion
Te rastet e gjakderdhjes
Dobesimit apo peshes se tepert
Hipo apo hiperglikemia
Presionit te larte apo te ulet te gjakut
Anemise
Lodhjes,plogeshtise
Etheve,infekcionet virale
Plazma e gjakut:
Koha e gjakderdhjes dhe kuagullimit
Grupi i gjakut
Vetit e pergjitheshme te gjakut
Qrregullimet imunologjike
A ka mundesi me dite pa shku me i ba analizat se cfar grupi te gjakut kam ? Se tyben kam harru krejt.
po me shanse te pergjysmuar pshh 50% ama
ik pyete maman dhe babin se ca grupi te gjakut kan dhe shanset jan qe te kesh njerin nga ato grupet
me shum nuk mund te te ndihmohet duhet te ikesh ne laborator
flm teta per shtjellimin.te ndjek me interes,por te lutem me thuaj ne vija te pergjithshme cfare analizash te kerkoj te bej per te pare gjendejen e pergjithshme te organizmit sic thua ti.
flm![]()
"Mė e mira ėshtė armike e sė mirės"
ne instututin ku punoi une bejm vlersimin medicinal per pune,dmth organizatat ecaktuara cdo 6 muaj i perserisin kontrollin mjeksore punetoreve te vet.
ne i kemi ca standarde te grup analizave qe i bejm derisa nuk dyshojm dicka me shum te nje pacient
prudence,ato qe mendoi se do duhet bere po mundohem ti pershkruaj me gjithe arsyet e tyre,por te kesh pak durim do i postoi nje nga nje ,se nuk kam shum kohe te mirrem menjeher me te gjitha
po Rreziku Arterosklerotik(RAC) cfare tregon? vlera normale duhet te jete 4.5-5.5.Po ta kesh me poshte kete vlere apo me siper,cka tregon????
"Mė e mira ėshtė armike e sė mirės"
Prudence, Analiza apo Testi i pare qe duhet te besh eshte Testi Genetik, per vete apo per femijet, Pastaj mund te vazhdosh me Gjakun Komplet, Urinen, fecen dhe Ndofta edhe Floket. Sigurisht keto jane teper te detajuara dhe kushtojne Shume, Standartet e analizave qe aplikohen ne Shqiperi jane teper te vjetra.
Krijoni Kontakt