Krahasimi i njeriut me kafshet dhe insektet eshte
kulmi i ... "inteligjences" !!!
Siç duken bathet, nuk e ka pas gabim shoku Mao
kur thonte, feja eshte opium per popujt ...
Mjere ai njeri qe braktis shkencen dhe kulturen
per fene !!!
Krahasimi i njeriut me kafshet dhe insektet eshte
kulmi i ... "inteligjences" !!!
Siç duken bathet, nuk e ka pas gabim shoku Mao
kur thonte, feja eshte opium per popujt ...
Mjere ai njeri qe braktis shkencen dhe kulturen
per fene !!!
Ndryshuar për herë të fundit nga BlueBaron : 23-01-2013 më 16:04
Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!
Une solla analogjine e insekteve pasi i tille eshte niveli i diskutanteve ne kete teme. Por me sa duket, ti as kete nuk e ke kapur dot. Dhe mos u shpreh per gjera qe nuk di, se nuk e shet veten per te zgjuar, e shet lire pasi del ne pah padituria tende. Feja eshte opium per masat e ka thene shoku Karl Marks ne Londer. Mjere ai qe braktis shkencen dhe kulturen per fene e ka thene shoku Enver ne Veprat e tij qe u injektohej me dhune ne tru shqiptareve per 50 vjet. Dhe gjithe kultura universale e botes, e ka origjinen e vete tek tradita fetare e popujve, pasi feja eshte konstanteja e vetme ne historine e njerezimit.
Shko e bej nje vizite ne Muzeun kombetar ne Tirane qe te mesosh qe ajo qe sot konsiderohet "thesar kulturor i popullit shqiptar" eshte 100% produkt i tradites fetare te ketij populli. E pastaj hajde na cudit me zgjuarsine tende ne kete teme ne forum.
Kam shpenzuar 17 vjet te jetes sime duke u shkolluar nga ana shkencore dhe ca vite me shume per te mesuar per besimin tim fetar. Ti sa vjet ke studiuar historikun e feve te botes qe na hiqesh kaq kompetent sa i di te gjitha?
Sa dite ia shtoi jeten vetes Ajnshtajni me zgjuarsine e tij? Problemi juaj eshte se jetoni gjithe jeten tuaj mbi toke duke rendur me koken ulur poshte. Asnjehere nuk arrini te shikoni e kuptoni qe ka toke, por ka edhe nje qiell mbi toke. Dhe per kete nuk te duhet te lexosh Ajnshtajnin, te duhet te ngresh koken lart.Anjshtani ka nje shprehje te goditur lidhur me kete gje..
"Science without religion is lame, religion without science is blind"
Albo
Si fetare i madh qe je zotrote, duhet t'a dish qe njeriu eshte krijesa me perfekte e Perendise.
Meqe niveli i debatuesve qenka ne nivelin e insekteve, pse zotrote ulesh e zbret nga podiumi i larte ??? Qendro aty si Zeus !!!
Shprehja e shokut Mao ishte tallese, e preferova ne vend te Tao Tao, qe te mos dukej aq shume tallese. Se helbete Maon dhe Tao Taon i ndan nje lider ne mes. As nuk e kam idene kush e ka thene ate "xhevahir", por e di qe e kam lexuar ne nje stende kohe te shkuara.
Ndersa persa i perket braktisjes se shkences dhe fese, dyshoj shume t'a kete thene Enveri "yne". Pse, do thuash ti aty lart ne Olimpin tend ??? Po sepse tendenca n'ato vite ishte e kundert, te braktisej feja per shkencen dhe kulturen. Dhe Enverit apo ndonje tjetri nuk i kalonte neper paradhomen e trurit ky veprim, ishte utopi. T'a kishte thene Ramizi edhe do t'a besoja, edhe pa e degjuar e lexuar vete. Nejse, muhabete te kohes se shkuar.
Qe t'a rrah muhabetin tek historia, kur une vizitonja Muzeun Kombetar ne Tirane, ti nuk e dije qe ekzistonte nje i tille, paçka se interesi im ishte zero. Dmth kemi qene aty aty me mendje. Kur ti e vizitonje per here te pare, une kisha bere 5 loje kukamçefti aty rrotull pavioneve. Po te isha pak me i madh, do me merrnin per ciceron.
Dhe qe t'a ngas muhabetin perseri tek feja, "Gjella me kripe, e kripa me karar", thote populli.
Por do te kerkoja nje favor apo nder, quaje si te duash. Mund te me shpjegosh mua dhe ndonje injoranti tjeter si puna ime, qe rri fshehur e ka turp te shfaqet, kush ben pjese ne kete thesar kulturor shqiptar me prejardhje 100% nga feja ??? Sinqerisht, jam shume kurioz t'a mesoj.
Tani kush ka me shume vite shkolle eshte relative dhe nuk i hyn ne xhep njeriu. Por qe te mos me ngele merak mua, une kam 18 vjet shkolle.Dmth urinokam pak me larg se ty.
E kam braktisur studimin tim rreth fese, kur dikush me tha, "Kusherira (vajza e xhaxhait) jote ortodokse, nuk eshte motra jote". Kjo ne mehallen (lagjen) time quhet herezi. Dhe preferova t'i kthehem normes fetare te gjysherve e prinderve te mi, RRESPEKTIT.
BlueBaron, dora vete ...
Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!
pergezime. te gjithe ata qe perqafojne fete(ABRAHAMIKE) mund te quhen vellezer,, ne besimin ne nje ZOT te vetem,besoj qe te gjithe jemi dakort qe jemi pasardhes te abrahamit,Nuk ka dhe nuk mund te kete asnje besimtar te keq,ai qe beson vertet ne ZOT ka dhe do te kete gjithmone friken e dites se gjykimit pamvaresisht besimit qe i perket.Vëllezër dhe motra të Krishterë dhe Myslimanë , Zoti ynë është një dhe i njëjtiPersonalisht jam ''mysliman'' rrjedh nga nje familje me tradita ne fene ISLAME dhe falenderoj te madhin ZOT per fene time.Por kjo nuk me pengon te mos dua ata njerez qe i perkasin nje feje tjeter,shoket e mi me te mire qe i konsideroj vertet si vellezer jane nje ''katolik'' dhe nje''ortodoks'' e respektojme fene e njeri tjetrit dhe per c,do feste vizitojme njeri tjetrin. per ata qe se dine ne fene ISLAME eshte i ndaluar diskriminimi per shkak te besimit,nje besimtar ''mysliman'' e ka detyrim qe te respektoje besimin e tjetrit,( te mos harrojme ,per katedralen e ''JERUZALEMIT'' kujdeset nje familje myslimane)
Krijoni Kontakt