Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 35
    Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014

Për: Vëllezër dhe motra të Krishterë dhe Myslimanë , Zoti ynë është një dhe i njëjti

Sa i pash une disa reagime vertete per mendimin tim jan extreme. Pse urrehet nje i krishter dhe i thuhet qafir kur muslimani ka drejt ta martoj ate !?

E sa i perket Zotit, ai eshte nje dhe i vetem.

Por sa e di une keta besojn ne Tre e tre nuk jan. Ketu nuk mund te gjejm gjuhen e perbashket Por jo te flasim me gjuhen e urrejtjes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Lexuesi_ : 15-01-2013 më 14:46

2. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Lexuesi_ për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Për: Vëllezër dhe motra të Krishterë dhe Myslimanë , Zoti ynë është një dhe i njëjti

Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    A mendoni se kjo shprehje më poshtë është gabim?
    "Vëllezër dhe motra të Krishterë dhe Myslimanë , Zoti ynë në qiell është një dhe i njëjti Zot"
    Bani i dashur!!
    Te pergezoj perzemersisht per nismen paqeprurese dhe fisnike!!
    Ne te krishteret themi se Zoti eshte ati yne ne te gjithe jemi bijt e tij, pa marre parasysh se çfare rruge kemi marre per t'iu afruar sadopak perkryeshmerise se tij!!
    Dhe une, nisur nga ky mesim i Krishtit, do te doj ate brohorisja me ze te larte se Zoti i te krishtereve eshte i njejti zot i myslimaneve, por shkrimet e ketij "besimtarit" mysliman ketu poshte:
    Citim Postuar më parë nga altin55 Lexo Postimin
    Bani qafiri, ti mund te kesh vellezer kryqaret, por jo muslimanet. Muslimani ka vella muslimanin, dhe kursesi qafirin.
    Ki kujdes se cfar shkruan.
    Citim Postuar më parë nga kafiri Lexo Postimin
    Hallall vella Allahu ta shperblefte ne xhenet, je me i denji per hyrite dhe gilmanet e xhenetit. HALLALL
    ma pret zerin ne gryke!!!
    A mund te jete i njejti Zot per te dy, nderkohe qe mua me meson ta dua te afermin tim si veten, e kur thote te afermin, nuk thote te krishterin, thote te afermin, ndersa kete tjetrin e meson te urreje ate qe nuk eshte si ai??!!! A mund t ejete i njejti Zot per te dy, nderkohe qe mua me meson te dua vendin dhe familjen time, te nderoj flamurin e Shqiptareve, nderkohe qe kete tjetrin :
    avatari im eshte flamuri Islam, dhe asnje flamur tjeter nuk nenkupton flamur musliman.Ata flamunj me gjysem hene dhe yll jane shenja masone pa mare parasysh se kush e mbane turqia apo ndonje shtet tjeter musliman.
    e meson te doje ate te harapeve??!!
    A mund te jete i njejti Zot, nderkohe qe myslimanet merren vetem me besimin e "gabuar" te te krishtereve si keta ketu poshte:
    Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Zoti padyshim qe eshte 1. Nuk ka me shume se 1.
    Ne jemi krijesa te Zotit, por para Lartmadheris se Tij, nuk jemi te barabart !
    Mekati i cili te denon perjetesisht ne zjarr te xhehnemit eshte adhurimi i cdo send tjeter pos Zotit 1 !
    Të besosh se Isa a.s. është "zot", ke arritur mëkatin më ekstrem qe njeriu mund te vepron !
    Citim Postuar më parë nga Lexuesi_ Lexo Postimin
    Sa i pash une disa reagime vertete per mendimin tim jan extreme. Pse urrehet nje i krishter dhe i thuhet qafir kur muslimani ka drejt ta martoj ate !?
    E sa i perket Zotit, ai eshte nje dhe i vetem.
    Por sa e di une keta besojn ne Tre e tre nuk jan. Ketu nuk mund te gjejm gjuhen e perbashket Por jo te flasim me gjuhen e urrejtjes.
    Ndersa per te krishteret, Zoti eshte nje Ate i dhembshur, per myslimanet eshte mbikeqyres sadist dhe inatçi i eger.......si perfundim, nuk mund te jete i njejti Zot!!!
    Jarigas

4. Anetarët më poshtë kanë falenderuar jarigas për postimin:

bsdev (03-03-2017)

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

vertete te cuditshem me duken disa. sikur vijne nga nje bote tjeter.
    nuk pranojne as te kene per mik nje te krishtere, ndersa nje grua te te njejtit besim mund ta martojne dhe mund te krijojne familje me te...
    nuk arrij ta konceptoj se cfare ka ne koken e personave te tille.
    Vasudhaiva Kutumbakam

e lagu se lagu,e imja me e bukur e jotja me e shemtut etj etj lojra fjalesh qe po i ndegjojme me qindra e mijra her nga keto rober e skllave te frustracioneve e komplekseve te tyre

mbyllni keto tema pa karar se ne s'kemi per te mesu ndojher,me respektu e toleru njeri tjetrin si njerez te kulturuar,per mendimin e besimin ndryshe.

pushtimet e dajaku e dhuna e qindra viteve e ka ba punen e vet,ku truni do mbes sakat/hendikep edhe per shume kohe.

Tema mbyllet: Albo
    Njerezit qe kafshojne doren e atij qe i ushqen,zakonisht lepijne kepucet e atyre qe i godasin.

7. Anetarët më poshtë kanë falenderuar POKO për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    bani i dashur!!
    Te pergezoj perzemersisht per nismen paqeprurese dhe fisnike!!
    Ne te krishteret themi se zoti eshte ati yne ne te gjithe jemi bijt e tij, pa marre parasysh se çfare rruge kemi marre per t'iu afruar sadopak perkryeshmerise se tij!!
    Dhe une, nisur nga ky mesim i krishtit, do te doj ate brohorisja me ze te larte se zoti i te krishtereve eshte i njejti zot i myslimaneve, por shkrimet e ketij "besimtarit" mysliman ketu poshte:

Ma pret zerin ne gryke!!!
    A mund te jete i njejti zot per te dy, nderkohe qe mua me meson ta dua te afermin tim si veten, e kur thote te afermin, nuk thote te krishterin, thote te afermin, ndersa kete tjetrin e meson te urreje ate qe nuk eshte si ai??!!! A mund t ejete i njejti zot per te dy, nderkohe qe mua me meson te dua vendin dhe familjen time, te nderoj flamurin e shqiptareve, nderkohe qe kete tjetrin :

E meson te doje ate te harapeve??!!
    A mund te jete i njejti zot, nderkohe qe myslimanet merren vetem me besimin e "gabuar" te te krishtereve si keta ketu poshte:

Ndersa per te krishteret, zoti eshte nje ate i dhembshur, per myslimanet eshte mbikeqyres sadist dhe inatçi i eger.......si perfundim, nuk mund te jete i njejti zot!!!
    no coment!

9. Anetarët më poshtë kanë falenderuar HEN-RI për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Bani qafiri, ti mund te kesh vellezer kryqaret, por jo muslimanet. Muslimani ka vella muslimanin, dhe kursesi qafirin.
    Po te pergjigjem me Kuran...

Kur'an,

2:62. Vërtet, ata që besuan, ata që ishin jehudi, të krishterët ,sabejët,
    (kishun lëshuar fenë e adhuronin engjëjt), kush besoi prej tyre
    (sinqerisht) All-llahun, dhe botën tjetër dhe bëri vepra të mira, ata e
    kanë shpërblimin te Zoti i tyre. Për ta nuk ka frikë as nuk kanë përse
    të pikëllohen
    .

5:69. S'ka dyshim se kush e beson All-llahun (sinqerisht) e beson ditën e
    gjykimit dhe bën vepra të mira, qoftë prej atyre që besuan, prej
    jehudivë, prej sabiinëve (të krishterë që adhurojnë yjtë), prej të
    krishterëve,
    për ta nuk do të ketë frikë as pikëllim.

42:13. Ai(Zoti) u përcaktoi juve për fe atë që i pat përcaktuar Nuhut(Noes) dhe atë që Ne
    ta shpallëm ty dhe atë me çka e patëm porositur Ibrahimin(Abrahamin), Musain(Moisiun) dhe
    Isain(Jeyusin). (I porositëm) Ta praktikoni fenë e drejtë e mos u përçani në të.
    Për idhujtarët është rëndë kjo në çka ju i thirrni ata. All-llahu veçon
    për të (për besim të drejtë) atë që do dhe e udhëzon atë që i drejtohet
    Atij.

sqarim : Allah nuk eshte emri i Zotit , por fjala arabe per Zotin , edhe te krishteret arabe perdorin fjalen Allah ne Biblen e tyre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 15-01-2013 më 16:15
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

11. Anetarët më poshtë kanë falenderuar bani për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

'Altin vlla ki fol realitetin, na ke lon pa test (tekst) ne i kemi vellezer vetem ata qe djegin qafira, ndersa ne me krishteret nuk kemi asgje te perbashket'.

13. Anetarët më poshtë kanë falenderuar mesia4ever për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Me vjen keq kur shoh postime te tilla,nqs feja nuk arrin te kultivoje paqe dhe vellazeri midis njerezve atehere ajo ska asnje vlere dhe sherben thjesht si nje ideologji.Me vjen gjithashtu keq kur shoh se ne emer te nje feje,nje person qe vetquhet besimtar arrin deri aty sa te kercenoje/ofendoje me fjale nga me banalet dike qe nuk mendon si ai.Secili ka te drejte te besoje ku te doje madje po te doje mund te adhuroje edhe 100 perendi dhe askush nuk ka te drejte ti imponoje atij mendimin e vet...

15. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Archon për postimin:

bsdev (03-03-2017)

o per kta taliban trukoqe,nuk ka rendesi me besu ne Allah-Zote...njeher mas parit .duhet me besu te mullah shefqeti e mullah mahmuti ,e masandej munde te flasim me ju besimtaret e krishtere

eh taksirat po ku na mbiu kjo pjell gabelsh ne toke tone,he vaj medet
    Njerezit qe kafshojne doren e atij qe i ushqen,zakonisht lepijne kepucet e atyre qe i godasin.

17. Anetarët më poshtë kanë falenderuar POKO për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar Maska e Notorious
    Anëtarësuar
    27-10-2012
    Postime
    19

Duhet ni Holokaust me bo qe krejt qita terrorista-taliban shqip-foles mi djeg per zgjalli, kuptohet i pari qe e kish pre shiritin kish me kon kry-terroristi shqip-foles Shefqet Krasniqi.

19. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Notorious për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •