Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 28 prej 28
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Pėr: Jeta e femrave Shqiptare neper bote

Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    une sensin e realitetit nuk e kam humbur fare pasi po flas per nenen dhe gjyshen time ndersa ti me flet per shkodren e viteve 30. per gjera qe ke pare ne dokumentare. per shitblerje e perralla te tjera.
    gjyshja ime ka qene mesuese. person i respektuar ne tere shkodren. gjithashtu 2 motra te saja kane qene mesuese. nena ime po ashtu eshte intelektuale.
    e ku e paskam humbur realitetin une kur them qe asnje nga ato qe permenda me lart nuk mund te thoje qe eshte shtypur ndonjehere???
    E ke humb sensin e realitetit aty ku thua femrat perendimore nuk respektohen .. nese edhe ato nuk kane te drejta ,ku dreqin kane tjeter kund!!
    Keto te tv qe sheh ,jane produkt i deshirave po te ketyre femrave te cekta .. Shkendije Mulaj askush me zor se shtin te reklamoj te pasmet ore e cast ose Kim Kardashian
    Mos te flasim me per vitet e 30-ta apo 40--ta por per ditet e sotme ku respektimi i te drejtave te femrave le shume per te deshiruar per te mos thene respsektohen shume pak ...
    Te besoj kur thua qe gjyshen e ke pasur mesuese ..por nuk jemi kah flasim per raste te izoluara por per ne pergjithesi .Une per dalim nga ti te dy gjyshet i kam pas analfabete(ndersa gjysherit me shkolla te mesm te asaj kohe ) por qe kane qene mjafte te zgjuara sepse shkoluan tere femijet e tyre ,me duar e thonje si thone ne popull .

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    E ke humb sensin e realitetit aty ku thua femrat perendimore nuk respektohen .. nese edhe ato nuk kane te drejta ,ku dreqin kane tjeter kund!!
    une thashe qe nuk respektohet. nuk thashe qe nuk ka te drejta, se per te drejta po ka me shume se mashkulli. mos me deformo fjalet e mia.
    keto qe shkruaj nuk po i shpik une, por jane mendimet e shume intelektualeve dhe sidomos jane mendimet e qarqeve feministe.

http://www.giovani.it/news/societa/e...na_oggetto.php
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 12-01-2013 mė 11:38
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857

une thashe qe nuk respektohet. nuk thashe qe nuk ka te drejta, se per te drejta po ka me shume se mashkulli. mos me deformo fjalet e mia.
    keto qe shkruaj nuk po i shpik une, por jane mendimet e shume intelektualeve dhe sidomos jane mendimet e qarqeve feministe.

Une vetem do te kisha shtuar kete; dallimi ne mes asaj "te kesh te drejt" dhe "te respektohesh", eshte; "e drejta" fitohet, ne te shumten e rasteve, detyrimisht bazuar ne ligj, ndersa "respekti" fitohet bazuar ne vullnetin, deshiren apo detyrimin moral te njeriut.

Se si eshte ketu ku jetoj une, nuk dua te "spekuloj".

Nje Fakt: ne jeten time profesionale e te perditshme kam te beje shume me te gjitha shtresat, moshat dhe gjinite njerezore.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Rendesi ka qe REPSEKTOHEN TE DREJTAT e femrave ...ndersa sa e respekton femra veten eshte tjeter gje !
    E sheh emisionin Fiks Fare ... mua si femer me iritojne ato dy budallaqet e pavlera ,budallaqe qe vet ka zgjedh te jene te tilla.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar mė parė nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    Une vetem do te kisha shtuar kete; dallimi ne mes asaj "te kesh te drejt" dhe "te respektohesh", eshte; "e drejta" fitohet, ne te shumten e rasteve, detyrimisht bazuar ne ligj, ndersa "respekti" fitohet bazuar ne vullnetin, deshiren apo detyrimin moral te njeriut.

Se si eshte ketu ku jetoj une, nuk dua te "spekuloj".

Nje Fakt: ne jeten time profesionale e te perditshme kam te beje shume me te gjitha shtresat, moshat dhe gjinite njerezore.
    Kete them edhe une !

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Rendesi ka qe REPSEKTOHEN TE DREJTAT e femrave ...ndersa sa e respekton femra veten eshte tjeter gje !
    E sheh emisionin Fiks Fare ... mua si femer me iritojne ato dy budallaqet e pavlera ,budallaqe qe vet ka zgjedh te jene te tilla.
    lexo mire fjalet e mia para se te me kundershtosh atehere...
    une fola per respektin nga ana e shoqerise. e lash menjane anen ligjore, pasi nga ana ligjore femres i jane dhene me shume te drejta nga c'duhet.
    perdora tekstualisht keto fjale, perpara se ti te kerceje:
    "apo po te duket se po respektohen me shume ne perendim??? ndez televizorin dhe shiko sa respektohet femra. vleresohet aq sa nje vazo lulesh qe ka vetem nje sherbim. ate dekorativ..."

p.s. nuk shoh fare tv shqiptare, por e di per ke e ke fjalen. keto jane ato qe quajne femra-objekt. femra qe sherbejne vetem si dekoracion. gjera te tilla te irritojne ty me te drejte, sepse e shikon si nje mungese respekti per femren.
    mua me irriton te shoh femra (qe nuk marrin vesh fare nga sporti) ne programe sportive. rrine aty vetem sepse jane te bukura.
    edhe aq shume nuk me irritojne, jo. LOL.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

lexo mire fjalet e mia para se te me kundershtosh atehere...
    une fola per respektin nga ana e shoqerise. e lash menjane anen ligjore, pasi nga ana ligjore femres i jane dhene me shume te drejta nga c'duhet.
    perdora tekstualisht keto fjale, perpara se ti te kerceje:
    "apo po te duket se po respektohen me shume ne perendim??? ndez televizorin dhe shiko sa respektohet femra. vleresohet aq sa nje vazo lulesh qe ka vetem nje sherbim. ate dekorativ..."

p.s. nuk shoh fare tv shqiptare, por e di per ke e ke fjalen. keto jane ato qe quajne femra-objekt. femra qe sherbejne vetem si dekoracion. gjera te tilla te irritojne ty me te drejte, sepse e shikon si nje mungese respekti per femren.
    mua me irriton te shoh femra (qe nuk marrin vesh fare nga sporti) ne programe sportive. rrine aty vetem sepse jane te bukura.
    edhe aq shume nuk me irritojne, jo. LOL.
    Prape paskemi perplasje
    Sidoqofte ,fajin per femren si "dekorim" e barte vet femra jo shoqeria ,shoqeria mjafton ti respektoj te drejtat e tyre si njeri.
    Emisioni fiks fare eshte ironizim i situates politike e ekonomike ne Shqiperi ku dy meshkuj (doktori e Saimiri) luajne rolin e te mencurve duke ironizuar ndersa ato dy budallaqet ju rrin skajeve gjysmelakuriqe dhe bejne vallzime striptizersh ne fillim dhe ne mbarim te emisionit

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Prape paskemi perplasje
    Sidoqofte ,fajin per femren si "dekorim" e barte vet femra jo shoqeria ,shoqeria mjafton ti respektoj te drejtat e tyre si njeri.
    Emisioni fiks fare eshte ironizim i situates politike e ekonomike ne Shqiperi ku dy meshkuj (doktori e Saimiri) luajne rolin e te mencurve duke ironizuar ndersa ato dy budallaqet ju rrin skajeve gjysmelakuriqe dhe bejne vallzime striptizersh ne fillim dhe ne mbarim te emisionit
    e di cfare eshte fiks fare. eshte kopje e emisionit italian "striscia la notizia"...
    p.s. nese nuk je dakord me ate ne te kuqe. mendo pek per divorcin.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •