Ne fakt budallai nepermjet gjuhes e padit vedin. Sikur te mos e kishe thane...Postuar mė parė nga Gjin.Bue.Shpata
Ne fakt budallai nepermjet gjuhes e padit vedin. Sikur te mos e kishe thane...Postuar mė parė nga Gjin.Bue.Shpata
o jaran i pites ja ke fut kot ,une jam nga treva e Opojes ,dhe nuk ka asnje gorane apo serb apo magjup apo ndonje nacionalitet tjeter ne Opoje .OPOJA eshte 1000000000000% shqiptare. per me shume vizito faqen http://opoja.com/ dhe merr ma shume informacione.tung tungPostuar mė parė nga andi podvorica
FAKTET JANE KOKEFORTA
O daja i brigades 138,ti a di te lexosh shqip se une ne shkrimin tim nuk thash qe OPOJA eshte e goraneve por shpjegova qe ne qytetin tim te vendlindjes kan qene dy embeltore qe i mbanin goranet,dhe pyeta se kush jane goranet . A e morre vesh apo po do me ta perkthye ne ndonje gjuhe tjeter.
Kthehu edhe nje here te shkrimi im i meparshem dhe gjeje se ku thash qe OPOJA eshte gorane.
Opoja (sharr) : http://rapidshare.de/files/17035823/...harr_.JPG.html (foto)
Dragashi(gora) edhe Opoja(sharri) : http://rapidshare.de/files/17035989/...gora_.pdf.html (foto)
.E kam thene edhe here tjeter se veriu eshte nje perzierje shqiptare-sllavo-turke.
Miti se veriu eshte me patriot se sa jugu ka rene dhe duhet te bjere akoma
Qerim
Nuk e di ku e sheh atė pėrziemje.Goranėt nuk martohen me ne e as ne me ata.
Turq nė veri nuk ka aq sa ka nė jug bektashinjė me prejardhje nga jeniēerėt qė i iknin pėrndjekjes sė Sulltanit
Goranet jan Torbesh malesor me sa e di une. E Torbeshet jan shqiptare te asimiluar, dhe aspak sllave, serb ose bullgar (sllavo-maqedonas).Postuar mė parė nga parkingus
Postuar mė parė nga alibaba
Ja fut pordhes kot ene ti
E para ka nje kuptim te gabuar kush jane GORANET (malsoret) e dyta ka shume marstesa midis goraneve dhe shqiptareve, e treta jane te gjithe myslimane
Goranet jane popull hibrit shqiptaro-serb
Sllavomaqedonasit (gollobordasit) jane tjeter popull edhe ky popull eshte i ndare ne dy fe (myslimane dhe ortodokse) dhe eshte popull me rrenje Bullgare
Me ēfarė kriteri i konsideron goranėt pėrzierje serbo-shqiptare.Ja fut pordhes kot ene ti
E para ka nje kuptim te gabuar kush jane GORANET (malsoret) e dyta ka shume marstesa midis goraneve dhe shqiptareve, e treta jane te gjithe myslimane
Goranet jane popull hibrit shqiptaro-serb
Sllavomaqedonasit (gollobordasit) jane tjeter popull edhe ky popull eshte i ndare ne dy fe (myslimane dhe ortodokse) dhe eshte popull me rrenje Bullgare
T'a lėmė anash gjuhėn.Tė bazohemi ose nė dokumente historike ose nė racė.
Nėse Goranėt kanė sadopak ngjashmėri me rusėt atėherė mund tė jenė sllavė.Megjithėse unė nuk kam parė asnjėherė goran, thjesht smė ka rėnė rasti.
A ke ndonjė dokument historik qė ndriqon kėtė rast??
Lejini rehat goranet e shkrete se nuk jane tu i ra n'qafe kurkujt.Jo jane shqiptare jo jane bullgare jo jane serbe jo jane .....
Ata vete e dine se c'jane.
Shume nga xhanndarmeria e ZOGUT ka qene me prejardhje GORANE (jo gollobordas)
GORANET si dhe ASHKALIJTE jane ezmere, te gjate , pothuajse nuk dallohen tiparet sllave , gjuha e tyre afrom me serbokroaten dhe jo me bullgaren, jane trima dhe me karakter (ndryshe nga gollobordasit qe jane te urte dhe pakarakter)
Krijoni Kontakt